"Súlyos választási csalást követett el Márki-Zay kampánycsapata"

Fórumok

A Márki-Zay Pétert támogató, Bajnai Gordon volt MSZP-s kormányfő által kiépített DatAdat-csoport állt a hátterében annak az sms-cunaminak, amely során az ország lakosságának egy tizede kapott rövid, sokszor névre szóló üzenetet a baloldali kampányközponttól. Az akciót illegális adatbázis felhasználásával hajtották végre.

[...]

A rendszerváltás óta a legnagyobb és a legtöbb embert érintő választási csalás során körülbelül egymillió embert értek el a baloldali kampányközpont működtetői – értesült a Mediaworks Hírcentruma.

Információink szerint a szolgáltatók és a hatóságok közös vizsgálatából kiderült, hogy egy közbeiktatott cégen keresztül gyakorlatilag az ország lakosságának tizedét elérő sms-cunamit a Bajnai Gordon volt szocialista kormányfő és titkosszolgálati minisztere, Ficsor Ádám által kiépített DatAdat-csoport osztrák leánycége rendelte meg, a művelethez szükséges hatalmas adatbázist is ez a vállalkozás biztosította.

Úgy tudjuk, az illegális úton beszerzett adathalmaz Facebook-profilokból letöltött, nevekkel összekapcsolt telefonszámokból, illetve banki és kereskedelmi adatbázisokból kinyert elérhetőségekből áll.

[...]

Link: https://magyarnemzet.hu/belfold/2022/03/sulyos-valasztasi-csalast-kovet…

Hozzászólások

Tehát, már a rendőrségi nyomozás is lezárult?

Kidobott levélszavazatokat találtak Marosvásárhely mellett a Jeddre vezető út mellett egy illegális szemétlerakónál szerdán.

A helyszínen tartózkodó tudósítónk elmondta, a köztemetővel szemben építkezési törmelék között bukkantak a szavazólapokra. Jónéhány elszórva van, illetve zsákokat is lehet látni, amelyek szintén levélszavazatokat tartalmazhatnak. Kollégánk arról is beszámolt, hogy több lapon égésnyomok vannak, vagyis megpróbálhatták őket megsemmisíteni.

https://m.hvg.hu/itthon/20220331_kidobott_levelszavazatok_marosvasarhel…

Tehát már a rendőrségi nyomozás is lezárult?

 

>>több lapon égésnyomok vannak, vagyis megpróbálhatták őket megsemmisíteni.

de hát hogy lehetne papírt megsemmisíteni, le-he-tet-len

mindig pont ott marad meg a fene fajtája, ahol a dk-nál látszik az x, sehogy nem lehet elpusztítani