/MEGOLDVA/ Jitsi telepítése távoli szerverre

Feltettem a nodejs legújabb verzióját, van npm is mellé amit a jitsi kér.

Innen próbálom feltelepíteni https://jitsi.github.io/handbook/docs/dev-guide/dev-guide-web , de már ott elakadok, hogy _

# Clone the repository

git clone https://github.com/jitsi/jitsi-meet

cd ./jitsi-meet

npm install

# To build the Jitsi Meet application, just type

make

Azt nem értem, hogy mit csinál a git clone a szerveremen a leírás szerint, mert ezt parancsnak nem adhatom ki, valamint ki vagy mi hozza létre a /jitsi-meet könyvtárt?

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 02. 23., sze – 13:59

Szia!

 

A git clone szerepe parancsa az adott linken megadott repository letöltése (klónozása) a szerverre, beleértve a repo fájljait ahogyan a linkre kattintva látható. Esetedben a jitsi-meet repository letöltése jitsi-meet mappaként.

A szerverre telepíteni kell előfeltételként a git-et és ezt követően tudod használni a git clone parancsot a repository klónozásához. Igazából így kerül rá a jitsi-meet mappa a szerverre.

Mi Jitsi-vel mi még scalability teszteket is csináltunk: https://twitter.com/NovakAron/status/1412683412218036229 , ami mesterséges körülmények között, VPS-en futó fake résztvevőkkel jónak tűnt, aztán a megrendelő elégedetlen volt a hívások minőségével, s integráltuk a Zoom SDK-t a végén.

Szóval óvatosan, nehogy a végén a szakadozó hang és videó miatt lehessen kikukázni az egész munkát.

Eljutottatok odáig, hogy mi a probléma oka?

Mi privátban használjuk, és néha érthetetlennek tűnik, hogy mi okból skálázza le a videót iszonyú pixelesre. Direkt drótos Wifit használok, mégis engem csavar lejjebb például (persze lehet, hogy mondjuk a szolgáltatónál van hálózati lassulás - lehet ezt valahogy mérni konferencia közben?). Ezen kívül nincs gondunk vele, szinte mindig jó. Bár 1-2x volt hogy rossz volt a hang is, de mivel ez ritka, a kliens netjére fogtuk eddig.

A legkisebb RackForest VPS előfizetésre tettem fel és 7-8 résztvevőnél már 100% körül jár a CPU, de stabilan jól működik. Többel még nem próbáltam. Ez szerintem nagyon sok CPU a terhelés arányában érzésre, de nem álltam neki számolgatni.

Idegesítő még, hogy a képernyő megosztás néha elszáll, nem frissül a másik oldalon a kép, és újra kell indítani. Nekem klines oldali gondnak tűnik, de nem álltam neki debuggolni meg méregetni, hogy melyik böngészővel hogyan van.

Összességében elégedett vagyok vele, de lehetne azért sokkal jobb is.

Saját szerverre telepíthető FOSS megoldásból van jobb?

Igazából eddig nem is volt sosem igény 7-8-nál több résztvevő kezelésére, és erre pont elegendő volt a szerver. Szóval elégedett vagyok, csak azért érdeklődök, hogy érdemes-e beállításokkal kísérletezni, vagy pedig más FOSS alternatívára átállni.

A FOSS nálam leginkább elv, bizonyos keretek között nem számít ha más megoldás olcsóbb, de legyen FOSS és fusson "saját vason" még ha az VPS is. Meggyőződésem, hogy ahol szolgáltatásként adják a videotelefonálást, ott le is hallgatják többnyire.

AGPLv3, szóval igen. Tavaly pedig nyílt forráskódúvá tették a backend szolgáltatásukat is (amely előtte csak szolgáltatásként volt elérhető potom 5000€/éves díjért), amely többek között a signalingért felel, ez kell ahhoz hogy 3 résztvevő fölött is jól menjen a dolog, mert anélkül P2P módon már könnyen elfogyhat a sávszélesség. Ehhez mondjuk kell vas, míg a sima P2P megoldás egy olcsó VPS-en is elmegy.

Sajnos még nem volt időm kipróbálni, de rajta van a listán :)

Szerintem ne igy probald, tedd fel siman Docker compose-zal, tobb helyre ugy tettem fel, a sajatom is igy megy, ennel jobb nem lehetne.

5 perc alatt telepíthető egy tanúsítvány igényléssel együtt, amit megcsinál.

https://jitsi.github.io/handbook/docs/devops-guide/devops-guide-docker
1. Download and extract the latest releaseDO NOT clone the git repository. (ezt írták fentebb is)
Töröld le amit eddig bütyköltél és kezd előről!
https://github.com/jitsi/docker-jitsi-meet/releases

"If I had six hours to chop down a tree, I'd spend the first four hours sharpening the axe."