Win-XP vs. Red Hat 7.2

 ( quash | 2001. október 30., kedd - 11:10 )

A theregister.co.uk oldalán közzéltettek egy érdekes cikket amelyben összehasonlítják a legújabb RedHat és Window$ operációs rendszerek otthoni felhasználóknak szánt verzióit.

Érdemes elolvasni, kis ízelítő : XP = Electronic Babysitter

A cikket megtalálod:

http://www.theregister.co.uk/content/4/22533.html

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Sajnos elérkezett az az idő, amikor az ember már bátran rámeri mondani bármelyik m$ termékre, hogy szar. Minden bizonnyal ezeknek a feltételezéseknek jelentős része igaz lehet.

Énis kaptam egy feladatot, amit m$ office 2k-val szerettem volna kivitelezni. Nem nagy dologról volt szó, egy 108 oldalas jegyzet olyan 300 képpel. Nagyon szépen haladtak a munkálatok, márcsak az utolsó simítások voltak vissza, sőt már azokat is majdnem befejeztem, mígnem a 107. oldalon elmentve a dokumentumot a word 2k feladta a dolgot, és semmiképp se lehetett rávenni a folytatásra. Sajnos word 97 el kellett az utolsó oldalt befejezni.

Viszont a gyerek az említett oldalon saját hülyesége miatt került csak bajba - merthogy az XP nemlép tovább, ha nemtalál olyan hdd-t amiről boot-olni tudna, ígyhát szépen megáll. Imho ez nem az XP hibája.

Mint tudjuk, a számítástechnikát nem szükséges mindenkinek csinálni, aki nem bírja - nyugodtan kereshet magának valamivel pihentetőbb elfoglaltságot.

A minap probáltam egy SuSE-val egy Fritz-et működésre bírni. Hiába a szuperszónikus VP installációs rendszer (VP = Vakulj Paraszt - (R) trey), a dolog képtelen megcsinálni még aztis hogy szerencsétlen kártya kitárcsázzon - pedig ez mégis csak linux - csak éppen nem a legjobb.

A cégnél is van már egy XP, nemmondom hogy lefagyaszthatatlan, de jóval stabilabb és sebesebb az eddigi változatoknál. Ki tudja, talán még lehet is belőle valami.

A lényeg, hogy nemfontos elsőre ítélnünk, és a szomszéd kertész történeteinek alapot adnunk. Szerintem a Debian a legjobb, mégis ő végzett a legjobb linux kategóriában a legeslegutolsó helyen. (Hmmm, egyébként most olvastam hogy DVD-n is kiadják és így nemkell 6-cdt rakosgatnunk össze vissza - ez kiraly =) ).

SilveRaid