Universal Control gyűjtőtopic

Fórumok

Ebben a kommentben felmerült a hosszútávú tapasztalat megosztására való igény, így született meg ez a topic.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2023. 07. 05., sze – 02:42

Kezdem is.

Negatív:

Mivel a Dock-ot én a bal oldalon használom, kicsi ikonok, de hover-re maximum nagyságúak, ezért egy kicsit zavar, hogy amikor visszafele hozom a tőlem jobbra található gépről az egeret a tőle balra lévőre, akkor a macOS nem érzékeli, hogy a pointer elhagyta a hover területet, szóval kicsit zavaróan, nagyítva marad a Dock.

Workaround az, hogy a pointert a Dock-ot kikerülve kell visszahozni a másik képernyőre.

Majd ha lesz időm/kedvem/energiám, jelentem az Apple felé is, ha még nem lett volna (kétlem).

Szerkesztve: 2023. 07. 05., sze – 02:53

Pozitív:

Végre nem kell a Teams-en az "Ablak megoszásával" szórakoznom. Mivel a Mac Minit egy 4K monitorral használom, míg a kollégák a szolgálati Dell-el tolják általában 15" 1920x1200(?)-on, ezért semmit se látnak, ha az egész asztalt osztom meg.

Csak egy ablakot megosztani baromi kényelmetlen, hiszen állandóan váltogatni kell nem csak az ablakok, de a megosztások között is. Ha meg a felbontást állítom kisebbre, akkor meg én nem látok át semmit.

Node, ha az Air-t használom Teams-es megosztásra, akkor a "More Space (1920x1243)" felbontás máris közelebb áll a kollégák felbontásához (mondjuk a DPI különbségről ne beszéljünk inkább), szóval nem kell szórakoznom ablakok megosztásával, meg végre fel tudok majd vágni a Quake-console típusú iTerm mágiámmal.

Persze ezt egy szimpla második monitor is tudja...

De az is igaz, hogy azt viszont nem tudom laptopként is használni...

Negatív:

Ha több gépen van megnyitva a Teams, akkor úgy látszik hajlamos csak az egyik eszközre továbbítani az új üzeneteket. Ez nem jó, mert könnyű véletlenül lemaradni valami fontos dologról.

Érdekes, hogy ez iPadOS/iOS esetén nem tűnik problémának.

Workaround: Teams csak egy gépen legyen nyitva.

Szerkesztve: 2023. 07. 13., cs – 19:45

Pozitív:

Ez ugyan inkább a Continuity témaköre és nem a Universal Control-é, de ma jó hasznát vettem a Freeform-nak.

Délután a Vue3 upgrade planning meetinggel múlattam az időmet. Fele társaság bent az irodában, másik fele otthonról, Teams-en követte az eseményeket.

Whiteboardra elkezdtem rajzolni a rajzolnivalót, de a remote kollégák szóltak, hogy az ég világon semmit se látnak belőle, hiába tartotta a kolléganőm a laptopját közel, hogy a kamerán keresztül követhessék, hogy mit rajzolok.

Na, gondoltam, ennek a fele se tréfa, szóval megnyitottam a Freeform-ot az iPad Minin, illetve a Macbook-on, Teams-szel megosztottam a Mac desktopot, és elkezdtem az iPad-en rajzolni. Mivel a Freeform szinte azonnal frissül, hála a Continuity-nek, így sikerült úgy rajzolnom magyarázat közben, hogy azt minden résztvevő láthatta tökéletesen.

A digitális whiteboard problémát már majdnem megoldotta az Apple; mostmár csak a Vision Pro-ra várok, hogy egy jó pár méteres "vásznon" láthassam azt, amit látni akarok.

Szerk:

Illetve az is jó lenne, ha lehetne "lock"-olni a view-t. Mármint, hogy a Mac-en pont ugyanazt lássam, mint az iPad-en, ha scrollozok, zoomolok, stb.