"Financial Times: Brüsszel feloldja a Magyarországnak járó uniós források egy részét"

Fórumok

A Financial Times értesülései szerint az Európai Unió november végéig feloldhatja a Magyarországnak járó uniós források egy részét, mintegy 13 milliárd eurónyi kohéziós támogatást. Az összeg felszabadítása biztosíthatja Orbán Viktor támogatását az uniós költségvetés feltöltéséhez és a Kijevnek nyújtott segítséghez.

Link: https://index.hu/gazdasag/2023/10/03/europai-unio-magyarorszag-unios-fo…

Hozzászólások

Szerkesztve: 2023. 10. 03., k – 14:32

#megintbecsicskultak #orbansulytalan #majdazeujolmoresrretanit #gyurcsanynecsehkatkadonatannasirasthozaszel #ellenzekiosszefosasteljeskudarc

😭

trey @ gépház

De hirtelen lettünk jogállam :-) , már ha igaz a hír. Kérdés, hogy ez deal lesz, vagy csak 'gesztus' helyébe gesztus várás. Olyan románosan kellene kezelni a dolgot: köszönjük szépen a lét, az uniós költségvetést meg oldják meg azok akik elbaszták. Majd ha a helyreállítási pénzeket is folyósítják, akkor gondolkodhatunk valami gesztuson. Bár utána pont le lehet szarni az uniót, ha csak valami változás nem lesz.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

feloldhatja
biztosíthatja

vs

Az Európai Bizottság alelnöke kategorikusan cáfolta azokat az értesüléseket, amelyek szerint Brüsszel engedett Budapestnek annak fejében, hogy a magyar kormány ne vétózza meg Ukrajna pénzügyi támogatását. Magyarország számára elérhető közelségbe került a hétéves költségvetés egy része, ebben azonban nincs újdonság, sőt, a határidő egy hónappal kitolódott.

Innen: https://hvg.hu/eurologus/20231003_Nincs_dontes_a_magyar_unios_penzekrol…

vagy:

- Kiszivárogtatunk a sajtónak - megvárjuk a reakciót, hogy ha kapnak pénzt ezek az alatt valók, akkor aláírják már a költségvetés módosítást, hogy a megemelt összeg 80% oda tudjuk adni Z-nek.

Végre adhatunk még még még pénzt ukrajnának!

aquila non captat muscas

FT - olyan, mint a jereváni rádió:

"Nem osztogattak Moszkvában Mercédest, hanem fosztogattak és nem Mercit, hanem Volgát - a többi stimmelt".

aquila non captat muscas

https://hvg.hu/gazdasag/20231003_Navracsics_sajtotajekoztato_unios_penz

 

A magyar kormány is csak a sajtóból értesült arról, hogy az Európai Bizottság hajlandó feloldani a Magyarországnak szánt források egy részének felfüggesztését – erősítette meg keddi sajtótájékoztatóján Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter.

Pedig Tibornak kéne a legjobban tudnia, hogy hogyan áll az uniós források helyzete, őt ezért fizetjük, ez a feladata.

Az FT.com nem megbízható forrás.