Ingyenes lesz a VMware Server?

Címkék

Egyes hírek szerint a VMware azt tervezi, hogy a folytatja a VMware Player-rel megkezdett sorozatot, és újabb ingyenes termékkel áll elő a jövőben.

A cég valószínűleg holnap ad ki egy beta-t a linuxos, és windowsos VMware Server termékéből. Annyi különbség lesz a WMware Server és a VMware Player közt, hogy míg az utóbbi összehasonlítva a desktopra szánt WMware Workstation-nel funkcióban szegényebb (csak ``lejátszásra képes''), addig a WMware Server teljes mértékben használható lesz.

A NewsForge cikkében arról elmélkednek, hogy van-e összefüggés az ingyenes VMware termékek és aközött, hogy egyre több versenytárs van a piacon (Xen, Solaris Containers, Microsoft Virtual PC, Virtuozzo, OpenVZ, stb.).

A cikk itt.

Hozzászólások

Kb. másfél éve mondtam, hogy /home-ra ingyen kellene adni.
Sokan használták volna, megismerik, stb.
Sztem vesztettek egy csomó embert, akik mást próbáltak ki...

A Solaris Containers van már olyan szinten, hogy más oprendszert is futtat? Amikor megismertem, akkor még csak Solaris futhatott benne, tehát gyakorlatilag olyan volt mint a BSD-knél a jail.

Jelenleg nincs olyan termék, hogy "VMware Server", és ilyen nevű szerintem nem is lesz, mert jelenleg is két kiszolgáló oldali termék van (egy ilyen név zavaró lenne).