Bagoly mondja?

A Google (Alphabet) nekiment a Microsoft-nak, mert az monopóliumot épít a felhős szolgáltatásával.

Link

Hozzászólások

Na ez tipikusan az a helyzet ahol minden pofon jó helyre megy majd.

Remélhetőleg néhány szaftos belső doksi is kiesik a sztoriból érdekesség gyanánt.

Ahja, AWS stabil 30-35 százalékos részarány, Microsoft feljött öt év alatt 10 százalékról 25 százalékra, a Google meg 5 százalékról 10 százalékra. A többieknek esik a market share.

Amúgy, ha választani kellene, akkor nem a Google lenne az, mert körülményes, nehézkes és drága. A legtöbb felhős projekt, amit látok vagy benne vagyok, az AWS vagy Azure alapon indult mostanában.

Az azure olyan mint a windows: managereknek vakitasra jo. :D

Meg birom ahogy joarasitanak. Beadjak, hogy hu de olcso valami, aztan felszamoljak a masik oldalon. A Ui meg az egesz CLI egy rakas fos az AWs-hez kepest. Sajna en is vagy 5 eve nyogom az azure-t es rohannek vissza AWs-ezni, csak arra van tobb ember erre meg nincs (vagy azt hazudjak, hogy ne kelljen vele foglalkozniuk :D)

Unix világban nőttem fel, amikor az MS először kezdett virtualizációba hyper-v alapon sok évvel lemaradva, konkrétan felröhögtem. Amikor cloud-ba fogott, pláne. Ma meg az egyik legnagyobb szereplő, ráadásul az egyetlen, akinek van válassza arra, hogy az evolúciós  cégek mit csináljanak a felhőre csak zsírozott cipőkanállal felpattintható öreg/hibrid megoldásaikkal. 

Ha webes startup-ot csinálnék, nem kérdés, AWS. Ha mobilosat, akkor Google. Ha nem üres a legacy puttony, akkor Azure. Ha már nagy vagyok és kiderült mekkora a stabil átlagos terhelés, akkor meg biztosan hibrid, mert a felhő aranyárban van a saját vashoz képest, feltéve hogy 100% körül ki tudom tömni, mert a nem dolgozó kapacitás drága. Megvenni és bérelni egyaránt

Kevés kivétellel az evolúciós cégek a backoffice rendszerek tekintetében szép lassan Microsoft függők lettek. AD integrált rendszerek, exchange, sharepoint alapú rendszerek, sok .NET kód, fileshare-re ülő integrációk, stb. Ezek egy része öreg, mozdíthatatlan, de az erős függőségek miatt lent tartja magával on-prem a minden mást is. MS erre sorban adja a migrációs vagy hibrid eszközöket, így valódi felhős átállás nélkül mégis fel tudod mutatni hogy szépen haladsz, Gartner konferenciákra járó managgák megnyugszanak, profit. Ráadásul nem olyan zsákutca, mint ha ugyanezt vmware alapon teszed, mert kapsz valódi felhős eszközöket is, fejlesztők is kapnak játszóteret, és az integráció adja magát, mert ugyanaz a technikai doboz van a régi és az új környezet előtt. Lehet kis lépésekben haladni. Próbáld ugyanezt Google vagy Amazon esetében. On-prem alapból nincs, vagy erős kompromisszumok árán. Bár az MS sikerét látva gazdasági okokból mindkettő próbál valamilyen megoldásokat adni a fenti problémára, ők alapvetően valódi, zöld mezősen megálmodott felhőt szolgáltatnak, ahol nincs helye olyan alkalmazásoknak, amik a 12 faktorból nullát hoznak. Őszintén imádom amit összehoztak, architektként és tekiként is mint a cukorkabolt, de ahhoz, hogy jól használd, tanulni és változtatni kell sokat. Egy régi evolúciós cégben nem tudsz hetek alatt tudást és szokásokat cserélni, hogy ne legyen a cloud drága, lassú és alacsony sla-jú a régi alkalmazásaid felől nézve.

Microsoft függők lettek

Az elso es legfontosabb lepes az exchange online kivaltasa.

Ha azt kiutod az egesz ms monopolium kartyavarkent dol ossze. Utana mar mindent, mint komponenst cserelhetsz.

 

Barmi lehet, gmail, akarmi.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....