Sikertelen online fizetés (OTP)

Sziasztok!

Kb 1-2 hónapja nem tudok online fizetni OTP webkártyával, de debit kártyával sem (két különböző szolgáltatónál is tapasztaltam, egyiknél talán CIB a másiknál SafelPay a kártyaelfogadó).

A kártyaelfogadó SaferPay felismeri, hogy OTP-s kártyáról van szó, ezt abból tudom, mert próbál átirányítani az acssv.otpbank.hu oldalra, de időtúllépés miatt megszakad a folyamat.

Főként OTP-s kártyával rendelkezőktől kérdezem, nem tapasztaltatok ilyen problémát?

Hozzászólások

Nem tapasztalok ilyet sem OTP-s debit kártyával, sem hitelkártyával (mastercard). Kajarendelés CIB-et használ, nincs fennakadás.

Nem használsz valami szűrőt a böngészőben, ami esetleg blokkol és bekavar?

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Böngésző, milyen add-onok vannak felpakolva, js tiltás/mókolás, adblock, sütik permanens tiltása és hasonlók?

Akár gyanakodhatnék böngésző add-on-ra is, mert van egy telepítve a PC-n, de próbáltam másik böngészőből is, ahol viszont már nem volt add-on telepítve. Továbbá egy laptopról is próbáltam (több böngészővel), ahol másik OS van, nincs add-on telepítve, és az online fizetési kísérlet előtt fájlrendszer szinten töröltem mindent, ami a böngésző beállításaihoz tartozik, és így is időtúllépés lett a vége.

Az érdekes az, hogy nagyon régóta használom és eddig nem volt ilyen probléma.

További érdekesség, hogy a munkahelyemről ma reggel viszont sikerült az online fizetés.  Ezért most már az internet szolgáltatóra gyanakszom; azt sejtem, hogy valamilyen routing vagy névfeloldási probléma lehet a háttérben.

Nem lehet, hogy meghaladod a webkártyára beállított fizetési limitet?

Szia,

Lehet, hogy a webkartya-hoz tartozo virtuális számlán már nincs pénz. Az ugyanis olyan, hogy a fő számláról belső átvéeztéssel raksz/utalsz és azt költöd a virtuális számláról. Ha elfogyott a webkartyahoz tartozó virt. számláról a pénz akkor az okozhat ilyen hibát.

Bár látnod kellene, hiszen általában az ember megnézi melyik számlán mennyi pénz van.

Szijártó Zoltán
Aki tud az alkot, aki nem tud az csak szövegel.

Minden online fizetés előtt ellenőrzöm, hogy mennyi pénz van a WebKártyán, mert mindig minimális összeget tartok csak rajta, pont annyit amennyire szükség van. Ha esetleg kevesebb van rajta, akkor átvezetem / átutalom rá a szükséges összeget.

De írtam is, hogy a munkahelyemről sikerült, csak otthonról nem.

Vodafone az ISP-d? Ők lehetnek a ludasak.

Fejlemény:

Pár napja CIB-es kártyaelfogadón keresztül sikerült online fizetnem; az érdekes, hogy az online fizetés során nem volt szükséges megadni SMS ellenőrző kódot és TeleKód-ot.