PEMÁP

Van pár korábbi sorozatom PEMÁP-ból vagyis euró alapú Magyar Államkötvényből.

Legrosszabb, most: 6.1% hozam
Legjobb, most: 8.6% hozam

Tudom: Orbán elinflálja! :)

Hozzászólások

Tudom: Orbán elinflálja! 

El hát :D

Viszont  kéne már valamibe tenni azt a sok pénzt, mert a párnacihában tartva eltűnik lassan :D 

Fedora 38, Thinkpad x280

Nem.

 

Mert a múltbeli teljesítményemről nem gyűjtök adatot. Kivéve, ha adózáshoz kell.  

Leginkább az összefüggéseket keresem és a jeleket. Mindezt a jövőhöz. Vagyis olyan indikátorokat keresek, amiből sejthető valami.  Ma spec csináltam egy scriptet ami egy bizonyos területen az eladó lakások számosságát gyűjti be az ingatlan.com-ról. Kíváncsi vagyok a változásra. Itt érdekel majd a trend is, de ez minimális transzformáció után kb szemmel leolvasható lesz egy grafikonról. Akkor lenen érdekes, hogy ne kellejen ehhez szem, ha túl sok ilyen adatom lenne. Nincs.

Ezeket jegyezted a kibocsátáskor, vagy vetted?

trey @ gépház

Ez nem lakossági. Csak lakosságit tudsz jegyezni. Ez másodpiaci vásárlás. Elsődleges piacon aukción értékesíti az ÁKK. A legtöbb ilyet nem tartásra veszik a forgalmazók, hanem eladásra. Kis margó van nekik rajta, de az pár nap alatt.

Még akkor vettem amikor 1+ infláció az 2,5% volt szumma.

A Prémium Euró Magyar Állampapírok vásárlói

A Prémium Euró Magyar Állampapírokat belföldi és külföldi magánszemélyek (devizabeföldi és devizakülföldi természetes személyek) vásárolhatják meg.

szerk.: szerintem ez lakossági, csak nem hetente bocsjátják ki (mint a MÁP+-t), hanem ritkábban -> és a kettő között másodpiacon megveszed az államkincstártól.
de intézmények nem vehetik, és az államkincstár ~kinda fix, előre kiszámítható visszavásárlási árfolyamot ad rá minden nap (a kamatkörnyezettől függetlenül). ez két olyan szempont, ami szerintem erősen lakosságivá tesz egy papírt.

2020-ban vasarolt mapp (3.5-6.0), vajon erdemes eladni es helyette inflaciokoveto pmap-ot, vagy euro alapu pemapot venni?

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....