Nem tudják befejezni a kínaiak a Budapest–Belgrád vasút építését

Fórumok

Kéne valaki a kínaiak helyett, de ezt nem merjük elmondani nekik

Mivel ez a kínaiak problémája volt, Mészárosék állítólag sokáig igyekeztek nem tudomást venni róla, mostanra viszont már olyan állapotba került az építkezés, hogy erre záros határidőn belül megoldást kellene találni.

Ebben a helyzetben a magyar kormánynak két lehetősége van. Andó Gergely szerint az egyik ilyen, hogy egyáltalán nem építenek az EU-s szabványoknak megfelelő vonatbefolyásoló rendszert. Ebben az esetben a vonatok a tervezett 160 helyett csak 100 kilométer/órával tudnak majd közlekedni, és a forgalomszervezést is 20. századi technológiával, sokkal több dolgozóval kell majd megoldani.

...

A másik lehetőség, hogy megbíznak egy új céget a biztosítóberendezés és a vonatbefolyásoló rendszer kiépítésével. Ezzel viszont további éveket csúszna a projekt befejezése, hiszen a tervezéssel és a kivitelezéssel együtt annyi egy ilyen projekt átfutási ideje, mint a pályaépítésé.

link

Nem mondhatni, hogy technokraták ülnek felelős poziciókban...

Hozzászólások

Szerkesztve: 2023. 09. 22., p – 08:26

Ez most gond? Szerintem teljesen normális, hogy ML cége átment a győri vonalra melózni. Nincs végtelen erőforrás.

Te mekkora céget vezetsz amúgy? Hány ember van a te cégedbe bejelentve? Alvállalkozók számát hagyjuk.

Ez most gond?

Persze hogy gond. Választhatnak, hogy több éves csúszás és több 10mrd pluszköltség, vagy nem mehetnek a vonatok 160-al, és sokkal több dolgozó fogja azokat továbbítani.

Te mekkora céget vezetsz amúgy?

Nem vagyok jelenleg vezető. Amikor az voltam akkor 800 ember volt alattam. Ahol most dolgozom, ott 421.337 fő kollégám van.

Hány ember van a te cégedbe bejelentve?

421.338 fő

Alvállalkozók számát hagyjuk.

Látod az nincs benne a Wikipediában.