"Tényleg erre vagyunk büszkék az Európai Unió tagállamai közül, hogy másokkal kicseszünk?"

Fórumok

Fluor, aki nem érti, „hogy ha ennyire gáz a kormánynak a nyugat”, akkor miért nem Kazahsztánba vagy Oroszországba mennek nyaralni.

Fluor emlékeztetett Orbán egyik beszédére is:

„A másik mondat, ami nekem iszonyatosan mélyre ment és lesújtó volt Orbántól, hogy azt mondta: mi vagyunk a küllőbe rakott bot és mi vagyunk a tüske a köröm alatt. Tényleg erre vagyunk büszkék az Európai Unió tagállamai közül, hogy másokkal kicseszünk? Juhé, mi vagyunk a telefosott fal a benzinkúti vécében, mi vagyunk a szar a palacsintában.”

https://444.hu/2021/11/30/fluor-mi-vagyunk-a-telefosott-fal-a-benzinkut…

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 11. 30., k – 16:13

Fluor mióta vesz részt a politkában?

Szia, Hello,

Álljunk össze mint két kicsi lego

Ennyire nem megy már fesztihakni?

Flour "zenéjéről" kb. ez a véleménye lehet mondjuk Ed Sheeran-nek: teleszart palacsinta a popzene piacán. Mondjuk az enyém lesújtóbb :D

Fluor Tamás művészete:

Nekem kukim van neked nunid van

Csááááá!

Nekem kukim van,
neked nunid van,
gyere - gyere dobjuk össze amink van.

Neked nunid van,
nekem kukim van,
gyere - gyere dobjuk össze amink van.

^^ Ezzel ma meg lehet élni Magyarországon.

trey @ gépház

Nem azt kérdeztem, hogy miért, hanem, hogy mióta. Bár, amióta nem megy a színész ipar, a mulatós zene biznisz, azóta egyre több ilyen "médiaiparos" jelenik meg a közéletben politizálva.

Véleménye kb. annyi mint a pornós Cicciolinának amikor olasz parlamenti képviselő lett.

Mivel ez a fesztiválbohóc sok embert tud megmozgatni, érdemes lenne tudni, hogy maga beszél, vagy mozgatják a száját.

trey @ gépház

Te is politizálsz, tehát ne nyafogj, kérlek, mindenkinek joga van hozzá.

A lenti linken lévő partizán videóban Hajós értinti Fluor politizálásának témáját (tényleg csak érinti és a lényeg, hogy Fluor tépelődött ezen a témán kicsit de aztán most már kiáll a véleményével):

Hajós Andrással és Jeli Andrással, a Dalfutár újabb évadának apropóján beszélgettünk, többek között a zeneipar finanszírozási lehetőségeiről, a Youtube és a kereskedelmi tévék közötti különbségekről, valamint a műsor piacellenes attitűdjéről. Az is szóba került, hogy miért vállalta el Hajós András a szereplést az Index TikTok-os tehetségkutatójában. Vagy hogy miért utasítják vissza a “nagy öregek” a Dalfutárban való szereplést? Mik a jelenlegi generációs feszültségek a popzenében? És hogy miért nem játsszák a magyar rádiók azt a több tucat dalt, amit a műsorban hoztak létre?

https://www.youtube.com/watch?v=eS5J9CcS-yw

Csak annyira politizálok, mint te, az öreganyád, vagy bármelyik másik polgár, amikor egy fórumon leírja a véleményét. Nem járok újságba, újságírókhoz, podcastokba, falsriporter YouTube műsorokba, TV-be stb.

Joga van hozzá, de ez nem az a szint, hogy fórumban leírja a véleményét.

Hajóssal mi a baj? Amíg a 7i7esben a szerepelt, addig haver volt? Most nem az? Nem tudom mi ez a TikTok Dalfutár izé. Nem szeretem a zenéjét. Viszont stand up alkalmával 3-szor is találkoztam vele.

trey @ gépház

Ne vitassuk már el Fluor jogát arra, hogy politizáljon! Mari néni is politizál, amikor azt mondja, hogy inkább a járdát csinálják már meg és ne egy szobrot állítsanak a faluközpontba (vagy fordítva).

 

Még mielőtt... Pl. Ákosnak is joga van politizálnia vagy Pataky Dáridós Attilának is, csak náluk az az ellenszenves, hogy a rendszer segnyalójaként a rendszer rendszeresen támogatja őket pénzzel (tehát nem a munkájukért fizet, hanem a seggnyalásért), úgy meg azért már más a leányzó fekvése... Remélem, ha véletlenül az ellenzék hatalomra jut, akkor nem ilyen seggnyalókat fog kinevelni. Mert nyilván azon az oldalon is vannak olyanok, de remélem, hogy egy Fluor-ból nem azt nevelnek és a rendszer sem lesz olyan. Lehet mondani, hogy naiv vagyok, de a pénzek seggnyalókhoz való kicsatornázásban egyértelműen a mostani hatalom a hatékonyabb, szóval nem alaptalan a reményem...

 

Hajóssal nincs baj, én rendszeres dalfutár néző vagyok.

Nem. Arra vagyunk büszkék, hogy visszatartatjuk a Magyarországnak szerződés szerint járó EUs pénzeket.

> Sol omnibus lucet.

Szerkesztve: 2021. 12. 02., cs – 16:59

Ez a hír mintha kapcsolódna és egy az egyben olyan, mint amiről Fluor beszélt. Végül is csak két napot kellett várni :-)

 

Mivel Orbánt nem hívták meg Biden demokráciacsúcsára, a magyarok megakadályozták, hogy az EU hivatalosan részt vehessen az eseményen

Magyarország megakadályozta, hogy az Európai Unió hivatalos résztvevője legyen a Joe Biden amerikai elnök által összehívott demokráciacsúcsnak, írja a Bloomberg. A lap cikke szerint Magyarország azért fúrta meg a közös megjelenés lehetőségét, mert Orbán Viktor nem kapott meghívót a találkozóra.

 

https://444.hu/2021/12/02/mivel-orbant-nem-hivtak-meg-biden-demokraciac…

 

 

Tényleg mi vagyunk a "mi vagyunk a küllőbe rakott bot és mi vagyunk a tüske a köröm alatt". Mondjuk én most erre nem vagyok büszke...

Igen, sokáig tartott, míg a gittegylet működésbe lendült de aztán most meg már nem vagyok benne biztos, hogy le lehet állítani.

 

Mindenesetre azért számomra rossz érzés, hogy eljutottunk oda, hogy a világ normális fele kinézi az országunkat, aki maradt nagyobb hatalom (kína) annak a csicskájává próbálunk válni de még az se nagyon megy (lásd fudan) a barátainkat meg mindenféle isztánnak hívják (üzbegisztán, kirgizisztán stb).

Hát a te fejedben nagy zavar van! Mikor volt arról szó, hogy Magyarországra jönne a MIT vagy a Berkeley, Stanford de mi nem engedtük? A Fudan ez a kategória, mi a bajotok vele? Az, hogy kínai?

Náci-e vagy? 

A Jobbik nyilasokkal egy táborban a válasz igen, csak még van egy kis kognitív disszonanciátok a múlt miatt. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

"a világ normális fele"

Amely birodalom anno 45-ben a háború végén, - pusztán kísérleti okokból, - atomot dobott két japán városra, 200 ezer ember szörnyű halálát okozva, és amely ma is folyamatosan tervezi az atomháborút oroszok és Kína majd két milliárd lakosa ellen, amely "demokrácia export" címén az elmúlt húsz évben felégette az arab világ felét, földönfutóvá téve muszlim tízmilliókat, amely pandémiát hirdet évekre egy általa kikísérletezett és elterjesztett vírus nyomán, és közben 100 milliárdokra húzza le a világ különböző országait. Aki "nagy reset" és "fenntartható fejlődés" csodálatos fejlődés-elméletével a következő évtizedek alatt alig pár milliárd embert akar a világról kiirtani. Amely birodalom ügynökei minden politikai pozíciót aljas eszközökkel elfoglalnak az Európai Unióban, és azon kívül is.., a világban folyamatosan azon munkálkodnak, hogy mindenhol gazdasági káoszt és összeomlást okozzanak, megszerezve az így olcsón elérhető nyersanyagokat, nemzeti kincseket, stb.  

"a világ normális fele"

 - Hogy kinéz bennünket ez a "művelt nyugat"??? - Most azután ettől marhára rosszul érezzük magunkat.
 - Köszönjük, de ilyenformán nem kérnénk belőlük errefelé..!

Mellesleg: (Csak hogy még "büszkébben" kinézhessenek): https://mandiner.hu/cikk/20211202_riccardo_simonetti_lmbtq_gender_kulfo…

A nagy birodalmak árnyékában az emberi történelem során kis nemzetállamok mindig megszívták. Legyen az keleti vagy nyugati kiépülő. Mint birodalmi szereplő, a Szovjet-UNIÓ már ismerős Kelet-Közép Európában. De hála ég, Putyin jelenlegi rendszere nem olyan erős, hogy világbirodalmi szereplőként léphessen fel. Ettől függetlenül nemzetének védelmében reálisan látja a nyugati birodalom "normalitását", idemásolok egy kommentet..., van igazsága.

"József Novákovics

Hát, Vlagyimir Putyin nem köntörfalazott: MEGMONDTA! (És ez évekkel ezelőtt volt, amikor a "vírusunk" még laborba zárva várta a kiszabadulását!)

​Putyin így fogalmazott:

Ezt a világot olyan sátáni erők irányítják, amelyek "elkötelezett" hívei a kereszténységnek. Ebben a kultúrában Lady Gaga, az Android, Tim Burton, stb. képviselik az értéket, lesöpörve Mozart, vagy Tolsztoj által teremtett kultúrát.

Ez az új nyugati világ a kereszténység álarca mögött, a fehér emberek nyakába zúdít minden rosszat, az új pápa pedig hátat fordítva a heteroszexualitásnak, szemet huny a homoszexualitás növekvő térnyerése felett. Nem tesz különbséget jó és rossz között, átlép az ősi nyugati keresztény hagyományokon.

Ez a bűnös civilizáció felelős a tudományosan megtervezett rendbontásokért, lázadásokért és olyan parádés napirendi pontokat dolgoz ki, amelyek az embereket megosztják, lelküket felaprózzák, majd megsemmisítik.

A szociáldemokrata utópia szajkózása abszurd: az a 300 leggazdagabb amerikai oligarcha beszél humanitárius viselkedésről és világbékéről, akiknek vagyona 2300 milliárd dollár és akik az emberek lelkével a legcsekélyebb mértékben sem foglalkoznak. A világot fenekestől felfordítani, megosztani és bankautomatákat gyártani, ez az egyetlen programjuk.

Ez az egész, ami zajlik, Hamletbe illő zakkant színjáték. Gustav Flaubert a Salammbo c. könyvében, írt az oligarchikus világról és a keleti civilizációról. Leírja, hogy a nyugat mennyire a pénz megszállottja, hogyan képes manipulálni az embereket degenerált, mocskos tervének végrehajtásához.

Leginkább Karthágóhoz hasonlítható ez a trend, ahol a vallás rendszeresen szedte emberi áldozatait, különösen a gyermekeket kínozta kifinomult kegyetlenséggel. Napjainkban a gyermekek éppen ilyen gyötrelmeknek vannak kitéve, gyakran pusztán árut jelentenek az interneten. A mai nyugati mocskos civilizáció felülmúlja az ókori Róma züllött társadalmát, amelybe beletartozik a mai Róma és Vatikán is."

Hát nem tudom...

Az tökéletesen látszik.  De nyugi, elmehetnek a rendezvényre az EU vezetői, azt írnak alá a saját nevükben amit akarnak. Mindössze - ahogy céloztam rá - az EU nevében nem írhatnak alá semmit, ha abból egy tagország hiányzik:

ha valahova Magyarországot nem hívják meg, akkor ott közös uniós álláspontot sem lehet képviselni. Hozzátette: a közös külpolitikához minden tagállam szükséges.

Remélem, hogy az 150-es IQ-val így már tiszta a kép!

trey @ gépház

Nem hiszem, hogy ennek a közös EU-s nyilatkozatnak túl nagy jelentősége lenne hiszen abból, hogy nem hívtak meg minket egy ilyen eseményre és másnak sem hiányzunk, nincs hápogás, még egy 150-nél jelentősen kisebb IKÚjú ember, mint te is ki tudja következtetni, hogy megszégyenültünk.

Mit szólsz egy olyan szemponthoz, hogy nem mindegy, ki szerint szégyen? Én például magasról tojok rá, hogy egykor Hitler elégedetlen volt az akkori magyarországi viszonyokkal, és voltak, akik emiatt szégyenkeztek. Rákosi Mátyás is panaszkodott a kilencmillió fasiszta miatt (vicces módon a jelenlegi "európai demokrata" csürhe direkt felmenői között könnyen találni olyat, aki épp emiatt szégyenkezett). Az általad istenített héroszok fintorgása is hasonló kategóriába eshet. Szóval túlzásnak érzem azt a fogalmazást, hogy "az ország" szégyene.

Természetesen elismerem a jogod, hogy bármekkora szégyent érezz, és ezt a hatályos törvények keretein belül kifejezhesd.

Nyilvánvaló, hogy én vagyok csak náci helikopter, de most inkább arra gondolok, hogy nem mind a 110 ország ült le együtt, és kiáltottak fel egy emberként, hogy "márpedig azt a rühes, illiberális Magyarországot nem hívjuk meg!", hanem inkább előmászott valami fenséges aktakukac-ojropéer, és ő döntötte el, hogy neked mi miatt kell szégyenkezned.

Szerintem tévedsz. Kiszámolták Washingtonban, hogy ki mire mit fog lépni, és ez hogyan lesz az amerikai adminisztrációnak jó. Mi meg itt elhisszük, hogy mindennek komoly ideológiai okai vannak, és kimaradunk a jók közül (tehát a rosszak között leszünk), mert mi olyanok vagyunk.

Kum Gábor

"Remélem, hogy az 150-es IQ-val így már tiszta a kép!"

 

 

MEGLEPŐ MEGÁLLAPÍTÁSOK AZ INTELLIGENCIÁRÓL: Ujma Przemysław Péter, kutató-pszichológus / FP 32.

Friderikusz Podcast

https://www.youtube.com/watch?v=_eN9roQbkHY

 

Az van benne, hogy a magas ÍKÚjú emberek statisztikailag tovább élnek. Akkor már értem, miért nem fogott rajtam a covid :-)

 

Olyan is van benne, hogy aki EU hivatali állásra jelentkezik, azokkal az EU csináltat IQ tesztet. Szerintem ez itthon is hasznos lenne.

Tegyük fel, hogy hárman ülünk a kocsmában, Te, még valaki, és én. Elmegy a Family Frost az utcán, és meghalljuk a zenéjét. Te és én kiszaladunk pálcikás jégkrémért, mert az finomabb, mint amit a kocsmában árul Micike. Amúgy is tartozunk a fagyisnak egy kis apróval. A harmadik issza tovább a sörét, ahogy eddig, és megvár bennünket.

Elmondható-e egyértelműen az, hogy a kocsmából mindenki kiszalad pálcikás jégkrémért?

Kum Gábor

Az, hogy szégyen, annyira nem lenne nagy baj, ha ennek a viselkedésnek lenne valamilyen diplomácia haszna, de ez az ami pont nincs.

Ugyanakkor haszna nagyon belföldön sincs, lehet hogy van pár rajongó, akinek erre áll fel, de új választókat se fog hozni, ha hülyének mutatják az ország vezetését kifelé.

Legfeljebb egz kis terelés más, fontosabb dologról, de azt meg egyszerűbben is meg lehet oldani...

Szóval megérte. Zsenik. :D

“Any book worth banning is a book worth reading.”

- Figyelj! Nem hiszem, hogy istenkáromlásnak számít, ha azt mondom, hogy Jehova.
 - Megint! Megint! - zúgta a tömeg.
 - Ezzel csak magadat hozod rosszabb helyzetbe - intette az elöljáró.
 - Rosszabb helyzet? - replikázott a célpont - Hát lehetne még rosszabb?!? Jehova! Jehova! - Még táncolt is hozzá.

trey @ gépház

Kinek?

Mert a többi EU-s ország fasznak nézi őket.

A házigazda meg szintén.

Ez tényleg csak színház pár rajongónak, de gyakorlati hasznot Magyarország számára nem hoz (nem véletlen, hogy te sem tudtál ilyet írni)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

"Ez tényleg csak színház pár rajongónak,"

Pontosan.

 

 

" de gyakorlati hasznot Magyarország számára nem hoz "

Mondjuk azt azért ne felejtsük fel, hogy a hétvégi populista találkozóra (és egy populista koalíció megalakuláskor a pozíció osztozkodásra, súlyok belövésére) jól jöhet, ha valaki mutatja, hogy nagyobb, hangosabb hülyeséget tud csinálni, mint a többiek. Erre a logikára Demeter Szilárd az egyik legjobb példa.

Valószínűleg nem Demeter Szilárd nyitotta ezt a topikot. Elég abszurd, ami műsort itt lenyomtál, ám a show még nem teljes, hiszen neked vagy valamelyik elvbarátodnak be kellene írni, hogy trey propagandista topikjai miatt nem lehet valóban fontos dolgokról beszélgetni.

:)

Na, egyelőre

Nem állt össze Orbánék új jobboldali frakciója, Salvini el sem ment a varsói találkozóra

https://444.hu/2021/12/04/nem-allt-ossze-orbanek-uj-jobboldali-frakcioj…

 

Akkor egyelőre nem talált társakat Orbán, maradt egyedül "telefosott fal a benzinkúti vécében" vagy mint "szar a palacsintában". okok, szalonképesebben is lehet mondani: egyedül maradt a hülye maradt, aki a küllők közé rakja a botot...

Arról a Matteo Salviniről beszélsz, aki személyesen hívta Orbánt az általa tervezett koalícióba de akkor taktikai okokból ezt a Fidesz visszautasította? Semmilyen konfliktus nem volt ebből sem sértődés olasz oldalon. 

Itt egyértelműen arról van szó, hogy Varsóban nagyon rossz szemmel néznek Oroszországra. Salvini és szövetségesei pedig kifejezetten jó kapcsolatokat ápolnak Oroszországgal. Így is neheztelnek a lengyelek Le Penre és az RN-re annak szerintük oroszbarát, helyesebben inkább karakteres oroszellenességet nélkülöző politikája miatt. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Lehet, hogy félreértettük egymást. Tudom, hogy Le Pen meg Salvini kedveli Putyint, a lengyelek meg kevésbé és ez komoly probléma. Nem arra gondoltam kihegyezni a sztorit, hogy Orbánt még a hülyék is kinézik maguk közül. Tudom, hogy oda való abba a körbe, csak vannak akadályok, amiket még(?) meg kell oldani.

 

 

Orbán Viktor rossz jósnak bizonyult, beszűkült európai mozgástere

[...]

A hétvégi varsói tanácskozás már az előtt érdektelenné vált, hogy a populisták összegyűltek volna – annyian mondták ugyanis le a részvételt.

Jellemző a korántsem díszes társaságra, hogy a magyar kormánysajtó szemérmesen eltekintett az összes megjelent párt felsorolásától, nem beszélve arról, hogy milyen szinten képviselték magukat.

 

 

https://hvg.hu/360/20211208_Elzugott_forradalma

A jobboldali félelmeket Jaroslaw Kaczynski, Lengyelország valódi vezetője foglalta össze a varsói tanácskozáson: a Scholz-kormánnyal szerinte vége annak az önkorlátozásnak, amely a XX. századi történelmi emlékezetből gyökerezett Berlinben. A cseppet sem leplezett náci vád biztosan tetszett az asztalnál helyet foglaló Marine Le Pennek. A francia szélsőjobboldal egykori vezetője évek óta fazonírozza magát a szalonképes konzervatív szerepébe, a lengyel fővárosban az ismeretlen katona sírja helyett a gettólázadás emlékművét koszorúzta meg (ahol fél évszázada Willy Brandt nyugatnémet kancellár térdre borult). Abban bízott, hogy a magyar választásokkal várhatóan egy időben tartandó elnökválasztás első fordulójából Emmanuel Macronnal együtt bejut a második körbe, és ott mérsékeltebb fellépésével képes lesz megakadályozni az ellene szervezett egységfrontot.

Erre spekulált Orbán is, amikor feladta távolságtartását a Nemzeti Tömörüléssel szemben, és a francia gaulle-isták helyett Le Penre tette tétjét. Kettejük októberi találkozója óta azonban sok víz lefolyt a Szajnán. Éric Zemmour a szélsőjobboldalon halássza el a radikálisokat, míg a néppárti köztársaságiak a populizmusra nyitott jelölt helyett váratlanul a Merkelt példaképének tekintő Valérie Pécresse mögé álltak be. Kettejük között harapófogóba került a helyét kereső Le Pen.

Ez pedig rossz hír a magyar miniszterelnöknek, aki öt éve hiába várja, hogy az EU domináns országainak legalább egyikét valamelyik politikai szövetségese vezesse. Jellemző módon már azt is sikerként adja el a kormánypropaganda, hogy Macron a jövő héten Budapestre jön a V4-csoport vezetőivel tárgyalni.

https://hvg.hu/360/20211208_Elzugott_forradalma

 

Ott a vastagbetűs részben rólad beszélnek. :-)

khmm, ez még ideillik:

 

Amúgy is elmúltak azok az idők, amikor a brüsszeli harcokat egyedül Orbán vívta, és itthon látványos győzelmekről beszélt, miközben az unió intézményeinél kijárt mindent a saját érdeke szerint.

A közös hitelfelvétel ellen bekiáltott vétó volt sokak szerint az utolsó csepp a pohárban.

Azt követően megkezdődött a Fidesz kiszorítása a Néppártból, az Európai Bizottság és Parlament pedig az elmúlt évben azon dolgozott, hogy ha a jogállamisági mechanizmus kiállja a bírósági normakontrollt, akkor azt azonnal használhassák a magyar kormánnyal szemben.

Hogy ki hogyan kalkulált, arról sokat elárul, hogy miközben Orbán egy salzburgi tartományi politikussal fotózkodott Varsóban és egy közös állásfoglalást adott el világraszóló sikerként, Luxembourgban megszületett az Európai Bíróság főtanácsnokának indítványa: az EU pénzbüntetéssel szankcionálhatja, ha egy tagállamban jogállami hiányosságok miatt nem lehet biztosítani az uniós támogatások transzparens elköltését.

Történelmi pillanat: Emmanuel Macron hétfőn először látogat Magyarországra, méghozzá a visegrádi négyek budapesti csúcsára

[...]

Emmanuel Macron ugyanis, francia elnöktől szokatlanul, rajtunk kívül már minden visegrádi államot felkeresett legalább egyszer, Magyarországra érkezésével tehát kipipálja a visegrádi négyeket

https://www.valaszonline.hu/2021/12/08/franciaorszag-nemetorszag-eu-mac…

 

A valaszonline egy jobboldali lap. Tehát nem populista, hazudós, mint mondjuk az MTVA, tehát neked lehet, hogy túl komplex lesz, ami ott van, de remélem, azt azért csak érted, mit jelent az, hogy utoljára és hogy ez vajon miért lehet... Azért ne keseredj el ezen az utoljára dolgon.

 

 

Ja és az oldalon az is le van írva, hogy lehet támogatni a válaszonline-t, kérlek, ne feledkezz meg arról, hogy pénzt küldj nekik!

Hogy neked mennyire igazad van:

Orbán után Márki-Zayval, Dobrevvel is találkozik a francia elnök Karácsonynál a Városházán

https://telex.hu/belfold/2021/12/10/macron-es-karacsony-talalkozojan-ma…

 

Tehát összegezzük:

Macron már az összes V4-es országot végigparádézta, hozzánk utoljára jön és akkor sem Orbán miatt, hanem a V4 csúcsra és ráadásul találkozik Dobrevvel meg Marki-Zayval is. Ez már szinte Orbán megalázása...

 

Gondolom, akkor most hirtelen átvált a kormánymédia arra, hogy Macron egy büdös migránssimogató sorosista :-)

Újabb fejlemény:

Macron első budapesti útja Heller Ágnes sírjához vezetett

https://444.hu/2021/12/13/macron-elso-budapesti-utja-heller-agnes-sirja…

 

Az ugye megvan, hogy Heller mennyire megvetette Orbánt? Ilyeneket írt róla: "Orbán zsarnok, a rendszere a gyakorlatban feudalizmus, demokráciának öltöztetve"

 

 

Na most akkor ott tartunk, hogy a látogatás előtt is megalázta Orbánt (Hellerrel), utána is (Marki-Zay-val), szóval a zöldbabfőzeléknek már csak a közepe maradt :-),

Na, úgy tűnik Macron barátotok berakta a botot a küllők közé:

Délelőtt Orbán Viktorral diplomatikus volt, az ellenzék sajtótájékoztatója szerint viszont erősen állást foglalt a magyar kormánnyal szemben Emmanuel Macron a budapesti látogatása során. Az ellenzékiek állítják: a francia elnök szerint az EU-s helyreállítási alapból nem kap pénzt Magyarország, amíg ilyen szinten van a korrupció.

https://hvg.hu/itthon/20211213_Emmanuel_Macron_igeretet_tett_az_ellenze…

 

Egyébként nyilván nem csak az ellenzék két szeméért csinálja ezt Macron. Az a helyzet, hogy nem nagyon mondhat mást. Otthon egy Le Pennel is meg kell küzdenie és ott jól jön neki az ilyen Orbán ellenes kommunikáció.

"Elnézést Virág elvtárs, ez az ítélet".

Márki-Zay Péter szerint ...: a miniszterelnök-jelölt azt mondta, Macron nem tartja valószínűnek, hogy bármit is kapna Magyarország az uniós helyreállítási alapból, amíg ilyen szinten van a korrupció. 

Csodálkoztam volna, ha Macron mondta volna. Ez így semmi.

Tölgyessy Péter volt alkotmányjogász, volt politológus, demens picsogó. Már nyuggerotthonban lenne a helye. 

Az amerikai republikánusok mióta nem tartoznak az angolszász világhoz?! 

Nagy Britanniával is jók a kapcsolatok, ott a Konzervatívok mellett egyelőre nem túl esélyes a vörös munkapárt. A britek ugyanúgy rühellték a brüsszeli vízfejet mint mi. Most a V4 országokon keresztül próbál belső lobbiszövetségeseket keresni az EU-val folytatott néha eléggé nemtelen eszközökkel folytatott számtalan vitában. Az Ausztrál és új zélandi kapcsolatok is kifejezetten jók. Kanadával kapcsolatban meg csend, de nyugi. Justin Trudeau a déli szomszéd republikánusainál finoman szólva nem egy kedvelt politikus. 

Persze, hogy szélső-demokratákhoz dörgölőző George Soros által kitartott 444-ben jelent meg. Nem túl meglepő.

“Az ellenség keze betette a lábát”

Szerintem mi nem értjük a lényeget. Akiknek a nevében benne van, hogy "demokratikus", ők a jók. A többiek a rosszak (antidemokratikusak, diktátorok, illiberálisak)

Demokratikus koalíció, az USA demokrata pártja, szociáldemokraták, Koreai Demokratikus Köztársaság.

Kezdem én is szégyellni magamat, és önvizsgálatot fogok tartani. Megtanulok újbeszélül, és elhiszem, hogy Óceánia soha nem állt hadban senkivel.

Kum Gábor

1. Nem kell foglalkozni a mondanivalóval magával, ha ki lehet kezdeni azt aki mondja. 

2. A Trump kormány le se szarta Magyarországot, sőt a kínai kapcsolataink miatt nem feküdtünk jól. 

3. Az Egyesült Királysággal jó kapcsolatunk van, ha azt tekintjük jó kapcsolatnak, hogy annyira leszarnak minket, hogy kritikát sem fogalmaznak meg. 

4. A V4 kezd kiüresedni és annyi tartalmat kezd mutatni, mint az EU. 

5. Ausztrália, Új Zéland, Kanada le se szarnak minket, vagy miben nyilvánul meg a kifejezetten jó kapcsolat? 

Próbálom a könyvjelzőkben kezelni (mert ott a hozzászólásom nélküliek is megvannak) az általam követett threadeket, az activity-t kipucolom, hogy egy helyen legyen meg ami érdekel. Ha a könyvjelzőkből kilököm a threadet, akkor ne jöjjön már szembe az activity lapon. Kényelmetlen, meg kár volt belekezdeni, már mindegy. 

Mondjuk amikor a szakadék felé száguld a nagyokos, akkor a "küllőbe rakott bot" életmentő. Az EU-t persze már régen nem lehet megmenteni, de azért megpróbálni hősies dolog.

Akkor is berakjuk a botot a küllők közé, ha ezzel saját magunkat is tökön szúrjuk:

 

Egy szinte teljesíthetetlen beszolgáltatási szabály alapján a láncoknak fel kellene ajánlani a minőség-megőrzési lejárathoz közeli élelmiszereit az államnak

[...]

a jogszabálytervezet ebben a formájában azt jelentené, hogy többé nem lenne kenyér, zsemle, vagy más pékáru az Aldiban, a Lidlben, vagy a Tescóban.

 

 

https://telex.hu/gazdasag/2021/12/13/elelmiszerpazarlas-ado-tesco-spar-…

a jogszabálytervezet ebben a formájában azt jelentené, hogy többé nem lenne kenyér, zsemle, vagy más pékáru az Aldiban, a Lidlben, vagy a Tescóban.

Ez itt megint mi? A "nem lesz benzin a benzinkutatok" FUD 2.0? :D :D :D

Az a próbálkozásotok is de csúfosan megbukott :D

Ha rám hallgattok, akkor kenyeret, zsömlét inkább a péknél veszitek, nem ezeknél a mindeneseknél. ;)

trey @ gépház