Unreal Tournament 2004

 ( banyek | 2005. augusztus 14., vasárnap - 21:14 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Üdv!

Nos van nekem:
Egy UT 2004-es telepítő cédém (windows természetesen)
Egy linuxos pécém, amin megy az ut 2004 demo.
Hogyan tudok játszani az ut 2004-gyel linux alatt?
(Mert ugy a doom3-nál letöltöm a linuxos binárist az idsoft-tól, és utánna megy.)

üdv,
banyek

a cd-n nincs linuxos telepítő? linux_installer.sh-t keress, csak mert a dvd-n van. nem biztos, hogy az első cd-n van. nézdd végig a cd-ket.

Sz.

Az utolsó cd-n rajta van a linuxos telepítő is.

igen megvan.
hm. eszembe se jutott, hogy ennyire kultúráltak :)

[quote:3228237eab="gaby"]Üdv !
WARNING: ALC_EXT_capture is subject to change!
Xlib: extension "XiG-SUNDRY-NONSTANDARD" missing on display ":0.0".
Assertion failed: p->model1 [File:KFarfield.cpp] [Line: 937]
[/quote:3228237eab]

Volt valami ilyesmi jogosultsági hiba emlékeim szerint. A readme-ben benne van. Bár ahogy most a google-ba nezem ez nem az. Felvan rakva az utolsó patch és nvidia driver ? Majd én is megnézem, ha tudom.

Ez a hozzászolás nagyon király volt, kb. 3 percig röhögtem.

És ha nekem gyári telepítő DVD-m van és kéri az első CD-t mit lehet tenni ???

[quote:d83d06ade9="thomek"]És ha nekem gyári telepítő DVD-m van és kéri az első CD-t mit lehet tenni ???[/quote:d83d06ade9]

Akkor meg kell neki adni a cd path-ot amit most nem tudok persze fejbol mi volt, de ra lehet keresni a neten. Valami: "export CD-PATH=/mnt/cdrom" pl.

Ja és ha már UT2004, akkor jelzem hátha valakit érdekel, hogy nekem az SDL újrafordítása athlon-xp -re kb. 20% sebességjavulást hozott. Az openal fordítás és az nvidia driver-nél a sideband adressing (vagy valami ilyesmi) bekapcsolása további 1-2%-ot. Mostmár úgy megy pont mint windón. ;)

[quote:d2722c9b62="Bodri"]Ja és ha már UT2004, akkor jelzem hátha valakit érdekel, hogy nekem az SDL újrafordítása athlon-xp -re kb. 20% sebességjavulást hozott. Az openal fordítás és az nvidia driver-nél a sideband adressing (vagy valami ilyesmi) bekapcsolása további 1-2%-ot. Mostmár úgy megy pont mint windón. ;)[/quote:d2722c9b62]

Kosz az infot.

Azt hagy kerdezzem meg, hogy ti milyen gepeken jatszotok linux alatt ilyen kaliberu jatekkal? Csak hogy tudjam, hogy 1altalan mit erdemes berakni a cdmeghajtomba =)

[quote:cf6e6397a6="Coornail"]Azt hagy kerdezzem meg, hogy ti milyen gepeken jatszotok linux alatt ilyen kaliberu jatekkal? Csak hogy tudjam, hogy 1altalan mit erdemes berakni a cdmeghajtomba =)[/quote:cf6e6397a6]

En spec egy 1.8 GHz-es Athlonnal (2500+ vagy mi), Gef2, majd Gef4 videokartyaval. Siralmas.
Raadasul nem az agyatlan lovoldozes jon be, hanem a taktikas-csapatmunkas Onslaught mod (kulcsfontossagu helyeket kell el- es visszafoglalni), ami jellemzoen olyan naaaagy palyakon jatszodik, hogy meg a jarmuvek kozul is csak a gyorsakkal kenyelmes bejarni. Orulok, amikor 25-30 FPS-re felmegy a sebesseg. :( (minden beallitas minimumon van, 800x600-ban)

Az a vicc, hogy a demoval gyorsabb volt, mert pl minden jatekos ugyanugy nezett ki. Aztan megvettem a full verziot es kaptam a 20-30% lassulast.

Amugy nem vagyok nagy jatekos, az UT2k4 elott a StarCraft volt, amivel sokat jatszottam... Azert a libSDL-t ujraforgatom majd, jo otlet.

Hát pedig azon már jól kéne mennie. Igaz nekem most egy athlon xp 3000 van és egy 6600GT (minden max.-on kb.), de elotte egy 9000Pro-val is eleg jol ment. Érdemes megcsinalni amiket fent írtam és játék esetén nem KDE-t hanem valami kis méretűt indítani, bár sok RAM eseten nem számít. Mondjuk én gentoo-t használok, de szerintem olyan sokat nem számít, hogy a kernel a gépemre van fordítva. Nekem igazan jelentőset az sdl file kicserelése szamított. Ki kell szedni a game könyvtárából az eredetit, nehogy azt használja.

Ugy tunik eddig en vagyok a leggyengebb vassal... Nekem egy 1700+-os AMD-n megy 256rammal GeForce MX5600-al. Semmi szaggatas, lassulas. Xfce-t hasznalok gentoon. Minden procira optimizalva.
Szoval szerintem ha egy kicsit optimalizaltok nektek is fog menni csont nelkul...

Üdv !
Nekem is van egy UT2004-es problémám: miután elindult a kiválasztott játék UT-belül, kb: 5-40 másodpercen belül kilép ajáték. Quake3 hibanékül fut, a régi Utornament is. Kb 1.5 éve Mandrake 9.1 volt fen azzal nem volt ilyen problémám aztán 9.2-re frissítettem azóta nem megy. Egy ideje Ubuntu linuxot használok, de itt is valami gáz van ugyanúgy kilép.

WARNING: ALC_EXT_capture is subject to change!
Xlib: extension "XiG-SUNDRY-NONSTANDARD" missing on display ":0.0".
Assertion failed: p->model1 [File:KFarfield.cpp] [Line: 937]

Ez meghaladja a képességeimet az egészből a "display :0.0" értem :-(
A dobozom:1.7GHz AthlonXP, Geforce3T 0.5GB ram.

Mi változott mdk 9.1 óta? Van valami plusz konfolás vagy NV beállítási hiba lehet? Ti csak simán telepitettétek és ment?
Előre is köszi minden segítséget vagy ötletet.

Nézd meg felvan e telepítve minden képi megjelenitési fügvény. (libpng, libjpeg stb) valószinű az egyik texturhozz használt képtipust nem ismeri a rendszered. (Ez csak egy tip nem biztos)

Nekem anakidején 800 MHz es Duronal ment enyhén szaggatva , Blakboxot használva. 0.5 GB rama al.

Ezeket találtam:
cl-jpeg, libjpeg-progs, libjpeg62, libpng10-0, libpng12-0, giflib-bin, giflib3g, libgd-gif1, libgift0, libgiftproto0, libgnutella-gift, libopenft-gift, libungif4g
Ötletnek jó volt :-) köszi. Még lehet valami ami szerinted kellhet?