Apple okosóra kérdések

Fórumok

Hala,

Segítséget kérek attól, aki használ ilyet. Venni akarok a gyereknek egy fent írt eszközt, e-sim képes verzióban. Sajnos hiába vennék neki komoly automata karórát, az nem ülne (már csináltam ilyet). Tehát tény, hogy számítógép lesz a csukóján, pont. Nos, emellett használatában van egy iPhone 8, benne egy flottás Yettel kártyánk. Az iPhone 8-on saját Apple accountjával van iCloudban, családi megosztásban az én és a feleségem accountjával. Innen jönnek a kérdéseim:

-az Apple okosórás oldalán a támogatott szolgáltatók között egyedül a T van. Ez valós információ? Nehezen tudom elképzelni.
-ha mégis igaz, akkor lehetséges az "órához" rendelni egy Telekom e-simet, hogy az iPhone 8-ban benne maradhasson a 20-as kártya? Mivel mindkét eszköz iCloudban lesz ugyanazon accounton, nagyjából megfelelne ez a felállás: nem érdekelne, hogy a két szám eltér.
-egyáltalán lehetséges eltérni attól a specifikációtól, hogy a telefonban lévő fizikai simre kért e-sim menjen kötelezően az "órába"?
-mivel nem szándékozunk új telefont venni neki, ezért a dualsim képességű új iPhone-csere kizárt. Esetleg az én dual simes készülékemet tudnám odaadni neki, de ez sem játszik szerintem.

Gyakorlati tapasztalatokat adjatok kérlek, guglival ilyesmivel nem akarok árnyékra vetődni.
Nekem semmilyen tapasztalatom nincs vele, nem sokba nézem ezeket az órának nevezett berendezéseket - ilyen előzmények után kellene doktorálnom.

Nagyon köszönöm!

 

Hozzászólások

Igen, csak a Telekom tamogatott, es az orahoz kapcsolt telefonnak tartalmaznia kell azt a SIM-et, amelynek a "tars" SIM-je, lesz benne az oraban.

Egyébként minek bele az e-sim? Nekem is Apple Watchom van, sose éreztem hiányát hogy nem tud e-simet.
Ha meg nincs az órában e-sim teljesen mindegy hogy milyen sim van a telefonban.

Gábriel Ákos

Azért kellene (pontosabban kellett volna), hogy az üzenetek elérhetőek legyenek a telefon közelsége nélkül ill. elérhetetlen wifi esetén. Utóbbi kifejezetten fontos. Szóval simán ment volna önállóan, mobil adatkapcsolattal. Nem tudom mi az oka a T függőségnek, de kifejezett nagy szivatás - nagyjából ezen bukik el a projekt :/

Vortex Rikers NC114-85EKLS

A szolgaltato "aktiv" kozremukodese kell az ora beuzemelesehez. Peldaul, a Yettelnel par honappal ezelott nem volt meg "multisim" szeru dolog (nem tudom, hogy most van-e). Ez olyasmi, mint a masodlagos adat SIM, de kicsorog rajta az "fo" SIM telefonhivasai, illetve hivast inditani is a "fo" SIM telefonszamaval tud. Az orahoz ilyen kepessegu SIM kell. Plussz, az aktivalasnal is, az oran levo Watch app, az elvisz pl. nalunk a Telekom weboldalara egy webviewban, ahol vegigviheto a folyamat. 

Értem. Ha mondjuk jövőre kipótolom a gyűjtött zsebpénzét, és kap egy ~12-est, akkor a dualsim verzióban lehet-e olyan felállás szerinted, hogy

-a fizikai SIM egy adatkapcsolatra kihegyezett T megoldás lesz a telefonban, amihez kérek egy e-simet is, s azt beverem az "órába",
-eközben a meglévő Yettelnél dobom a fizikai simet, s kérek egy e-simet a szám megtartásával, s ezt adom be a telefonnak?

Mert akkor mégis marad a cell verzió vétele, csak egyelőre nem lesz rajta mobil adatszolgáltatás.

Ui a simekkel azért variálok már gondolatban, mert ha a T az e-sim, nem tudom, hogy mehet-e egyszerre két helyre. Szerintem nem, nekem legalábbis a most működő e-simem nem aktiválható más eszközre szimultán, illetve egyáltalán más eszközre is csak a szolgáltatótól kapott új QR-el.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Ha a T-tol szerzett ize, olyan, amihez ad a T "MultiSIM" nevu szolgaltatast es a hatterrendszerben is engedelyezve van az Apple Watch, akkor ez mukodni fog. Szerintem csak hangcsomagokhoz adnak ilyet, illeve, tobb ismerosnek problemaja volt az ilyen-olyan flottas varazslatokkal, mert nem tudta az orat aktivalni. Sima, mezei, lakossagi csomaggal, semmi problema nem merult fel. 

Kozbe, nem sikerult az elozo modositasodra valaszolni :) Szoval:

A T-nel van "MultiSIM", ami kell az orahoz. Nekem, a fo SIM az eSIM es ez van az iPhone-ban, ezen kivul van egy fizikai SIM, ami benne van egy Huawei Mi-Fi routerben (ez ugye mar MultiSIM) es van egy masik eSIM-em, ami az oraban van (ez is MultiSIM). Mindez egy darab, publikus, sima, mezei lakossagi csomaggal.

Ha a Yettelnél nincs hűségidőd, akkor számhordozással átviheted a számot a Téhez, ahol kapsz SIM-kártyát a 20-as számoddal, aztán kérsz hozzá eSIM-et, és a probléma meg van oldva.

Még egy: veszek egy cellulart, de egyelőre nem lesz hozzá esim. Funkcióiban szenved-e ekkor bármi csorbát egy nem cellular verzióhoz képest?

Köszönöm!

Vortex Rikers NC114-85EKLS