Az IHM szerint a szélessáv

Fórumok

"Mit nevezünk szélessávú internet kapcsolatnak?

A szélessávú (broadband) internetkapcsolatok közös jellemzője, hogy az adatátviteli sebességük a hagyományos, telefonos kapcsolódási mód többszöröse is lehet. Ráadásul szinte mindegyikből választhatunk magunknak különféle sebességű verziókat, igényeink szerint. Manapság leggyakrabban, ha szélessávú internetkapcsolaról beszélünk, akkor az ADSL, a kábeltévé, a bérelt vonal és a mikrohullám internetkapcsolatokról hallhatunk a legtöbbet. Azonban már ma is működőképes kapcsolat valósulhat meg elektromos vezetéken vagy akár gázvezetéken is. Definíció szerint szélessávnak tekinthető az az internetkapcsolat amely 64 kbps-nél nagyobb adatátviteli sebességet biztosít.

A szélessávú internettel lefedett települések száma 2005-ben 1677 db (2004-ben 642 db volt), szélessávú internettel lefedett lakosság aránya 2005-ben 85% (2004-ben 70% volt) ebből az ADSL aránya az összes internet előfizetésen belül 2005 végén 41,1% volt."

Forrás:
http://www.szelessav.hu/index.nof?o=0&k1=2&nyelvid=1

Hozzászólások

hehe, először azt hittem az IHM az irigy hónaljmirigy helyett áll :)

Inkabb hallgatok Michael Dell-re, ugyanis szerinte meg 100 mbit-tol kezdodik a szelessav...

Hm... érdekes, láthatóan másként gondolkodnak a felhasználók, mint az erősen (részrehajló?) optimista hivatal(nok)ok
Az OECD meghatározása szerint, az tekinthető szélessávnak, ha az egyik irányba a sebesség eléri a 256 kbit/s-ot. Szerintem ez reálisabb, mert a 64 kbit az erősen karcsú, pláne, ha összehasonlítjuk az átlagos modemező (aki mint tudjuk tavaly kihalt) 40-44 kbit-es sebességével.

Azert annyi, mert a Tre-Kom (akkor meg Matav) eleget fizetett kakaobiztos borondben Kovacs 'animgif' Kalmannak ahhoz, hogy igy a dupla aru ketcsatornas ISDN-t is "szelessavkent" arulhassa anelkul, hogy a versenyhivatal a foldbe dozerolhassa, meg nagyobbat szakithasson mikor a kis videki iskolakat/stb is "szelessavval" szereltek fel anno domini. Azthittem ez mindenkinek nyilvanvalo. Itt abbol lesz jogszabaly es terminologia amiert valakinek valahol zsebbe fizetnek. Udvozoljuk az Eszak-Balkani Nepkoztarsasagban!

erdekes, tudtommal a szelessav az nem savszelesseget jelent, hanem atviteli modot. van az alapsavi atvitel (pl 10base-t), meg a szelessavi atvitel (pl 10Broad-36).

Gázvezetéken? WTF?
Miről maradtam le?