"A Twitteren már mindenki búcsúzkodik a platformtól"

https://telex.hu/tech/2022/11/18/elon-musk-twitter-felmondasok-elkoszon…

"..Miután Elon Musk november 16-án körlevélben értesítette a Twitter alkalmazottait, hogy elindul a Twitter 2.0 projekt, amihez a dolgozók vagy csatlakoznak (ennek eldöntésére alig egy napot kaptak), vagy távozhatnak, annyian jelentették be a felmondásukat, hogy a cég fennmaradása is kérdésessé vált..."

Hozzászólások

Aztan nehogy kideruljon, hogy tizedannyi emberrel is menni fog.

Igen. Általában egy(+ennek embere) embernek van 51%-a, a többi meg csak nézi mi történik. A tőzsdén jegyzettnek meg akár 10 csillió shareholder-je és mindegyiknek lehet nyilvános véleménye. Mondjuk, befolyása attól még nem biztos. De, hangosnak hangosak lehetnek a social media-ban.

trey @ gépház

Nyilt reszvenytarsasag is donthet ugy, hogy szavazatos reszvenyeket nem publikal.

Erdemes megnezni ahogy Sean Parker es Zuckerberg jatszott a Facebook reszvenyekkel - tulajdonkeppen ok is csak virtualisan kerultek fel a tozsdere, leszarhatjak mit gondolnak a reszvenyesek.

Aki hibazott anno az Steve Jobs volt - o hagyta, hogy kikeruljon az 51%-nyi szavazat a kezebol.

Az a helyzet, hogy ezek a cégek olyan automatizált rendszerekkel üzemelnek, amelyek mennek nagyrészt emberek nélkül is, ahhoz kell ember, hogy a megdöglött hardvert cseréljék időnként.

Amihez ember kell, azok a változtatások ezen a rendszeren, akár fejlesztői, akár üzemeltetői változtatások.

Tehát jelen állapotában működik kb. nulla mérnökkel is, by design.

No erre nem figyeltem fel korábban: 

Making Twitter a private company gives Mr. Musk some advantages. Unlike publicly traded companies, privately held firms do not have to make quarterly public disclosures about their performance. They are also subject to less regulatory scrutiny and can be more tightly controlled by an owner. That means Mr. Musk can make over Twitter — including tweaking the platform’s content rules, its finances and its priorities — without having to consider the worries of the investing public.

Kösz a jelzést :)

Amúgy az X Holdings kapcsán ez ugrik elő:

Mr. Musk, the richest man in the world and the chief executive of the auto company Tesla, has been thin on details about what an “everything app” would look like. But he has expressed interest in making a worldwide social media platform modeled after WeChat, which is owned by the Chinese technology giant Tencent.

Érdekes inspirációs forrás...

Már ismét van home office, benne van a telex cikkben is. Mármint az eredeti 1.0-ás jellegű home office. De 2.0-ban is volt home office, mivel a heti 70-80 óra elvárt munkaidőből eleve csak 40-et kellett az irodában lenni, tehát a home office időtartalma eleve nem is változott sosem, csak az "időzítése". De most az "időzítés" részét visszavonták, bár az időtartamra vonatkozó részt azt nem.

Ha mar ilyen write-only fikabubus vagy, akkor segitek: ime az elso mondat:

"#RIPTwitter és #TwitterDown hashtagek lepték el a Twittert, miután annyian mondtak fel a napokban, hogy a jelenlegi és volt alkalmazottak szerint lassan nem az a kérdés, hogy bedől-e a platform, hanem hogy napok vagy órák kérdése-e az összeomlás – írja a Guardian."

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Kedvencem a temaban. Egyebkent meg nem dolt el semmi.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

#RIPtwitter

játékfejlesztők akiket követek twitter, egymás után mennek át mastodon-ra.

Te fent vagy a Mastodon? (há-há-há)

Amúgy megnéztem ennek a Twitter-gyilkos Mastodonnak az elérését:

https://www.similarweb.com/website/mastodon.social

https://www.similarweb.com/website/twitter.com

 

Mastodon: havi 1,4 millió látogatás

Twitter: havi 7000 millió (7 milliárd) látogatás (nyilván ez session, nem egyedi látogató)

Tehát a Twittert 5000-szer annyian látogatják, mint a Mastodont ezek szerint.

A Twitter pedig összességében a 4. legnézettebb weboldal a világon (Csak a Google, YouTube, Facebook van előtte): https://www.similarweb.com/top-websites/

Ez nekünk csak jó, mert így eltűnnek a trey féle autorelayezett Twitter beágyazások....

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

Szerkesztve: 2022. 11. 19., szo – 09:29

Ha jól emlékszem, Biden megválasztása után, arról ment a téma bizonyos körökben, hogy kellene egy másik platform (ellen twitter) ahol nem a "haladók" osztják az észt. És más véleményeknek is szabadon lehet hangot adni. Abból eléggé nem lett semmi.

Most a haladók mennek el. Kíváncsi vagyok lesz-e belőle valami. Gondolom, nem. A többség megmarad a régi megszokott platformnál (Ezért nem lett a Trump ötletéből se semmi). Ezért a hirdetők maradnak. A mastodomnak meg lesz a hangyafasznyi részesedése helyett mondjuk, 5 hangyafasznyi. A hirdetők az ideológia felbuzdulás után visszamennek oda ahol tömegeket érhetnek el. A forradalmárok meg vagy maradnak, vagy max. egy év után visszaszállingóznak. A nagyon radikálisoknak meg majd lesz két app-juk a telefonjukon a szocmedre, na bumm.

Mondjuk még emlékszem volt itt egy szavazás EM ről, hogy szerinted kicsoda: istencsászárüberfaszacsávó   <----------- > szélhámos skálán.  Akkor az istencsászár felé dőlt a mutató. Főleg haladóéknál.

Hogy lett ebből EM1G?

Parler és a Truth nevetségesek.

Erre írtam, hogy nem lett belőle semmi.

A százmillió Trump szavazóból, alig alig mentek át rá.

Ez alapján gondolom, hogy a másik oldal felbuzdulásából se lesz semmi. A tömegek lusták. A kirúgottak, meg a baráti kör  plusz szimpatizánsok át mennek a mastodonra. Max pár százezer.

Aztán szép csendben visszajönnek, vagy lesz két appjuk amiből a mastodont egyre ritkábban fogják használni. Nagyon nagyot kell hibáznia Musknak, hogy ne így legyen.

A "devek" (már ha valóban devek voltak ezek, nem tudhatjuk) kirúgása, messze nem ez. Lehet, hogy sőt..! Ha valaki nagy hangon kiabál a neten -s ezt a tapasztalatok alapján mondom- 80-90% valószínűséggel hazudik.

A hirdetők az ideológia felbuzdulás után visszamennek oda ahol tömegeket érhetnek el.

Twitteren hogy működik a hirdetés?

Amikor az ember megnéz egy bejegyzést a weben, akkor mellette megjelennek hirdetések? Mobilon meg az app kitesz mondjuk alá vagy fölé valamit?

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Nagyjából úgy, mint egy standard tweet. Mellé van írva, hogy promoted.

Vagy mint egy ajánlás, hogy kit kövess.

Többféle megoldás van, de a lényeg az, hogy ha nem figyelsz a megjelölésükre, elsőre nem különböznek más twitteres funcióktól.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

LOL!!!! 3,7 miliárd $/év bevételű nagyvállalat, amerikai mércével is nagy cég. A felhasználószám még mindig növekszik, természetesen már nem a kezdeti évek dinamikájával. Meglepő, de a twitter 15 éves cég, már nem startup, az egykori alapítói is rég kikerültek a képből, így vagy úgy. Valahol olvastam hogy az indulása után öt év kellett 300M felhasználóhoz, aztán az elmúlt közel egy évtizedben ez 400M környékére bővült. Nem hiszem hogy földbe állnak, másképp fognak működni, nagyvállalatként, nem egy óriási startupként. Ha egy dolgozó ebben a nagyvállalatibb közegben nem érzi majd jól magát, vagy a cég dönt úgy hopgy nincsen rá szükség, szerintem könnyen talál más helyet. Nem hiszem hogy akár a Szilícium Völgyben maradva is, egy twitteres munkahellyel a CV-ben nehéz lenne másik jól fizető állást találni, akár pont egy új startupnál. Személy szerint eddig sem használtam, ezután sem fogom, legfeljebb a huphoz hasonló beágyazással találkozom vele, de ritkán kattintok. Viszont közel 400 millió embernek a világban bejön, nagyon komoly dollármilliárdos bevételt is tudnak rajta csinálni, lehet hogy "csak" rendbe kell szervezetileg tenni, volt pár év mikor elég jó nyereséget csinált, a potenciál benne van valahol. Ha Musk és a befektetői konzorcium sikerrel jár ebben, akkor fog ez a cég többet is érni a 44 milliárdos vételárnál, sokkal többet. Ha elbuknak, akkor majd belép a helyükre más, mert egy 400 millió usert napi 200 millió aktív ha jól emlékszem, világméretű, dollármilliárdos bevételt produkáló social media céget nem fognak beszántani, ez tényleg hatalmas érték, és évtizedes perspektíva van még benne, legfeljebb más fogja átvenni ha Muskék bicskája beletörik.

Ismét megjelentek mindenszarisztán lakói, hogy elmondják: a változásba, vagyis a libsi státus quo elvesztésébe beledöglik mindenki.

Egy biztos, van 400 milliós felhasználói adatbázisa, pénze, ideje és elképzelése a jövőről. Ennyit tudunk, a többi majd kiderül. Ha belebukik akkor sem sírok, ha sikerül neki, akkor legalább látunk valami újat.

Nem tudom milyen logikai ugrás után jött ki, hogy kötelező (a worth nem ezt jelenti), de amúgy olvastam. Egy elmebeteg faszság.

A kötelező olvasmány intézményét meg hülyeségnek tartom.

Szóval ez eléggé mellément :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Feature. Gondolj bele, mekkora fricska, hogy egy troll tweet azt eredményezi, hogy X mrd usd tűnik el a semmibe. Ez jól mutatja, hogy minden faszságot elhisznek már az emberek és a cégek hivatalos kommunikáció (saját weblap) helyett 3rd party plaformokat használnak elsődleges szócsőként. Megérdemlik.

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

Kedvenc részem a telexes cikkből:

Illetve a jogtulajdonos filmstúdiók és médiacégek felől számíthat majd kényelmetlen kérdésekre a Twitter jogi osztálya (már amennyiben a kirúgási és távozási hullámok után maradt egyáltalán ott valaki).

Ha mindenkit kirúgunk a jogi osztályról, akkor nem is kell ezentúl jogi ügyekkel foglalkozni! Okos-neger.jpg

De jó látni ahogy visít a telex banda, miközben baromságokat köpköd fogalom nélkül. A végén megkedvelem ezt a Muskot!

“Az ellenség keze betette a lábát”