Példamutató közvécék

Fórumok

Budapest városvezetése elkötelezett a nyitott döntéshozatal és a lakosság minél nagyobb fokú bevonása, aktiválása mellett. Ez azt jelenti, hogy a városvezetés a fontos kérdésekben nem akar az emberek megkérdezése, véleményeik, céljaik, elvárásaik megismerése nélkül dönteni. A közösségi költségvetés ezért 2020. évi elindítását követően minden évben elérhető lesz a város lakói számára.
A közösségi költségvetés keretében Budapest főváros költségvetéséből bizonyos összeg felhasználására a város lakói tehetnek javaslatot. A fővárosi közösségi költségvetés (2020/21-es, első évében használt nevén: részvételi költségvetés) keretében 1 milliárd forintos keretből valósítja meg az önkormányzat a lakosok által beadott ötletek közül a legnépszerűbbeket. Ennek keretein belül lett nyertes ötlet a Példamutató közvécék Budapesten projekt (a továbbiakban: projekt). A projekt a rá leadott 3614 szavazat alapján került fel a támogatható projektek listájára. Erre tekintettel 50.000 ezer Ft került biztosításra a részvételi költségvetésből a megvalósításra. A projekt célja példamutató, a meglévőknél magasabb komfortot és újszerű vizuális minőséget kínáló nyilvános illemhelyek létesítése Budapest két pontján elektronikus, okos fizetési lehetőséggel és egyéb kapcsolt szolgáltatásokkal.
A közvécék száma rendkívül lecsökkent Budapesten, egyes WC-k állapota kifogásolható. A szolgáltatás sokak számára fontos, de a létesítmények jobb kihasználtsága érdekében szükség van újszerű megoldásokkal a nyilvános illemhelyekkel kapcsolatos rossz tapasztalatok, előítéletek felülírására is...

https://service-einfoszab.budapest.hu/api/dvd/182708

Világos! Ha lehet látványpékség,akkor miért ne lehetne látvány-wc is?  Arról már nem is szólva mekkora örömmel tölt el, h ilyen nagyformátumú politikusok vezetik Budapestet!  Én javaslom h érdemeik elismeréseként állítsanak egy-egy példamutató, nagy dolgokat véghezvivő fővárosi politikus-példánynak minden újonnan létesült látvány-wc mellett szobrot, ahogy széttárt karokkal a wc felé fordítva, gesztusukkal azt üzenik az arra járóknak: ime ezt adtuk nektek, ezt hagyjuk az utókornak! 

Hozzászólások

Pesten egyáltalán nem triviális nyilvános vécét találni, nemhogy rendezettet, hanem semmilyet sem. Szerintem jó ötlet, hátha így kevesebben hugyoznak a kapualjakban.

Amit nem értek, az az 50 rugó, amit a projektre szánnak. Ennyiből a vécécsésze sem jön ki.

> Amit nem értek, az az 50 rugó, amit a projektre szánnak. Ennyiből a vécécsésze sem jön ki.

Mondjuk legkésőbb ennek kellett volna annak pontnak lennie, amikor egy átlagos agytekervényben elkezdenének villogni a piros lámpák, h valami nem stimmel a gondolatmenettel!

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"