"Újabb összegeket vont le az Apple a magyar felhasználóktól"

A Magyar Nemzeti Bank közleménye szerint ismételten az Apple-lel kapcsolatos fizetési problémákról érkeztek bejelentések. Egyik olvasónk jelezte, hogy az ő bankszámlájáról 13 alkalommal vontak le pénzt.

...

Link: https://index.hu/techtud/2024/10/01/apple-fizetesi-problema-levonas-mag…

Hozzászólások

Sorry, úton vagyok, te ez 🍿gyanús!

 Majd edzés után kipofozom! 🤣

trey @ gépház

Erről az a vicc jut eszembe, aminek a végén a medve azt mondja, hogy „vadász, vadász, te szopni jársz ide”. Kérem ka’ccsojaki.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

Jó lesz ez, a fintech világ, ne féljetek! Már várom, amikor a cégek a semmiért fognak pénzeket lenyírni a birkákról. 

De a digitális pénztárca jó, tetszik érteni?

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Már várom

Nem kell várnod, egy ideje már történik, amint a mellékelt ábra is mutatja :-D

De a digitális pénztárca jó, tetszik érteni?

Szajkózza többek között Szíjjártó "Készpénz, mindig" Péter... hogy is szól a mondás? "Vizet prédikál de bort iszik"

Szerkesztve: 2024. 10. 01., k – 17:09

Sosem értettem, hogy hogyan lehet annyira ostoba és naív valaki, hogy engedélyezze, hogy bármely cég vagy szolgáltató pénzt vonhasson le a számlájáról a jóváhagyása nélkül.
A lustaság és kényelmesség árát most jól megfizetik! Reméljük, tanulnak belőle.

A levonások egy része - nem lehet (?) hogy, - valamilyen szolgáltatás igénybevételét követő automatizmus, az évfordulóval ismét esedékessé váló igénybevételi díj. Vagy "egyhavi" összeggel megkötve, de valójában és összességében 12 hónap részlettel aláírva. (Ezt általában a felhasználó az üzletkötésnél egy kattintással elfogadja, majd ezt el is felejti.)

Én jártam úgy, - hogy az automatikus "renew"-t is elfogadva, - használtam egy évig a szolgáltatást, de közben a lejárta előtt, - talán év végén, - a bankkártya lejárt, cserélték, - új kártyaszámmal, azt már nem aktiváltam a G-nél a mobilon, - a régi, már nem aktív kártya maradt bent, - gondoltam, így már nem vonhatják le az évfordulós összeget, mivel nem ismerhetik az új aktivált kártya számát. Nagyon tévedtem. Levonták a következő évet is, mint a sicc. - Egyetlen esetben nem tudnak levonni.., ha "nincsen pénz" a kártyán! :)

(Igaz, úgy "hirtelen felindulásból" vásárolni sem lehet vele, de hát a bankszektorban úgyis mindenki a megtakarítások fontosságáról beszél...)

A levonások egy része - nem lehet (?) hogy, - valamilyen szolgáltatás igénybevételét követő automatizmus

Nem számít, harmadik fél csak akkor emelhet le bármilyen összeget a számládról, ha voltál olyan balga és nem tiltottad le a "csoportos beszedési megbízást" a bankodnál. Ha letiltod, akkor senki, semmilyen címen nem vonhat le pénzt az explicit engedélyed nélkül.

Ennek az engedélyezése vagy tiltása csakis Terád és a számlavezető bankodra tartozik, senki másnak semmi köze hozzá.

Az a qrva utf8, mar megint.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Én pl az Adobe előfizetést nem tudom lemondani már egy idő óta. Végül csináltam egy virtuális kártyát amit beregisztráltam, aztán eldobtam. Most megfenyegettek hogy felfüggesztik az előfizetésem…. Tegyétek!