GSM<-->VOIP

Fórumok

Sziasztok!

Ahogy a címből sejthető GSM hívásokat szeretnék valamilyen VOIP alapon átirányítani egy hosszabb külföldi utazás miatt, de mivel fogalmatlan vagyok a témában így a segítségeteket szeretném kérni.

Nem probléma ha a szolgáltatás fizetős vagy esetleg eszközt kell hozzá beszerezni, inkább a stabilitás lenne a fontos, továbbá hogy esetlegesen visszafelé is működjön a dolog.

Ennek ellenére a legkényelmesebb megoldás az lenne ha tudnám használni magát a készüléket (Android) GSM gatewayként.

Van erre lehetőség?

Hozzászólások

Használt Fritzbox + 3g dongle?

Openwrt képes LTE router quactel EC25 kártyával asteriskkel?

Szerintem az Android nem fog menni.

Két kérdés: külföld az EU országot jelent-e? Illetve a hosszabb alatt mit kell érteni? 1 hónap? 3 hónap? 1 év?

Szerkesztve: 2023. 09. 29., p – 09:08

Nem a legolcsóbb, de én simán Skype-ot használom. Skype number 21-es körzet (Telekomot simán át tudom rá irányítani) és ha van kredit pl. Office-hoz, akkor bárhova át tudod irányítani a bolygón. Így csörög a magyar mobilom az angol számomon (és amíg Japánban éltem, ott is simán ment). Egyébként a Skype kliens egész stabil, úgyhogy 10 hívásból 9+ azon jön (10 másodperc után irányítok csak át).

Ja: Skype-nál be lehet regisztrálni a jelenlegi mobilszámodat is, így ha arról telefonálsz pl. egy otthoni számra, akkor a mobilod száma lesz kiírva.

Igazából az a baj, hogy magyar mobilszámot nem lehet átirányítani külföldi számra. Szóval valami kell közé. A magyar számom 20+ éves, az velem hal, bárhol is élek.

A nagyon régi ismerősöket, barátokat, akikkel félévente beszélek meg nem nevelem. Az a számom nekik és kész.

Saját eszközt kizártam annak idején. Ha elromlik, nem ugrasz haza megjavítani. Tehát egy GSM -> VoIP mindenképp lesz. VoIP és mobil a következő. Magyar számmal én Skype-ot találtam a legjobbnak erre. Ephone tök jó pl. a vonalas számhoz, de a külföldi mobil nem ment vele (vagy én vagyok béna). Egyébként iPhone-on a Skype jobb kliens, mint a legtöbb másik VoIP progi (és tud fallback-elni sima átirányításra).

Igen. Ha jól emlékszem az én esetemben a mobil -> 21 ingyen van, a Skype -> mobil az meg megy a havi keretből, ami van a családi Office miatt úgyis. Szóval az egyetlen igazi tétel a 21-es szám (én tartok €10 kreditet is ott évek óta, de ez inkább csak paranoia).

emlékeim ~100EUR/USD környékén lehet vásárolni a gagyibb GoVoip és társai féle SIP/GSM gateway-eket.

A legtöbb ilyen csodán Asterisk fut (jól eldugva) - de a gyári GUI-n át is meg tudod oldani a GSM->SIP hívást, ill. uezt visszafele is.

Ha hozzá tudsz jutni egy Linksys SPA3102-höz (v újabb kiadású SPA 1xx modellhez) akkor azzal szintén megoldható ez a dolog.

Tudtommal nem routeolhatsz ki magyar mobilforgalmat külföldre voip. Pár éve volt egy ilyen igény az egyik ügyfelünknél és kiderült, hogy törvényi szabályozás van rá.

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @