Kistler maxymos frissítés

Egy célgép projektben vagyok nyakig: 2db Kistler Maxymos + Rexroth Indradrive HCS2 rendszerrel szopóágon. Egy modul most került beszerzésre a másik egy elbontásra itélt 3 éves célgépből került ki. A gépvezérlő S7-15xx CPU profineten kommunikál a Maxymosal. GSDML fájl telepítve a TIA portálba, de a régebbi FW-vel nincs kommunikáció. Több napi szopóroller után a Siemens sup. javasolta, hogy frissítsem a Kistler Linux OS-t. Bele is vágtam a Kistler által küldött telepítővel a műveletbe, telepítés sikerül, aztán bootloader nem találja a kernelt. Kisteler support szerint memória cserés az eszköz, holnaptól már a svájci kollégák bírkózhatnak vele, 500 eurós óradíjért. Ha visszakapom megint megpróbálom fashelni.

https://youtu.be/mC8un1DOnI4

Hozzászólások

>Kistler Linux OS

zenwalk egyébként, de az egész pnet stacket egy flasher nx50 viszi, nem az app cpu

a faék 1/1 (220B/220B) modulos be/ki tárkép 2013 óta nem változott

mi az, hogy "nem megy" a kommunikáció? a régi gépben nem pneten volt? gondolom a kis tévéjén ki van választva fieldbus kommunikációnak a pnet, és a station name is egyezik a projektedben lévővel. nem elérhető eszköz a network&devices alatt? ha igen, a control bit tartományban látszik, hogy visszatükrözi a jeleket?

nem elérhető eszköz a network&devices alatt?

Nem elérhető a network&devices fülön, piros felkiáltü jel ikon, "Communication error stb.", a CPU error, Piros led világít, CPU Stop módban... a logok tele vannak kommunikációs hibával. A másik eszköz ugyan azokkal a beállításokkal kommunikál. A Kistler szervíz kért egy full backupot, ami alapján azt mondták teljesen jók a beállítások, és persze mutogattak a Siemensre. A Siemens szintén kért egy backupot a projektről, megnézték. Azt mondtánk minden ok, nekik megy az eszköz. A Siemenses vonalon egészen a fejlesztőkig jutott el a probléma. No aztán csináltam egy Teams meetinget a Kistler szervízmérnökkel, és a Siemens német mérnökével. Megkapták a PG-m irányítását, klikkelgettek, fejüket vakarták, aztán megszületett a döntés: SW frissítés.

Megtettem azóta nincs OS a Maxymoson. Most úton van a vas a szervízbe. 2 éve egy másik telephelyen már láttam hasonlót (ami az SW upgradet illeti) ott is szervíz lett a vége. Megmondom őszintén volt már  6-8 Maxymos-os projekttel dolgom, és nem gondolnám hogy nem tudok valamit benézni, de az is igaz hogy mondta már nekem gyári szervízmérnök, hogy azért nem megy mert ez "Siemens" vagy mert ez "Kuka ami oda is való".

Na nem baj, majd ha visszajön a cucc újra próbálkozom.