A Word is segít, naná

Ugye az Excelről már tudom, hogy segít, de most a Word is megmutatta, mennyire jó nekem egy ilyen megkönnyített termék.

Na szóval a Vonalzó nevű látványelem kellett volna nekem. Winword2-ben a Nézet menüben kerestem volna, de szerencsére már nincsenek menük, toolbar-ok vannak. Azt mondja nekem a Help:

  1. Válassza a Nézet nézetet, majd a Vonalzó lehetőséget.

Természetesen ha a Nézet nézetben lenne ilyen, akkor nem jöttem volna a Helpbe.

Mindegy, meglett, a Nézet-en belül a Megjelenítésben van. Mindenesetre nagy szerencse, hogy nem egy nehézkes menürendszerből kellett kiválasztanom, hanem ilyen felhasználóbarátra megkönnyített módon.

Hozzászólások

Kieg: ez ahhoz kellett volna, hogy tabulátor-pozíciót vegyek fel.

Egyben örömmel nyugtáztam, hogy a Tab feliratú billentyű nem minden esetben szúr be tabulátort, van amikor inkább az egész bekezdést indentálja. Mondjuk jogos is, sőt még lehetne néhány további funkciója, hogy ne legyen unalmas az élete.

ez ahhoz kellett volna, hogy tabulátor-pozíciót vegyek fel.

Rosszul fogod... tetszene használni a Tabulátorok ablakot (ami tök logikus helyen érhető el: a Kezdőlap fül Bekezdés részén a "kis méretűvé tétel" ikonra kattintva majd a Tabulátorok gombot megnyomva)... (esetleg urambocsá tényleg jól használni és Bekezdésstílushoz rendelni a tabulátorokat és azt használni :) )

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Na igen. En is agyverzest kapok a kollegaktol, akik TAB-ot, space (es nbsp), meg ures sorokat szurkalnak be. De azoktol is, akik a tabulatort huzogatjak a vonalzon. A kezlevagas manapsag nem PC mar...

Mindezt ahelyett, hogy bemenne a "paragraph" menube, es beallitana, hogy mit is akar. Esetleg meg arra is vegye a faradtsagot, hogy uj formatumot definialjon a tobbszorosen elofordulo esetekre. Igy talan nem nezne ki az egesz, mint az okorhugyozas.

Alt + P - D, Alt + á

(angolra lusta vagyok most átváltani)

Szerk.: Alt + P D Á formában is megy, nem kell közben felengedni az altot, úgy még rövidebb :)

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Azert a szakmankban az ilyesmit kb egyszer kell eljatszani dokumentumonkent vagy inkabb dokumentumcsoportonkent. Az outlookban pl. meg 3 eve allitottam be egyszer az osszes, azota is hasznalt formatumot. Szoval azert nem akkora gaz az egerezes.

Wordben, powerpointban ott a corporate formatum. Csunya, de legalabb egyfelekepp az. Megint csak megcsinalta valaki _egyszer_. Persze a sok okos jobban tudja, es ganyol a fent emlitett modokon.

Ha kiadvanyt, szorolapot es hasonlokat szerkesztesz, ahol fontos a formatum, akkor ugyse wordot hasznalsz, hanem profi szoftvert.

De hát a Nézet nézetben (fülön, nem keverendő a Nézetek csoporttal) van, nem? Egész pontosan itt: Nézet → Megjelenítés → Vonalzó.

Egyébként Office 2016 óta lehet keresni is benne.

Hát pedig...

https://imgur.com/np2KZGe

1280px-en már látszik...

Egyébként nem értem még mindig a picsogást a szalagok felett. Miben más egy menüben kotorászni, mint egy szalagon keresni ugyanazt? Sőt, ha picire összemegy, ráadásul még pont egy hagyományos menü lesz belőle ;)

Word-öt mikor fogsz AIX-ra fordítani? :D

Az tenyleg szorakoztato lenne, valahogy igy kepzelem el:

"Lefordult, elindul, de egy Big Endian bug miatt elcrash-el, ha bekapcsolom a spellcheckert. Kuldtem egy hibabejelentest a support cimere a Microsoftnak, felhivtak es indiai akcentussal mondtak, hogy inditsam ujra a Windows-omat".

Erről eszembe juttatsz egy legalább 10 éves sztorit, amikor az egyik AIX-os sysadmint a cégünknél csesztették az india securytisek, hogy lefuttatták a checkeket a szerveren és látják, hogy nincsenek telepítve a Red Hat legújabb security patchei. Szó szót követett, pár órát elvitázott velük a srác, hogy miért nem hiányoznak a Red Hat Linux security patchek az AIX hostokról. De néhány óra vita után feladta és bement a manageréhez, mondta neki. "Figyu. Holnap migráljuk az AIX szervereket Red Hat Linuxra!". Manager nagy szemekkel nézett rá, hogy mi van? Aztán úgy érezte, hogy neki is be kell mennie ebbe a vitába. Azt hiszem végülis megúszták a migrációt. Meg azt is sikerült elérni, hogy senki ne próbáljon RHEL security patcheket felrakni AIX-re.

Hirtelen feljött még jónéhány vitám, vitánk indiai "szakikkal". De jó hogy már évek óra nincs közöm hozzájuk. :)

De, tévedtem, mert a telefonom látszik (azon is Matáv van, meg a kábeltévén is).

Már korábban is kiderült, hogy az egyes elemek vagy önállóan láthatók, vagy elbújnak egy 'Megjelenés' nevű gyűjtőbe. Egyrészt rögtön tudnom kellett volna, másrészt meg hogy képzelem, hogy rossz a látásom, és beállítottam a 'látványelemek nagyítás 150%' opciót a Windows-ban?