USB-C HUB Ethernettel

Ezt nem tudom pontosan a megfelelő helyre pozicionálni, talán jó lenne egy Perifériák alfórum. 

Keresek egy ideje valami USB-C HUB-ot amin van egy ethernet, USB-C PD a tápellátáshoz és egy teljes értékű további USB-C amire egy külső Touch Monitort köthetek amin keresztül annak a tápellátása is biztosított. Esetleg további USB-A aljzatok lehetnének még rajta, de semmi HDMI vagy DP. Eddig nem sikerült hasonlóba sem belefutnom. Steam Deckhez szeretném használni. Létezik ilyen?

Hozzászólások

Első keresésre nekem is csak olyan jött, amiben ha volt usb-c és rj45 akkor volt HDMI is.....gyanítom a felhasznált IC, ha már adja az egyiket akkor adja a másikat is......

 

A kérdés, hogy bezavarja a deck-et a HDMi, vagy csak feleslegesnek tartod?

Csak feleslegesnek tartom. Van itthon több különböző dock, a legtöbbön megy a HDMI gond nélkül. Megpróbálnám munkára (is) használni a gépet, ahol egy webform megjelenítése a lényeg amin az ügyfél alá is tud írni, erre gondoltam egy Asus MB14AHD-t befogni (na jó, azért nem csak erre ;) ). Itt fontos lenne esetleg a méret és az USB-C amin átmegy a PD és a DP is (már ez is egy elég nagy kihívás, ritka amin van még egy USB-C). Az összes többi csak a helyet foglalja.

„Niemand ist unnütz! Man kann immer noch als schlechtes Beispiel dienen!”

dzsolt

Szerkesztve: 2023. 03. 17., p – 09:17

mi az, hogy teljes értékű type-c? Arra gondolsz hogy a videó is menjen át rajta? Általában valóban csak sima usb3 megy át. Lehet thunderbolt hub néven fut az, amikor a thunderboltot osztja több fele.

Mekkora a fogyasztása a monitornak? A type-c csatinál 4.5w és 15w közt többféle is lehet, attól függően milyen fajta port 
https://photos5.appleinsider.com/gallery/37296-69994-thunderbolt4-compa…

A géped tud thunderboltot? Mert csak ott követelmény a magasabb tápadás. Usb4 és usb3 alternate módoknál nem garantált, hogy meglesz a 10w, bár lehet a monitor alacsony fényerős módban megy attól.

Valami ilyesmi tudhat több portot csinálni egy thunderboltból
https://ijoe.hu/mac/thunderbolt-3-es-usb-c-dokkolok/owc-thunderbolt-hub

és usb-lan adapter pedig a lanhoz bedugva (beépítve is ilyesmiket láttam).

A Steam oldalán ez áll:

Compatibility notes for 3rd-party docks and hubs
Most USB-C compliant hubs and docks will work without issue with Steam Deck. Thunderbolt and DisplayLink docks may work, but are not officially supported.

Itt jön akkor a teszt és keresgélés és az internetes tapasztalatok/vélemények között. Mégis pozitív ez a topik, eddig ezekről csak nagyon elnagyolva informálódtam, mert nem volt miért. Köszönöm, keresgélek!

„Niemand ist unnütz! Man kann immer noch als schlechtes Beispiel dienen!”

dzsolt

Ez amit linkeltél itt valószínűleg nem elérhető, mert nem mutat rá semmit (Németország), de a linkelt képen annak tűnik amit keresek!

Ez olyasmi a képeken, talán jó is lehet :) Nem drága, rendelek egyet és tesztelem!

https://de.aliexpress.com/item/4001278446682.html

 

Sztornó, az ethernet csak 100-at tud :(

„Niemand ist unnütz! Man kann immer noch als schlechtes Beispiel dienen!”

dzsolt

és valsz csak sima usb 3.0 type-c alakban, de képátvitelt nem hiszem, hogy tudna.

Lehet nagyobb esélyed van arra, hogy a mobil monitor micro hdmi-jére hdmi kábellel kötöd a donglet és a tápját kapja sima type-c töltőkábellel

Az előbb említett satechi-nél a tech specnél eddig mindegyiknél azt találtam, hogy "USB-C data port (does not support charging/video)"

ez talán működne, de egyrészt tb4 és az ára miatt valsz ágyúval verébre :)

https://www.kensington.com/p/products/device-docking-connectivity-produ…

Meg persze a sima usb3 10gbps + dp alt mód szétosztás nem biztos, hogy tényleg úgy megy.

Kábeleim vannak, 3 és 5 méteresek, ipari megoldás, csavaros rögzítéssel. A full HD-t és az érintőképernyőt biztosan viszi, hiszen az eredeti funkciója is ez. Ennek az eredeti felhasználási helyén a bázisnak van 2 USB-C portja, mindkettőn működik. A kábellel nem lesz gondom.

„Niemand ist unnütz! Man kann immer noch als schlechtes Beispiel dienen!”

dzsolt