"Utolértük a szlovák béreket, egyre többen járnak át dolgozni"

Fórumok

Már magasabb bérek vannak a hazai ipari fellegvárakban Magyarországon, mint Szlovákiában. A munkaerőpiaci szakértők úgy látják, hogy a jövőben egyre többen jöhetnek át dolgozni Szlovákiából Magyarországra – írja a Világgazdaság.

A lapnak Juhász Csongor, a Prohuman munkaerő-kölcsönző vállalat ügyvezetője elmondta, hogy Szlovákiában az elmúlt egy-két évben több munkahely is ideiglenesen vagy végleg megszűnt a járvány miatt.

nagy autóipari szereplők is kénytelenek voltak felfüggeszteni a gyártást északi szomszédunknál, emiatt sokan kényszerhelyzetbe kerültek, és inkább a Magyarország és Szlovákia közötti ingázást választják a bizonytalanság helyett.

Link:  https://index.hu/gazdasag/2021/12/02/munkavallalas-szlovakia-kulfoldi-m…

Hozzászólások

Jajajajjj, lesz itt megint rángatózás...

Remélem a TSMC végül Szlovákiát választja új fab helyszínnek. Akkor újra egyenlőbben állunk majd, és mi is jól járunk egy ilyen jelentős fab közelségével. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Szerkesztve: 2021. 12. 07., k – 00:58

Mi történt itt?!

Hol vannak a kommentek?!

Hol van summer elvtárs?!

Összeült a válságstábjával és még tanácskoznak, hogy ellensúlyozható-e egy ilyen hír a szokásos O1G-zéssel, viktátorozással, NER-ezéssel, maffiakormányozással, vagy fel kéne emelkedni a háromszoros vereséget szenvedett, sértődött kiskamasz szintjéről és ki kéne már találni valami újat. Egyelőre még nem jutottak dűlőre.

A Lidl-be lehet, hogy átjárnak dolgozni, de a kórházakba és iskolákba nem, az biztos.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Belekukkantottam Matovics többrészes haknijába. Az a pasas egy idióta, maga a kódolt bukás. És nem is csak Varga Mihállyal összehasonlítva, hanem úgy önmagában.

> Sol omnibus lucet.

Okok, a VG nem Portfolio, az Index nem Telex. Hazug propagandát terjesztesz.

:)

Szerkesztve: 2021. 12. 07., k – 13:03

"Utolértük a szlovák béreket,"

Ez szimplán nem igaz (konkrétan ez hazugság). Még a VG-s cikkben is az van (könnyen ellenőrizhető), hogy csak bizonyos területen, bizonyos feltételek esetén, ehhez képest az index már egy hazug "Utolértük a szlovák béreket," címet nyomott, ami hazugságot trey kinyomta a hupra. Ennyi ez a topik. Mondjuk az index már kormánylap lett, az igaz. A hupról még nincs hivatalos állásfoglalás :-)

Tényleg nem kellett sok energiát beleraknom ebbe, elég volt elolvasni a tárgybeli cikkeket.

 

Nem értem, miért csipogsz, te is megtehetted volna.

 

Megértem, hogy ha te szereted ha hazudnak neked, én nem. Azt viszont nem értem, hogy miért szégyenlősködtök ezzel, vállaljátok nyíltan, mint locsemege, ha szerintetek a mindenkori(!!!) hatalomtól elfogadható, sőt feladata a hazug propaganda tolása az adófizetők pénzéből.

 

(A hogyhát egybe vagy külön kell írni?)

Ez a nagy eredmény hogy a szlovákokat sikerült utólérni? Húha, mekkora siker tényleg! Majd szóljatok, ha az osztákokat is utólértük.

"Everything fails, all the time."

Ebben egyetértünk, nem sírni kell hanem cselekedni.

Sokszor hallom a panaszkodókat hogy jaj de szar minden, de esetleg megtanulni valami újat? elköltözni oda ahol jobban fizetnek? Áh, azt már nem!

És az is tény hogy amiért otthon sírnak sokan, azért Afrikában a két kezüket összetennék. De azért Szlovákia sem úgy él az emlékeimben, mint megugrandó magas léc.

"Everything fails, all the time."