[pol] Oroszország támad, jah, nem

Tegnap elkezdtem írni egy blogbejegyzést, hogy hol és mikorra várható az Ukránok támadása az Oroszok ellen, aztán úgy döntöttem, hogy az elmúlt hét, témával kapcsolatos 20-30 linkjét nem keresem vissza, azok nélkül meg elég lapos lett volna. A be nem küldött bejegyzés egyik része azzal foglalkozott, hogy a nyugati média, miképp próbálja a közvéleményt ráhangolni egy Oroszországgal szembeni katonai fellépésre és mennyire kellemetlen számára, az orosz türelemjáték.

Nos, úgy tűnik, mások is olvasták az el nem készült bejegyzést, mert a BloombergLive ma leközölt egy cikket arról, hogy Oroszország lerohanta Ukrajnát. Természetesen, most mossák, kezeiket, hogy ez egy előre bekészített cikk volt. Viszont, az újságírók motiváltságát és munkafegyelmét ismerve, igencsak komoly indok lehetett a háttérben, hogy az a cikk megszületett és be lett készítve.
Szóval, lehet, hogy ez lesz az első olyan hidegháborús konfliktus, amikor az egyik fél csak ülni fog, miközben az ellenfele szánalmas médiavergődés között járatja le magát.

Forrás:

https://twitter.com/OlgaNYC1211/status/1489709213085491200
https://nypost.com/2022/02/04/bloomberg-accidentally-reports-that-russi…
https://index.hu/kulfold/2022/02/05/ukrajna-oroszorszag-konfliktus-bloo…
https://www.aa.com.tr/en/world/-russia-invades-ukraine-bloomberg-apolog…
https://ca.movies.yahoo.com/bloomberg-apologized-accidentally-publishin…
https://sputniknews.com/20220205/peskov-kremlin-may-switch-fake-news-to…

Hozzászólások

A nyugati média egy vicc, ugyanolyan kézzel irányított propagandisták mint Oroszországban, nincs különbség. Talán csak az, hogy keletről a Marx és Lenin szobrok és festmények nyugati szerkesztőségekbe vándoroltak. Az amerikaiak akarjak eszkalálni a háborút, lehet a gyenge kormányzati teljesítményről akarják elterelni a figyelmet?

Oroszországnak nincs értelme nyíltan megtámadni Ukrajnát. Mit nyernének vele? Ha meg elfoglalják nekik kell fizetni a nyugdíjaktól kezdve az egészségügyet mindent. Azt visszavették, amit valljuk be őszintén, mindig az övek volt, a Krím, aminek komoly stratégiai jelentősége van. De a maradék romhalmazra nincs szükségük. Fenntartanak egy olyan állapotot ami felgyorsítja az Ukrán állam szétesését.

Putyin nem hülye, az oroszok nem hülyék, nekik évszázadok óta Konstantinápoly kell, van orosz ismerősöd kérdezd meg tőle. Kijev vagy Konstantinápoly? Meglepődsz majd.

Mondjuk akkor a Krímbe se kellett volna bevonulni, Isztambul meg NATO része, valamint egy másik topikban pont felmerült ez globális kereskedelmi érdekek VS háború már az 1.vh-val kapcsolatban is, hogy már akkor is elég erős globális kereskedelem volt és kár lett volna megborítani háborúkkal, de mégis inkább bedobták a kakit a ventilátorba.

Hogy a NATO-nak nem kellett volna annyira terjeszkednie, esetleg egy NATO-tól (és amcsiktól) független, de mondjuk előre megszabott X évig még szövetségben működtetett európai haderőben átirányítani az európai NATO tagokat jobb ötlet lett volna és az oroszok is nyugodtabbak lehettek volna, az tuti. 

"Mondjuk akkor a Krímbe se kellett volna bevonulni," - Mivel Krím alapvetően orosz nyelvűek által lakott vidék, tengeri kikötő, és az ukránoknak történő elajándékozása előtt is Oroszországé, (Szojetunió területe,) volt, felfoghatjuk akár úgy is, hogy a "hálátlan ukránoktól" a terület Oroszország számára jogilag visszakövetelhető.

https://kocsisszabougyved.hu/mikor-kovetelheto-vissza-az-ajandek/

"Az ajándék visszakövetelhető akkor is, ha a felek számára az ajándékozáskor ismert feltevésre figyelemmel került sor az ajándékozásra, és e nélkül az ajándékozás meg sem történt volna."

Ha nem csak a diagramokat nézed, akkor megtudod azt is, hogy miért tűntek el a tatárok. Meg azt is, hogy Ukrán nemzetiség akkor kezdett el emelkedni mikor Hruscsov az Ukrán szszkhoz csatolta. De az oroszok mindig kb. háromszor annyian voltak.

Persze ilyen számokkal lett pl. a felvidék is Szlovákia, és nem zavart (zavar) senkit a progiknál..

Hát ezen nagyot röhögtem. Valamit akkor lehet elajándékozni, ha a tied.

A félsziget kb soha nem volt önálló, az egyik hódító után jött a másik hódító (még magyarok is). A SZU-ban külön területként tekintettek rá, és 91-ben saját döntésre Ukrajna része maradt (aka, az oroszok nem ajándékozták, mert nem volt soha az övék, és nem volt ajándékozás).  Krím a legközelebb a krími tatárok tulajdona lenne, de mint mindig a hódítók megtesznek mindent, hogy az etnikai egységet megtörjék. 

Persze lehet úgy értelmezni, hogy az oroszoké az amire rámondják, akkor nem szóltam...

Az ajándékozás alatt többnyire azt értik, hogy Hruscsov 1954 -ben Ukrajnának adta az addig az Orosz Szszk hoz tartozó Krímet. Állítólag ebben benne volt az is, hogy állítólag Hruscsov ukrán származású volt. Azért állítólag, mert vannak helyek ahol orosz anyanyelvűnek írják.

Az oroszok ezt kicsit nehezményezték, mert a sajátjuknak tartották. Abban igazad van, hogy valamikor a tatároké volt. Mivel tatár ország már rég nincs, a második legnagyobb népesség meg az orosz (és addig Oroszországhoz tartozott ), ezért gondolom a hruscsovi döntésen kívül semmi alapjuk nincs ebben a témában az ukránoknak.

Ui. Rákerestem: az édesanyja volt ukrán.

Nocsak, egy ember aki pontosan tudja Putyin szándékát. Szerintem kevés ilyen van, talán még Putyin sem tartozik közéjük. Mond már el mire készül?

(hint, megírni cikkek változatait nem felülről vezérelt valami. Valamint 0% esélyt adni, hogy Putyin nem kezd háborút, csak passzióból telepített oda haderőt az ukrán határra az is kicsit elrugaszkodott nem?)

A brit médiában is ez megy. Kb. úgy néz ki, mintha az újságírók beszívtak volna és úgy tennék közzé az agyament fantazmagóriájukat, csak ezzel sajnos az egységsugarú népeket könnyen meg lehet hülyíteni. Ez az újságírás legalja.

Neked tenyleg nincs valami elore osszerakott template-ed varhato hirekre? Kijott a Linux kernel uj, x.y.z verzioja, az uj feature-ok listaja a kovetkezo..

Politikusok(nak) is elore megirjak a gyozelmi beszedet, pedig csak egy adja elo elesben (kiveve HRC mert akkora arca van). Idealis esetben elkeszul a masik valtozat is, kisebb terjedelemben (gratulal az ellenfelnek, kiengedik a korhazbol, stb.).

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

https://telex.hu/velemeny/2022/01/25/nekrolog-leleplezes-csollany-szilv…

”Na, erről sikerült az Origónak eljátszania, hogy fogalma nincs róla, hogy ez a dolgok rendes menete, és skandalum, blaszfémia. Onnan tudom, hogy csak eljátszották, hogy egyébként este megjelent náluk egy vezető anyag, képgaléria Csollány karrierjéről. Az url-ben látszik a dátum, hogy mikor állították össze. Tavaly december hetedikén.”

Én hallottam, hogy pedagógusok felkészülnek az óráikra és nem ott tanácstalankodnak egy érdekes kérdésen. Sőt, az informatika nagy része is egy nem kívánt esemény bekövetkeztének megelőzéséről szól (jobb esetben) és nem a tűzoltásról. De biztos igazad van, amikor megtörténik kellene nekiállni kutatni és letenni eléd egy anyagot, az sokkal tisztességesebb lenne. 

(így is tele van hülyeségekkel néha, hogy előre készítik, mi lenne ha...)

Ami undorító, hogy az Origo olyannal támad, amit ő maga is csinál, és pontosan tudják, hogy ezzel semmi baj nincs amúgy. De hát ez kell a gombáknak.

(Azért durva lenne, ha az újságírók nem készülnének föl előre bizonyos dolgokra... ezen tényleg nem kell sokat gondolkodni)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Én értem, hogy blama, hogy kikerült, de a sajtó így működik sok éve (minden termék) majdnem teljes skeletonok vannak összeállítva, bizonyos témákra teljes anyagok, kikerülés előtt csak kiegészítik/átnézik/stb

Persze, persze. Igazi balfasz ebben is a CNN volt:

A CNN hírtévének volt bejátszása világvége esetére

A mellékelt közleményeknél az állt, hogy közlése visszatartandó, „amíg meg nem erősítik, hogy itt a világvége”.

 🤣🤣🤣🤣

trey @ gépház

Azért nem volt teljesen nulla valószínűségű esemény, ahogy sajnos most sem az egy atomháború. Na akkor tényleg hergelték az amcsik a ruszkikat, nem olyan bohókásan mint most a bidén bácsi, hanem Régen bácsi és a NATO tényleg meredekeket húzott, és ott voltak még mindenféle technikai problémák is, ami miatt majdnem odalettünk. Több dokufilmben is arról beszéltek a volt szovjet katonai emberkék, hogy komolyan tartottak az USA felöli első csapástól, ami stresszelte a szovjet vezetést.

Úgy tűnik élesedik a dolog, mert megvan a céldátum. Várhatóan, február 16.-án olyan 14:00-16:00 magasságában lesz a nyitány. A támadás első hullámban civil célpontok elleni lesz várhatóan a Krím vagy a Donetszki területen. A sanda gyanúm, hogy ez drónokkal lesz végrehajtva. A Fehérorosz határhoz és Krímbe telepített légvédelmi egységek elég jól lefedik a területet, hogy elegendő bizonyítékot szolgáltassanak egy hagyományos légierős, vagy rakétarendszerrel elkövetett agresszióra. Viszont, a kedden bejelentett ukrán Bayraktar drónokkal és Javelin rendszerrel végzett gyakorlatok remek lehetőséget adnak, esetleges "balesetekre". Az időjárás szerdáig még jó, utána el fog romolni, ha bejön az egy hetes esős előrejelzés, akkor kb. löttek bármiféle komolyabb szárazföldi hadműveletnek mindkét oldalon.
Van némi ingadozás, az ukrán elnök ma még Bidennél könyörgött amerikai csapatokért. Az oroszok elkezdték a csapatok határ közelébe történő mozgatását, de a krími területeken még mindig bázisokon lévő egységek számát növelik. Az olimpia még 20.-áig tart ami Kínát eléggé lefoglalja ahhoz, hogy esetlegesen beszálljon a szkanderezésbe. Hasonlóképp 20.-áig tart az Fehéroroszországi hadgyakorlat, ami végeztével az ott felvonultatott szárazföldi haderő, könnyen az orosz-ukrán határ közelébe mozgatható. Bár riogatnak egy északi orosz támadással, de az ukrán-fehérorosz határ még mindig európa egyik legnagyobb belvizes, mocsaras területe.
Szóval, ukrán oldalon ott a lépéskényszer ha eszkalálni szeretnék dolgot, ne adj isten, megoldani a szakadár kérdést. Ahogy telik az idő, úgy veszítenek a hitelességükből. 20.-a után, egy esetleges orosz csapatvisszavonás (még ha fehéroroszországból is történik), kb. az ukrán riogatós külpolitika teljes lejáratódásához vezethet.

Popcorn mehet a mikróba...

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Ha elmarad bárminemű fegyveres konfrontáció, az az orosz pozíciót erősíti. Minden nap dollármilliókat veszít az ukrán kormány, és egyre közelebb lesz az a pillanat, mikor a németek bedobják a törölközőt. Jól mutatja az ukrán kétségbeesést, az elnökük legutóbbi nyilatkozata.
Tovább rontja a helyzetet, hogy az oroszok elővették az eddig őrlángon rotyogó Donyetszki tömegsírok kérdését. Érdekes, hogy erről igen durva kuss van a nyugati médiában, de amint elkezd csipongni a Kína és a keleti blokk, rohadt gyors nyugati kifarolás lesz belőle.
Hogy banzáj lesz 16.-án, az borítékolható, lévén az ukrán elnök azt nemzeti egység napjává nevezte ki. Szinte már látom, ahogy a békés demonstrálók közt fognak robbanni az elvetemült oroszok bombái! (Ilyenkor óhatatlanul is a cinikus énem jön elő, mikor továbbviszem a gondolatot azzal, hogy pár másodperccel később a vérben úszó tönegbe csapódik a rakétát korábban indító ukrán drón...) Miből gondolom, hogy az ukrán politikai elit megjátszana egy ilyen húzást? Onnan, hogy emlékszem még a "Kijevi orvlövészek" esetére. Ott is beáldozták a a demonstrálókat a provokáció oltárán. Mai napig nem tiszta, hogy a jelenlévő négy vagy öt csoportosulás közül, kinek az emberei lőttek halomra 90 embert.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Nálam a reklámblokkoló miatt nem jelenik meg a videó vagy a videóra mutató link? Már látom, külön van.

Nem értek a lábprotézisekhez, sem a robbanás okozta sérülésekhez, de ha térd alatti protézise van az illetőnek, akkor megsérülhetett a térde. Az is térdsérülésre utal, hogy ott véres a nadrágja, nem pedig ott, ahol szét van szakadva. Nem tudom, állította-e a DPR, hogy az ember hús-vér lába "robbant le" a tüzérségi lövedéktől? Tehát ami biztos: 1. az illető műlába hiányos, 2. a térde környékén véresnek látszik a nadrágja. Kellene az eredeti szöveg, hogy lehessen látni, mit állított a DPR. Valakinek megvan az is?

:)

Jahm, jókat röhögök ezeken a videókon. Lassan Dombaszt lehet Dumbasztnak is hívni. Komolyan, szegény Putyin már letelefonálhatna a kreténeknek.
Mondjuk érthető a dolog. Érzik a szakadárok a nyomást, hogy amint a cárbácsi leül az ukrán bohóccal beszélgetni, nekik reszeltek. Próbálnak ürügyet teremteni, hogy az oroszok jól megvégjék őket. Hogy ez mennyire működik, azt pár perc múlva megtudjuk.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Ok. Ez speciel masszívan melléfogás.

Az intenzív tüzeknél a vakolat megég és mikor vízzel érintkezik, vagy hirtelen hül vissza, lerúgja magát a falról, ezért nem látható kormos elszineződés és patyolat tiszta a fal.
Az üveg kérdése még viccesebb. Ha rosszul van befogatva a keretbe, azaz tud benne mozogni igen nagy hőterhelést képes sértetlenül elviselni. Ennek az oka, hogy az üveg magában elég erős, de az amorf kristályszerkezete miatt nem képes elviselni nagy mechanikai feszültséget. A lazán befogott, mozgó, zörgő üvegben a behatások kevésbé tudnak érvényesülni, a hőtágulás miatt is inkább elmászik az üveg.
Hogy mi az az elszenesedett kupac az jó kérdés. Viszont, hogy egy ember ennyire elszenesedjen elég 20-30 percnyi, tüzelőanyag táplálta tűz. Kb. a megégett repülőgép személyzetek néznek ki így.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Robbanás tuti biztos, hogy nem dobja le a vakolatot. Intenzív tűz, az igen. Plusz nem minden égett felület lesz kormos, ha a felületen a hőmérséklet elég magas, vagy oxigéntöblett van az égésnél jelen, nem lesz koronképződés. Ez egy hullámpalával borított épület volt. Ha az épületben volt is robbanás, az igen nagy valószínűséggel, felfelé terjedt volna és lelökte volna a tetőt.
De felesleges vitatkozni, pár napon belül, majd megmondják az orosz tűzvizsgálók a tutit....

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "