HardwareGrowler alternativa

Fórumok

Hasznal (hasznalt?) itt valaki korabban "HardwareGrowler"-t? Ez egy olyan cucc volt, ami a gep hw esemenyeit jelezte notifikacio formaban. Felmountoltak/lemountoltak valamit, kihuztak/bedugtak valamit, stb. Lassan 10 eve mar, hogy megjelent az utolso kiadas belole, ami a kora ellenere is, de kitunoen "mukodik", akar Sonoma alatt is (ARM-on is, Rosettaval, amig ugye van Rosetta). Az egetoen fajo problemam, hogy nem lehet ezt-azt beallitani (pl. network interfacet ignoralni, vagy BLe csatlakozasokat nemitani), emiatt egyre tobb a "folosleges" notifikacio (pl. az ignoralhatatlan network interfacek up/downja), amivel sikerult kivernie a biztositekot. Eloszor a meglevo implementaciot akartam megszerelni, de 10ezer eves, deprecated kodokkal van tele, buildeleshez is ki kellett heggeszteni 1-2 libet, mert ragaszkodott volna a 12-13 evvel ezelotti fejlesztokornyezethez, igy a meglevo patkolasat feladtam. A publikus kodbol otleteket mertive (pl. hogyan nezzem meg az USB eszkozok listajat), elkezdtem csinalni egy sajat implementaciot:

https://mastodon.social/@czo/111159302337007088
https://mastodon.social/@czo/111194413495138636
https://mastodon.social/@czo/111199519152209315
https://mastodon.social/@czo/111210023542693782
https://mastodon.social/@czo/111223386311900710

Aki macOS 12-t es ujabbat hasznal, annak tudok kuldeni TestFlight meghivot, igy segithet tesztelni. Ami leginkabb erdekel, hogy nem-e ir ki hulyeseget az eszkozokre, illetve, nem-e crashel el, stb. 

Hozzászólások

Nem ir-e ki. Nem crashel-e el.

 

„Meg lehet-e már nézni a filmet a moziban?” (A „Meg-e lehet már nézni a filmet a moziban?” megoldás tehát a szabály szerint helytelen.)

 „Az apám orvos.” „Orvos-e az apád?”

„Az apám magas.” Ha erre a mondatra kérdezünk rá, akkor bátran jöhet a „Magas-e?” kérdés.

„Én magas ember vagyok.”, akkor a „Magas-e vagy?” kérdés a szabály szerint helytelen

Ezt, nem erzem problemasnak. Remlett, hogy kb 10-15 eve olvastam, hogy nem kell mereven ragaszkodni, a "-e" helyehez, ennek megerositesere, most ezt es ezt es ezt a linket talaltam. Szerintem, a forum kereteibe, ez boven belefer. Remelhetoleg ezek a szabalyok is mennek majd a levesbe, lassan-lassan eppeszure egyszerusitve ezt a hulye nyelvet.

Első körben gratulálnék a nyelvtannáciknak, akik egy kukkot sem tudtak hozzátenni az alapkérdéshez.

@Czo, úgy 3 éve keresek alternatívát, de amennyire én tudom nem létezik.
A notification a lényeg vagy az inventory megléte, vagy csak a változáskezelés?
 

I don't run often, but when I do, I run as administrator.

Nekem, csak a notification kell, igy az alternativat is erre hegyezem ki. Ha erdekel, dobok egy TestFlight meghivot (irj egy privatot, hogy tudjak emailt kuldeni). Az USB, Thunderbolt, ExpressCard, Firewire kihuz/bedug megvan, USB-nel kerheted a link speed kiirasat is, Thunderboltnal pedig csak a "termek nevet" (pl. Thunderbolt Display), vagy a belso osszetevoket is (PCI-E Firewire controller, PCI-E USB 2.0 controller, PCI-E USB 1.1 controller, PCI-E Ethernet controller). Ezen felul, mar latszanak a mountok, umountok (itt, meg akartam csinalni, hogy a notifyra raklikkelve bedobjon a Finder az eszkozhoz, de csunyan elgancsolt ebben a sandbox, ugyhogy ez kimarad). Illetve, mar latszik az is, ha feljott az Ethernet link 1000 Mbps full-duplex modon.

Eddig, full App Store kompatibilis a megoldas, tehat aktiv a sandbox is es a hardened runtime is.

Barmennyire is meglepo sok mindenre jo ha megtanulsz kommunikalni (a siker tobb mint a fele azon dol el szoval nem eleg ha valamiben nagyon jo vagy, erdemes arra is figyelmet forditani mindezt hogyan talalod)

Rengeteg hup topicban (tisztelet a kivetelnek es most nem is ezen topicrol van szo) plane amikor segitsegkeres a tema gyakorlatilag a fele topic arrol szol, hogy kihamozzak mire gondolt a kolto mert sokan meg kerdeseket sem tudnak megfeleloen megfogalmazni.

Engem amiatt b@szogatnak sokan, hogy bizonyos eszközökről ékezetek nélkül írok. De úgy vagyok vele, ha valakinek azzal problémája van, az az ő problémája.

Értem én, fontos a helyesírás, szórend satöbbi. Viszont én például pont nem arra koncentrálok egy olasz egy francia egy német és egy angol nyelvű  Teamses megbeszélés után/között, hogy helyesen írok le valamit vagy sem. Ugyan idehaza dolgozom, de még a takarítószemélyzettel is angol a hivatalos kommunikáció, kollégákkal meg vegyes. Ami fix, senkivel sem beszélek magyarul a nap folyamán.

I don't run often, but when I do, I run as administrator.