/MEGOLDVA/ Androidos endoszkóp kamera melyiket

Kinek van személyes tapasztalata az Androidos endoszkópos kamerákkal kapcsolatban, amit mobil telefonokhoz lehet illeszteni? Árban max 20 ezerig gondolkodok. 

Amit jó volna tudnia az, hogy sötét részeket kellene megvilágítson maga előtt, minél erősebb fénnyel, annál jobb. A felbontás tekintetében nem tudom honnantól mondhatjuk azt, hogy ezzel már jól kivehető mondjuk egy fűszál a kövek között 50 centiről nézve. Kábele minimum 1 méteres kell legyen, de az nem baj, ha maximum 5 méteres.

Hozzászólások

Sose akartam feldugni magamnak a telefonomat, de az androidos csávók elég furcsák tudnak lenni :D

Mit jelent az, hogy androidos kamera? A kamerán fut az Android valahogy?

Nekem egy sima USB-s kamerám van, amit akár telefonhoz, akár laptophoz lehet kapcsolni. Laptopon pl. VLC-vel szoktam megnyitni a stream-et, hogy lássam, amit mutat.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Azért sokat ne várj tőle.

Én is ilyesmit vettem, és én is csatornákba akartam beledugni. Annyira azért nem hajlékony, könnyen elakad. Irányítani nem tudod a fejét távolról. Amit látsz a csőben, az eléggé kevés ... Nem mondom, hogy nem használható, de tényleg ne várjál tőle túl sokat.

Az enyém is kb. ilyen. A két gondom vele, hogy nem tudod irányítani, hogy merre mozduljon (mint a filmekben), illetve nagyon esetleges, hogy éppen mi éles és mi nem. Gondolom a mérete miatt a mélységélessége kicsi, és ha valami kicsit messzebb vagy közelebb van, akkor homályos lesz.

Kíváncsi vagyok, hogy ti, többiek, akiknek ilyesmi kamerája van, hogyan irányítjátok (vagy mivel próbálkoztatok). Nekem (egyenes csőben) az jött be leginkább, hogy valami hosszú pálcához erősítettem, és a pálcával tudtam pl. a tengelye körül forgatni (amikor a tükrös kiegészítőjét használtam, és másik irányba akartam vele nézni). Kanyargós csővel nem is próbálkoztam eddig, mert ötletem sincs, mivel lehetne esetleg irányítani.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

szándékosan amúgy nem [MEGOLDVA] előtaggal látod el, ha valamit megoldottak, csak azért, hogy szívasd azokat, akik ezekre a bevált formulákra keressenek/szűrjenek? tudom, erre sincs szabály. de egy jól bevált módszer már igen

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

Én egy Banggood-rendelés mellé kaptam ajándékba egyet; kevés választási lehetőségből még ezt találtam értelmesnek. Sajnos nem működik (legalábbis nem tudtam működésre bírni). Egy QR-kód volt a használati papírján - app névre nem emlékszem ki volt-e írva - ami egy link volt egy pillanatra felvillanó oldalra ami átirányított tovább majd onnan azonnal egy letöltés indult: AN-CAMERA-v3.1.apk

Nem izgatott azon a készüléken mi is történik, ha ment volna elégedett lettem volna. Nem így történt. Amúgy az app a playstore-ban is fent van szintén AN CAMERA (Mo-Link.com) néven, szóval ha számít a forrás akkor inkább onnan. Ráadásul ott frissebb verzió van fent: v3.7. Csak nekem az sem oldotta meg a dolgot. Ajándék lónak ne nézd a fogát alapon elfogadom h csak - szabályozható fényerővel - világít; de azt 5 méterre tőlem.

Az app önmagában is és az eszközt csatlakoztatva is mindössze 160*120, 320*240, 352*288, 640*480 felbontásokat ajánl fel (sőt nálam lefagy, mert a készülék lehet rossz). Szóval ne várjon senki sokat. Talán még az is előfordulhat h egy nagyobb tudású eszköz ami ezen keresztül működik visszabutítottan használható...

Ha megérkezett a cucc, jó volna egy visszajelzés, mert venni már jót vennék. Más alkalmazás használható / bevált-e? Márka mi is, mert annyit látok "Latest Model" a random store-ból.

Szerkesztve: 2023. 06. 06., k – 16:14

Felkeszul:  Endoszkopos kamera osszekotese JITSI-vel topic

amugy ez mit keres az Elektronika kategoriaban egyaltalan? mar csak onnan nem vagy kitiltva? :)