Wanted!
Pls, ha valaki tudja a kökény pálinka receptjét, ne kíméljen! :)
- 17244 megtekintés
Hozzászólások
Közben ezt találtam:
Kökényes pálinka
Hozzávalók:
1 liter natur ízesítetlen pálinka, negyed kg kökény.
Elkészítés:
Egy régi befőzési üvegbe beletesszük a kökényt és ráöntjük pálinkát.
De 1-2 hónapig érlelni kell, mielőtt fogyasztanák!
Ennyi?
_______________________
"Két dolog végtelen: az emberi butaság és a világegyetem, de az utóbbiban nem vagyok biztos." A.E.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A diópáleszt hasonlóképp kell csinálni, szóval könnyen elképzelhető :D
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
a diopaleszhez cukor nem kell?
/* bocs az esetleges helyesirasi hidakert */
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
De igen, néhol cukorral, ánizzsal és fahéjjal csinálják, máshol mézzel, szegfűszeggel és fahéjjal.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Ennyi. Ennek a neve kökény ágyaspálinka. De arra vigyáznod kell, hogy ne hagyd rajta sokáig a kökényágyon, mert keserű lesz. A 2 hónap az korrekt.
Aztán meg váljék egészségedre:)
________________________________________________________________________
powered by Slackware 11 linux-2.6.16.29 - Fujitsu-Siemens Amilo Pi1505
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Köszi :)
Karácsonykor megkóstoljuk. :)
_______________________
"Két dolog végtelen: az emberi butaság és a világegyetem, de az utóbbiban nem vagyok biztos." A.E.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Kísértetiesen hasonlít a szilva pálesz receptembre. Tisztaszeszbe egy marák aszaltszilva + türelmi idő :DD
Erről jut eszembe az a nagyszerű történet, amikor haverom mondta, hogy ugorjak át, mert van jó körtepálinkája. Nos a körtepálinka az egy 5 literes dunsztosüvegben levő 4.5 liternyi komoly fokszámú tisztaszeszből és az alján levő meghámozatlan, csumával ellátott óriási körtéből állt. Mondta kóstoljuk meg. Leveses merőkanállal mert bágodbögrébe. Belekóstoltam, majd megkérdeztem mióta áll benne a körte, mire mondta reggel óta. LOL. Azért jól elkörtepálinkáztunk aznap éjjel :DDDD
--
trey @ gépház
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
No, most bírtokába jutottam valamennyi gyümölcs pálinka receptjének :)))
Már csak a gabona pálinka okozott némi fejtörést, de rájöttem, hogy meg kell inni előtte 2 decit a recept szerinti gyümölcs pálinkákból, és aztán már jöhet a gabonás, mindegy-minden alapon. :D
_______________________
"Két dolog végtelen: az emberi butaság és a világegyetem, de az utóbbiban nem vagyok biztos." A.E.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Azt nem tudok prezentálni, de ellenben amikor Írországban voltam, akkor jártam a Jameson múzeumban, és szorgalmasan fényképeztem, hogy hogyan készül árpából a legendás ír whiskey. Hátha egyszer még hasznát veszem. Mondjuk az írek jól csinálják, mert a Guinnes is árpából készül, így minden híres termékük előállítható szinte egy anyagból :))
--
trey @ gépház
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Minden esetre érdekes, hogy a vitrinben lévő egyedi ritkaságok
üvegeiből rendre hiányzik néhány ujjnyi. :)
_______________________
"Két dolog végtelen: az emberi butaság és a világegyetem, de az utóbbiban nem vagyok biztos." A.E.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Nem kell külhonba menni, hogy megismerd a pálinka főzés rejtelmeit. Van egy kitünő pálinka főzde békésen ahol bemutatják neked, hogy és miként készül a jó békési pálinka, ami egyébbként hungaricum (békési szilva). 1700Ft/Fő volt egy 3 órás kiselődással+kostolóval egybekötve (5 féle pálinka volt). Az előadást tulajdonos tartja egyébbként és minden kérdésre válaszol.
Itt a címe : http://www.bekesipalinka.hu/
Életem nagy élménye volt, pedig én a szekszárdi bikavért szeretem és csinálom. :)
g
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Kínában cirokból nyomják a páleszt. (A maradékból meg seprűt csinálnak. :D )
Már 1 yuán-ért is kaphatsz akár fél litert is. Olyan az íze, mint az acetonos körömlakk lemosónak. :DD Brrr.
Aztán ahogy drágul (és jól alkudsz), egyre több gabona lesz benne.
De még a Maotai-ban is van (állítólag) cirok.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A valódi szilvapálinkát a szilva gyümölcs erjesztésével és az erjesztett "cefre" lepárlásával készítik.
Haldoklik a kocsmáros. A fiait magamellé hívatja és azt mondja:
- Gyermekeim zárjátok be jól az ajtót és gyerek hozzám közelebb, mert egy nagy titkot akarok nektek elárulni: "Szőlőből is lehet bort csinálni!"
Amúgy meg:
A szatmári szilvapálinka régen és ma http://www.felvasarlo.hu/infocenter/archives/000368.html
Szerintem az igazi kökény pálinkát is így kell csinálni, nem holmi alap natúr alkoholból ízesítéssel!
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Gratulálni akartam a szerzőnek ezért a remek írásért, de nem volt hozzá permission-om. :(
:)
_______________________
"Két dolog végtelen: az emberi butaság és a világegyetem, de az utóbbiban nem vagyok biztos." A.E.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Sziasztok?
Milyen az a natúr pálinka? Mert valamiből ugye meg kell csinálni, vagy ahogy trey írta, tisztaszeszt kell használni.
Valami tvműsorban hallottam hogy az egyik legdrágább pálinka, mert kb. 100 kg kökényből van vagy 3 liter pálinka. Ez alapján: szerezz 100 kg kökényt...
Bár almát, körtét, szilvát ha összeaprítol, lesz belőle cefre, de hogy a kemény bogyójú kökényből hogy lehet egyáltalán cefrét csinálni...
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Hello!
A natúr pálesz bor lepárlásával készül. Az ágyas pálinkák (az alján van aszalt vagy natúr gyümölcs) borpárlatban ázó gyümölcsből készülnek. Ezenkívül van a tiszta gyümölcspálesz, ami lédús gyümölcsökből készül erjesztéssel majd lepárlással. A tiszta kökénypálesz azért drága, mert kemény bogyójú és lészegény, szal nagyon kevés lesz a pálesz a kémiai és biológiai műveletek elvégzése után...
Váljék egészségetekre, mert ugye köztudott, hogy a pálinka vérnyomáscsökkentő hatású orvosság :D
Üdv, egy alföldi borász.
________________________________________________________________________
powered by Slackware 11 linux-2.6.16.29 - Fujitsu-Siemens Amilo Pi1505
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
:)
Izsákon láttam ezt a táblát - ha jól emléxem... :
"Pálinka és Helytörténeti Múzeum "
:) idő hiányában kihagytam, de pótlom..
kaly
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Csak skotviszki receptjevel tudok szolgalni. :-)
Hordo elokeszitese:
Uj tolgyfahordoban 3 evig brandy-t (asszem ez palesz lesz magyarosan :-) ) kell tartani, majd a "turelmi ido" (© by Trey) lejarta utan a brandy-t ki kell onteni belole es a hordot ki kell egetni belul.
A viszki elkeszitese:
Buzat/Malatat meg kell erjeszteni, desztillalni, majd az elokeszitett hordoba beletolteni. A hordoban legalabb 12 evig erleljuk, majd palackozhatjuk.
PS: A fokbeallitasat nem tudom, de ha valakinek van keznel egy uveg, nezze mar meg plz es postolja be. :-)
---------------------
Minél korszakalkotóbb ötlettel állsz elő, annál több hülyén kell átverekedned magadat.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
"brandy-t (asszem ez palesz lesz magyarosan :-) )"
A brandy nem más mint a konyak. Csak mivel a valódi konyak kizárólag Cognac-ból származhat, ezért minden mást brandynek neveznek. Szóval brandy != pálesz.
...asszem mindjárt be is írom a hupwikibe :P
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Huhh, most, hogy mondod remlik valami a konyakrol, hogy en ezt akkoriban kerdeztem is. Tenyleg, amugy az mibol van?
---------------------
Minél korszakalkotóbb ötlettel állsz elő, annál több hülyén kell átverekedned magadat.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
borpárlat->szőlő
amire Te gondolsz az a non-official Calvados->almapálesz
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni