2023-as júniusi orosz forradalom

Fórumok

A Wagner zsoldoscsoport vezetője péntek este azt mondta: meg kell állítaniuk az orosz védelmi minisztériumot, ezért fegyverrel vonulnak ellenük. Jevgenyij Prigozsin gyakorlatilag bejelentett egy katonai puccsot, bár ő maga „Igazságmenetnek” nevezte ezt. Az orosz hatóságok fegyveres felkelésről írnak, és eljárást indítottak Prigozsin ellen. 

https://index.hu/kulfold/2023/06/23/orosz-ukran-konfliktus-haboru-vlagy…

Hozzászólások

Csak bekemenetet szerveznek Moszkvaba! Vajon a magyar kulugy felszolitotta mar oket a bekere? 

Már félúton, 400 km-re van Moszkvától a zarándoklat - a hírek szerint az orosz hadsereg nem áll ellent, sőt melléjük áll.

Már Voronyezs katonai létesítményeit is elfoglalta a Wagner-csoport 

A SkyNews jelentette, hogy a hivatalosan orosz részről lázadással vádolt Jevgenyij Prigozsin zsoldosai Rosztov-na-Donu után állítólag már Voronyezs hadászatilag fontos épületeit is megszállták. Az észak–déli M4-es autópálya mentén Rosztov-na-Donuból halad a Wagner katonai kovoja Moszkva felé. Voronyezs éppen félúton van. 

Arra gondolok, amelyik az orosz drukker Bencsik nertarsnak megfelel.

Ugy tunik a testvere kicsit maskeppen gondolkodik az oroszokrol: 

Mégis fenntartom azt, amit a háború kitörése után néhány nappal már leírtam (visszakereshető): Oroszország önmagára nézve is tragikus döntést hozott a háború megindításával, végső soron vesztesen fejezi majd be. Lehet, hogy területeket megtarthat majd, de Putyin álmának a nagyhatalmi státusz visszaszerzésére vége.

Innen: https://www.facebook.com/bencsik.gabor.311/posts/pfbid02ggLcNx4HUc8R5Kg…

Shojgu is menekülőre fogta. Kezd világossá válni, hogy tényleg okos dolog volt kivárni míg a orosz gengszterek egymás torkát harapják át, és nem összekovácsolni őket egy átfogó ukrán támadással.

Szerkesztve: 2023. 06. 24., szo – 09:58

Prigozsinnak majd beígérnek pár ukrán megyét vagy ő lehet majd az Ukrán elnök és már nincs is feszkó

Ezzel csak az osztozkodásra jelentkezett be.

For Whites Only meeting room!

Tekintve hogy ott nem divat tartani a megállapodásokat, kötve hiszem hogy Prigozsin biztonságba érezné magát. Sokkal kevesebbért esnek oligarchák emeleti ablakokból. Ezt ő is tudja.

Prigozsinnak elég rosszak a kilátásai az életbenmaradásra ha hosszútávra tervezi a hatalomátvételt. Putyinnak viszont van egy töketlen, és tehetlen hadserege jelenleg. Prigozsin ha lőtávolba ér, akkor Putyin és slepje elbukik. Kérdés, hogy oda tud e érni? Kicsivel többet raknék most Prigozsinra egy fogadóirodában mint Putyinra.

Prigo mellett szól hogy jól, talán jobban ismeri az orosz hadsereg belső viszonyait mint Putyin.

Nyilván nem vétlenül targatálta a kommunikációt a védelmi minisztérium ellen, tisztában lehet vele hogy a katonaság sincs megelégedve velük.

Hát a kommunikáció egyértelmű:

Az orosz elnök azzal kezdte, hogy fegyveres felkelés történt, ami hazaárulással egyenértékű: szerinte egyesek személyi érdekei vezettek ahhoz, hogy elárulják a hazájukat és a célt, amiért a hadsereg harcol. De minden érintett meg lesz büntetve, kiadta az ehhez szükséges parancsokat a hadseregnek.

link

Öszintén szólva ennek a Prigozsinnak olyan rossz arca van h nehéz eldönteni h valami elmebetegségben kínlódik, vagy az aljasság torzította ilyenné!

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

20 év masszív antikommunizmus és oroszutálatot követően Orbán egy pillanat alatt lecserélte a Fidesz szimpatizánsok agysejteit, megjelent a büszke orosz nemzet, kikezdhetetlen, keménykező vezetővel. 
Aztán jött az ukrán bohóc, aki csukloztatja ezt a nagyhatalmat, most pedig egy séf veszi be Moszkvát.

Doktorminiszterelnök fantasztikus képességgel választja ki azokat, akikkel nem kellene barátkozni (*).

* Még nem dőlt el hogy Trump börtönbe megy-e, vagy elnök lesz

Aztán jött az ukrán bohóc

Aztán jött az amerikai demens, aki proxyháborút folytat egy stand-up huszár mögül, a nyugat finanszírozásával, de fogy már a lóvé, fogy ... igyekezni kéne, mert az osztrákok már beintettek és a németek is jelezték, hogy elfogyott a zseton ... 

^ a valóság

trey @ gépház

Hát az lehet...ha sajtó azt írja akkor biztos igaz...én ugyan nem hallottam elötte sose róla, csak amióta lődőznek. Mit is csinál pontosan? HIV pozitiv börtöntölékekből alakított hadsereget dirigál? Nah, rejtői alak, pontosan olyannak is látszik!  Moszkvát utojára a kommunisták vették be - csúnya történet volt, sem Napoleonnak, sem Hitlernek nem sikerült! Pedig az utóbbiak már szabad szemmel látták a Vaszilij Blazsennij kupoláit!

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Kicsit az Orbán-Simicska ügyre hasonlít.

Az ellenzék ott is akkora nagy rakás szar volt, hogy még egy belháború is belefért.

 

Úgy tűnik, levonták az ukrán ellentámadás erejéből a következtetést, hogy ideje lenne beszélgetni másról is.

Vagy még sem. Most éppen röpcédulákon szólítják fel a orosz katonákat az átállásra, és csak megálltak. Prigozsin ezt mondta:

el akarta kerülni, hogy orosz vérontás legyen a történet vége. Az orosz állami tévé is arról számolt be a belarusz elnöki hivatalra hivatkozva, hogy Prigozsin beleegyezett, hogy lépéseket tesznek a kialakult feszültség enyhítése érdekében, illetve hogy a Wagner harcosai biztonsági garanciákat kaphatnak.

Közben ukránok bevonultak oroszok által annektált területekre.

Szerkesztve: 2023. 06. 24., szo – 21:03

Rácz András FB szerint a visszafordulás híre kamu. Szerintem annyi kamu van, hogy jobb hátradőlve várni...

 

Állítólag most ez a hivatalos infó: https://t.me/s/wagner_ap_chvk - de ez is kamunak néz ki :)

Most akkor ez mi a f@szom volt? Hááát h jön ahhoz Lukasenka, h orosz belkérdésben tárgyálasi poziciót foglaljon el? Ki veszi ezt komolyan? 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Statiszta volt egy színpadi előadásban.

Mint mikor Budai Bernadett kormányszóvívő elájult, de a hős Gyurcsány Ferenc pont ott volt és elkapta, majd ölben vitte ki.

https://civishir.hu/belfold/elajult-budai-bernadett/0201124705

Hát arról hogy egy 20 - 25 ezer fős katonai csoport azzal a felkiáltással manöverezik 500 km-t hogy el fogja kergetni a korrupt, dilletáns hatalmat,
valahogyan nem az összetartás és az erő felmutatása jut eszembe. 
Főleg nem úgy hogy egy külső ország elnöke tárgyalt vele, tehát orosz belpolitikai kérdésekről.

Abban viszont igazad lehet hogy Prigo eltaktikázta magát és nem álltak mellé elegen ahhoz hogy értelme legyen folytatni.

Nekem úgy rémlik hogy pár órával a lefújás előtt már a teljes politikai elitet akarta leváltani,
de ha ez csak a katonai vezetésre vonatkozott...az is Putyin irányitása és vezetése alá tartozik.

Mondjuk ez az ország mindenféle politikai - hatalmi raconalitást melőzz.

Ez egy zsoldoshadsereg. Annak harcol, aki a legtöbbet fizeti. Milyen összetartás? Pont azért indultak Moszkva felé,  mert Putyin pont, hogy központosítani akarta őket (összetartozást erősítendő) azzal, hogy beolvasztja őket a hadügy alá.

trey @ gépház

Szerkesztve: 2023. 06. 24., szo – 23:58

Meg lehet nyugodni. Aki azt hiszi hogy Putyin Elnökúr megoldotta a helyzetet az téved. Mi van ha Prigo eljátsza a visszavonulást, a ruszkik hazamennek, és akkor támadásba lendül?

Szerencsére Neked a személyeskedés megy mások helyett is. De a jövőjóslást ejtsd már meg, ha egyszer elővezetted, hogy 

Az ember képes leszimulálni lehetséges rövidtávú végkifejleteket. A magyarok többségének ez nehezen megy, azt aláírom.

Mondj valami értelmeset a "rövidtávú végkifejletek-ről"..

Miért kéred tőle? Nem bír magával, megteszi kérés nélkül is, aztán lehet jókat mosolyogni rajta utólag azon, hogy a valóság egészen más lesz. Javasoltam már neki, hogy vigye szervizbe a jövőbe látó üveggömbjét, mert meghibásodott. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Hogy kicsit megnyugodj a szakértők másként vélekednek:

Putyin nem bocsát meg az árulóknak. Még ha azt is mondta Prigozsinnak, hogy menjen Belaruszba, akkor is árulónak tartja, amit szerintem soha nem fog megbocsátani. Lehetséges, hogy Prigozsin Belaruszban hal meg

-vélekedett Jill Dougherty, a CNN volt moszkvai főszerkesztője, Oroszország-szakértő.

Több szakértő is azt mondta a CNN-nek, hogy bár az orosz elnök túlélte a lázadást, de most gyengének tűnik – nemcsak a világ és az ellenségei, de saját népe és katonasága számára is. Komoly kockázatot jelenthet, ha Moszkvában vannak szkeptikusok vagy riválisok, akik lehetőséget látnak arra, hogy aláássák Putyin pozícióját.

link

Oroszorszag-szakerto. Ez ugye az a fajta, aki szerint

  • Putyin napi haromszor lesz rakos
  • otszor meghal
  • az oroszoknak mosogepbol osszerakott raketai vannak, ezert a babuskak a moszkva folyoban mosnak, "vesszen putyin, szláváukrájniiiii" polokban
  • gyalogsagi asoval kuzdenek a fronton, mert minden fegyveruk elfogyott
  • kozben annyit tud ezekrol a dolgokrol, mint te, vagy en :)

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Tele vagyunk szakertokkel, hiaba :)
En azt is meg merem kockaztatni, hogy ez is egy ugyanolyan jatek volt prigozsin reszerol, amit pl. bahmutban is eljatszott. Ott is gyakorlatilag hulyet csinaltak mindenkibol -nincs fegyver, mingyar' kivegeznek minket az ukranok, etc.-, beleertve az ukranokat, a "nemzetkozi partnereket", a "szakertok"et, titkosszolgalatokat, laikusokat, etc. Utana meg jottek a nagy-nagy pofonok.

Az egesz haboru megtevesztesek sorozata mindket oldalrol, az idiota muszakertoknek meg ugy dol be mindenki tapsikolva, mintha kotelezo lenne.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

persze, mert mindenki most hadügyi szakértő lett a vírusszakértőkből, a vakcinaszakértőkből, a infláció/gazdasági szakértőkből, a ukrán-orosz háború szakértőkből, mélytengeri tengeralattjáró-szakértőkből most oroszországszakértők lettek. Holnap valami mást fognak szakérteni. Arra kell figyelni, hogy ha valamit szakértenek, annak az ellenkezője fog bekövetkezni. Ugye, 500 forintos euró, stb.

Mikhail Kasyanov elég jól ismerheti az orosz viszonyokat?

Mikhail Kasyanov was Russia's prime minister under Putin from 2000-04. But since being sacked, he's become one of the leading critics of the president.

Asked by the BBC's Broadcasting House programme where he thinks Prigozhin will go, he said: "I think first he will go to Belarus, but I think he will go from Belarus to Africa and be somewhere in the jungle or something like that.

"Mr Putin cannot forgive him for this."

Prigozhin, he says, has destroyed Putin's stability - and his life will be under "a big question" as a result.

For Putin, says Kasyanov, this is "the beginning of the end... he's in very big trouble right now."

link

Én azért adnok a szavára, végül is valamikor ő volt Oroszország legelső embere.

Én azért adnok a szavára, végül is valamikor ő volt Oroszország legelső embere.

Érdekes, hogy a mostani Oroszország legelső emberének szavára nem adsz.

Csak nem cherry-pickeled a neked tetsző véleményeket?

Ne aggódj, nem kell válaszolnod. Tudjuk, hogy csak egy szar propagandista vagy.

Kár, hogy a sumér helyett téged kaptunk rezidens propagandistának...

Neki legalább volt stílusa...

Az oroszországi történések kapcsán még nem jött meg Moszkvából a hivatalos magyar álláspont? Csak annak a szavára tudok adni, aki nyilatkozik is, és Putyin most valahogy nem túl kommunikatív. Csupán csak reggeli és esti rutinjáról számolt be. Szerencsére a pisi-kaki részeket nem részletezte. :D

tehát rühelled a hohol rezsimet

Ha az ott élőket kérdezed, akkor ukrán, magyar, román és orosz békésen tud egymás mellett élni. Nincs hohol rezsim, nincs náci rezsim (a nácik a német területen, a fasiszták az olsz régióban, nyilasok meg magyar régióban voltak). Populista politikai játszmák előfordulnak, amit az Orbánék, Putyinék és  is meglovagolnak.

A vitatott nacionalista törvények Viktor Fedorovics Janukovics és Petro Olekszijovics Porosenko elnöklése alatt hozták. Volodimir Zelenszkij igéretet tett a törvény felülvizsgálatára, de háborús időkben van magasabb prioritású teendője is a kormányának.

Szóval a helyzet az, hogy magyar, ukrán, orosz nemzetiségűek békésen éldegélnek, házasságokat kötnek, berátságokat ápolnak egymással. Aztán amikor a rablásért és erőszakos bűncselekményekért többszörösen elítélt Janukovicsot kib@szták az elnöki székből, és a színarany WC kagylójáról, akkor valami oknál fogva a Putyin nácikat látott meg az üveggömbjében.

>  háborús időkben van magasabb prioritású teendője is a kormányának.

Nyilván agy kellene ahhoz, hogy Zelenszkij belássa, hogy bazzeg magyarkák, dumáljatok magyarul, azt meglássuk az Orbán ellenem fog-e a NATO-ban szavazni.

Hátha egy barátságosabb NATO-val könnyebb lenne.

Zelenszkij a világ nyolcadik csodája, hogy ember agy nélkül képes létezni.

Persze nem csak a magyaroknak vezényli Zelenszkij az Internacionálét, hanem a németeknek is.

Thüringiában az AfD megnyerte a választásokat. Én azon csodálkozom, hogy nyugatnak még van türelme ehhez a minicézárhoz.

Lehet, hogy egy Molotov-Ribbentrop paktummal többre mennének, minthogy Zselének öntik a pénzt.

Amíg az oroszok most okozzák százezrek halálát, addig a második világháború óta (*) eltelt 3 emberöltő - vagy te a nyilasok által elkövetett bűnök miatt még felelősnek érzed magad?

* Németek képesek voltak szembenézni a múltjukkal.

Nyilván agy kellene ahhoz, hogy Zelenszkij belássa, hogy bazzeg magyarkák, dumáljatok magyarul, azt meglássuk az Orbán ellenem fog-e a NATO-ban szavazni.

Ne értékeld túl Orbán jelentőségét! A nyelvtörvény sem a magyarok ellen készült, hanem a nagy politikai eredményeként az oroszok ellen irányul. Kérdés, hogy Oroszországban élő kissebbségek tudnek e az oroszon kívűl ügyet intézni!? Van ott azért nem kevés náció "elnyomásban".

Kizárólag a nyelvtörvénynek köszönheti Zelenszkij, hogy minket rohadtul nem zavar, amit Ukrajnával tesz Putyin.

Maguk csinálták maguknak. Egyébként a háború végére még Romániának is nagyobb lakossága lesz, mint Ukrajnának.

Lófaszt. A nyelvhasználat korlátozása és emberek kiirtása mögött egy szakadék van. Morálisan vállalhatatlan az előbbi miatt felmenteni, szemet hunyni a másik felett.

Minket - Orbánt és támogatóit - azért nem érdekli Ukrajna sorsa, mert valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag Putyin seggében lógnak.
Vele építettnek atomerőművet, újítanak fel metrót, építik az energiaellátást rájuk, istápolják az oligarcháit. Ezekre nincs reális magyarázat.

Látszik leszarod a kárpátaljaikat. Te és a fajtád. TÁmogatsz egy olyan országot, akik rühellnek téged. Egy nacionalizálódott országot, akik ha akarnak, délutánra a balatonnál vannak. És te akarod támogatni ezeket bármivel is. Nem tudom, de neked elmentek otthonról? Vagy a lila felhőtől nem látod a valóságot. Lehet el kellene utazz abba a gyönyörű országba, hogy megtapasztald, milyen is ott az élet. Egy kárpátaljaitól kérj kölcsön egy útlevelet, könnyebb lesz a belépés!

Kéthavonta Kárpátaljára utazom, egy ottani árvaházba viszek Magyarországon gyűjtött adományokat - te mit teszel értük?

Voltál a háború után arrefelé, tisztában vagy hogy milyen állapotba kerültek a háború következtében?
Gondolom kurvára nem, ezért leírom neked: lényegében eltüntek a katonakorú férfiak a térségből,
folyamatos áramkimaradások vannak, tovább mélyült az általános szegénység, már a boltokban is alig vannak áruk.

A háború a legszomorúbb dolog, ami velük történhetett.

Ilyeneket én is tudok behaluzni.

A fiatalkorú férfiak elbújtak, nem mutatkoznak, mert a kiváló ukrán rezsim összeszedi őket és viszi ágyútölteléknek. Áru nincs, pedig a hrivnya a legstabilabb fizetőeszköz a világon!

De ne zavarjon, hogy nem lehet az utcán magyarul beszélni (WTF???) és nem lehet magyarul tanulni a magyar iskolákban sem. Végülis, ez tök humánus, nagyszerű dolog, amit te minden két hétben látsz.

Ilyeneket én is tudok behaluzni.

Ha Budapesten vagy Pécsett átadod azokat a dolgokat amiket te gyűjtöttél, megígérem hogy fényképpel bizonyítva át fogom adni.

Mivel az országot megtámadta az agresszor -  akivel te szimpatizálsz - nem különösebben meglepő hogy behívnak férfiakat. Azok miatt halnak meg, válnak árvává gyerekek és özveggyé asszonyok, akiket te támogatsz.

Természetesen az utcán továbbra is lehet magyarul beszélni.

Az igazság félúton van. Ha engem erőszakkal soroznának, a feletteseim fejét lőném szét első körben, csak utána az oroszokét.

Lehet, hogy meghalok, de legalább őket is jól megdöglesztem.

Ukrajnából nem jönnek hírek arról, hogy egymást ölnék az ukránok, ezért gyanítható, hogy valódi honvédelem folyik.

 

Ugyanakkor az is tagadhatatlan, hogy bujdosnak emberek.

Természetesen az utcán továbbra is lehet magyarul beszélni.

 

Csak ott és otthon - de kórházban, iskolában és a munkahelyen vagy hivatlaban már nem..

Zselenszkij tud már ukránul ? mert az anyanyelve orosz - nagyon sok ukrán még mindig csak oroszul beszél..

For Whites Only meeting room!

Csak ott és otthon - de kórházban, iskolában és a munkahelyen vagy hivatlaban már nem..

Szóval, te sem voltál Kárpátalján.

Kárpátalján összességében 729 közoktatási intézmény működik, 211 200 tanulóval. Ebből 65 iskola magyar tannyelvű, 50 vegyes tannyelvű (ebből 25 ukrán-magyar), a magyar nyelven tanulók létszáma (iskola, óvoda) 21 000.

https://kmksz.com.ua/karpatalja/oktatas/

hivatlaban

Mi az hogy “hivatal”?

Ukrajna hivatalos nyelve az ukrán, ez az államigazgatás nyelve is. Ennek ellenére a magyar lakta településeken sok hivatal magyar nyelven is elérhető: https://www.primariasm.ro/hu/ungvar-ukrajna

> Kéthavonta Kárpátaljára utazom, egy ottani árvaházba viszek Magyarországon gyűjtött adományokat - te mit teszel értük?

Szép. Egészen addig amíg nem kezdesz rá hivatkozni, akkor fordul visszataszítóba a dolog. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

folyamatos áramkimaradások vannak, tovább mélyült az általános szegénység, már a boltokban is alig vannak áruk.

Ez így ebben a formában nem igaz. Sokan érkeztek tehetős: fizető képes ukránok a régióba. Az áruhiánnyal sem az a gond, hogy nincs a boltban, hanem hogy a keresetekhez képest drága. Meg, hogy ami segélyként jön az is ha az ukrán hivatalos szervektől jön akkor elég sűrűn a boltban köt ki az emberek helyett.

eltüntek a katonakorú férfiak a térségből

Mivel az utolsó élő férfiig/fiúig folytatni kell ám a harcot!

Mondjuk körbevesz egy nyolc fős cigány banda, két opcióm van:

1) Nem adom át felszólításra a pénztárcámat, agyonvernek, majd kirabolnak
2) Átadom felszólításra a pénztárcámat, kapok egy gyomrost, de ettől eltekintve elmennek, békén hagynak

Én a 2-es opcióval élnék. Tudom, nem mindenki érti a racionalitás fogalmát. A Charlie Hebdo újságíróinak is voltak jogaik, de mivel érzéketlen tapló parasztok voltak, már életük nincs. Én meg úgy vagyok vele, semmire sem megyek azzal, hogy nekem volt igazam, ha nincs életem.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

a lényeg, hogy ilyen esetben gyorsan és hatékony ütésekkel ártalmatlanítani kell őket, aki közel van azzal kezded:

- torokra mért ütés, lengó borda alá vese és gyomor, orr betörése nyitott tenyérrel feltolod az agyába nagyarővel (ez nagyon hatékony)

- rugások: térd hajlat kirugása, akkor előre billen és az arcába térdelsz - fogak kitörnek vagy az orra fog vérezni.

2-3 embert intéztem már el, de szerintem 8 el fog szaladni, ha látják, hogy 10 mp. alatt lenyomtál 2-3-at közülük, hacsak nem kemény csávok - akkor meg szaladj !

For Whites Only meeting room!

kifordulásból visszakönyök kicsit megszédül az ellenfél és akkor mögé került és hátulról tökön rugás - K.O. ennyi és eldöl - ez így 5mp volt.

A többinél izületeket ütötte, az is eléggé fáj.

For Whites Only meeting room!

Tetelezzuk fel, hogy kilepunk az EU-bol, a NATO-bol mert mi magyarok megmutatjuk a nagyvilagnak, hogy bizony ezeken a gittegyleteken kivul is van elet!

Masnap mondjuk ugy kel fel a roman kormany, hogy mivel szerintuk ok mar 1200 evvel ezelott a Karpat-medenceben voltak, ezert ok kovetelik tolunk a Dunatol keletre eso orszagreszt. Te vagy az orszag vezetoje, mit teszel? 

Egyrészt nem érzem realitásnak. Továbbá ők EU-tagok maradnak, ami mindenképp visszatartó erő. Továbbá szerintem ez a 93e3 km^2 nem volt román terület.

Kérdésedre válaszolva felszólítanám a védelmi erőinket, hogy tegyék meg a szükséges intézkedéseket, például aknásítsák el a határszakaszt.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az, hogy harcolok, nem garancia a kívánt eredményre. Az csak a halálomra az.

Ne viccelj, elnyomó hatalomról beszélsz? Valóban? Az összes hatalom az, és itt nem egy-egy államról és a vezetéséről beszélek, hanem például arról a jelenségről, amely Magyarországot is éri a Nyugat felől. Valódi szabadság esetén a különutasság a norma, de itt igazodási kényszer, presszió van.

Majd akkor hiszem el, hogy nincs elnyomás, ha nem lesz tömeges megfigyelés, adatgyűjtés, ha az államok, népek maguk választhatják meg befolyásmentesen társadalmi és gazdasági berendezkedésüket, életformájukat, jogrendjüket, ha nem lesznek háborúk, mert tiszteletben tartják a különutasságot, ha a konzervativizmus és a liberalizmus megfér egymás mellett valódi versenyt teremtve.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Masnap mondjuk ugy kel fel a roman kormany, hogy mivel szerintuk ok mar 1200 evvel ezelott a Karpat-medenceben voltak, ezert ok kovetelik tolunk a Dunatol keletre eso orszagreszt. Te vagy az orszag vezetoje, mit teszel?"

A kérdés érdekes, de mert úgy is fel lehet tenni, hogy mi tett az ország?

Aláírták a trianoni szerződést és lemondtak az ország területének 2/3-ról a békéért cserébe.

Az ukránoknak messze sokkal kisebb területi áldozatot kellene hozniuk, mint nekünk egy évszázaddal korábban. Még akkor is ha ez az területi áldozat nem lenne igazságos.

 

Magyarországon történelmi okok miatt a határok tologatásával kapcsolatos kérdések nem annyira "ütősek" mint máshol. Olyan országban, ahol korábban a nagyhatalmak döntöttek 2/3-os területvesztésről nem annyira hangzik borzalmasnak 20%-os.

Mintha két lábát elvesztett embertől kérdeznéd, hogy mit szólna hozzá, ha lábujját kellene amputálni. Akinek megvan mindkét lába szörnyülködne, de nálunk a krím és még a négy komplett déli megye elvesztésére is azt mondanánk, hogy olcsón megúszták.

Mit tett az orszag?

Az orszag/birodalom hadat uzent, majd a haduzenet utan 4 evvel elbukta a haborut, aminek lezarasakent alairta a bekeszerzodest. 

Boncolgathatjuk ezt a temat meg melyebben, es akkor eljuthatunk addig, hogy vajon az etnikai feszultsegek mikent jarultak hozza ehhez a rendezeshez, vagy netan milyen hatasa volt a vilaghaboru utani irredenta lazalomnak vagy nepirtasnak. 

"Az orszag/birodalom hadat uzent, majd a haduzenet utan 4 evvel elbukta a haborut, aminek lezarasakent alairta a bekeszerzodest."

A kezdeményező fél kivételével, mint a 2014-es konfliktusban. A minszki megállapodással papíron lezárták.

"Boncolgathatjuk ezt a temat meg melyebben, es akkor eljuthatunk addig, hogy vajon az etnikai feszultsegek mikent jarultak hozza ehhez a rendezeshez ..."

Ez pipa az orosz-ukrán háborúra is.

Másrészt a franciák nem szerettek volna európában egy konkurens monarchiát, megragadták a kedvező alkalmat és éltek vele. Ez sikeres projekt volt, a németekkel viszont annyira nem, mert jött a bajszos festő és ugyan abban a vasúti kocsiban kellett békét kötniük, mint a németeknek az (akkor még) nagy világháború végén. A sorszámozást csak később vezették be.

 

"... vagy netan milyen hatasa volt a vilaghaboru utani irredenta lazalomnak vagy nepirtasnak."

Innentől már csak nézőpont kérdése, hogy pl. Krím kérdése irredeta ukrán lázálom-e. Ha megnyerik a háborút akkor nem, de ha elvesztik, akkor könnyen megkaphatják ők is. Ekkor majd abban tudunk segíteni az ukránoknak, hogy ezt hogyan lehet nemzeti szinten kezelni, hogyan lépjenek túl a területvesztésükön.

De ez még messze nem lezajlott, még javában tart a háború és bármelyik végkimenetel lehetséges, úgy az ukrán mint az orosz győzelem.

 

Az tény, hogy a XX. század határátrajzolós időszakának nyertese volt Ukrajna. Még a II. világháború lezárásával is elég nagy területek kerültek a lengyelektől hozzájuk. A lengyeleket meg kicsit nyugatabbra tolták. Ha megnézed hol van a Gleiwitz, ma lengyelország kb. közepén. Kárpátalja is a világháború végén került az ukránokhoz. Krím meg jóval később, igaz CCCP belső tagköztársasági határmódosítással.

>>  A minszki megállapodással papíron lezárták.

Tuzszuneti megallapodas, amely par honapot birt ki. A tuzszuneti megallapodas nem bekeszerzdodes, a haborut eleve nem zarta le, csak szuneteltette. A trianoni bekeszerzodest a haboru lezarasanak apropojabol irtak ala. 

>>Ez sikeres projekt volt, a németekkel viszont annyira nem, mert jött a bajszos festő és ugyan abban a vasúti kocsiban kellett békét kötniük, mint a németeknek az (akkor még) nagy világháború végén. A sorszámozást csak később vezették be.

Elnyomas, propaganda, idegengyulolet, nepirtas es meg lehetne sorolni azokat, amik oda vezettek, hogy ez igy ebben a formaban megtortenjen: hasonlo dolgok tortennek Ukrajnaban, es ugy tunik, hogy tolunk delebbre is kezd fokozodni a feszultseg. Szerintem nagyon nem kellene megvarni azt, amig jon egy ujabb sorszamozas. Az EU azt a celt (is) szolgalja, hogy politikai (nem fegyveres) keret kozott legyen rendezve minden konfliktus, valamint a hatarok (bizonyos foku) eltorlese sem egy rossz torekves..

Azért, mert ez olyan, hogy önvédelem nélkül adta fel egy nép a területét, az önrendelkezését, a kultúráját. Azaz harc nélkül foglalták el az országát. Ez egy identitásprobléma. Ha jobban belegondolsz, az oroszok azon dolgoznak, hogy eltöröljék az orosz-ukrán határt, az ukránok meg azon, hogy az fennmaradjon. Ha jól sejtem, te meg épp azt helyesled, amit az ukránok, hogy az a határ fennmaradjon. Miközben máshol meg azt tartanád helyesnek, hogy eltöröljék a határokat.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Miota beleptunk az EU-ba, azota van plussz egy eszkozunk arra, hogy kikenyszeritsuk a magyar kisebbsegek onrendelkezesi jogat Romaniaban vagy Szlovakiaban. Cserebe vallaltuk, hogy vammentesseg van, johetnek hozzank EU-s cegek, EU-s munkaero, stb. Ez szerintem egy jo deal.  Az en ertelmezesem szerint ez a hatarok bizonyos foku eltorlese es ilyen ertelemben semmilyen kivetnivalot nem latok benne. Az oroszok ilyen ertelemben nem akarnak hatarokat eltorolni, ok hoditani akarnak: Ukrajna letezesenek tagadasa eppenseggel elorevetiti, hogy mikent bannanak az ukran neppel ha meghoditanak az orszagot. 

 kikenyszeritsuk a magyar kisebbsegek onrendelkezesi jogat Romaniaban vagy Szlovakiaban

Elméletben igen, de gyakorlatban SEMMI.

Lásd két nyelvű útca név tábla - EU. leszarja, hogy teljesítk-e vagy nem.

Szlovákia: Benes törvények, ami a mai napig érvényben vannak:

Beneš-dekrétumok tágabb értelemben a második világháború utáni csehszlovák államiságot megalapozó, 143 elnöki rendelet. Gyakrabban csak azt a 13 jogszabályt nevezik így, amelyek a csehszlovák nemzetállam megteremtése érdekében az ország területén élő németek és magyarok kollektív bűnösségét rögzítették.

„Elképzelhetetlennek tartottam, hogy a 21. században, az Európai Unióban ilyesmi létezhet” – mondja Fiala-Butora János szlovákiai magyar jogász a második világháborút követő, magyarokat és németeket kollektíven bűnösnek minősítő rendelkezések mai alkalmazásáról. Merthogy minden ezzel ellentétes pozsonyi politikai nyilatkozat ellenére bizony most is megtörténik, hogy a Beneš-dekrétumokra hivatkozva sajátítanak ki földeket"

Én is bíztam annak idején, hogy EU szervezetei a törvény/jog szerint fogják az országok közti problémákat kezelni, de a valóság nem ez.

Nagy butaság EU-ban bízni..

For Whites Only meeting room!

Mi a különbség aközött, ha oroszok mennek a mai Ukrajnába, orosz közigazgatás lesz, és aközött, ha külföldiek, szándék szerint bevándorlók is jönnek Magyarországra, ami a közigatást illeti, kint van a hódító EU-s zászló az állami intézményeken, továbbá egyre több kérdésben joghatósága van az EU-s managementnek?

Ja, annyi különbség valóban van, hogy az oroszok intelligensebbek, kulturáltabbak, mint a bevándorlók. Nos, valóban jó deal. Szerinted.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ja, persze, minket gazdasági és politikai erővel nyomnak el. Próbáld betiltani a pride-ot, vagy írd bele az alkotmányba, hogy az apa férfi, az anya nő, netán ne fogadj be sivatagi cigányokat, épp elég, ami van nekünk, aztán máris megy a visongás, hogy hetes cikkely, ne legyen soros elnökség - ami egyébként törvénytelen -, meg európai értékek. Teljes igazodás az elvárás, ott tartunk, hogy szuverén nemzeti valamint konzervatív politika nem megtűrt, holott állítólag szabadok a választások, s bármit lehet választani. Ha jobban belegondolsz, akár feudalizmust vagy szocialista berendezkedést is választhatna az ország jogszerűen, s ezzel szemben nézd meg, mi a valóság!

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Miert kellene betiltani a prideot? 

>>ne fogadj be sivatagi cigányokat
Masfeleket szabad, vagy csak a sivatagiakkal szemben van ellenerzesed? 

>>Ha jobban belegondolsz, akár feudalizmust vagy szocialista berendezkedést is választhatna az ország jogszerűen, s ezzel szemben nézd meg, mi a valóság!
Legutobb 2022-ben valasztotta ezt az orszag: a megfelemlites, propaganda es (az egyelore puha) elnyomas ismet ketharmadot eredmenyezett. 

valamint a hatarok (bizonyos foku) eltorlese sem egy rossz torekves..

TÉVES !!

A határok átjárhatóságát kell könnyíteni és meghagyni nemzeti hatáskörben ennek a szabályozását - mivel a nemzet határa és nem a brüsszeli bizottságnak van hozzá köze.

For Whites Only meeting room!

azért vitatkoznék veled, mert hogy megértsd a különbséget:

- ha én könnyítek, tudok úgy dönteni, hogy most éppen nem könnyítek vagyis az ironyítás nálam van (visszacsatolás)

- ha eltörlök valamit, akkor már nincs kontroll csak utólag tudok késlekedve beavatkozni, ha jogi lehetőség figyelembe vételével  - ha még tudom - újra definiálni a határ szabályokat.

Ha tanultál irányítástechnikát:

Szabályozás és vezérlés közti különbség.

For Whites Only meeting room!

Helyesen:

1) Nem adom át felszólításra a pénztárcámat, agyonvernek, majd kirabolnak

Nem adom át felszólításra a pénztárcámat, "vak tyúk is talál szemet alapon" talán párat megsebesítek, a többinek meg elmegy a kedve a további harctól. Ha nincs szerencsém, akkor agyonvernek és kirabolnak.

2) Átadom felszólításra a pénztárcámat, kapok egy gyomrost, de ettől eltekintve elmennek, békén hagynak

Átadom felszólításra a pénztárcámat, végighurcolnak az utcán megmutatni mindenkinek, hogy mekkora f@sz vagyok, aztán agyonvernek.

Ahogy alaptézis az, hogy terroristákkal nem tárgyal a hatóság, és a támadó agresszorral sem ül le tárgyalni egy ország vezetése, és egy bűnözőnek sem engedelmeskedem. Ők a meglepetéstől bénúlt áldozatokat tudják irányítani, ha nemvárt ellenállásba ütköznek, akkor az esetek nagy részében elállnak szándékuktól.

Itt nem az oroszoknak voltak szándékai, hanem az USA-nak. Ha Ukrajna nem akart volna nyugati befolyási övezetté válni, EU és NATO tag lenni, az oroszok nem csinálták volna a fesztivált. De az Egyesült Államok szervezett egy kis elfoglaltságot nekik.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A háború és a népirtás két külön fogalom. Tehát ha a nem létező, ukránok ellen irányuló népirtást és a kisebbségeket érintő nyelvi korlátozásokat tesszük a mérleg két serpenyőjébe, a nyelvi korlátozások egyértelműen súlyosabbnak bizonyulnak.

Egy DK-s közegben népszerű lehetsz a hazugságaiddal, de úgy vélem, pl. itt a HUP-on még úgy-ahogy tisztában vannak az emberek a szavak jelentésével.

:)

Tehát ha a nem létező, ukránok ellen irányuló népirtást és a kisebbségeket érintő nyelvi korlátozásokat tesszük a mérleg két serpenyőjébe, a nyelvi korlátozások egyértelműen súlyosabbnak bizonyulnak.

Ezt ugye nem keresztényként állítod? Ugye te egy ateista Fidesz-hívő vagy?

Látom, görcsösen ragaszkodsz a hazudozáshoz. Azt írják, hogy "a német hírszerzés szerint a Wagner zsoldosai 2022 márciusában civileket mészároltak le az ukrajnai Bucsában".

A mészárlás önmagában nem népirtás. Hogy mi történt, azt majd egy esetleges korrekt vizsgálat vagy kideríti, vagy nem.

:)

A veresszaju ateista mar szinte vallasos fanatizmussal tagadja Isten letet is. De az a ritkabb fajta.

Viszont sokan emiatt az egyebkent letezo reteg miatt "atkeresztelte" magat agnosztikusnak, vagy siman nem vallasosnak ateista helyett. Fenntartva az ateista szot azoknak a gyujtesere, akik Isten letezeset is tagadjak.

Azt azért halkan és szerényen megjegyezném, hogy az EU-ban ezeket a problémákat sikerült megoldani Erdélyben, Felvidéken, Délvidéken, Burgellandban. Lehet ez EU tagság megoldaná a magyar nemzetiségek ezen problémáját is. Lehet támogatni kéne Ukrajna EU csatlakozástát? Ja hogy Moszkva nem engedi Budapestnek!

A nyelvhasználat korlátozása és emberek kiirtása mögött egy szakadék van.

Igen, a mögötte lévő szakadék az ukrán állam által élt nácizmus, gyilkos nacionalizmus, vagy nevezze bárki bárminek, aminek akarja.

Minket - Orbánt és támogatóit - azért nem érdekli Ukrajna sorsa, mert valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag Putyin seggében lógnak.
Vele építettnek atomerőművet, újítanak fel metrót, építik az energiaellátást rájuk, istápolják az oligarcháit. Ezekre nincs reális magyarázat.

Nem muszáj sem Orbánt vagy mást támogatnotok, sem Putyin vagy más seggében lógnotok.

Valamivel hitelesebb lenne a performanszod, ha nem lógna nyugati kuki a szádból. A tele szád tükrében különösen pikáns az utolsó mondatod.

:)

elég lenne annyit beleírni, hogy az EU elfogadott nyelveire ez nem vonatkozik, vagy hasonló, máris megnyugtatnák a kedélyeket. Mert a románok és lengyeleknek sem tetszik ez, hasonló számban vannak román, lengyel anyanelvűek mint magyarok.

Jajj, bocs, kimaradtál. :) Sajnos igazam van. Említsem pl simicskat? Nektek baszki mindegy, csak ellensegkep legyen. Tudod, mint a sorosfaszsag, csak ez demokratikus, mert óegygé. 

Jó példa erre, hogy prigo félisten lett mert megbuktatja putyint, aki miatt majd megbukik a zóbán. Meghogy ukránok. :D

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

ahogy Biden - Bush - Tony Blair -Zelenszkijen át minden politikus - gonosz ember. Háborút indítottak, mert érdekükben állt..

Milyen jogon vonjátok el a jogot ?

Az egyik elnök háborút robbanthat ki, hogy az érdekét érvényesítse - de a másiknak nem lehet ?

For Whites Only meeting room!

értem: van jó háború és van rossz..

Egyre több ország kérdőjelezi meg, amit a "világ vezető hatalama" állít.

Pedig média egykézben, cenzúra stb. -  már minden eszközt bevet, hogy ne halld meg a más véleményt. 

Két láb rossz, négy láb jó!

For Whites Only meeting room!

Bármit befolyásol Putyin megítélésében hogy voltak már a világtörténelemben vezetők, akik háborút indítottak el (Zelenszky ilyet nem tett)? Ha megfojtom a feleségem akkor hivatkozhatok arra hogy fojtottak már meg feleségeket?

Bármit befolyásol Putyin megítélésében

Nem, de aki Putyint rosszabbnak állítja be mint bármely amerikai elnököt aki  a nemzetközi jogot ugyanilyen helyzetben ugyanúgy semmibe veszi az minimum kétszínű képmutató és következetlen. Ettől amit Putyin csinál sem jobb se nem rosszabb. Viszont érthetetlen az általánosan tapasztalható hozzáállásbeli különbség az amerikaiak ugyanilyen cselekedeteihez. Az ellen pl Te személyesen miért nem szólalsz fel? Szerinted az mitől jogszerűbb?

Milyen gyönyörű is ez az egyszerű világkép. Nyilván nem voltak előzmények, nem volt semmi. A világegyetem egy ősrobbanással megszületett február 24-én, egyből lerohanta Oroszország Ukrajnát, szemét oroszok.

Most irigyelnem kellene téged? Amúgy nem nézlek ennyire hülyének, a baj inkább az, hogy célközönséget tévesztettél. Ez nem a napiszar.hu, hanem itt néha gondolkodni hajlandó emberek is előfordulnak. Az meg elég kínos, ha ilyen primitív módon próbálod az ittenieket hülyének nézni. Ha már mindenáron ez a cél, tegyél bele egy kis munkát, kifinomultabban csináld.

Sok szerencsét! :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ezt már a háború kezdetétől játsszuk. Azóta sem sikerült semmilyen érvet felhozni, ami százezerek halálának jogosságát alátámasztja.
A te szemszögödből nézve legalább 50 - 100 ezer orosz katona halálának jogosságát.

Pedig írtam. Az USA hatalmi törekvései, Ukrajna nyugati érdekszférába vonása, ami nyilvánvalóan sérti Oroszország érdekeit. Kb. olyan a jelenség, mintha az oroszok támaszpontokat telepítenének Kanadába. Ja, és egyébként a történet meg is történt fordított szereposztással a kubai rakétaválság kapcsán, ahol bizony - teljesen jogosan - nem engedett az USA. Csak ott volt belátás az oroszokban, míg itt ez hiányzik az amerikaiakból.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Most naponta haromszor kovetnek el ellene puccsot, ez a legujabb trend. Kedvenc szakertom Tarjanyi, nem kizart, hogy innet szabadult el, az eleslatasa legendas... Az ágyékkormány honvédelmi miniszteét még nem hallottam, neki meg biztos lennenek szep meglatasai.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Hehe, olvasgattam a hireket: két napja a Wagner terrorszervezet, tegnap szabadságharcosok, sot: meg a Wagner elleni szankciókat is azonnal felfüggesztették, ma vajon mi lesz?

Olyan, mintha a CIA meg a sajtó jakubovics meg tompos irányítsa alatt futna :) 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

A tévedhetetlen, mindig objektív nyugati sajtónak nem okozhat gondot holmi 180 fokos fordulás:

Nemrég még csúnya, korrupt nácik voltak az ukránok, aztán egyszer csak elkezdtek röpködni a szláva kokainik mindenfelé: https://crazyshit.com/cnt/pics/110335-do-you-remember

Így megy ez.

Esetleg csak szeretne meggyőződni róla hogy nem valami orosz propagandaoldalon szerepeltek-e ezek a cikkek.
Mert ugye az oroszhirek.hu-val reprezentálni a magyar sajtót sem lenne valami korrekt dolog, te nyomorult.
 

nyugati sajtónak..nácik voltak az ukránok

A moralis foleny szuletese: https://nepszava.hu/3025451_gulyas-szerint-moralis-foleny-jobboldali-uj…

Amugy miert kellene elhatarolodnom tole? Ha el is hatarolodok tole, az mit valtoztat azon, amit nehezmenyeztem? Ha nem hatarolodom el, akkor megfogalmazott kritika mar nem is kritika, vagy mi?! 

Hat, erdekes kerdes. Ha olyannal vadolnalak, amit pl. ellentetes elojellel jevgenyij is szokott csinalni, jogos, ha ramutatsz, es illik annyit mondanom, hogy tole se volt szep. De egyelore ennyit fuznek hozza. Bar jevgenyij inkabb jakubovics ellenpolusa, ok vannak egy szellemi szinten, csak ellentetes elojellel.

Gulyas ezen allitasatol, ha ugy tetszik, elhatarolodok. Pontosabban pont leszarom mit gondol moralis folenynek. En mindket oldal allitolagos moralis folenyet mar nagyon unom.

Egyetertek a hozzaszolasoddal.

Az "illik annyit mondani" temara reflektalnek. Ki szerint illik? Kinek az izlese a mervado? Ki lesz az, akinek/aminek meg kell felelni? Ezekkel a kerdesekkel pusztan arra kivanok ramutatni, hogy szerintem inkabb celszerubb, hogyha az ember kulturaltan foglmazza meg a mondanivalojat, annak celja az legyen, hogy a cimzett azt be is tudja fogadni fuggetlenul attol, hogy egy adott temaban partatlan-e vagy nem. Elvegre a forum celja az eszmecsere volna. ¯\_(ツ)_/¯

azt mondhassuk pár év múlva, hogy kialakult egy keresztény nemzeti konzervatív újságírás, és a másik oldalon is elolvassák a mi újságjainkat és megnézik az internetes portáljainkat. És nem következik be, ami most (...), hogy az Indexet szoktuk előbb elolvasni mint az Origót.

Innen: https://444.hu/2019/02/04/a-fideszes-mediaalapitvany-kuratoriumi-elnoke…

Eltelt 4 ev, vajon mennyit valtozott a helyzet? Ugy latom kozben felbukkan minosegi tartalom is az Origon.

Sok esetben nem érdemes a címeken tovább menni a sajtó ersetében, mert itt van a HUP mint elsődleges bulvár forrás.

Ha kiragadsz a kontexuból bejegyzéseket te magad is bulvárosítod a HUP-ot. Persze ez a főninek tetsző jelenség, de már nem a valóságot tükrözi, azaz hazudsz.

Nem hazudok.

Meg mi is nagyon keveset tudunk. Kb. pont annyit, hogy gyorsan megallapitsuk, hogy amit te tudsz/josolsz az (jo esellyel) faszsag. De az a valosagban edeskeves informacio, de hat haborus propagandak idejen tudjuk nagyon jol, hogy ennyi illet meg minket. Ez sosem volt maskepp.

Az az allitasod meg abban a kontextusban is ultragaz volt, szoval tokmindegy.

https://www.timesofisrael.com/ukraine-celebrates-nazi-collaborator-bans…

https://www.atlanticcouncil.org/blogs/ukrainealert/ukraine-s-got-a-real…

https://www.timesofisrael.com/hundreds-march-in-ukraine-in-annual-tribu…

https://forward.com/opinion/401518/violent-anti-semitism-is-gripping-uk…

https://www.bbc.com/news/world-europe-28329329

https://www.bbc.com/news/world-europe-30134421

https://www.politico.eu/article/ukraine-far-right-menace-radical-milita…

https://www.thenation.com/article/politics/neo-nazis-far-right-ukraine/

https://www.reuters.com/article/us-cohen-ukraine-commentary-idUSKBN1GV2…

https://www.france24.com/en/20140403-video-kiev-far-right-groups-refuse…

https://www.haaretz.com/world-news/europe/2018-12-27/ty-article/ukraine…

https://time.com/5926750/azov-far-right-movement-facebook/

https://www.maghrebnews.org/englishnews/?p=7617

https://khpg.org/en/1524441220

https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2019/08/09/yes-its-still-…

https://freedomhouse.org/report/special-report/2020/new-eurasian-far-ri…

https://www.timesofisrael.com/nazi-symbols-salutes-on-display-at-ukrain…

https://www.bbc.com/news/world-europe-30414955

https://www.ctvnews.ca/world/mounting-evidence-canada-trained-ukrainian…

https://ottawacitizen.com/news/national/defence-watch/far-right-extremi…

https://www.nbcnews.com/storyline/ukraine-crisis/german-tv-shows-nazi-s…

https://www.dw.com/en/new-glory-to-ukraine-army-chant-invokes-nationali…

https://journals.sagepub.com/doi/10.1177/20322844231164089

Bocs ha kihagytam valamit.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

So why did the U.S. government choose RIM as the first white supremacist organization to designate as “terrorist”? State Department Coordinator for Counterterrorism Ambassador Nathan Sales said that RIM met the “standards for designation,” including facilitating terrorist attacks by providing weapons and combat training. But this criterion also applies to numerous other such groups, such as another Eastern European militant organization, the Azov Battalion, which 40 members of Congress have asked the State Department to designate.

mellékesen

https://www.dw.com/en/stepan-bandera-ukrainian-hero-or-nazi-collaborato…

https://www.euronews.com/my-europe/2021/08/04/controversy-as-ukraine-mu…

oké, hogy szükség van hősökre, de talán nem háborús bűnösöket kéne piedesztálea emelni..

Hogyan dobjunk át Fehéroroszországba 25 ezer katonát, hogy ne keltsen feltünést ??

Moszkván keresztül :-) 

For Whites Only meeting room!

Neztem az rtl hiradot, egy kulpolitikai “szakerto” osztotta az eszt, es a vegen eltol egy olyat, hogy mar csak azert is rossz neki, mert ugy tudja europaban csak oroszoknal van halalbuntetes. Hatalmas szakerto lehet ja.

A nap amikor kiderult, hogy a kozmedia es a fideszmedia bekeparti vagy Putinparti.

Szerkesztve: 2023. 06. 25., v – 22:06

Zsidó újságíró: ha Prigozsin nem akar meghalni, akár alijázhat Izraelbe, hiszen az apja fajtárs volt

„Prigozsin apja zsidó, így ha el akarja kerülni, hogy megmérgezzék vagy kilökjék az ablakon, elméletileg Izraelbe jöhet. Ettől függetlenül Izrael az évek során visszautasított már olyan embereket, akik ellen amerikai elfogatóparancs volt érvényben” – írja Lahav Harkov, a The Jerusalem Post újságírója, aki szerint ennek ellenére valószínűtlen, hogy Prigozsin Izraelbe költözzön (az izraeli visszatérési törvény értelmében bárki jogosult az alijára, akinek legalább egy zsidó nagyszülője van).

Margarita Simonyan a Moszad színfalak mögötti szerepéről szóló spekulációkba bocsátkozott – írja az I24News. Az orosz állami RT televíziós csatorna vezetője szombaton (amikor még Moszkva felé menetelt a Wagner-csoport) azt mondta, „nincs kétség” afelől, hogy a Wagner zsoldoscsoport Kreml ellen zajló felkelését az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és „talán egy közép-keleti ország” (amely egyértelmű utalás Izraelre) szervezték meg.
 

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Szerkesztve: 2023. 06. 25., v – 22:48

Adott a következő logika is: Ugye Sojgu és Geraszimov Putyin bizalmi embere, és személyes jóbarátai. Amikor Geraszimovot Shojgu félreállította, akkor a csecsen csávó+Progozsin+Geraszimov állt szembe Shojguval+Geraszimovval. Ha most visszajön Geraszimov, akkor Prigo menit nyeregbe tud ülni, és ezt Putyin elviselné?

Szerkesztve: 2023. 06. 25., v – 22:51

.

A fajtádra vall, hogy már maga a cím hazugság. Gratulálok! Jár a kutyakeksz.

:)

Nem volt forradalom, de legalább egy kicsit érezték a nyomást ott is.

Erről amúgy Hofi jutott eszembe, mikor az egyik kommunista lőtte a másik kommunistát, verik magukat mint a rossz b*zik, meg annyira nem olcsó a lőszer :D (lehet utóbbi miatt nem lett nagy hepaj, tartalékolni kell még Ukrajnára  :( )

De az már megvan, hogy kikből lesz önkéntes kamikaze harcos, ha már mindenből kifogytak...

A Wagner-lázadás nem volt nagy hatással az orosz hadműveletekre

A Wagner-csoport június 2324-i fegyveres felkelése nem volt jelentős hatással az orosz haderőre – olvasható a Háborús Tanulmányok Intézete (Institute for the Study of War) új elemzésében.

Az elemzők megjegyzik, hogy az Ukrajna elleni harci műveletek azóta is a szokásos módon folytak a frontvonal teljes hosszában. Az orosz erők viszonylag több szárazföldi támadást hajtottak végre Bahmut közelében, mint az elmúlt napokban.

Az ISW írt továbbá a Lukasenka–Prigozsin-megállapodásnak az orosz védelmi minisztérium vezetésére gyakorolt hatásairól is.

Mint a szerzők megjegyzik, egyes források szerint a Kreml az alku részeként a védelmi minisztérium vezetőségének megváltoztatását is fontolóra veheti.

Rámutatnak arra, hogy Szergej Sojgu orosz védelmi minisztert és Valerij Geraszimov hadseregtábornokot, a vezérkari főnököt senki sem látta vagy hallotta azóta, hogy Prigozsin bejelentette a június 23-i fegyveres lázadás kirobbantását – írja az Unian ukrán hírügynökség.

trey @ gépház

A Wagner-lázadás óta először jelent meg a nyilvánosság előtt az orosz védelmi miniszter

A Wagner-csoport felkelése óta először lépett a nyilvánosság elé Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter.

A RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség beszámolója szerint a miniszter meglátogatta az ukrajnai háborúban részt vevő orosz csapatokat és a nyugati katonai körzet parancsnokait.

A Sky News azt írja, hogy arról nem közöltek részleteket, hogy pontosan mikor és hol történt a látogatás.

trey @ gépház

Nem úgy tűnik, hogy a Wágnert felszámolnák: Újranyitották a Wagner szibériai toborzóközpontjait

Timothy Snyder: Ez volt az előzetese, hogyan fog véget érni a háború Ukrajnában

ugyan a Wagner állami segítséggel sikeres tudott lenni más kontinenseken, és Afrikából még jelentős vagyont is tudtak szerezni az ásványkincsek és nyersanyagok feletti ellenőrzés megszervezésével, de Ukrajna számukra is kudarc volt: Prigozsin végül az orosz propaganda sikerek iránti kétségbeesett vágyát használta ki azzal, hogy Bahmut elfoglalását magára húzta. A teljesen elpusztított, stratégiai szempontból nem jelentős várost több tízezer orosz élete árán sikerült elfoglalni, de mivel ez volt az egyetlen sikerszerű esemény, amit az oroszok 2023-ban fel tudtak mutatni, Putyin médiája amolyan új Sztálingrádként vagy Berlinként ábrázolta, Prigozsin pedig ennek köszönhetően dicsőségben tűnhetett fel.

Snyder szerint az oroszországi történés előképe volt annak, hogyan fog a háború véget érni: ahogy ugyanis egy érdemi konfliktus tör ki Oroszországban, minden orosz el fog feledkezni Ukrajnáról, és ami most történt, az bármikor megtörténhet újra. Ha pedig tovább tart, mint egy nap, akkor az orosz katonákat is ki fogjál vonni Ukrajnából. Ez részben már most is megtörtént, hiszen mind a Wagner harcosai, mind az ellenük harcolni induló, de nem megérkező csecsenek már orosz területen voltak szombaton.

Snyder amúgy már tavaly októberben ezt jósolta lehetséges végkimenetelnek: hogy az Oroszországban kitörő hatalmi harcok miatt az orosz elit közel akarja majd magához a hadsereget, és egyszerűen vissza fogják majd vonni a katonákat a frontról. A jelenlegi helyzet alapján Snyder szerint ez a hatalmi harc inkább hamarabb, semmint később törhet ki.

ez Snyder gyerek se ismeri az oroszkat és ír hülyeségeket.

Annyira nem érdekelte a Wagner a moszkvai népet, hogy volt valami nagy szabású koncert és a ballagó diákoknak buli - egyiket se fújták le.

A koncert teltházzal ment belépő átszámolva: 10ezer forint (álló hely), VIP jegy 120ezer forint.

For Whites Only meeting room!

Szerkesztve: 2023. 06. 26., h – 21:52

A Wagner vezére hétfő délután a sajtószolgálatán keresztül közölt egy hangfelvételt, amin a hét végi felkelés okairól beszél

A terv az volt, hogy június 30-án bevonulnak Rosztovba, ahol átadják a felszerelésüket a védelmi minisztériumnak. De rakétatámadás érte őket, ami körülbelül 30 emberüket megölte, ezért azonnal kivonultak a megszállt területekről. Nem akartak támadni, sajnálja, hogy le kellett lőniük néhány helikoptert, de nem hagyhatták válasz nélkül, hogy bombázzák őket.

Ez az orosz blamázs már igazán abszúrd. :D

 

Brékin nyúz:

Szombat után ismét beszédet mondott Vlagyimir Putyin. Az orosz elnök akkor arról beszélt, „országa egységét egységét semmi sem fenyegetheti. Mindenféle széthúzással és árulással szemben fellépünk, teljes erőnkkel lesújtunk a lázadókra”. Az elnök név szerint említette a Wagner-csoportot, amely eddig kiválóan védte az orosz érdekeket a donyecki régióban, de most megtévesztés áldozata lett. Árulóknak nevezte a csoport tagjait, „akik tette olyan, mintha hátba döftek volna bennünket” – hangsúlyozta Putyin.

link

Olybá tűnik az öreg Putyin és a hatalmi elit között nincs teljes szinkron. :D

Putyin eddig is hires volt az "atgondolt" donteseirol. Mas kerdes, hogy ha valaki szembemegy vele, akkor legyalulja. Erre lehetett szamitani. Mas orszagokban is tortent mar ilyen. Haboru idejen nem celszeru egyik alakulatnak fellazadva a parancsnoksagra tamadni, altalaban nincs jo vege.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Putyin eddig is hires volt az "atgondolt" donteseirol.

Pl. a 2022 februári villám támadás, ami még nem ért véget.

Mas kerdes, hogy ha valaki szembemegy vele, akkor legyalulja.

Vagy a szembejövő őt.

Haboru idejen nem celszeru egyik alakulatnak fellazadva a parancsnoksagra tamadni, altalaban nincs jo vege.

Különleges hadművelet.

Ezt a bejegyzés címet beszoptad, örökre hülyének fognak nézni :D

sudo mount -o ro /hup.hu
Szerkesztve: 2023. 06. 28., sze – 14:38

Az állami duma házelnöke megbüntetné a közszolgákat, akik elmenekültek Moszkvából. Nem tudom, mennyire volt ez megrendezett, de a potenciális árulókat kiugraszthatta a bokorból.

Letratóztatták Szergej Szurovikin orosz tábornokot a The Moscow Times szerint, ahol két, a védelmi minisztériumhoz közel álló, névtelenséget kérő forrásra hivatkozva írnak erről.

Hallottam olyan verziót ami szerint egy taktikai színjáték volt a lázadás, és akkorra volt időzítve, amikorra egy támadás volt tervezve több ország által Oroszország ellen, amiről az orosz hírszerzés tudomást szerzett. És h ezzel a színjátékkal elbizonytalanították a támadókat, mert úgy tünt h Prigó elintézi Putyint és akkor így jobb kiamradni a dologból, a cél úgy is teljesül. Szal az egész "felkelés" addig tartott amíg a támadás veszélye fenn állt (rémlik mintha közös hadgyakorlatnak lett volna álcázva az egész), és amíg az oroszok rendezték a csapataikat. Utána szépen kipukkanttták a buborékot, azzal h Wagner visszafordult. A támadni készülők meg felismerték, h elszalasztották az alkalmat :-D - Sztem nem nélkülözi a logikát ez a verzió. Más kérdés, h most nem tudni ki lőtte le és miért Prigót. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Prigó legalább 3-5 orosz repülőgépet lelőtt a lázadás alatt. A legtöbb rendszerben saját katonát megölni árulásnak számít és halállal büntetik. Még a középkori keresztény államok is felakasztottak volna ezért.

Fura is volt, hogy egy kis ejnye-bejnyével megúszta.

Bár orosz módra most 9 másikat is megöltek az akcióban, gondolom a személyzetet ártatlanul.

Egyrészt nekem is kell szórakozás, amikor a hup "leül", - mert a házmester rolexel a csuklóján a Balaton partján jampecoskodik -; másrészt meg kell hallgatni identitás válságban senyvedő jobbosokat is, akik témától függően éppen balosnak képzelik magukat.

Amúgy én sem jobbos, sem balos nem vagyok, de ez a kurmány van annyira kurmány, hogy van miért szidni őket.

De azt az fura helyzetet hogyan oldod fel, mikor Prigo Putyin ellen vonult, ott kinek drukkolt a média? Prigonak.

Most kinek drukkol a média? Majdnem több cikk van róla most mint II. Erzsébet-ről a  halálakor.  Lassan teret neveznek el Prigóról a németek, ukránok, polákok? Minek?

Miért jó, ha tudod, hogy ki volt a tábornoka a Wagnernek?

Gyengültek a ruszkik? Dejó, de az ukránok akkor sem tudnak nyerni. 180 milliós ország vs 40 milliós ország.

A föld legnagyobb országa vs egy sokkal kisebb méretű ország. Jelenleg Ukrajna 20%-a nincs a saját fennhatósága alatt, mindezt úgy, hogy ha nincs a nyugati segítség most Ruszkik lennének a szomszédaink.

Miközben a háborút kellett volna megelőzni. Nem most, nem 2 éve, előtte. De persze egy kis háborún mindig lehet keresni.

 

btw, ellenségem ellensége a barátom. Ha prigo és putyin is az ellenségem, és ők egymásnakfeszültek, akkor mindkettő a barátom? :)