Mit köszönhetünk az EU-nak?

Fórumok

Mottó: Sötétzöld öcsémmel bandukoltunk jó tíz éve a józsefvárosi piacra. Meleg volt, ezért előkaptunk egy-egy doboz sört.

- Nézd milyen jó: A nyitója rajta marad, nem lehet eldobni.

- Hülye vagy, az egész dobozt eldobom! (Nem dobtam.)

 

Ma meg agyhúgykövet kaptam, mert  a tejesflakohoz is begyűrűzött az ostobaság! Nem válik le a kupakja. Ha mégis letépem akkor egy műanyag tüske meredezik utána.

Szakirodalom a témában: A PET-palackok kupakja csak a kezdet volt, újabb EU-s szabályok jönnek

De sorolhatnám az ésszerű direktívákat. Ha szembejön egy kutyus, mindig megmondom neki a rossz hírt: Na, téged is betiltottak. Még a német juhászt is, mert genetikailag betegségre hajlamos.

A németeknél már csak fehér héjú tojás lesz! (Ha jól emléxem.)

Ezek a kötsögök - most, hogy nem divat a zsidók, cigányok és buzik vegzálása - ebben élik ki magukat.

Ja, a disznók moslékkal etetése is tilos. Ez annak a nyílt elismerése, hogy minket is szarral etetnek?

Hozzászólások

Szerkesztve: 2024. 06. 16., v – 21:54

>szembejön egy kutyus, mindig megmondom neki a rossz hírt: Na, téged is betiltottak

Ezt nem hallottam: milyen kutyát tiltottak be?

>a német juhászt is, mert genetikailag betegségre hajlamos

Tényleg? Ahelyett, hogy mondjuk kitenyésztenék belőle. Gyurinak biztos lennének ötletei hogy hogy kell csinálni.

>A németeknél már csak fehér héjú tojás lesz!

Érdekes, eddig még szerettük a diverzitást. Hirtelen már nem szeretjük? Ráadásul pont a fehéret szeretjük? Jól meggondolták ezt odafenn? Kinek ártott egyébként a tojás héjának a sárgás színe? Nem lepődnék meg ha kiderülne hogy valami egészséges dolog hiányzik a fehér héjú tojásokból.

>a disznók moslékkal etetése is tilos

Jaja, az emberi táplálék nem elég jó minőségű a disznónak. Kínzás lenne azzal etetni. A maradékot szállíttasd el pénzért, a disznónak meg vegyél tápot másik pénzért!

">a német juhászt is, mert genetikailag betegségre hajlamos"

Lassan a tehén is tiltó listára kerül. A hollandoknál a hírek lett ebből egy kisebb bonyodalom.

Mennie kell, mert a bendőjében a baktériumok, amikor lebontják a füvet, akkor metánt termelnek. Gondolom a réten a le nem legelt füvet előbb-utóbb a baktériumok szintén lebontják és szintén metánt termelnek. Csak a réten nehezebb mérni a metán kibocsátást, mint a tehénnél.

Kicsit olyan ez, mint amikor azzal csökkentjük a CO2 kibocsátást, hogy megvesszük mástól ami kibocsátással jár (pl. acél). A kínai CO2 teljesen máshova kerül, mint az EU-s. Mondjuk nem fizikailag, csak könyvelés ügyileg. A földet meg a könyvelés menti meg, nem a fizika, az EU-s zöldek szerint.

A thehenek problémakörét már megoldotta a szellemesen beszédes elnevezésű izraeli start-up vállalkozás, a NewMoo.

Rendre Új Ember (Katolikus hetilap), Új Tehén ...

Szülinap volt a gyerekeknek. A tortára nyomtam egy kis (nem növényi zsiradékból készült) tejszínhabot és megszórtam kakaóval.

Párom fia (fiatal volt még) megkérdezte:

- Ez mi?

- Kakaó.

- Jó, de miből készült?

- Fiam, ez A KAKAÓ.

Gondolom, Rodin a gondolkodó helyett Feri bácsi fejét mintázta volna meg. (30 éven át tőle vásároltuk a disznóságokat)

Ifjú leányzó a kolbászra mutatva: Tessék mondani, gluténmentes?

Na, itt tartunk.

A cancel culture szánalmas és úgysem működik, az amcsi szesztilalom is egy sikertörténet volt.

Van ötletem :)

Ha már tiltogatni van kedvük, tiltsák be az FCI-t meg a kutya kiállításokat, tiltsák be a mesterséges megtermékenyítést, de az igénytelenséget és felszínességet úgysem lehet tiltással megszüntetni.

Egy megoldás lenne csak, a kultúra növelése és visszatérni a fajtatenyésztésből a típus tenyésztésre.

Legyen ciki a szaporodni képtelen, buta és semmire se jó kutya. Kiállítás helyett, valamilyen valódi teljesítmény alapú versenyek kellenének. Legyen kötelező a tenyésztőknek garanciát adni, ebből következne, hogy a tartás miatt megbetegedett kutyára ez nem vonatkozik. Aki vágósertést nevel a kutyájából, az fizessen.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

részben egyetértek, DE
- léteznek valódi teljesítmény alapú versenyek - jellemzően a @munkavizsgára kötelezett" fajtáknál
- alapvetően a kiállításokkal nem lenne baj, ha a bírók a fajtának való "megfelelőséget" bírálnák, és nem a "különlegeset" hoznák ki díjazottnak...
- az egyébként egészségügyileg nem megfelelő (valamint ami nem látszik: mentálisan nem egészséges) egyedeket a kiállításokról is kizárnák

- miért zárnál ki viszont a tenyésztésből már nem élő - viszont egyébként kiváló tulajdonságokat hordozó - ebet? (értsd: mesterséges megtermékenyítés fagyasztott spermával?)
- miért zárnád ki a tenyésztésből a nagy távolságról importált spermát?

egy jó külföldi kan fedezési díja önmagában 1000+ EUR, csak egy angliai utazás autóval 2 főre és 1-2 kutyára szerintem bőven 2-3x annyi, mint uezt a spermát "berendelni" és "beültetni"...

Nem tudom, h milyen fajtacsoport tenyésztését ismered - de hogyan tolnád rá tisztán a tenyésztőre az esetlegesen felmerülő "garanciális problémákat"?

Van verseny, de nem az az alapja a tenyésztésnek. Ha minden fajtánál a törzskönyv függvénye lenne valamilyen versenyen (nem kiállítás!) elért minimális pontszámnak, az egészen komoly minőségi ugrás lenne szerintem.
Az egészség már sokkal nehezebb ügy. Van pár szűrés de az halottnak a csók. Valamilyen kölyök-szülő visszaminősítés kéne, ahol elveszti a törzskönyvet az a szülő akinek túl sok a beteg kölyke, vagy a garanciális csere, ami villám gyorsan javítana a minőségen.

A mesterséges megtermékenyítés tiltását alapvetően úgy értem, hogy az a kan aki nem képes fedezni, mert annyira nyomorék, ne szaporodhasson m.m-el. Például akkor az angol bulldog nagyjából meg is szűnne. Amiket írsz az más kérdés, de nekem az sem igazán tetszik, mert nem természetes, de ilyen esetekben akár maradhatna.

A garanciához kellene az átlagnál jóval magasabb kultúra, de a betegségeknél ez viszonylag könnyű lenne. Például a szomszédom 1,2m-ba kerülő német juhász kutyája 4 éves korában, genetikai eredetű betegségben kimúlt. Ezt el tudja dönteni egy orvos, itt szerintem járna másik kutya, vagy pénz vissza.
Nekem már volt garanciális cserém, nálam viselkedés gond volt, a kutya falkában nem akart működni. Megbeszéltük és cseréltük. Ehhez kell egy olyan tenyésztő aki ilyen szintet képvisel. Nincs sok.

A garanciához nyilván a tartás körülményei is kellenének, ami a tartó felelőssége. Ez talán növelni tudná a tartás minőségét. Az én szerződésemben például benne van, hogy soványan kell tartanom a kutyát.

Én úgy gondolom, hogy az archaikus, vagy ahhoz közelítő tartás és a fajtatenyésztés elengedése lenne a megoldás a tenyésztőknél. Például csak azért vannak juhaim, mert a pásztorkutyák életéhez tartozik a társállat és meg lehet figyelni, hogyan viselkedik velük, meg mert aranyosak ahogy bégetnek :) de csak ezért kutya nélkül nem lennének. Bár az igazi teszt a gyöngytyúk, félvad, állandóan rohangál és ordítozik :) Az a kutya amelyik nem reagál rá, az tényleg rendben van.

Ezek pásztorkutyák és szelindekek, nyilván egy vadászkutyánál más kell. Viszont a szoba ölebeknél fogalmam sincs, hogy lehetne elérni valami minőséget.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Van verseny, de nem az az alapja a tenyésztésnek. Ha minden fajtánál a törzskönyv függvénye lenne valamilyen versenyen (nem kiállítás!) elért minimális pontszámnak, az egészen komoly minőségi ugrás lenne szerintem.
Az egészség már sokkal nehezebb ügy. Van pár szűrés de az halottnak a csók. Valamilyen kölyök-szülő visszaminősítés kéne, ahol elveszti a törzskönyvet az a szülő akinek túl sok a beteg kölyke, vagy a garanciális csere, ami villám gyorsan javítana a minőségen.

Először annyi intelligencia kéne kutyatartás terén, hogy olyan fajtát választunk, amelyiknek ki tudjuk szolgálni az igényeit, nem pedig olyat ami tetszik. Utóbbira jó példa pl a husky a panelba... Németországban tudtommal pl vérebet, német vizslát nem adnak el a tenyésztők, csak vadásznak... Tisztességes fajtánál van képesség és tenyészvizsga - mint minimális feltétele a törzskönyvezésnek (a fajtára jellemző EÜ szűrések mellett)

A mesterséges megtermékenyítés tiltását alapvetően úgy értem, hogy az a kan aki nem képes fedezni, mert annyira nyomorék, ne szaporodhasson m.m-el. Például akkor az angol bulldog nagyjából meg is szűnne. Amiket írsz az más kérdés, de nekem az sem igazán tetszik, mert nem természetes, de ilyen esetekben akár maradhatna.

 

Ismét első pont: felelős vásárlói magatartás: megnézed a szülőket...

A garanciához kellene az átlagnál jóval magasabb kultúra, de a betegségeknél ez viszonylag könnyű lenne. Például a szomszédom 1,2m-ba kerülő német juhász kutyája 4 éves korában, genetikai eredetű betegségben kimúlt. Ezt el tudja dönteni egy orvos, itt szerintem járna másik kutya, vagy pénz vissza. Nekem már volt garanciális cserém, nálam viselkedés gond volt, a kutya falkában nem akart működni. Megbeszéltük és cseréltük. Ehhez kell egy olyan tenyésztő aki ilyen szintet képvisel. Nincs sok.

A szomszédod utánanézett, hogy a két szülő a kérdéses genetikai betegségektől mentes-e? A kutya visszaadása számomra igencsak kérdéses: egy kutyáról legkorábban 1-1.5 évesen derülnek ki (komoly) dolgok. Pl a szűréseket is ekkor végzed el. (hacsak nem derül ki korábban róla, h teljesen sz.rok az izületei) De igen - egyetértek abban, hogy tenyésztő és tenyésztő között is komoly különbségek vannak. Uitt felhoznám azt is, hogy a (jó) tenyésztő igyekszik a legjobb tudása alapján lehozni a párosításokat. Sajnálatos esetekben igenis előfordulnak olyan "inkompatibilitási problémák" amit nem lehet előre megjósolni. A kérdés az, hogy milyen sűrűn - és hogyan kezeli ezt a tenyésztő.

A garanciához nyilván a tartás körülményei is kellenének, ami a tartó felelőssége. Ez talán növelni tudná a tartás minőségét. Az én szerződésemben például benne van, hogy soványan kell tartanom a kutyát.

Igen, a kutyatartási kultúra is a béka segge alatt van itthon... Milyen fajta kutyád van,hogy soványan kell tartani? Szerintem nem mindegy, hogy "soványan" vagy "sportosan" - nem uaz a kettő :-)

Ezek pásztorkutyák és szelindekek, nyilván egy vadászkutyánál más kell. Viszont a szoba ölebeknél fogalmam sincs, hogy lehetne elérni valami minőséget.

Megérkeztünk :-) Igen, teljesen más dolga van egy pásztor-örző kutyának, mint pl egy terelőkutyának. Elsőnél -bevallom- nem tudom, hol van a "sportértéke" nálunk, ahol relatív ritkán tartanak nyájat éjjel-nappal pusztában heteking/hónapokig, ragadozótól veszélyeztetve. Terelőkutyát láttam már dolgozni - és teljesen értem, hogy valaki miért van ebbe a "sportba" beleszeretve. Nem beszélve arról, hogy az angoloknál milyen videókat lehet látni dolgozó borderekről... Igen, a vadászkutyák kasztja teljesen más, nem beszélve arról, hogy szinte minden vadra/vadászati módra van külön kitenyésztett eb - illetve vannak "általános célú" vadászkutyák is.

Először annyi intelligencia kéne kutyatartás terén, hogy olyan fajtát választunk, amelyiknek ki tudjuk szolgálni az igényeit, nem pedig olyat ami tetszik. Utóbbira jó példa pl a husky a panelba... Németországban tudtommal pl vérebet, német vizslát nem adnak el a tenyésztők, csak vadásznak... Tisztességes fajtánál van képesség és tenyészvizsga - mint minimális feltétele a törzskönyvezésnek (a fajtára jellemző EÜ szűrések mellett)

Ez nehéz kérdés. Az biztos, hogy a kutya tartók elsősorban a probléma forrásai és onnan kéne közelíteni, de a tenyésztők rengeteget tehetnének a minőség javításáért, már ha akarnának, de én sajnos nem úgy látom. Nem sok kutyást ismerek, aki először meghatározta a kutya célját és utána választott ez alapján, a tenyésztők ezen a téren is tehetnének sokat. Bírom DogCast TV sorozatát, ahol lebeszélnek a kutyákról, hogy miért ne vegyél kutyát :)

A tényészvizsgák kritikája meghaladja a HUP méreteit :) elég megnézni a standard-okban az arányokat a külső és "belső" tulajdonságról. Ezen kívül nyomokban sem tartalmaz kísérletet egyik sem, legalább is én nem ismerek olyan feladatot ami az épített tulajdonságokat próbálná elválasztani az ösztönöstől.

Hogy egy kutya mire jó, az sem egyszerű. Például egy igazi pásztorkutya olyan minőségű, hogy lefelé szinte minden feladatra jó. Egy atomfizikus tud havat lapátolni, de egy közmunkás sosem fog atomreaktort üzemeltetni :D Ezért kellenének jó kutyák.

A szomszédod utánanézett, hogy a két szülő a kérdéses genetikai betegségektől mentes-e? A kutya visszaadása számomra igencsak kérdéses: egy kutyáról legkorábban 1-1.5 évesen derülnek ki (komoly) dolgok. Pl a szűréseket is ekkor végzed el. (hacsak nem derül ki korábban róla, h teljesen sz.rok az izületei) De igen - egyetértek abban, hogy tenyésztő és tenyésztő között is komoly különbségek vannak. Uitt felhoznám azt is, hogy a (jó) tenyésztő igyekszik a legjobb tudása alapján lehozni a párosításokat. Sajnálatos esetekben igenis előfordulnak olyan "inkompatibilitási problémák" amit nem lehet előre megjósolni. A kérdés az, hogy milyen sűrűn - és hogyan kezeli ezt a tenyésztő.

Mindenről kapott papírt, szét voltak szűrve a szülők és mégis vége lett 4 évesen. A nálam levő kutyánál 1 év fölött jött elő erős dog agresszió, ami miatt mennie kellet. Nagyon sajnálom, mert imádtam, de kénytelen voltam ésszel dönteni, mielőtt kinyírt volna valakit a falkából. Igazi balhés kutya, nem hagyott unatkozni :) Igen a garancia nehéz ügy, de a többség még csak nem is hallott róla. Amikor mesélem kutyás ismerősöknek, csak hüledeznek, hogy ilyen létezik.

Azért jönnek Ázsiából sokkal jobb kutyák, mert ott nem a tenyésztő, hanem a medve dönti el ki szaporodhat :D

Igen, a kutyatartási kultúra is a béka segge alatt van itthon... Milyen fajta kutyád van,hogy soványan kell tartani? Szerintem nem mindegy, hogy "soványan" vagy "sportosan" - nem uaz a kettő :-)

Van Erdélyből származó igazi pásztorkutya, azok mind keverékek. A medvét nem érdekli a pedigré :D és van szelindek, mert belekeveredtem a Bartha Laci szelindek projektjébe.

A legnagyobb kan kutyám soványan 70 kiló. A sovány (szerintem normál) annyit tesz, hogy mozgás közben legalább két borda látható és a csípőcsont hátul jól érezhetően kitapintható. Ezeknél a kutyáknál 1,5 éves kor előtti túlsúly maradandó ízületi problémát okoz, utána csak "sima" betegségeket.

Így néz ki. Meg így.

Megérkeztünk :-) Igen, teljesen más dolga van egy pásztor-örző kutyának, mint pl egy terelőkutyának. Elsőnél -bevallom- nem tudom, hol van a "sportértéke" nálunk, ahol relatív ritkán tartanak nyájat éjjel-nappal pusztában heteking/hónapokig, ragadozótól veszélyeztetve. Terelőkutyát láttam már dolgozni - és teljesen értem, hogy valaki miért van ebbe a "sportba" beleszeretve. Nem beszélve arról, hogy az angoloknál milyen videókat lehet látni dolgozó borderekről... Igen, a vadászkutyák kasztja teljesen más, nem beszélve arról, hogy szinte minden vadra/vadászati módra van külön kitenyésztett eb - illetve vannak "általános célú" vadászkutyák is.

Hát én tanyán lakom, mielőtt jöttek a kutyák, heti egy csirke mínusz volt. Minden vitte őket, róka, nyest, sas biztosan, a többit meg a fene tudja. Amikor egy 30 kilós aranysakál méreget, az nem is annyira vicces. Amióta vannak a kutyák, egyet sem vittek el.

Nekem meggyőződésem, hogy a vidéki gyilkosságok 90%-át egy-két nagytestű, működő kutya meg tudta volna előzni.

A pásztorkutyákba bele se kezdek, mert nem tudtok lelőni sem :D

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Az igazi megoldás, a fogyasztói társadalom betiltása, persze nem jut eszükbe. Ja, arra nincs "lobbista".

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Szerkesztve: 2024. 06. 17., h – 10:33

A kupakokról már írtam itt valamikor (több hónapja), akkor végül is nem derült ki (nem írta senki, én meg nem kerestem rá), hogy ez egy újabb EU csoda találmány.

Akkor mindenki lehurrogott, hogy milyen hülye vagyok, mert jó az. Azóta van az asztalon egy sniccer azzal vágom le. :D

Egyre inkább azaz érzésem, hogy ezek a csoda ötletek azért születnek, hogy bizonyíthassa az a rengeteg aktakukac, hogy "dolgozunk ám mi is"

Továbbra is az a véleményem, hogy ha a hülye (és/vagy bunkó) embereknek így "segítünk" hogy túléljenek, azzal csak többen lesznek, és lehet újabb dolgokat kitalálni ellenük.

 

"Carthaginem esse delendam"

Szerintem a kupak "odaragasztása" nem rossz találmány. Kétségkívűl zavaró - de sokkal kevésbé lesz külön eldobva a palacktól. Pláne akkor, ha a palack betétdíjas és ~50Ft/db.
Természetesen vannak azok az emberek akik pont lesz.rják, hogy a 300Ft-os ásványvízet elfogyasztva kidobják az 50Ft-os palackot is - az erdőben v réten - de remélhetőleg lesz olyan is, aki rászánja magát, összegyűjti azt a pár10 palackot és lesz neki belőle meleg étel...

Persze, lehet, h hiú ábránd az alábbi (6-7éves) story után:
a réten sétáltattam kutyát, amikor láttam egy bokor alatt 3 zsákny sörösdobozt, akkurátusan szelektíven összegyűjtve és kidobva...
elvittem a helyi Spar mellé a visszaváltó automatához. Ott volt egy kajára kuncsorgó homeless - mondtam neki, h dobálja be a dobozokat, és a pénz az övé - ennyi munka büdös volt neki...  kb 800Ft-ra szóló helyben levásárolható kreditet adott a gép...

remélhetőleg lesz olyan is, aki rászánja magát, összegyűjti azt a pár10 palackot és lesz neki belőle meleg étel...

Nem akarom azt a szálat újraéleszteni, de kicsit naiv vagy.

Sérült palackot nem vált vissza a repont. Az eldobott palackok, 95% -a sérült. Teljesen életszerű, hogy elmész kirándulni, és hazaviszed az 4-5 üres vizes petet, (sértetlenül), ahelyett, hogy a kirándulóhely közelében lévő szelektívponton összegyűröd (hogy kicsi legyen) és bedobod.

Én azon gondolkodom, hogy tudok olyan piára átállni, amit nem érint ez a ökör Mohu-s rendszer.

Vizet úgy oldottam meg, hogy vettem egy vízkezelőt. A bort maszektől veszem, nem kerül kereskedelmi forgalomba. Egyedül a sörrel vagyok bajban. Lehet, hogy a 3l feletti partyhordó a megoldás.  :)

 

Szerk: Mielőtt valaki megkérdezi. A törvény a 0,1-->3 l űrtartalomra szól.

Nem baj, majd betiltják a sniccert is. Az egyébként is éles, tehát veszélyes. Például be lehet vezetni, hogy engedéllyel lehet csak tartani a gyermekek védelmében (Gyerekek persze nem születnek, vagy ha igen, a faszukat maga az "orvos" vágja le, de a sniccerbalesetektől mindenképpen rendszerszinten védeni kell őket!!!). Szerencsére ezektől nem maradnak jobban életben az életképtelenek, a diszgenikus effekt minimális.

Amiért csinálják ezeket, az minden bizonnyal az úgynevezett "humiliation ritual", azaz a megalázás rituálé. Ezek nem elég súlyos dolgok ahhoz, hogy ezért felkoncoljuk a bürokratákat, de a rendszeres megalázás kicsinálja szépen lassan az emberek idegrendszerét. A lényeg, hogy hétköznapi dolgokat kell előírni, hogy minden álldott nap eszedbe jusson, hogy az EU ezzel is szívat és ez megalázó. Ettől szépen lassan belátod, hogy szolga vagy, és a végén már a durvább dolgok ellen sem fogsz lázadni. A durvább dolgok is mennek persze, a kötelező migránselosztás a népirtásnak egy formája ugye. Réges-régen ki kellene lépni, de a kormányt a júdáspénzzel sakkban tartják, úgyhogy nem lehet kilépni. Kell az EU-s pénz, mert anélkül éhenhalnánk nem lenne kokainravaló.

Röhögnék rajta de nem vicces :(

Viszont nem értem mi kell még, hogy a többség megelégelje az EU agymenéseit. 

Sebaj,  legalább a pálinkafőzés betiltása nem jött össze nekik.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

– Mit köszönhetünk az EU-nak?
– A seggünkbe kapott lófasz standardizálását.

:)