"Financial Times: Brüsszel feloldja a Magyarországnak járó uniós források egy részét"

Fórumok

A Financial Times értesülései szerint az Európai Unió november végéig feloldhatja a Magyarországnak járó uniós források egy részét, mintegy 13 milliárd eurónyi kohéziós támogatást. Az összeg felszabadítása biztosíthatja Orbán Viktor támogatását az uniós költségvetés feltöltéséhez és a Kijevnek nyújtott segítséghez.

Link: https://index.hu/gazdasag/2023/10/03/europai-unio-magyarorszag-unios-fo…

Hozzászólások

Szerkesztve: 2023. 10. 03., k – 14:32

#megintbecsicskultak #orbansulytalan #majdazeujolmoresrretanit #gyurcsanynecsehkatkadonatannasirasthozaszel #ellenzekiosszefosasteljeskudarc

😭

trey @ gépház

De hirtelen lettünk jogállam :-) , már ha igaz a hír. Kérdés, hogy ez deal lesz, vagy csak 'gesztus' helyébe gesztus várás. Olyan románosan kellene kezelni a dolgot: köszönjük szépen a lét, az uniós költségvetést meg oldják meg azok akik elbaszták. Majd ha a helyreállítási pénzeket is folyósítják, akkor gondolkodhatunk valami gesztuson. Bár utána pont le lehet szarni az uniót, ha csak valami változás nem lesz.

feloldhatja
biztosíthatja

vs

Az Európai Bizottság alelnöke kategorikusan cáfolta azokat az értesüléseket, amelyek szerint Brüsszel engedett Budapestnek annak fejében, hogy a magyar kormány ne vétózza meg Ukrajna pénzügyi támogatását. Magyarország számára elérhető közelségbe került a hétéves költségvetés egy része, ebben azonban nincs újdonság, sőt, a határidő egy hónappal kitolódott.

Innen: https://hvg.hu/eurologus/20231003_Nincs_dontes_a_magyar_unios_penzekrol…

vagy:

- Kiszivárogtatunk a sajtónak - megvárjuk a reakciót, hogy ha kapnak pénzt ezek az alatt valók, akkor aláírják már a költségvetés módosítást, hogy a megemelt összeg 80% oda tudjuk adni Z-nek.

Végre adhatunk még még még pénzt ukrajnának!

aquila non captat muscas

FT - olyan, mint a jereváni rádió:

"Nem osztogattak Moszkvában Mercédest, hanem fosztogattak és nem Mercit, hanem Volgát - a többi stimmelt".

aquila non captat muscas

https://hvg.hu/gazdasag/20231003_Navracsics_sajtotajekoztato_unios_penz

 

A magyar kormány is csak a sajtóból értesült arról, hogy az Európai Bizottság hajlandó feloldani a Magyarországnak szánt források egy részének felfüggesztését – erősítette meg keddi sajtótájékoztatóján Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter.

Pedig Tibornak kéne a legjobban tudnia, hogy hogyan áll az uniós források helyzete, őt ezért fizetjük, ez a feladata.

Az FT.com nem megbízható forrás.