Számítógépház help

Fórumok

Sziasztok,

az itthoni asztali géphez keresek házat. Sajnos elég korlátozottan tudom elhelyezni a gépet: fektetve tudom betenni csak egy szekrényre, az asztal alatt úgy, hogy a velem szemközti fal felé legyen a háta (csatlakozók), és tőlem jobbra. Ergó olyat keresek, aminek

Ez azt jelenti, hogy ha a ház elején ha fent van a PWR gomb (és a többi: USB, jack...), akkor nem férek hozzá azokhoz, jó lenne olyan, aminek lent van minden - ilyen viszont sajnos nincs, vagy nem tudom, hogy lehetne keresni.

Fekvő házat gyak nem lehet venni (ATX).

Találtam egy olyan házat, hogy Thermaltake Core G3, ez az egy fekvő van, de:

  • nem tudom, ebbe milyen táp kell (SFX?)
  • ha SFX, ennek milyen buktatói vannak, mire kell figyelni? (csatlakozók, egyebek)
  • a hátlapon nincsenek meg a szokásos bővítőkártya slot helyek; a videokártyának van egy szalagkábele, amivel vízszintesen be lehet építeni a kártyát, és össze lehet kötni az alaplappal
    • viszont nekem lenne még egy bővítőkártyám
  • milyen egyéb buktatói lehetnek még ennek a háznak?

Szóval ez a ház necces.

Bármi ötlet jöhet, ami megoldás lehet.

 

Köszi.

Hozzászólások

Nézd meg a Chieftec, Cooler Master és Antec házait. Ha játszik a microATX, akkor azzal jobb esélyeid lesznek. A tápméret az kérdéses, de én kerülném a nem ATX-es cuccokat, mert ha probléma van vele majd valaha, akkor nem lesz egyszerű pótlása.

Akkor lehet lement ez a divat. Anno nekem DTK-ból volt fekvő házam, de TFX vagy más kockás tápformával. Esetleg még ezek a kockaházak jöhetnek szóba, de azok meg sokszor ITX-esek.

Lentebb ajánlották a silverstone-t, az is jó lehet, csak nem túl occók.

Szerk: régebbi házért a hardverapro-t érdemes megnézni.

Igen, sajnos nagyon nem trendi már a fekvő ház.

Régebbi házam van :).

  • hiányzik az egyik előlapi vaklap
  • hátul az alaplapi kártyák helyeinél hiányzik 1 v 2 lap
  • a reset gomb már ki van kötve, mert kontaktos, és random újraindult a gép
  • az előlapon szerintem még talán USB1 van, jó lenne legalább 1 USB 3

Szóval vennék használt házat, de nem régit.

Esetleg egy Akyga AK35BK?
 Tudom hogy hát ez eléggé kinai, sehol egy rgb, meg plexi, és yah, eléggé vékony anyag, de végső soron akár a oldalára is lehet fektetni, akár ráragasztva 4darab gumilábat, vagy ha olyan akkor akár a oldallemezén is.  A kérdés, hogy a te vga-d beleférne-e. 

"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."

Köszi a választ,

Nagyon lenti kapcsoló nem jellemző, középkörnyéki jó?

Kínomban már én is ilyeneket nézegetek, és próbálom kitalálni, hogy mit kellene átpakolni, hogy elférjek, ill hozzáférjek ahhoz a részhez.

Én ezeket találtam:

Chieftec HT 01B
Chieftec CQ-01B

Amiket küldtél, az kb szerintem ua, megnézem mindegyiket jobban. Köszi még egyszer.

Úgy látom most is van, nem is drága (20 USD), de a minimális rendelhető darabszám 300 :).

Vaterán és Hardverapron már néztem/nézem, régit nem nagyon akarok venni, újakból meg csak álló van. (És azon belül is tömegével van a ledes-világítós-biszbasz, amivel gondolom nincs különösebb gond, de én valamiért inkább nem...)

Veszel egy olcsó házat, egy panelbe szerelhető kapcsolót és egy 3,5" vagy 5,25" helyre való USB/hang kivezetést...

:)

Lehet fekvő házat venni, igaz jelenleg ahhoz képest nem olcsó, Cooler Master HAF-XB EVO, jó minőség, arra figyelj, hogy két félét árulnak, az egyiknek plexi a fedlapja a másiknak mesh, én a mesh-t javaslom. Nagy masszív ház, hot swap 3,5" hdd rekesszel az elején, gyári első két 12-es ventit egyből cseréld, ha jó emlékszem nem pwm-esek, és hangosak minimum fodulaton is. kb 4 évvel ezelőtt fél évig volt ilyen házam a mostani árnak a feléért lehetett kapni újonnan. jól szerelhető, minőség darab, talán a kinézetébe tudnék belekötni, ami szubjektív.

Köszi,

közben berendeltem egy hagyományos álló házat, aminek középen van a kapcsoló és a csatlakozók.

Amúgy ez a ház nem lenne jó - mint írtam, sajnos nagyon korlátos a hely. Ennek a méretei: 442 x 330 x 423 mm ( L x W x H), bár elég fura a kialakítása, nekem a szélesség (tehát ha fektetem akkor a magasság) max 200mm lehet.