Ooo -bol nem megy a nyomtatás

 ( winters | 2006. március 12., vasárnap - 1:02 )

Sziasztok!
Van egy Samsung ML-1610 -es nyomtatóm gyári linux driverrel, Debian Sarge-on. Minden más szövegszerkesztő programbol tudok nyomtatni (Anbiword, gedit stb.) csak Ooo -bol nem (2.0.2-es). Pedig a Gnome menüben a Ooo nyomtatókezelésnél látja a nyomtatót és be is van állítva alapértelmezett nyomtatónak, tesztoldalt is tudok nyomtatni, de ha szöveget akarok nyomtatniaz Ooo -bol, akkor kiírja, hogy nincs alapértelmezett nyomtató megadva és válasszak nyomtatót. A nyomtatóválasztásnál pedig ott van alapértelmezett nyomtatóként a feltelepített nyomtató de ott például már nem enged be a tulajdonságok menüjébe és az Ok gomb se aktív, így nem tud nyomtatni.

Előre is köszi

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem lehet, hogy erről a problémáról van szó?
http://hup.hu/node/22827 (lap alján :) )
Korábbi verzióval (pl. OOo 2.0.1) ment?

Köszi ezt nem láttam :), de arrol a problémárol lehet szó. A nyomtatót csak most vettem így nem tudom, hogy korábbi Ooo verziónál működik -e, de kipróbálom hátha megy valamelyik régebbivel.

Pont az előbb szívtam az ooo 2.0.2-vel. A nyomtatás nagyon-nagyon-nagyon el lett cseszve, hamarosan új build kell, ha használni szeretnék az emberek. Összesen 1x tudtam 1 oldalt nyomtatni azt is a táblázatkezelőből. Indítás után állandóan közli, hogy nincs alapértelmezett nyomtató, ha beállítom akkor sem történik semmi. A cups-ig sem jut el a nyomtatnivaló sajnos. Majd bugreportolok Timárék felé.

--
Az élet harc. Délelőtt az éhséggel, délután az álmossággal.

egy lehetséges megoldás
http://hup.hu/node/22827#comment-184380

Én nem szórakozom az ooo nyomtató kezelésével. Kde-hez van jó megoldásom:
Valahol találtam egy oldalt, ahol a kprinter --stdin parancsot javasolják.

OOO-ban (mozillában is,pl) felteszek egy bármilyen nyomtatot, ahol ezt meg tudom adni. Utána az OOO nyomtatási párbeszéd ablakon túljutva bejon a kde-s nyomtatási ablak, ami működik is.

Biztos van ilyeg kprinter szerű (gprinter? :)) ) dolog gnome-hoz is.

Most tettem fel a korábbi 2.0.1 -es verziót, azzal tökéletesen megy a nyomtatás, úgyhogy biztos a 2.0.2 -es verzióban van a hiba.