<del>13</del> 14 mérkőzés óta veretlen a magyar fociválogatott

Fórumok

1:0-ra verte tegnap este a magyar fociválogatott a törököket, ezzel zsinórban 13. alkalommal vetetlen.

Legutóbb ez az Aranycsapatnak jött össze!

🍿

Törökveréssel lett meg az Aranycsapat óta nem látott magyar széria

Hozzászólások

Ne terelj! Gyurcsánynál 250 volt! :)

Legutóbb ez az Aranycsapatnak jött össze!

A rákosi érában ... DejaVu  :D

Fedora 38, Thinkpad x280

Szerkesztve: 2024. 03. 23., szo – 13:00

Aranycsapat!

Mekkora flame!

Szerkesztve: 2024. 03. 23., szo – 13:41

Aranycsapat. Erről mindig az jut az eszembe, hogy a miért kapott ki az Aranycsapat azoktól a németektől -akiket nem sokkal előtte eldádázott- kérdés, már majdnem olyan, mint a "ki ölte meg Kennedyt?".

Persze, ha most is a döntőben kapnánk ki tőlük  ---azért azt most látatlanban aláírnám. :)

Gratulálok a fiúknak! A török csapat ráadásul elég erős szokott lenni, ez önmagában szép siker! Sajnos nem néztem mostanában focit, úgy látszik kellene.

Szerintem inkább Marco Rossi, tudása mentalitása az ami beérik.

Ha megnézed, amikor valamire való külföldi szakember (Dárdai Pál) vette át a gárdát, már akkor összekapta azt a csapatot, amit elődeinek valahogy nem sikerült.

Aztán ahogy csorogtak az eredmények, elkezdtek magukban is hinni, ami ismét csak jót tesz/tett a csapatnak.

Fedora 38, Thinkpad x280

Orbán ugyanis 2007-ben, az által alapított Puskás Akadémia felcsúti ünnepségén azt a merész kijelentést tette, hogy 7-8 éven belül lesz ötven olyan magyar játékos, aki a négy legjobb európai bajnokságban (angol, spanyol, olasz, német) rendszeresen pályára lép, belőlük pedig lesz egy jó válogatott:

Aztán 2018 ban:

Vagyis 50 helyett már csak 16 nemzetközi szintű játékost kell produkálniuk a közpénzekkel telepumpált akadémiáknak, azt is tíz év alatt.

Most 6 év után hol is tartunk ? 

Legutóbbi keretben Dárdai Márton (Hertha) ami ismerős csapatnév a német élvonalból (persze neki se sok köze van a magyar utánpótláshoz), Szoboszlai Dominik (Liverpool), szintén kihagyta a remek puskás akadémia és társai lehetőséget (vajon miért :D)

Persze elképzelhető, hogy valakit kihagytam, majd kijavítotok. Viszont azért 1x év alatt elköltött szász meg száz milliárdokból én kicsit többet várnék. Főleg annak fényében, hogy nagyságrendekkel kevesebb pénből élő sportágakban jóval jobbak vagyunk ...

Fedora 38, Thinkpad x280

Kinek mi a jó ?

1990 óta nem voltunk ott a VB-n.

Az EB 2016 ban, kijutottunk, sőt csoportkörön is túlmentünk. 2020 ban már kiestünk a csoportból, valamint idén is ott leszünk. Meglátjuk milyen eredménnyel. Viszont azt azért nem árt tudni, hogy 45 orszából 24 jut ki (2016 emelték meg). Szóval még szerencse, hogy ennyi beleöld milliárdból megelőzünk, olyan országokat mint San Marino, Vatikán, Andorra stb kis államokat (Lehet a GDP nincsen akkora mint ami mi focira költünk)

UEFA ligában max csoportkör.

Olimpiára se jutottunk ki.

Ha a magyar jó, akkor milyen a Horváth , Cseh ? 

Fedora 38, Thinkpad x280

Tényleg csak a pontosítás kedvéért:

- '86-ban voltunk utoljára VB-n 

- '96-ban Olimpián

A létszámemelés nélkül nem biztos, hogy kijutottunk volna de szerintem nekünk nem árt szerénynek lenni és ennek is örülni. A mostani EB-n nem lesznek ott a görögök, a svédek, a lengyelek, az észak-írek, az izlandiak. Szóval nem adják ezt ingyen még ilyen létszám és mindenféle pótselejtezővel együtt sem. 

Rühellem a focit, de el kell fogadnom, hogy a jót tesz sokak lelkének. Csapatot épít a nézőkből is és a legnagyobb öröm az ami megosztható. A kormány hozzáállása a sportokhoz pedig nemzetérdek, mivel TB kiadás csökkentő. A fiataloknak a sport énkép szinten is sokat ad. Nyugadhoz képest az egyén alig sportol még most is hazánkban. Örülök, hogy van mindennap tornaóra. SZDSZ elkúrta anno, hogy tekintettel volt a nyomikra, ezt a fidesz rakta rendbe. Jár  a holy holy! ;)

Rühellem a focit, de el kell fogadnom, hogy a jót tesz sokak lelkének.

Újpest-Fradin mindig jól elverik a "zöldsasokat" az Megyeri úton. Aztán ugyan azok a hülyék akikből előtte a szart is kiverték, megint vissza-vissza térnek a járilékos pofonokért. Nem értrem mi a jó ebben?

A nézőkből milyen csapatot épít? Menjünk ki és nézzük sátorban, sörrel a kézben? A kormány hozzáállása a sportokhoz fontos - lenne, ha az élsport helyett a tömegsportot támogatnák. A pro/kontra sokat emlegetett stadion pont jó példa erre. Néhány városnak a fenntartás is anyagi gondokat jelent, az viszont nyilván nem fordul elő, hogy amatőrök játszhassanak rajta, érdemes lenne megnézni a kihasználtságát - fenntartási költség vs. használatban lévő idő vs. a használók száma (itt a ténylegesen sportolókra gondolok, nem a szotyolát köpködő nézőkre). Ha így nézzük, stadionok helyett a körbekerített falusi 'libalegelők' - ahol max. NBII-es vagy NBIII-as mecsseket lehetne rendezni, mert NBI-re nyilván alkalmatlanok lennének - karbantartására és publikus használatára kiadott pénz sokkal több embert vonzana be a sportba. És ez még mindig csak a foci. Lehetne támogatni sportolásra alkalmas uszodákat, tömegsport-egyesületeket, és biztos, hogy lehetne mást is találni. Még annyi pénz se kéne.

Maga az, ha az emberek másokat mozogni látnak ösztönző. A versenysport példaképeket ad a gyerekeknek. A bunyós szurkolók inkább egymást verjék, mint otthon a csalàdjukat. Btw  az ellenzéki szavazó itt vagy más fórumon pont azt csinálja, mint ők, csak verbelisan. Kinek mi a kifejezési módja.

Nem gondolom, és nem is tapasztalom, hogy a futballszurkolók többségét sportolásra ösztönzi, ha kimennek a meccsre. De talán könnyebben sportolásra ösztönözné, ha olyan helyen lát focimeccset, ahol jó esélye van arra, hogy akár ő is csatlakozhat. Én pl. biciklizek, de pont fordítva igaz: azóta, hogy komolyabban bringázok, szívesebben nézek is országúti versenyeket. Az meg, hogy a bunyós szurkolók egy mérkőzés után verik egymást, inkább kontraproduktív.

A verbális 'bunyózás' az itteni oldalon olvasottak alapján pedig nem csak az ellenzéki szavazók szokása, és ha megnézzük a HUP korábbi politikai pártállási szavazásait, akkor az alapján akár azt is mondhatnám, hogy elsősorban kormánypártiak szokása, beleértve téged. Amúgy ezt a szálat tök felesleges és értelmetlen volt idehozni, látszik, hogy fogynak az érveid, ezért kellett ez is.

Sosem volt politika mentes a HUP de azért pörgesd végig a Fórumok/Egyéb/Flamet az talán megmutatja az arányokat. Persze ettől még máshol is lehetett flamelni de az utóbbi évekhez képest elenyésző volt a politikai téma akkoriban. 

Magyarország már Svédország előtt a rangsorban, 2017 januárja óta nem álltunk ilyen jól

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) közzétette a válogatottak legfrissebb világranglistáját, amelyen továbbra is Argentína az első, míg Magyarország egy helyet javítva a 26.

A márciusi felkészülési mérkőzések során Törökországot 1–0-ra, Koszovót 2–0-ra legyőző együttes 14 összecsapás óta veretlen, ez pedig szemmel látható kapaszkodást jelent a ranglistán is.

[...]

trey @ gépház