"Csökkenthetik a rosszul teljesítő pedagógusok bérét?"

Fórumok

Folytatás innen.

Csökkenthetik a rosszul teljesítő pedagógusok bérét?

2025 szeptemberétől a munkáltatóknak lehetőségük lesz csökkenteni azoknak a pedagógusoknak a bérét, akik rossz eredményeket értek el a teljesítményértékelésen,

[..]

Tehát amennyiben egy tanár bérét rendeletileg bruttó 538 ezer forintban állapítják meg, de rosszul teljesít, akkor bruttó 410 ezer forintig csökkenthető a fizetése.

[...]

Hozzászólások

A kérdőjelet nem igazán értem. Ennek kellene normálisan lennie. Ahogy a versenyszférában is, ha valaki szarul teljesít az értékelésen, adott esetben kevesebbet kap, pár után meg megköszönik neki a részvételt ...

trey @ gépház

erdekes lesz az az ertekeles... gondolom csalni fognak ahol csak lehet

Rákérdezhetek? Akik előbb vakcinát követeltek, majd Pfizer vakcinát, majd amikor lett nekik (az elsők közt), akkor elbújtak előle a WC-ben? Akik előbb intézkedést követeltek, majd iskolabezárást, majd amikor bezárták és távoktatás volt, mielőbbi jelenléti oktatás visszaállításért sírtak?

trey @ gépház

Szerkesztve: 2024. 01. 05., p – 13:09

Hétfőtől már tanár honfitársaink is visszatalálnak a munka világába. Első kérdés:

- Tavaszi szünet dátuma megvan már?

trey @ gépház

Szerkesztve: 2024. 01. 05., p – 13:25

Zsegíny tanárok számára már eltörölték a kötelező minősítést is, így majd az alja be fogja támadni az önmagát képzőt, mert az többet fog keresni (helyesen) 🍿

Tapsikolnak hozzá, nem hogy a normálisabbja küzdött volna a kötelező minősítés megtartásáért, hogy tisztuljon ez az MZP által csak kontraszelektáltnak nevezett szakma. Nem, ahhoz tapsikolnak, hogy ne kelljen magukat képezni.

Ők nem akarnak fejlődni, de utána meg pillognak, ha a diákok se fejlődnek. Szép, mondhatom :D

trey @ gépház

Terelhetsz, leszarom. Álljatok neki dolgozni és teljesíteni. Mert az emberek fasza tele van a rivákolásotokkal.

Mérjék a teljesítményetek és legyen következménye annak, ha szarul teljesítetek. Pont úgy, ahogy az élet minden területén.

trey @ gépház

Adni kell neki egy eselyt, hatha sikerul objektiven ertekelni.

De persze benne van a pakliban, hogy rosszul sul el a dolog. Tehat felszopok tobbet kapnak, a "rosszul" szavazok meg kevesebbet.

Vagy esetleg a rohogos fejet hasznalo majd nem kap semmit. :)

Vezessük be a teljesítmény alapú bérezést a következő munkakörökre is:
- politikusokra
- parlamenti képviselőkre
- önkormányzati képviselőkre
- államtitkárokra
- miniszterekre
- miniszterelnökre
- köztársasági elnökre
- állami tulajdonú cégek, alapítványok, szervezetek vezetőire

Ja, hogy lenne itt sírás és futás, ha ez megtörténne... Mindig a fejétől bűzlik a hal.

Ennyi erővel a pedagógusok teljesítményét is csak 4 évente kellene értékelni. Tudod, kettős mérce.

Elmagyaráznád kérlek, hogy hogyan kell értelmezni ezt az 50 %-t mondjuk egy általános iskolai testnevelés tanárnál? Hogyan kellene mérni a teljesítményét?

Hogyan kellene mérni a teljesítményét?

A Cooper tesztek idejét kell nézni. Ha fejlődik a gyerek akkor jó a tanár, ha nem, akkor nem.

Nálunk anno Kiss tanár úr végig vezette a statisztikát 4 éven keresztül és mindenkinek megmutatta a fejlődést. Nem csak atlétikára, hanem az összes tevékenységre.

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Nem magyarázok én neked semmit, leszarom, hogy hányszor kéne mérni szerinted ( gondolom 0-szor), tovább kéne hagyni a kontraszelektáltakat dagonyászni a hígfosban és egyben jól megemelni a bérüket.

Ez kell, meg felére csökkenteni az óraszámukat, hisz majd beleszakadnak a melóba!

trey @ gépház

Nem tartok rá igényt, csak szerettem volna jelezni, hogy egész életemben tudtam, hogy mi akarok lenni, tudtam magamnak pályát választani, sosem kerestem munkát, az mindig megtalált, szóval nem tudom miért ajánlgatsz nekem pályát/munkát.

Aki tanárnak ment, se sírjon ha basszák.

trey @ gépház

Trey szerint teljesen rendben van. Még örül is neki, mert nem érintett benne. Nincs közoktatásban tanuló gyereke, neki meg már megvan a szakmunkás bizonyítványa, innentől meg a sánta kutyát nem érdekli a tanárok helyzete. Empátiát ne várj tőle, mert ő a magányos lovas, aki mindent maga ért el az életben, mindenhez is ért, amúgy meg #worksforme.

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

A legmagasabb szakmai végzettségemet igazoló bizonyítványt magam fizettem, semmi köze nem volt hozzá sem a közoktatásnak, sem a közoktatásban részt vevő tanároknak. A "tanárok" (leginkább szakmabeli szakemberek) ott szép fizetést kaptak a másodállásban végzett oktatási munkájuk után.

trey @ gépház

Melyik részére gondolsz?

 

A múltkori (már nem tudom melyik topicban), amikor timestamppel bizonyíthatóan jelentésbeli különbséget adtál a szerkesztéssel az eredeti hozzászólásnak és ezáltal értelmetlenné téve a választ ami érkezett rá?

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Most hogy kiderült, hogy megjött az EU-s segíly, és a NER haverok eltapsolták előre azt, nem lesz beígért béremelés sem! 

Szerkesztve: 2024. 01. 07., v – 09:49

Majd arra optimalizálnak a tanárok, amit mérnek.

Szóval ha az számít, hogy van-e hiányzás, akkor nem lesz beírva senki hiányzónak, hiába üres a terem.

Lesz dolgozat? Hát előző órán megoldják pontosan ugyanazt.

Lesz valami 'titkos' dolgozat, aminek a tartalmáról nem tud a tanár sem? Hát nehogy kimenjen majd olyankor 10 percre pisilni doga közben...

Évvégi oszályzat? Mindenki megkapja a minimum négyest :) Aztán a következő évben a következő tanár küzdhet azzal, hogy nincsenek meg az alapok... de majd ő is továbbenged mindenkit. És máris van csomó érettségizettünk, miközben az értő szövegolvasás se megy.

---

Láttam olyan fejlesztői értékelést/mérést a hírös versenyszférában is, ahol a git-ből exportálták az új kódsorok átlagos számát/hó és azt használták. Aki lefuttatott egy kódformázót a projekten, az meg élmunkás lett. Nem viccelek.

A versenyszférában sincs nagyon objektív értékelés. Ha a projekt (tőled függetlenül, akár úgy hogy beleszarsz) jól halad, akkor megkapod a minimum közepes értékelést, ha szarul, akkor megfeszülhetsz és ugyanúgy bukó lesz a vége és mivel 'sajnos nem haladt kellően jól a projekt' esetleg lehúznak téged is. Legjobban akkor jársz, ha tényleg szarsz bele és fusizol/lébecolsz, mert úgyse rajtad múlik, de legalább nem szopod be azt, hogy sok jó munka után is még lehúznak. (balekság?) :)

Másik példa: 'én mindenkinek közepest (3 csillagot) adok, mert ha valakinek 4 csillagot adnék, akkor valakitől azt el kell hogy vegyem és csinálhatok utána neki fejlesztési tervet is, amit nem fogok. Szóval ne is érvelj a 4 csillagod mellett, mert mindenki 3-t fog kapni.'. - a versenyszférában egy átlagos alkalmatlan manager. :)

 

---

Jól van ez így? Nem. De hát ez van. Én csak egy csicska utolsó senki vagyok a láncban, ahogy a feljebbvalóm is az. A feljebbvalót meg lehet úgy mérik, hogy alatta lévő struktúrában mennyire vannak a dolgok rendben, így ők is abban érdekeltek, hogy papiron minden legyen rendben. És rendben is lesz. Az egész kitalálója/csúcsmanager meg hátradől, hogy 'hát itt kérem minden rendben van!' :)

A fél osztály nem tud értelmesen írni-olvasni-számolni, de neked kémiatanárként a citromsavciklust meg a fszom tudja mit kéne tanítgatnod. Hogy tanítod meg, ha nincs meg az alap hozzá? Nem tudsz kémia óra keretében írás-olvasás-számtan alapozást is tartani. Főleg azért sem, mert van egy tanrend is, hogy melyik órán mit *kell* leadnod.

Meg adjanak eszközt a tanárnak: baszhassa ki az osztályból/iskolából a bomlasztót. Ha meg megy be a szülő panaszkodni az izgatgatóhoz, akkor bátran mutasson az is nekik ajtót.

Esetleg bátran baszhasson le 1-2 pofont a neveletlen kölyöknek ha úgy van. Baja nem lesz tőle.

De hát ha nincs eszköz...

kaptam én is 2GB memóriával gépet, jeleztem is hogy így a virtuális környezetek nem fognak menni-elindulni. A kezét a manager széttette. Átírtom a kódot, kikapcsoltam az eclipset, prompotból elindítottam amit el kellett, aztán megnéztem hogy jó lett-e... nem volt túl hatékony...

Mondjuk én felmondok egy idő után. Tehetné ezt a tanár is egyébként. Vagy beleszarik ő is.

 

Mi lenne ha a körülmények/eszközök meglennének, és utána várnád el hogy tegye a dolgát jól?

Kollégáid hogy engedték ezeket 6. osztályig* el? Nem kellene a kollégáidat számon kérni? De. Erről szól a topiknyitó.

(* én koromban 6. osztályban jött be a kémia, most értsd oda azt, amelyikben ma bejön. Írni, olvasni, számolni (ami elég a kémiához) az első 4 osztályban kellett volna megtanítani a gyerekeket.)

Esetleg bátran baszhasson le 1-2 pofont a neveletlen kölyöknek ha úgy van. Baja nem lesz tőle.

Nálam ezzel nyitott ajtókat döngetsz. Azt a fene nagy liberalizmust, amit egyesek követelnek, sem a szülő oldalán, sem a tanár oldalán nem nézem jó szemmel. A szülők miatt van annyi BTM-es, SNI-s, ebben biztos vagyok. Ez a "engedem, csinálja, amit akar, hadd élje meg a gyerekkorát, majd legfeljebb 18 évesen még zsírkrétázik a Waldorf-ban" faszságot eleve engedni sem kellett volna.

trey @ gépház

de a helyzet most az, hogy úgy vannak mindenféle évfolyamon diákok, hogy nincs meg az alap. ez a sajnálatos helyzet. megoldás?

passz. nem hiszek abban hogy lesz általános jó megoldás. az egyéni stratégiákban hiszek. majd én megoldom valahogy. megoldom az oktatást, ahogy az egészségügyet is.

Megoldás az, hogy a tanárok nem hergelnek egy olyan kormány ellen, amelyik erősebb kézzel fogná a gyeplőt. Vissza kéne rúgni a szekeret a régi kerékvágásba sok tekintetben, mert az, hogy egy 5-6 éves gyerek olyat mond otthon, hogy "maradjál, mert megkésellek" mert az apja/anyja megfelelő időben nem rúgta szét a picsáját, az annak köszönhető, amit korábban elmondtam. Meg azt, hogy a mai  férfiak inkább nők és otthon soknál az asszony hordja a gatyát (látom ismeretségi körben). Ez is ennek köszönhető. A sok anyámasszony katonája. Se az iskolában nem tanul már fegyelmet, se szakköri hálózatban, se sorkatonaságban, sehol. Olyan is mind.

Olyan mint a tököm, odamegy, ahova lököm.

Aztán jó dolgában elkezd nemváltáson gondolkodni a második leszármazottja. Itt tartunk, ide tartunk. Messze vezetnek az okok. A legtöbb a családon belül, társadalomban és iskolában tapasztalható fegyelemhiányra (és abból fakadó tisztelethiányra) vezethető vissza.

Sajnos abban, hogy ide jutottunk, vastagon benne van a keze az "értelmiségnek" és azon belül a tanároknak is. Mert ugye a liberalizmus nem a szántó-vetőktől és a gyári munkásoktól indul.

trey @ gépház

A tiszteletet nem lehet kikövetelni, csak kiérdemelni. Amíg a felnőttek nem tudnak pozitív példát mutatni a gyerekeknek, addig ne csodálkozzunk semmin. A pozitív példaképek is hiányoznak manapság.

Tisztelhetek valakit, mert
- becsületesen dolgozik és azzal keres pénzt, tartja el a családját
- mert tud szépen fogalmazni, írni, beszélni
- mert értéket tud közvetíteni

De milyen értéket, tudást, becsületet közvetít a jelenlegi vízfej az országban? Lopj, csalj, hazudj és semmi következménye nem lesz (NER hitvallás). Ne ez az alapvető baj, ezt követik a gyerekek.

Ha otthonról azt a stílust hozzák, amit hoznak, ott a tanár nem tud mit csinálni, mert

- nem baszhatja pofán (mert ezek csak ebből értenek, ez ezeknek a nyelvük/kULtÚRÁjUk)

- nem rakhatja ki az osztályból, hogy ennyi volt, "matekot majd tanulsz az aluljáróban, de nem nálam"

- nem menő tanulni/megcsinálni a házit/viselkedni/követni más utasításait/jól neveltnek lenni. ez náluk mind a gyengeség jele... 

Nyilván a retkeken kívül van mással is gond, de talán ezek a legmegfoghatóbbak és ezek szaboltják mások fejlődését is.

 

retkek = nem faji alapon, hanem kultúrális attribútumok alapján jelölök bizonyos népségeket.. az, hogy a rétinégerek felülreprezentáltak ebben az egy dolog. vannak szőke cigányok is.

 

na jöhet a ban :)

Nem tudom. Meg kell? En az eroszakmentesseg hive vagyok - szerintem ha egy bunozo kessel fenyeget egy masik embert, ki kell osztani neki par evtizedet az eletkoranak megfelelo bentlakasos uduloben.

Kevesbe extrem eseteknel, pl. ha visszapofazik, iskolakerulo, stb., akkor csak el kell venni az osszes allami transzfert a csaladtol, es nyugodj bele, hirtelen lesz megoldas kulso beavatkozas nelkul.

Meg a legkepzettebb verekedok is azt javasoljak, hogy keses tamadoval kerulni kell a konfrontaciot, ugyhogy ha mar valasztani kell, szivesebben veszitem el a nalam levo keszpenzt, mint mondjuk az eletemet.

Ha sikerul deeszkalalni a helyzetet, utana persze bekesen es eroszakmentesen el kell tavolitani a sopredeket a tarsadalombol.

késsel vigyázni kell: engem szúrt meg cigó. Hátulról a fair play jegyében, de hát egy csúszó-mászó pondrótól mit vár az ember, mondjuk neki eltörtem a kezét és a feje is kapott rugásokat.

Törülközőt szorítva a sebhez mentünk az ügyeleti sebészetre tetanusz és pár öltéssel összevarták - szerencsém volt mert csak vágás volt a szúrásból ki tudtam fordulni, így nem ért belső szervet.

For Whites Only meeting room!

A fél osztály nem tud értelmesen írni-olvasni-számolni, de neked kémiatanárként a citromsavciklust meg a fszom tudja mit kéne tanítgatnod.

Annyira elvetemült ötlet lenne, hogy pl. a kémiatanárok is beleszólnak a minősítésbe? Pl. jellemezhetnék, hogy mennyire lett jól megtanítva a gyerek, amire meg kellett volna, hogy tanítsák. Aztán ezt az értékelést összevetik a gyerek által kapott korábbi értékeléssel (pl. matekból a kémiás azt mondja, a béka feneke, míg előző években ötös volt, mutathat valamit).

Majd arra optimalizálnak a tanárok, amit mérnek.

Ha olyat mérnek, ami előremutató, akkor ez jó, nem? Pont ez lenne a cél minden teljesítményértékelésnél, hogy azt mérjék, ami jó, és ha a mért személy is tudja, mit mérnek, akkor arra törekszik, hogy az legyen a jó.

Ha más nem, a központi mérések egy jó irány, mert jól össze lehet hasonlítani a tanárok "teljesítményét": ha X diákjai egyik évről a másik évre a központi mérésen 20 százalékot javulnak, Y diákjai meg 20 százalékot rontanak, akkor valamit lehet érezni. Ha még a központi mérések érettségi-szerűek lennének, akkor az még jobb lenne. Ha a tanárok tudják, hogy mondjuk ez a minőségértékelésük alapja, és ezért erre optimalizálnak, az pont, hogy jó.

Központi mérések: kompetenciamérések, 1-2 éve már éves rendszerességgel vannak, csak az a baj, hogy az eredményre majdnem egy évet kell várni (ez mondjuk eddig is így volt). Sőt, a tárgykör is egyre bővül, tizen-huszonéve csak matek és szövegértés volt, most már idegen nyelv is van és természettudomány is (meg talán a törit is mintha pedzegetnék).

Tehát igen, legyenek ilyen központi, mindenki által ismert szempontok, amelyekről az érintettek is tudnak, és arra "optimalizálnak".

Tehát igen, legyenek ilyen központi, mindenki által ismert szempontok, amelyekről az érintettek is tudnak, és arra "optimalizálnak".

Ez a kulcsmondat, amivel alapvetően mindenki egyetért.
Csak a múltbéli tapasztalatok alapján szarul lesz megvalósítva. Simán kozmetikázva és pofára fog menni az értékelés. Nem lesz objektív.

központi mérés: más az összetétel egy borsodi zsákfaluban meg a budai oldalon, ezeket klassz lesz összemérni. az ötlet, jó, hogy elég a relatív fejlődést mérni. de hát döngöltpadlóséknál inkább az a segítség, ha épp be se jönnek az iskolába, legalább nem húzzák le az eredményeket. fejlődésre úgyse nagyon képesek.

értem én mit szeretnél, de ezt jól kivitelezni... hát sok sikert.

Oké, elkezdjük mérni. Lesz egy pillantfelvétel. Esetleg lesz félévente egy pillanatfelvétel.

De ha a tanár eszköztelen, akkor csak szépen regisztráljuk, hogy mennyire (vagy mennyire nem) fejlődünk.

Legyen eszköz és legyen mérés, de úgy vélem maximum az utóbbi lesz, ami viszont önmagában semmit sem ér. Önmagában az eszköz már jobb lenne, mert vannak azért tanárok, akikben megvan az igény arra, hogy jó munkát végezzenek.

Csak úgy szőr mentén eszembe jutott erről, hogy a gyerkőc 8.-ban megcsinálta a középfokú angol nyelvvizsgáját - a csoportjából egyedül. A másik csoportból nyolcan. Amikor létrehozták a két csoportot ő került a jobbak közé, mégis a másik csoport lett az eredményesebb. Rendesen meg lett mérve a két tanárnő közötti különbség..

ok, valóban - felületesen olvastam - elnézést.

Valóban nagyon eltérő egyes tanárok által átadott tudás mennyisége, pontosabban a tudás "bevésése" a diákokba. Ezért kell külön tanár, külön óra stb.. ha emeltszinten akar érettségizni abból a tárgyból..

For Whites Only meeting room!

Én gyerekem különösen jó matekos. Szóltak az iskolából, hogy akkor küldik matek versenyre. Én meg mondtam, hogy nem! Egy gyerek az gyerek, nem versenyző! Ez a versenyeztetés egy hatalmas bullshit! A korosztályomból tudom, hogy ált. iskolában kitűnő osztálytársak, miként lettek lecsúszott alkeszok. Nekem azt mondta az osztályfőnököm, soha le sem fogok érettségizni. Aztán BME felvételin maximális pontszámú matek, és fizika felvételit írtam. Aztán búcsú-banketten magyarázkodott, hogy ő mindig látta, hogy mennyire tudok. Kaptam is évvégén egy kettes matek és hármas fizika év végi jegyet. Én meg csak röhögtem rajta.

Meg is mondtam a gyerekeimnek, nekem mindegy, hogy mit kap. A lényeg, hogy szóljon, ha nem érzi korrektnek az iskola szintjét. Szólt. Elküldtem Svájcba egyetemre… Az orbán meg kapja be!

neked tényleg kiadták, hogy politikát kell belevinni minden postba ?

és azért kiváncsi vagyok arra, hogy orbánnak mi köze ahhoz, hogy a gyereked hová jár? rosszabb lesz neki ?

 

Hogy a témához is:

- a versenyzés alkat függő. Ha bírja a streszt vagy ha nagyon nem és kell ebben fejlődni, akkor jót tehet a verseny. A teljesítési kényszer könnyed leküzdése jól jöhet ZH-ra.

For Whites Only meeting room!

Egy gyerek az gyerek, nem versenyző! Ez a versenyeztetés egy hatalmas bullshit!

Viszont sok versenyző alkat van. Találkoztam már olyannal is, aki nagyon ügyes volt, de versenyeken nem tudott teljesíteni, meg az ellenkezőjével is.

A korosztályomból tudom, hogy ált. iskolában kitűnő osztálytársak, miként lettek lecsúszott alkeszok.

De nem azért lettek lecsúszott alkeszok, mert kitűnők voltak. Én is majdnem mindig kitűnő voltam (1-2 négyes volt mindig), versenyeken is indultam, voltak is eredményeim, mégsem lettem lecsúszott alkesz.

búcsú-banketten magyarázkodott

Na, ez egy olyan tanár, akinek egy normális értékelésen nem biztos, hogy jó eredménye lenne, főleg ha nem te voltál az egyedüli ilyen.

Ezt sem gondoltam volna, hogy egyszer valamiben egyetértünk. Kivéve az utolsó mondat. Még arról kellene leszoknod, hogy mindig hibáztass valakit, ha valami nem úgy van ahogy neked tetszene. 

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Én szerettem versenyezni. Aztán egyszercsak besokalltam, és akkor leálltam. Konkrétabban kiestem, mert nem tanultam meg egy szükséges részt a tananyagból mert már be voltam sokallva :-)

Szeritem is lehet túlzásba vinni, de az leginkább a szülőn múlik, hogy erőlteti-e, meg megengedi-e a leállást. Nálunk semmi probléma nem volt, mondtam, hogy besokalltam és kész. Nem volt benne semmi rossz, csak jött a tavasz, sütött a nap én meg belefáradtam a tanulásba. Emlékszem, hogy a felkészítőtanár lelkesen mondta, hogy aki továbbjut az egész nyáron tanulótáborokba járhat :-)

Ja, nem csúsztam le. Az alkoholt szeretem, de kibírok nélküle teljes heteket is akár :-)

Még egy ja: az egyik érettségi találkozón a matektanárom megköszönte, hogy egy egész csinos összeget kapott miattam.

Szerintem ha nem engeded a gyereket versenyezni, azzal elveszel tőle élményeket. Például sikerélményt is. A svájcban buziskodás nem fogja pótolni, mert azt tőled kapja, nem ő érte el.

Szerintem ha nem engeded a gyereket versenyezni, azzal elveszel tőle élményeket.

Nyilván, ha a gyerek akarta volna, akkor engedtem volna. De miért lenne élmény szembesülni azzal, hogy pl. 13 éves 5.-es jobb mint a 10 éves 5.-es? Az élet lesz a nagy versenypálya, nem az iskola! 

Szóltak az iskolából, hogy akkor küldik matek versenyre. Én meg mondtam, hogy nem! Egy gyerek az gyerek, nem versenyző!

Van gyerek, amelyik versenyzo alkat, meg van olyan, amelyik nem.

En az osszes ilyenre elmentem a matektol az angolig, amire csak lehetoseg volt. Magamtol. Szerintem egy ido utan mar nem is szoltam rola otthon.

Országosan egységesen nincs semmi. Viszont vannak különböző díjak, kitüntetések, amelyeket ilyesmikkel lehet nyerni tanárként, ezek általában nem is olyan rossz pénzzel járnak. De ezekre általában nem magát jelöli az ember, hanem kell egy igazgató, munkaközösség, amelyik megírja a pályázatot és benyújtja.
Meg persze esetleg a fenntartó valamivel jutalmazhatja, de ez teljesen egyedi (és persze lennie kell forrásnak is).

ilyenkor mindig megingok, hogy fel kene tennem a tiktokot...

Amugy ki ez a segglyuk szaju picsa? Olyan hangja van, hogy frankon belefajdult a fejem.

 

Ettol meg igaz is lehet amit mond: Orban posztjai ala kamu like-okat vasarolnak.

Ilyen ez a popszakma. Gondolom ki van adva a kozossegi oldalt nyomo marketingcegnek, hogy miket kell hozni, az meg bevasarol.

Aki dolgozott mar marketingesekkel/nek az pontosan tudja milyen egy keselyu szakma.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nem jön össze a kormányzati fűtéscsökkentési stratégia: 1 éve nyomták a kötelező szünetet, a tavaszi télbe, most ezidáig tavasz volt, nem volt iskola; kezdődik az iskola és jön a -12C!

Miközben a katonák és a honvédelmi alkalmazottak kategóriától függően 400-750 ezer forintos jutalmat is hazavihették év végén, a rendvédelmi dolgozóknak semmi pluszpénz nem jutott.

[...]

A rendvédelmi dolgozók ugyanakkor nem kaptak pluszpénzt év végén, derült ki a Belügyminisztérium közérdekű adatigénylésre adott válaszából. Bárdos Judit, a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke a lapnak ezt úgy kommentálta, hogy „elfogadhatatlan, hogy miközben a katonáknak százezrek jutottak, a rendvédelmi dolgozók nem kaptak semmilyen plusz juttatást az év végén”.

A szakszervezeti vezető szerint a rendvédelmi dolgozók januártól ugyan átlagosan bruttó 79 500 forintos (nagyjából nettó 50 ezer forintos) béremelést, pontosabban pótlékemelést kapnak, ez azonban nem kárpótolja őket, ezt ugyanis nagyrészt már elvitte az infláció. (Ez egyébként év elejétől a katonáknak is jár.)

link

Van itt gond bőven. Pintér vajon mit fog mondani? Közben hatalmas a költségvetésihiány!

Brüsszelre vártunk:

Szerdán megérkezett az az írásos garancia, amelyet az Európai Bizottságtól várt Magyarország, ezért a tanárok, az óvópedagógusok, valamint – nemzeti forrásból – a szakképzésben oktatók is biztosra vehetik, hogy január 1-jétől 32,2 százalékkal emelkedik a bérük – mondta az MTI-nek a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely december 31-én még azt mondta, nem érkezett meg az aláírás Brüsszelből a béremeléshez.

Link: https://24.hu/belfold/2024/01/10/pedagogusber-emeles-brusszel-alairas-m…

trey @ gépház

Amivel Brüsszel a béremeléshez hozzájárul, az összesen, 2030-ig számolva, a béremelés 12 százaléka – jegyezte meg.  Ezt az összeget tehát a Magyarországnak járó uniós forrásokból kapjuk meg, a maradék 88 százalékot pedig a nemzeti költségvetés biztosítja – mondta, hozzátéve: az Európai Bizottságtól érkező pénzek az idei és a jövő évben jelentős segítséget jelentenek.

Végig kellett volna azt a fránya cikket olvasni.

A másik ballib hazugság itt természetesen az, hogy az EU pénze. A kormány értelmezése szerint ez a magyarok pénze, ami jár. Az EU nem is nagyon vitatkozik ezzel, kifizette, mielőtt bíróságra került az ügy.

Ennyit erről :D :D :D

trey @ gépház

A kormány. Meg pl. én.

A kormány elég sok hülyeséget szokott hablatyolni, ahogy te is. Te is voltál Neoton Família koncerten? :D :D :D

https://index.hu/fomo/2024/01/07/szijjarto-peter-csepregi-eva-neoton-fa…

 

Mennyiben érintene ez engem?

Te voltál az, aki értekeztél itt ezzel kapcsolatban, és váltig állítottad, hogy az nekünk jár, és ki is fogjuk belőlük perelni. :D :D :D

 

Csak halkan jegyzem meg, hogy a tanárok nem tegnap kezdtek el panaszkodni - tudom, neked ez csak felesleges sírás -, már rég meg kellett volna emelni a fizetésüket (de nem lehetett, mert Brüsszel, Soros, Gyurcsány, migránsok, "különleges katonai műveletek" miatti "nemháborús" infláció és így tovább).

 Te voltál az, aki értekeztél itt ezzel kapcsolatban, és váltig állítottad, hogy az nekünk jár, és ki is fogjuk belőlük perelni. :D :D :D

Értetlenkedésről részemről szó nem volt, a tudatlan fejekben gyújtottam világosságot: az nem egy segély, hanem egy befizetendő összeg. Az, hogy trógerek megpróbálnak tőlünk minden fillért távol tartani, nem hír, de láthattuk, ahogy az EU is becsicskult és bírósággal fenyegetés hatására csak elkezdte a kifizetéseket, majd annak is megjöhet a napja. Mindenesetre, a kormány felírta, jöhet még Norvégiában fordulat (Hollandia? Megvan?), be lehet a számlát később is nyújtani (svédek ismerik a nótát, szerintem megtanulják).

Csak halkan jegyzem meg, hogy a tanárok nem tegnap kezdtek el panaszkodni - tudom, neked ez csak felesleges sírás -,

Jaja, 40 éve rínak. Mi a híred?

trey @ gépház

az nem egy segély, hanem egy befizetendő összeg.

Hülyeséget beszélsz. Megint.

Az nem tetszett a haverjaidnak, ahogy ez az egész ki van találva, hogy a Norvég Alap választja ki a civil szervezetek közül azt, aki felel majd a pénzek elosztásáért. Először ebbe kötöttek bele a haverjaid, kisírták, hogy hadd szóljon bele a kiválasztásba a magyar kormány. Mivel nem tudtak megegyezni abban, amiben alapból nem is kellett volna, ezért nem jött a pénz.

alapkérdéseket vet fel:

- Politikai szerverezet kaphat-e külföldről pénzt?

pl. 1929-1933 közt Hitler 32millió dollárt kapott a new yorki bankároktól (könyv: De Geldbronnen van Het Nationaal-Socialisme - Drie Gesprekken Met Hitler)

MZP és a CIA pénzekről már nem is szólok lerágott csont.

 

A Norvég Alap szerintem támogasson kutya menhelyeket !!!

For Whites Only meeting room!

Te rángattad be ide az EU-s pénzeket, amiket szerinted azért kaptunk meg, mert az EU megijedt az utcai harcostól, beszartak, hogy "kipereli" belőlük. Pont ugyanezzel jöttél a Norvég Alap esetében is, azért "rángattam ide". :D :D :D

Tóni, te vagy az? :D :D :D Esetleg a Lajos? Talán az még valószínűbb is. :D :D :D

Szerdán megérkezett az az írásos garancia, amelyet az Európai Bizottságtól várt Magyarország, ezért a tanárok, az óvópedagógusok, valamint – nemzeti forrásból – a szakképzésben oktatók is biztosra vehetik, hogy január 1-jétől 32,2 százalékkal emelkedik a bérük – mondta az MTI-nek a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely december 31-én még azt mondta, nem érkezett meg az aláírás Brüsszelből a béremeléshez.

A bold rész segít benne neked, hogy miért volt ontopik. A Norvég alap seggfájásod sehogy nem kapcsolódik a témához. Menj, erőlködj össze valamit gyorsan.

trey @ gépház

Gulyás Gergely december 31-én még azt mondta, nem érkezett meg az aláírás Brüsszelből a béremeléshez.

 

 Szerdán megérkezett az az írásos garancia

 

Tehát akkor szerinted van egy olyan dokumentum, amiben az szerepel, hogy az Európai Bizottság hozzájárul ahhoz, hogy a kormányod emelje a magyarországi tanárok fizetését? Aláírással, pecséttel?

Nem te vagy a Hiszékeny Úr a Zsebtévéből? :D :D :D

Kedvencem közülük az Amnesty International Hungary, amelyik "civil" szervezet vezetőjének közös üzlete volt öccsével, a gengszterrel :D :D :D

:D :D :D

https://www.amnesty.hu/indul-az-ujabb-lejarato-kampany-a-civilek-ellen/

^ kérdőjellel a végén :D :D :D

trey @ gépház

Amelyik szélsőbaloldali politikai szervezeteknek adott volna 44 milliárdot, amellyel befolyásolni lehet a választásokat?

Kár hogy nem jött, most mehetne a buzipropaganda, meg a szeressük a Hámász terroristáit, mert őket is meg kell érteni! Bontsuk le a templomokat, mert zavarják a vendégeket! De szép is lenne!

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Kár, hogy nem üti meg azt a szintet a bejegyzésed, hogy érdemben legyen érdemes válaszolnom rá, ezért csak annyit írok, hogy bárki elmesélhetné neked, akinek egy csöpp esze van és nincs benne a hőseid seggében (ha látna rá esélyt, hogy értelmesen meg lehetne vitatni veled ezt a dolgot), hogy mire ment ki a játék.

Szerkesztve: 2024. 01. 13., szo – 19:23

Hallom megint mekkora siker volt a tüntike. Volt kinn 10 nyugger, 20 tanárkölke

:D

RTL Híradóban:

"Nem baj ha csak 100-an voltunk, nem az a lényeg ..."

:D

trey @ gépház

Tuti megvolt a pénz, mert 150.000 tanár fizuját megduplázni, kb semmiség. Kistétel. Az MSZP anno csak azért nem rendezte a tanárok fizetését, mert a MOL, a reptér, meg a minden eladásból befolyt összegből amúgy sem vettek semmit.

Ha csak 200.000 forintot emelnek a 150.000 tanár fizetésén, az 1 év alatt 360.000 forint. Minden évben ezentúl.

Az, hogy kell az uniós pénz, az már biztos, hiszen sokat késtek az agrártámogatások kifizetésével is, hiszen a tavasszal odaítélt támogatások november végén kezdtek érkezni.

Értem én, hogy nem kell tudni a baloldalon számolni, meg gondolkodni, de

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

700 milliárd/150.000/12= 388 888Ft havonta. Tuti kamu, nem is a tanároknak adják! Majd meglátjuk február 2-án (3-a szombat, másodikán utalnak akkor)

Biztos Kamu, a 444 jobban tudja, és majd megmagyarázza, hogy ez az emelés most éppen megalázó, és elkezdenek egy gyüjtési akciót szervezni, hogy a tanárok a plszfizetésüket utalhatják a helsinkinek, akik egy civilszervezet, és őértük küzd! Merthogy ha a romentum adná a pénzt, akkor az nem lenne megalázó, hanem egy dicső fizetésemelés lenne, mert ha a baloldal ad, akkor az felér egy isteni kinyilatkoztatással, és a pluszként adott pénzből lehet buzipropagandázni, meg migránssimogatást tanítani a kis nyomorék szarosoknak.

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Szerkesztve: 2024. 01. 26., p – 18:24

RTL Hiradó:

Cigánykodnának vissza tanárnak a státusztörvényt alá nem író egykori tanárok, de nem veszik őket vissza az állami iskolákba

(ja, kérem, versenyszférában pl. az ilyen cigánykodásokat sehol se tolerálják!)

trey @ gépház

(ja, kérem, versenyszférában pl. az ilyen cigánykodásokat sehol se tolerálják!)

Eddig 2 cegnel vettek vissza, miutan felmondtam. Szerintem ez nem attol fugg, hogy allami szfera-e, hanem hogy szeretnenek-e veled dolgozni. Ez erosen korrelal ugye azzal, hogy amikor eloszor ott dolgoztal, az hogy sikerult. :)

Melyik munkaadót hordtad el előtte a sáros földig, minősítetted a szerződésed bosszúszerzödésnek, és tagadtad meg az új szerződés aláírását, majd pár hónap múlva vissza akartál cigánykodni?

Na ugye. Az egészet egyben kéne vizsgálni.

trey @ gépház

Aki nem néz tv-ben híradót, inkább olvasni szeret, annak itt.

Eddig akkora bajok voltak a "státusztörvénnyel", hogy még fel is mondtak miatta (és még többen belengették, hogy felmondanak :) ), de miután jelentős béremelés várható, kiderült, hogy igazából nincs is vele baj.
Még egy érdekes aspektus: akik most a ragequit után vissza akarnak menni, eddig nem találtak állást - vagy nem is kerestek?

Nem tudom, hogy mi a rosszabb?

Nem tudom, hogy tudod-e.

Egyébként szerinted miért akarnak most többen is visszamenni? És hogyhogy pont most? A törvény, ami miatt felmondtak, nem változott.

157. §

...

(6) Az érintett a munkáltató által közölt tájékoztatás alapján a jogviszonyváltás el nem fogadásáról 2023. szeptember 15. és 2023. szeptember 29. napja között nyilatkozhat. A nyilatkozatot írásba kell foglalni, a határidő elmulasztása jogvesztéssel jár.

(7) Az érintett a jogviszonyváltás el nem fogadásáról szóló nyilatkozatát nem vonhatja vissza.

158. §

...

(9) Ha a (6) vagy (7) bekezdésben meghatározott esetekben az érintett a jogviszonya megszűnésének időpontjától számított

a) 30 napon belül új köznevelési foglalkoztatotti jogviszonyt, vagy a szakképzésről szóló törvény hatálya alá tartozó munkáltatónál munkaviszonyt létesít, akkor végkielégítésre nem jogosult,

b) 31. és 60. nap közötti időszakban új köznevelési foglalkoztatotti jogviszonyt, vagy a szakképzésről szóló törvény hatálya alá tartozó munkáltatónál munkaviszonyt létesít, legfeljebb egyhavi végkielégítésre jogosult,

c) 61. és 90. nap közötti időszakban új köznevelési foglalkoztatotti jogviszonyt, vagy a szakképzésről szóló törvény hatálya alá tartozó munkáltatónál munkaviszonyt létesít, legfeljebb kéthavi végkielégítésre jogosult

azzal, hogy a számára a (8) bekezdés szerint kifizetett végkielégítés összegének az a)–c) pont szerinti mértéken felüli összegét köteles visszafizetni volt munkáltatója részére.

Nem tudom, hogy a 157. § (7) hogyan értelmezendő, azaz meddig nem vonhatja vissza.

Persze az is érdekes, hogy olyanok akarnak visszamenni, akik tanév közben hagyták cserben az intézményt - az korrekt volt, de az, hogy ezután nem akarja az állam alkalmazni, az már nem korrekt.

Teljes mértékben egyetértek azzal, hogy szűkültek a kapuk. Ha hozunk egy komoly döntést, ne akarjuk három hónap múlva visszavonni, ez komolytalan. Legyünk felnőttek, vállaljuk a döntéseink következményeit.

Persze az is érdekes, hogy olyanok akarnak visszamenni, akik tanév közben hagyták cserben az intézményt - az korrekt volt, de az, hogy ezután nem akarja az állam alkalmazni, az már nem korrekt.

Az viszont korrekt, ha a felsősök tanítják az alsósokat, ugye? :D

Tanítók tanítanak tanárok helyett, tesitanár tanít matekot stb. AZ is korrekt, ugye? :D

Tudom, hogy hogyan értetted, de ettől még nem lesz igaz.

Elég nagy baj van az iskolákban, szűkösek a lehetőségek, borzasztóan nehéz (néha lehetetlen) bármit pótolni, ha elromlik, 14-15 éves PC-ket használnak stb. Csak egy példa: kiépítettek Wi-Fi-t az iskolákban, sok helyszínen volt olyan, hogy az intézmény több épületből áll, így közöttük optikai kábel biztosíthat összeköttetést, de a szükséges SFP-ket a KIFÜ nem adta oda időben, csak hónapokkal később, volt, ahol 1 év múlva vagy még később (ez nem vicc, ezek tények). Arra sem voltak hajlandók, hogy a telepítők megvehessék a szükséges modulokat, és a KIFÜ kifizetni nekik - azt nem lehet, azt majd ők beszerzik, és majd ők leviszik. Noooormáááliis?!?! Van egy kiépített hálózat, de csak egy részét tudják használni, mert nincs senkinek annyi esze, hogy megoldja ezt a rettenetes problémát, hogy kellene pár SFP egyes telephelyekre? A jachtok tankolása nyilván fontosabb, meg repülővel járni focimeccsre is nyilván fontosabb, de azért egy pillanatra csak érdemes lenne megállni egy kis gondolkodás erejéig, nem?

Az is megér egy misét, hogy területekre osztották az országot, és az alkalmazott eszközök nem egységesen kerültek kiválasztásra, hanem van ilyen kombináció, meg olyan, meg amolyan stb. Amik vannak pl.: Huawei switch + Aruba AP; Aruba switch + Huawei AP (nem, olyan nincs, hogy Aruba switch és Aruba AP, meg olyan sincs, hogy Huawei switch és Huawei AP), Huawei switch és Cisco AP, Ruckus switch és Ruckus AP. A Ruckus messze a legjobb, nem lehetett volna mindenhova olyat tenni? Nem, mert kellett egy-egy szelet a tortából ide is, oda is, amoda is...

Jah, a fajtád szende szépelgése csupán egy hangosan irizáló szürke máz a tunya lámpavasas önmagatokon.

Visszatérve a 2010 óta égető-, és a vastag bőrű képetekre égő kérdéshez: 2026-ban terveztek választást nyerni, vagy a magyaroknak továbbra is be kell érniük Orbánnal és csapatával?

:)

Nincs kedvenc pártom, és nem látok olyan politikusokat, akiket komolyan lehetne venni. A Kétfarkú Kutyapártot kedvelem, mert segít megmutatni az embereknek, hogy mekkora gyökerek politizálnak Magyarországon (is), de nyilván a "Kétfarkúak" sem tudják elhozni a "világbékét". Azt hiányolom nagyon, hogy a politikusok számon kérhetők legyenek. Amíg bárki azt hazudik, amit akar, amíg elegendő azt mondani konkrét program nélkül, hogy folytatjuk, addig itt nem lesz megújulás, soha nem érjük utol a Nyugatot.

"Nem mi leszünk az utolsók" vs "Valakinek utolsónak is kell lennie." - ez csak az egyik baromság, amit kedvenc politikusaid mostanában előadtak. Ez is baj, de az még nagyobb, hogy egyre több dologban vagyunk az utolsók között. Az árak az egekben, a bérek meg a béka segge alatt, mert bennünket megvédenek mindentől is, de főleg a magas bérektől.

Önkritikának gondolnám részedről, ha nem tudnám, hogy te és a fajtád képtelenek vagytok rá. Amíg nem vagytok hajlandók felelősséggel és munkával járó közéleti feladatokat vállalni, addig megmarad nektek, hogy a közösségi médiában kántáljátok a "mindig más a hibás" mantrátokat.

:)

Mivel évek óta néha megemlítem ezeket, ezért feleslegesnek tartottam válaszolni, hiszen úgymond köztudott, hogy mit gondolok. Legalábbis azok számára, akik nem csak azért járnak ide, hogy a gazdáik által kiadott üzenetet közvetítsék. Sajnálom, hogy most is beszoptad.

:)

Nincs kedvenc pártom, és nem látok olyan politikusokat, akiket komolyan lehetne venni.

Ebben biztos voltam. Nem te vagy az első akitől ezt a választ kapom a különböző fórumokon vagy akár az ismerettségi körömből. Gondolom ez is az egyik oka annak, hogy csak ostoba marakodás megy ebben a témában mindenhol, értelmes vitára esély sincs, még itt sem. Az egyik oldalon van egy gyengén teljesítő kormány a másik oldalon pedig semmi amit komolyan lehetne venni. Van még két év de ebből így biztosan nem lesz ellenzéki győzelem.

Nem az ellenzék győzelmére van szükség, hanem mindannyiunkéra. Persze tudom, nincs olyan döntés, ami mindenkinek egyformán jó, de pl. a jobb oktatás, a jobb egészségügy mindannyiunk érdeke. Nem megosztani kellene a társadalmat, hanem egymás mellé állítani az embereket, de ez csak az emberek érdeke, nem azoké a politikusoké, akiket most látni, akik kiválóan megélnek így is, úgy is. Egyre nő azok száma, akiknek folyamatosan romlanak a megélhetési lehetőségei, ugyanakkor a jachtok meg egyre nagyobbak lesznek.

Nem az ellenzék győzelmére van szükség, hanem mindannyiunkéra.

Ez egy szép cél de nagyon messze van a valós lehetőségektől. Először látni kelle egy komolyan vehető ellenzéki pártot.

Egyre nő azok száma, akiknek folyamatosan romlanak a megélhetési lehetőségei

Ezt nem tudom jól megítélni de nem vagyok ebben biztos. A hétvégi lomoláskor a kezembe került egy boríték amiben egy 35 nm-es panellakás 20 évvel ezelőtti rezsi számlái voltak. Engem nagyon meglepett.

2003/12 - 2023/12

UPC (TV) 2500 Ft - DIGI (TV,NET, TEL) 7890 Ft
MATÁV 6253 Ft - 0 Ft (A DIGI számlában)
TÁVHŐ 12239 Ft - 14167 Ft
TÁRSASHÁZ 3080 Ft - 7875 Ft
ÁRAM 3340 Ft - 4352 Ft
VÍZ 2155 Ft - 1991 Ft

29293 Ft - 36275 Ft

Akkoriban egy gyengébb alkalmazotti fizetés 60.000 Ft körül volt, most kb 200.000 Ft. Persze ez csak a rezsi, az élelmiszer árak más arányokat mutatnak de ha átnézed a KSH adatait 2003 vs 2023

https://www.ksh.hu/stadat_files/ara/hu/ara0004.html

és hozzáveszed az éves átlagos inflációt 2003 vs 2023

https://pcdn.hu/articles/images-o/e/v/e/eves-atlag-1sczenario-613285.png

akkor nekem az a gyanúm, hogy most jobban ki lehet jönni az alacsonyabb fizetésből mint húsz évvel ezelőtt. Tegyük még hozzá, hogy ruházkodni, műszaki cikkeket venni soha nem lehetett ilyen olcsón. Az olcsó internet révén kikapcsolódásra, szórakozásra is számtalan filléres vagy ingyenes lehetőség van.

Nem tértem ki mindenre és biztos, hogy van ahol tévedek majd kijavítasz.

És a lényeg én ezt nem a Fidesz kormány munkájának tudom be (mínusz rezsicsökkentés), de nagyon meghatározhatja az emberek hangulatát és befolyásolja a választások kimenetelét.

Majd akkor fogsz látni komolyan vehető pártot és politikust, ha ezek a mostaniak eltűnnek. Ehhez meg nem birkák kellenek felelős választópolgárok helyett, és nem is olyanok, akik minden választás után azt hajtogatják, hogy a legkevésbé rosszat választották. Nem veszekednünk kellene, hogy melyik a kevésbé szar, nem azt nézni, hogy nekem mi jó, hanem azt tenni, ami segít ezeket eltakarítani, ehhez meg első körben félreérthetetlen jelzést kellene adni. Vagy távol kellene maradni a szavazástól, vagy érvénytelen szavazatot adni. Aki az évek, évtizedek óta a saját zsebét tömők közül tud választani, annak úgy kell.

A megélhetési lehetőségek több ok miatt is romlanak, az üzemanyagok árai nagyon durván elszálltak (már a 480 Ft is kemény volt), az élelmiszerárak nagyjából elérték az EU-s átlagot, a bérek meg az EU-s átlag 40%-a körül vannak. A lakásárak az egekben, az albérletek árai szintén, ruha, cipő vásárlása ugyancsak erős kihívás egy sokgyerekes családnak, az autók átlagéletkora ma Magyarországon 16 év. Nézz körül kicsit az országban, ne a saját helyzetedet nézd, én sem magam miatt "sírok".

A kormány munkáját inkább hagyjuk, kiválóan harcolnak a nem létező ellenségekkel szemben, hamarosan elfoglalják Brüsszelt is. A választások kimenetelét illetően nincsenek illúzióim, mivel abban az egyben jó (mit jó? egészen kiváló!) OV és bandája, hogy tudják, hogyan kell megszavaztatni magukat a birkákkal, szinte tökéletesen építették fel azt a rendszert, ami könnyedén hozza nekik a győzelmet. A választók 50-60%-a ezért vagy azért elmegy majd, és szavaz rendesen (mert kell, mert ez a kötelessége, mert megszokta, mert az nem lehet, hogy valakire ne szavazzon, mert ez a demokrácia, mert így látta, így tett legutóbb is stb.), majd később megint jön a duma, hogy a legkevésbé szarra szavazott.  Utána meg esszük a legkevésbé szart.

Majd akkor fogsz látni komolyan vehető pártot és politikust, ha ezek a mostaniak eltűnnek.

Majd akkor fog olyat látni, ha tököt növesztetek, és nem csak beszéltek arról, amit szeretnétek, hanem munkát is tesztek bele.

Annyit halkan megjegyeznék, hogy ha a nyugati világon belül maradva mélyreható változtatásokat szeretnétek eszközölni, ahhoz a gazdag "szövetségeseink", de elsősorban az USA engedélye is kelleni fog. Másképp fogalmazva: ha nem nekik tetsző átalakításokat szeretnétek, ők találni fognak olyan embereket, akiket pénzért (vagy egyéb motivációval) ellenetek küldenek.

 

Ehhez meg nem birkák kellenek felelős választópolgárok helyett

Lebirkázol öt és fél millió embert*, és reméled/kívánod, hogy melléd állnak, vagy úgy viselkednek, ahogy szerinted kellene nekik. :)

 

és nem is olyanok, akik minden választás után azt hajtogatják, hogy a legkevésbé rosszat választották.

Ha választhatok, hogy demokrácia kapcsán egy térdelő magyarnak hiszek, vagy a South Park valódi :) demokráciában** felnőtt alkotóinak, akkor hajlok rá, hogy az utóbbiak véleményét megalapozottabbnak tartsam. (Releváns epizód.)

 

Nem veszekednünk kellene

Az intellektusotok és viselkedésetek alacsony színvonala miatt is más a hibás?

 

nem azt nézni, hogy nekem mi jó

Pedig nem elhanyagolható szempont.

 

hanem azt tenni, ami segít ezeket eltakarítani

Apró probléma, hogy a felelős*** politizálás maga teszi az embereket "ezekké", vagy pedig eleve csak olyan ember megy politikusnak, aki eleve "ez".

 

első körben félreérthetetlen jelzést kellene adni

Meg van adva a "félreérthetetlen jelzés": normális ember nem megy politikusnak. Ja, hát igen, ez zöld lámpa az "ezeknek".

Egyébként kinek kellene ezt a "jelzésadást" csinálni? Kinek kellene mozdulni, miközben a jelenlegi politikai szereplőket kritikával illető értelmiség csak a farkát veri?

 

Vagy távol kellene maradni a szavazástól, vagy érvénytelen szavazatot adni.

Én is ezt szoktam mondani azoknak, akik teljesen ki vannak ábrándulva. A tények alapján lehetségesnek tűnik, hogy az emberek annyira mégsem elégedetlenek. Talán nem is létezik az a probléma, amit szeretnél megoldani. Vagy az emberek nem tudják, hogy probléma. De mivel a jelenlegi politikai szereplőket kritikával illető értelmiség csak a farkát veri, ezért az üzenet nem jut el az emberekhez. Persze az is lehet, hogy az ózdi segédmunkásnak a cigi és a feles között saját magának kellene rájönni, hol a hiba a rendszerben...

 

Aki az évek, évtizedek óta a saját zsebét tömők közül tud választani, annak úgy kell.

Mivel a jelenlegi politikai szereplőket kritikával illető értelmiség csak a farkát veri, ezért ezeknek az "akiknek" túl sok választási lehetősége nincs.

 

hamarosan elfoglalják Brüsszelt is.

Jópofa ez a narratíva. Természetesen megértem, hogy valamit mondanotok kell.

 

esszük a legkevésbé szart.

Kérdezd az értelmiségieket, benne főleg azokat, akik a jelenlegi politikai szereplőkre szigorú kritikával tekintenek...

 

* gyk. kb. ennyien szavaztak 2022-ben
** gyk. USA
*** a gyakorlatban jellemzően csupán elvi lehetőség

:)

A fajtádnak megfelel Orbán és csapata?

Nem tudom, kinek mi felel meg, de szerintem a legkevésbé szar pártszövetség nyerte meg a választást. Demokráciában ennél többet remélni nem érdemes.

 

Ha megfelel, akkor meg neked és a fajtádnak köszönhető főként, hogy ilyen szar helyzetben van az ország.

Szokás szerint tévedsz ill. a fajtádra jellemző módon mindig-más-a-hibásozol. Én folyamatosan a természetes fellelési helyükön kritizálom az ellenzékieket (gyk. a közösségi médiában), hogy még jobbá válhassanak, hogy legalább Orbán lecsüngő hasáig felérjenek. Persze úgy néz ki, ez csak elméleti lehetőség, hiszen az ellenzékiek önkritikája hiányában fejlődésük hogy úgy mondjam nem számottevő.

Erősen kétlem, hogy az én felelősségem lenne, hogy a szavazáson résztvevők hová ikszeltek, és hogy a voksolástól távol maradók miért nem mentek el – adott esetben egy külképviseletre, az embert röghöz nem kötő, ki nem zsákmányoló mézédes jólétben – szavazni. A választáson induló és nem induló jelöltek, pártok, szövetségek sem az én saram. Pedig mint említettem, rendszeres kritikával támogatom az ellenzéki képződmények előrelépését.

A kormány teljesítménye meg olyan amilyen. Tetszettek volna jobb alternatívát kínálni a választópolgárok számára... Engem, örökös ellenzékit :) arra sarkall a rám jellemző pragmatikus racionalitás, hogy a győztest kihívókat erősítsem*, mert csak így lehet elérni, hogy legyenek olyanok, akikre egy választáson az ember őszintén azt tudja mondani, "ezek az indulók Orbánhoz/Fideszhez képest kevésbé szarok".

 

* az erő olyan, mint a demokrácia: nem magától lesz, hanem rendszeres cselekvés eredménye

:)

Nem tudom, kinek mi felel meg, de szerintem a legkevésbé szar pártszövetség nyerte meg a választást. Demokráciában ennél többet remélni nem érdemes.

Szóval akkor te sem vagy elégedett, de arra lusta vagy, hogy felelősséggel politizálj, hogy pártot vagy mozgalmat alapíts, ugye? :D :D :D

Megelégszel azzal, hogy a közösségi médiában írsz baromságokat, ezzel is segítve a fajtádat, amit a kevésbé szarnak gondolsz, holott csak az elfogultság beszél belőled. :D :D :D

Ha valami szar, az szar. Azt ki kell dobni, és kell helyette valami olyat hozni, amiből valami jobb nőhet ki, nem pedig a kényelmes megoldást választani, és a szerinted kevésbé szart védeni, a szerinted szarabb szart meg ekézni, hanem mindegyik szart ekézned kellene, és valami egészen mást elindítani, amiből nem ekkora szar lesz, csak ehhez lusta és gyáva vagy az általad leírtak alapján (esetleg egyszerűen csak hazudsz). Leginkább azt a szart kellene ekézned, amelyik a legnagyobb kárt okozza, és ez természetéből fakadóan az, amelyiknek már kvázi tejhatalma van, amelyik azt csinál, amit akar, lévén nincs már, ami ebben akadályozná, ráadásul rengetegen, pl. te és a fajtád asszisztál hozzá (és még tapsol is nekik, sokan az első sorban, mert azért járnak a legjobb koncok).

Szóval akkor te sem vagy elégedett, de arra lusta vagy, hogy felelősséggel politizálj, hogy pártot vagy mozgalmat alapíts, ugye?

Nem vagyok értelmiségi, ráadásul bolond, így a feladatom a követés, nem pedig a vezetés. Sajnálatos módon pártválasztási értelemben nincs kit követni. A fajtádat pláne nem.

 

Megelégszel azzal, hogy a közösségi médiában írsz baromságokat, ezzel is segítve a fajtádat, amit a kevésbé szarnak gondolsz, holott csak az elfogultság beszél belőled.

Legalább annyi közöd lehetne a realitáshoz, hogy felismered a hozzászólásaim népszerűtlenségét. Egyrészt a HUP-on sok a "haladó", így őket a tartalom is zavarja, másrészt állítólag a stílusomon is lehetne mit farigcsálni (bontókalapáccsal), mert visszatetszést kelt.

Könnyen belátható tehát, hogy ha fideszesnek látszom, akkor az ellenzéki gondolkodásúak boldogulását segítem.

 

Ha valami szar, az szar.

Gondolom, ez nem önkritika magad és elvtársaid kapcsán. Nyilván nem, hiszen mindig más a hibás.

 

Azt ki kell dobni, és kell helyette valami olyat hozni, amiből valami jobb nőhet ki

Hozzad! Hol van? Pl. az MHM-ből nőhet ki valami jobb? Esetleg a drogos kutyákból, akik arra nem veszik a fáradságot, hogy úgy tegyenek, mintha nem drogos kutyák lennének? Vagy a térdelve "haladó" rakás szarra célzol – elfogultan :o –, aminek magad is része vagy?

 

nem pedig a kényelmes megoldást választani, és a szerinted kevésbé szart védeni

Mikor és hol védtem? Sorozatban negyedik alkalommal szereztek kétharmados többséget, nincs szükségük a védelmemre. Javaslom, hogy a gazdáid teremtette szépnek ható, rózsaszín-szivárványos világból gyere vissza a realitásba.

 

a szerinted szarabb szart meg ekézni, hanem mindegyik szart ekézned kellene

Csupán a fajtád szerint kell mindenhol egyenlőséget erőltetni. De leírom szájbarágósan – mégis tömören –, hátha sikerül végre felfognod: a kiegyenlítődéshez nem a győztest, az erőset kell edzeni, hanem a vesztest, a gyengét.

 

és valami egészen mást elindítani

Nyugati típusú demokráciában nem lehet "valami egészen mást elindítani". Te egy demokratikusnak nem nevezhető dolgot szeretnél elindítani? Mert ha nem, az "egészen más" kifejezés egészen rossz.

 

és valami egészen mást elindítani, amiből nem ekkora szar lesz

Mint mondtam, nem vagyok felelős azért, hogy az értelmiség milyen választási lehetőségeket kínál számomra, és nem értelmiségi embertársaim számára.

 

csak ehhez lusta és gyáva vagy az általad leírtak alapján

Miért, elolvastad, amit írtam? A válaszod alapján nem gondoltam volna.

 

Leginkább azt a szart kellene ekézned, amelyik a legnagyobb kárt okozza

Ezt teszem. Mondhatni fáradhatatlanul.

 

és ez természetéből fakadóan az, amelyiknek már kvázi tejhatalma van, amelyik azt csinál, amit akar, lévén nincs már, ami ebben akadályozná

Mármint az – emlékeinkben élő – USA? Amint látod, mostanság neki is meggyűlik a baja ezzel-azzal. Ennyit ér a teljhatalom.

De visszatérve Magyarországhoz. Az erős azért tehet meg sok mindent, mert a gyengék nem edzik magukat, hanem helyette a többségük közpénzért és külföldi pénzekért tartja a markát, és szégyentelenül jól eléldegél. Szavazópolgárként ezekkel én nem kívánok semmi "egészen mást elindítani".

 

ráadásul rengetegen, pl. te és a fajtád asszisztál hozzá

Ha némi nyitottsággal, kritikával olvasnád a magad és az elvtársaid hozzászólásait, felismerhetnéd, hogy ti támogatjátok legjobban Orbánt, mert gyomorforgatóan visszaigazoljátok a rólatok festett képet.

Egyébként nem volt valami tüntetés, amire kimehettél volna ahelyett, hogy baromságokat irkálsz? Vagy már nincs miért tüntetni, mert minden rendben van? Ebben az esetben miért kellene "valami egészen mást elindítani"?

 

és még tapsol is nekik

Én az ellenzékieknek és "kormánykritikusoknak" tapsolok, amikor jó műsort csinálnak.

 

Az értelmiség végezze el a feladatát, csináljon értelmes pártokat, vagy esetleg forradalmat (ezt nem javaslom), és akkor talán el lehet indítani valami egészen mást jobbat! Amíg a mérnök nem tervezte meg a házat, addig a szakember és segédje nem kezdheti el építeni. Ennyi.

:)

Szóval akkor most sokadszorra derült ki, hogy csak ugatsz, de harapni nem tudsz. Ahogy te nem akarsz résztvevője lenni a közvetlen politikai csatározásoknak, úgy sokan mások sem, de attól még véleménye mindenkinek lehet a pártokról, a kormányról, a társadalmi viszonyokról, az egészségügy, az oktatás helyzetéről és sok más egyéb dologról.

Te szoktad írni, hogy le lehet váltani az aktuális kormányt egy választás alkalmával, és igen, valóban le lehetne, csak ahhoz meg kellene változtatni az emberek hozzáállását, de ettől te távol akarod tartani magad, mondván, neked csak a követés a feladatod. Fogsz még írni ennél nagyobb marhaságot is? Tüntetni nem akarsz, de másoktól elvárod? A háttérből beszólogatni könnyű, azt szívesen csinálod. Csak ennyire vagy képes? Bolond lennél többet tenni, ugye? De hát bolond vagy, te magad írtad!

 

a gyengék nem edzik magukat, hanem helyette a többségük közpénzért és külföldi pénzekért tartja a markát, és szégyentelenül jól eléldegél. Szavazópolgárként ezekkel én nem kívánok semmi "egészen mást elindítani".

Folyamatosan erről beszélek én is itt évek óta, nem tűnt fel?

Ahogy te nem akarsz résztvevője lenni a közvetlen politikai csatározásoknak, úgy sokan mások sem

Tudod, az nem úgy van, hogy a ház különböző elemeit tetszőleges helyre, és tetszőleges sorrendben lehet beépíteni. Ugyanígy a társadalom különböző alkotóinak is megvan a maga helye és feladata.

 

véleménye mindenkinek lehet a pártokról, a kormányról, a társadalmi viszonyokról, az egészségügy, az oktatás helyzetéről és sok más egyéb dologról.

Mondtam én olyat, hogy az embereknek nem lehet véleménye? Segglyukuk is van. Véleményük miért ne lehetne?

 

Fogsz még írni ennél nagyobb marhaságot is?

Gondolom, ezt magadtól kérded az előtte lévő mondat kapcsán. A válasz: igen, szerintem fogsz még nagyobb marhaságot is írni.

 

Tüntetni nem akarsz

Miért kellene tüntetnem? Azért, mert ti sem tüntettek? Tüntessek azért, mert ti nem tüntettek? Nem tüntetek emiatt, tiszteletben tartom a szabadságotokat.

 

de másoktól elvárod?

Csak a sírdogálóktól.

 

A háttérből beszólogatni könnyű

Miért, te az előtérben vagy? Tüntetések élén, vagy épp a politikai élet élvonalában? :o

Egyébként nem könnyű, hiszen megterhelő és gyomorforgató a faszságaitokat látni, olvasni, hallani.

 

azt szívesen csinálod

Ld. eggyel feljebb.

 

Csak ennyire vagy képes?

Mennyire?

 

Bolond lennél többet tenni, ugye?

Mint korábban említettem, amíg a mérnök a faszát veri a szakmunkások és segédmunkások arcába, addig nemigen fog épülni az a ház, amit a mérnök nem tervezett meg.

 

De hát bolond vagy, te magad írtad!

Ezt végső elkeseredésedben nyögted ki? A bolond szavaival "érvelsz" a bolond szavai ellen? Javaslom, fordulj a tartótisztedhez, mert saját kútfőből dolgozva csak Orbán jut szavazatokhoz.

 

Folyamatosan erről beszélek én is itt évek óta

Akkor mi a probléma? Örülök, hogy egy kérdés kapcsán nagy vonalakban egyetértünk.

 

nem tűnt fel?

Nem. Tudnál példákat linkelni?

:)

Nem. Tudnál példákat linkelni?

Természetesen tudnék, de nem teszem, mivel a te dolgod a követés, ahogy írtad. Itt az ideje, hogy változtass, és ne csak write-only módban működj. Tkp. ez az utolsó két mondatod tette biztossá, hogy csak trollkodsz, ész nélkül kötsz bele mindenkibe, mondatokat ragasz ki, a béna algoritmusod ugrik bizonyos dolgokra, és akkor írod a baromságaid. Hajrá, csak így tovább!

Miért támasztod alá, hogy nem vagy más, csak egy a közösségi médiában síró ostoba, töketlen, lusta de legalább független* értelmiségi, aki semmi másra nem képes, mint fújni a mondókáját?

Nem mondatokat ragadok ki, hanem gondolatokra válaszolok, röviden és tömören. Ha nem tudod követni, javaslom, add vissza a diplomád.

 

* ;D

:)

A kérdés még mindig adott: Jogállamban lehet e egy munkadónak az egykori munkavállaló politikai megmozdulásait listázni, a megszerzet adatokat engedély nélkül kezelni? Erre a orwelli kérdésre kéne valamit böffenteni!

Vannak itt cooke, META, meg Google antipatizánsok, ilyenkor hol is vannak?

A munkaadónak mindent információt fel lehet használni a leendő munkavállalóval szemben. Még ha nem lehetne akkor is tudja úgy csomagolni, hogy jogszerűnek tűnjön, ha esetleg indoklási kötelezettsége állna fen. De ez esetben nincs ilyen.

Na pont ez az a réteg, akinek hosszú időre takarodni kell a oktatás környékéről is. Be lehet lépni a DK-ba, mellette pl. elhelyezkedni akkumulátor gyárba, vagy valamelyik "bezzeg" országba el lehet húzni. Maguknak keresték.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Tehát akik nem fogadták el az új jogállást, és felmondtak, azok politikai aktivisták. Csak trey-nek van igaza.

Komolyan: nem a politikai megmozdulókat listázzák a cikkek szerint, hanem azt, aki felmondott, mert az új jogállás nem volt neki szimpi.
De tényleg: ha annyira nagy bajok vannak az új jogállással, miért akarnak ennyire visszamenni? Tényleg nem értem.

Miért listázhatják?

A munkaviszony létesítésének, a munkavállalásnak és a munkaviszony megszűnésének is nyoma marad az intézmény nyilvántartásaiban. Ugyebár ha nem így lenne, az fekete foglalkoztatás lenne.

 

Van e engedélyük az adataik kezelésére?

Van-e engedélyük arra, hogy egy hozzájuk munkavállalásra jelentkező személy kapcsán beletekintsenek a saját nyilvántartásukba? A bátyád az apád?

:)

Nem kell kulon engedely olyan adatkezeleshez, aminek jogos erdek az oka. Az, hogy tudd, ki, mikor, meddig, mennyiert, stb. dolgozott neked, az jogos erdek.

Politikai iranyultsagot meg nem kell listazni. Mennyi ido telt el a felmondasi hullam ota? 2 honap? Szerinted lista nelkul, csak ugy fejbol, nem emlekszik az intezmenyvezeto arra, hogy ki mondott fel nala 2 honapja?

A nevet, címet és egyéb elérhetőségeket szokás közölni. Kétlem, hogy egy átlag tanár nevet, lakóhelyet, telefonszámot és e-mail címet változtatott volna a tárgyalt időszakban. Persze az igaz, hogy a ti alternatív "valóságotokban" bármi megtörténhet, hiszen ti vagytok az árnyékkormányra vetülő tiszta árnyék fényessége, a közösségi médiában üvöltve suttogó pár fős többség.

:)

Nem tudom, aktivisták-e. Nem tartom kizártnak, hogy csak bedőltek a státusztörvényes propagandának, és elhitték, hogy mennyire rossz lesz, ha azt elfogadják. Aztán kiderült, ami kiderült. Persze azt elég nagy bajnak gondolom, hogy diplomás emberek, akiknek a kezében van a következő generáció fejlődése, törvényolvasás nélkül hiszik el, amit elhittek.

Ezek tanárok, nem? Az értelmiség krémje (saját maguk szerint). Ilyen ostobák lennének mégis? Nem, ezek rosszindulatú politikai aktivisták. Rosszabb esetben valakik által fizetett aktivisták, akiknek a célja a bomlasztás. Ezeket visszavenni iskolába rossz döntés.

trey @ gépház

Ja, a helyükben az MSZP-s Totyik Tamást, a PDSZ-es Nagy Erzsébetet és társait venném elő, és vonnám kérdőre, hogy miért hergelték vele őket a politikai akciókba, aminek aztán az lett a következménye, hogy ide jutottak.

#nempolitikaiaktivistak

trey @ gépház

Szerkesztve: 2024. 01. 30., k – 11:58

Gyerek táskájába rejtett diktafonnal felvéve:

Empatikus "pedagógusok"

 • Mauglinak hívták az autista gyereket az óvodában
  • - „Gyere Maugli. Ott a Maugli!”

  • - „Betörjük a Mauglit.”

  • folyamatosan üvöltöztek vele

 • trágárkodtak a gyerekek előtt ("Ott nem kell 25 percig ülni a szájbabaszott logopédián?")
 • az anyját ignorálták (ezért készítette a felvételt)

Vizsgálat indult, a tankerület kibaszta minegyiket a picsába: https://rtl.hu/hirado/2024/01/29/autista-kisfiu-budapesti-ovoda-3-kerul…

Szép!

trey @ gépház

A ‘nemzeti’ oldal címet kisajátító csőcselék éber kómában leledzenek, és saját önös érdekeikön kívűl nem képesek túllátni. Pedig a nemzeti érdekképviselet nem a rezsicsökkentésében érhető tetten, hanem pl. A többkulcsos és igazságos adórendszer elfogadásában lenne az.

Megint a mutogatás. Kiknek kellene ezeket kiszűrni? Ezeket miért nem veti ki a pedagógustársadalom magából? Minden bizonnyal fültanúi voltak kollégáik annak, amit műveltek. Miért egy diktafon kellett ehhez? Hány ilyen "pedagógus" lehet még az országban? Mennyire lehet ez a bánásmód elterjedt az óvodákban/iskolákban?

trey @ gépház

Kiknek kellene ezeket kiszűrni? 

Akik alkalmasnak minősítik őket oktató-nevelő munkára. Ma gyakorlatilag az minősül alkalmasnak, aki hajlandó odamenni dolgozni. Ennyi.

Ezeket miért nem veti ki a pedagógustársadalom magából?

Mert nem a pedagógustársadalom dönt arról, kit vesznek fel egy intézménybe dolgozni vagy kitől kellene megválni.

Miért egy diktafon kellett ehhez?

Te azt hiszed, hogy nem tudják akár magasabb szinten, hogy probléma van? De ha kirúgják, nincs helyette más. Így egyszerűbb eltussolni.

Ha viszont anyuka rejt diktafont a táskába, és kikerül a médiába, akkor már más a helyzet… Akkor a tankerületé a dicsőség, hogy ugye, milyen gyorsan lépett?!

Hány ilyen "pedagógus" lehet még az országban? Mennyire lehet ez a bánásmód elterjedt az óvodákban/iskolákban?

Van bőven. És egyre több ilyen lesz, és egyre elterjedtebb lesz. Ez köszönhető az elmúlt 35 év oktatáspolitikájának, de az utóbbi tíz évnek kiemelt szerepe van benne.

én ezzel kapcsolatban kérdéseket teszek fel

Nem tehetek róla, hogy a válaszokat figyelmen kívül hagyod.

kb. "Óbbán" a válasz

Ez a te válaszod volt, nem az enyém. (Az, hogy te a számba akarod adni, bocs, de nem vagyok hajlandó bevenni!)

Nem akarunk ezekkel dolgozni!

Nem akarnak de kell:

Időközben, 2023. április 27. napján a Köztársasági Elnök a kegyelmi kérelem elbírálásáról szóló KEH/2787-6/2023. számú határozatával a II. rendű terhelttel szemben a jelen ügyben kiszabott szabadságvesztés büntetés hátralévő részének végrehajtását kegyelemből 5 évi próbaidőre felfüggesztette, a foglalkozástól eltiltás büntetés és a közügyektől eltiltás mellékbüntetés hátralévő részének végrehajtását kegyelemből elengedte, valamint az ítélet vonatkozásában a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól kegyelemből mentesítette.

A jogrendszer nyögnyelősen elítéli a patkányt, aztán a legfőbb FIDESZ fülbevalós közjogi méltóság visszaküldi pedagógusnak! A fejétől bűzlik a hal kiskoma! Mit szólsz mindehez kispajtás?

Magyarul a bicskei pedofil igazgató bűntársa a pápalátogatás ürügyén jöhetett ki a börtönből.

link

Orbán reakciója is elég szánalmas

Dehogy! Megint ő lesz a megmentő, minden kommunikációs lehetőségük megvan hozzá.

 

Sajnos Novák Katka és Varga Judit szellemi képességei elég korlátozottak ahoz, az igazságszolgáltatásba vetett bizalmat ne verjék szét.

Nem a szellemi képességeikkel van baj. Vannak bizonyos fogalmak, amik rendkívül fontosak lennének egy ember megítélése szempontjából, pl. erkölcs, becsület, tisztesség, ezekkel állnak kicsit gyengén "ezek" a nagyon keresztények. Az igazságszolgáltatásba vetett bizalmad eddig megvolt? Jogszolgáltatásról lehet legfeljebb beszélni, és ott annak van igaza, akinek jobb a hátszele meg az ügyvédje.

minden kommunikációs lehetőségük megvan hozzá.

Tény, hogy jó kutyákként teleugatjátok a netet minden hülyeséggel.

Orbánék dobálják be a gumicsontokat, de azt a fülsüketítő ugatást már ti végzitek el, amitől nem lehet fontosabb dolgokról beszélgetni. Úgy pózoltok, mintha kurva okosak lennétek, de közben minden gumicsontot szarrá rágtok. Tudom, tudom, a magatok ostobasága is Orbánék hibája. Ám őket nem zavarja ezen hibájuk, hiszen kétharmadokat eredményeztek nekik. Ahogy ők sem, úgy ti sem változtattok, noha a kettő közül titeket zavarnak a kétharmadok... Nos, ezért nem az agyatokról vagytok ismertek, hanem a masszív térdetekről.

:)

Újra és újra térden csúszva sírtok, mert nincs beleszólásotok kb. semmibe, Orbánék meg újra és újra kétharmadot szereznek. Tizenkét év alatt azt a következtetést sikerült levonnotok, hogy Orbán áldozatai vagytok. Tizenkét év alatt egy általános iskolai elsős gyerekből érettségizett fiatal lesz. Ti meg tizenkét év alatt kb. az áldozatiságotokban léptetek előre.

:)

A Facebookon tett bejegyzés nem egyenlő a neten való ugatással?

Nekem nincsenek politikusaim, már többször elmondtam, de te csak írni szeretsz, olvasni és értelmezni nem. A "köztetek" megint rossz szóhasználat, én a saját véleményemet írom, nem másokét. Lassan ideje lenne neked és a fajtádnak valami értelmesen is csinálnod, mert ennek a süket szövegnek az ismételgetésével nem jutsz el sehova, maradsz ott, ahova való vagy.

Ez nem jött össze.

De mentőfeladat a kettesért: linkelj be legalább két hírt az elmúlt 5 évből, amikor egy állami fenntartású intézmény tantestülete tüntetett egy vezető (tervezett) kinevezése ellen, mert alkalmatlannak tartották, és a (politikai) vezetés nem nevezte ki/visszahívta.

Mindenki ilyen a szakmádban?

Nem igazán kutatom, hogy milyenek, de szerintem az átlag infósnál nekem nagyobb az empátiám. Csak szelektív.

Amikor a munkád végeztével kijössz a munkahelyedről, mindjárt tele leszel empátiával?

Szelektíven.

Ez egészen addig tart, amíg el nem kezdesz itt hozzászólásokat írni?

Nekem nem hozzászólás-empátiám van. Én cselekedni szoktam ott, ahol empátiára való szükséget érzek.

Minden pedagógus olyan, mint azok, akikről legutóbb írtál?

Erről érdemes lenne egy országos felmérést készíteni!

trey @ gépház

Szerkesztve: 2024. 01. 31., sze – 08:51

https://444.hu/2024/01/31/egy-palyakezdo-pedagogus-tobbet-fog-keresni-m…

Bo ket ev tuntikezes utan csak sikerult a kormanynak atadni az altalanos es kozepiskolai tanarok uzenetet.

Viszont ez egy korforgas: jonnek a diszkozva tunteto egyetemistak, ha valaki epp oket hianyolta volna. :)

(Mielott meg: szerintem is erdemelnek magasabb fizetest az egyetemi oktatok is. De az odavezeto ut hireinek olvasasatol mar most elore faj a fejem.)

Szerkesztve: 2024. 01. 31., sze – 21:31

Egy böcsületes jogászfiú vérverítékes munkája hatvanpusztai kúriát ér. :D

Pintér Sanyi a ORFK párttitkára, most már tényleg rendbeteszi az oktatást…

Nem a zsömle kicsi, hanem a pofájuk nagy!

Szerkesztve: 2024. 02. 06., k – 12:04

Falakba ütköztek az olasz ügyvédek az antifasiszta vádlott ügyében

Itt ez az olasz tanár mákvirág is ... szegény ... másik országba utazik viperával meg gázsprayvel embereket verni/lefújni, most meg az apját/anyját küldi médiára, hogy nem a Hiltonban szállásolták el, hanem a börtönben. 

Az ember esze megáll ... tanítani!

Halló tanárok, világszerte! Ez lenne a dolgotok! Nem bűnszervezetet üzemeltetni, tüntikézni, meg embereket verni!

trey @ gépház

Hihetetlen, hogy milyen "szakemberek" dolgoznak gyerekek közt, óvodákban, iskolákban:

Macskájával fajtalankodott a gyulai dadus, többé nem dolgozhat a térség bölcsődéiben és óvodáiban

Azonnali hatállyal kirúgták azt a bölcsődei dadust Gyulán, aki macskájával fajtalankodott, majd az erről készült videót közzétette a Facebookon. A nő többé nem dolgozhat a térség bölcsődéiben és óvodáiban és vizsgálják, hogy követhetett-e el visszaélést a rá bízott gyerekekkel szemben. Az általunk megkérdezett klinikai szakpszichológus szerint, aki ilyet tesz, az a rá bízott gyerekek erkölcsi fejlődését is befolyásolhatja.

[...]

A hír röviden: az öregasszony leszopta a macskáját, amit levideózott, majd véletlenül feltöltötte a Facebookra

trey @ gépház

Orbán alkotmánymódosítóját bővíteni kéne minimum így:

Kiskorú gyermekek és állatok sérelmére elkövetett bűncselekmények elkövetőit sose lehessen kegyelemben részesíteni.

Harcolni kellene a pedagógusok és egyéb, gyerekek közelében dolgozó kiszolgáló személyek szexuális aberrációinak visszaszorításával kapcsolatban, mert egyre több ilyen bukkan elő a "semmiből" ...

Nem értem, hogy ha van, miért ilyen szar, ha nincs, miért nincs klinikai pszichológiai/pszichiátriai vizsgálat ezen munkakörök betöltése előtt.

trey @ gépház

Nocsak... kezd neked is feltűnni, hogy milyen rendszerszintű problémák vannak abban az országban, ahol élsz? Már te is látod, hogy mekkora baj az, ha elnöki kegyelmet kaphat egy gyerekotthon igazgatóhelyettese, aki megpróbálta gyerekek kényszerítésével menteni a pedofil igazgatót, vagy még csak a macskájával fajtalankodó dadusig jutottál el? Soha nem késő fejlődni, csak így tovább!

Azért segítek egy kicsit: sokkal komolyabb az a dolog, ahol emberek, köztük gyerekek sorsát befolyásoló igazgató és helyettese követ el egy bűncselekményt, abban az esetben első körben sikerült is asztal alá söpörni egy ügyet; a dadus esete is felháborító, de azért a másik eset sokkal súlyosabb, viszont azt nem hoztad itt elő valamiért...

https://rtl.hu/fokusz/2024/02/07/bicskei-gyermekotthon-janos-bacsi-pedo…

Ó, tényleg? Talán tagja van valamelyik bohócszakszervezetnek, hogy így bepöccentél? Nem erre lennének ezek? Minden fisz-fasz dologért az utcára vonulnak, ezért nem tudnak?

Kónya Endre ügyével kapcsolatban számtalan kommentet tettem a megfelelő topikban. Menj, keresd meg.

trey @ gépház

Az ELTE-n közel másfél ezer, a BME-n ezer, a Zeneakadémián pedig több mint 250 egyetemi dolgozó írta alá azt a levelet, amiben versenyképes béreket, azonnali béremelést, az anyagi megbecsültség hiányának megszüntetését követelik. 

[...]

a BME-n, az oktatói fizetésekre is kitérnek, azt írják:

 • egy PhD/DLA fokozattal rendelkező egyetemi adjunktus havi alapilletménye bruttó 277 200 forint, ami csak különböző munkáltatói kiegészítésekkel éri el a törvényben előírt bruttó 366 600 forintos diplomás bérminimumot;
 • a vezető beosztású egyetemi docensek bruttó garantált havi bére is csupán 535 200 forint (ez nettóban 355 908 forint, kedvezmények nélkül);
 • a doktoranduszok a tanulmányaik első két évében 140 000, második két évében 180 000 forint havi ösztöndíjat kapnak.

link

a törvényben előírt bruttó 366 600 forintos diplomás bérminimumot

Nincs diplomás bérminimum. Miért kell másodlagos forrást idézni?

Egy PhD fokozattal rendelkező egyetemi adjunktus havi alapilletménye bruttó 277 200 Ft, ami a munkáltatói döntésen alapuló 40 600 Ft, valamint a garantált bérminimumra történő 48 800 Ft kiegészítéssel együtt bruttó 366 600 Ft.

https://www.fdsz-bme.hu/hirek/nyilt-level-az-allami-felsooktatasi-intez…

En ehhez nem ertek (tenyleg nem), de ami egyetemi kutatasi projekteket lattam, ott felelmetes penzek mentek erre-arra. Nem abbol kellene nekik is penzhez jutni? (Ertsd jol, fizeteskent, nem ellopva.)

Nekem boven volt olyan tanarom, foleg BSc-n, aki 30+ eve ugyanazt, ugyanugy tanitotta, raadasul se gyakorlatot, se fogadoorat nem tartott, ahol lehetett volna kerdezni tole. Ezt a YouTube is tudja, ~ingyen. En azokat sajnalom, akik tenyleg beleteszik az extra energiat.

A kutatócsoport a saját tanszékén sem végez a kutatás keretében oktatást (hacsak nem oktatáskutatók, de az most más kérdés).

Arról nincs szó, hogy ha valamilyen nyereség csapódik le a kutatás eredményeként, akkor azt ne fordíthatná bérezésre, de ha eleve úgy megy a kalkuláció, hogy egy pályázatban „felülárazzák” a kutatási tevékenységet, tehát az oktatást költségként belekalkulálják, akkor abból bukta lesz.

Ez lenne a normális. De a /pl bürokrácia stb/ vízfejet ki és miből fizetné (ezek ugye hasznos oktatási-kutatási tevékenységet nem végeznek)? (kancellária és miegymás). Arról nem is beszélve, hogy a "jól menő" karokra beeső pénzeket is újraosztják a "rosszul menő"-k kompenzálására és hasonlók.

ami egyetemi kutatasi projekteket lattam, ott felelmetes penzek mentek erre-arra.

A kutatások finanszírozásának szinte teljes egésze ilyen kutatási projektekből van, sőt az oktatás finanszírozása is jelentős mértékben ebből zajlik (tan ill. segédanyagok, eszköz beszerzés stb stb stb.). A probléma ott van, hogy túl kevés az oktató ill. kutató(tevőleges) és túl sok a "minden más" (slepp).