[ Megoldva ] Kodi C64 emulátor load

Telepítettem egy Nexbox A95X dobozon futó KODI-ra (coreelec) egy Vice C64 emulátort. Szépen el is indul, lehet rá programot írni, de két gond van vele:

1 - A billentyűzetet csak félig lehet használni. Az alfabetikus karakterek működnek, de a speciálisabb jelek, mint pont, vessző, csillag, idézőjel, ... nem. Ebből fakad a második probléma is

2 - sehogyan sem tudok vele D64 fájlokat betölteni. Arra van menüpont, hogy a pixeleket kontrasztosan vagy elmosottan jelenítse meg, de arra nincs, hogy betöltsön egy .d64 fájlt. A LOAD "*",8,1 parancsot pedig a speciális karakterek hiánya miatt nem tudom beírni.

Jó lenne egy teljes értékű emulátor, de már azzal is megelégednék, ha el tudnék indítani .d64 fájlokat.

Van bárkinek bármilyen ötlete a fenti problémák megoldására?

Megoldás: Internet Archive Game Launcher

Az IAGL plugin a keretrendszere ennek és más emulátoroknak is, és azon keresztül tölthetők be játékok az emulátorba.

A teljes repo a https://github.com/zach-morris/plugin.program.iagl címről tölthető le, de nálam (18-as kodi) python 3 verzióproblémával nem települ, így én közvetlenül a https://github.com/zach-morris/repository.zachmorris/blob/master/plugin… címről töltöttem le, ez működik jól. Vezérlésre egy retropad game konzol egészen jól működik. C64-en kívül még más gépekhez is tölthetők le programok.

Hozzászólások

A túlbonyolítást elkerülendő nem próbáltad Frodo-val?

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Van ugyan egerem, de csak a KODI fut, nem tudom belehúzni. Corelec az oprendszer, nem android.

Sose találkoztam még CoreELEC-kel, most kugliztam rá először... Akkor kettes kérdés: parancssorból tudod indítani a VICE-ot? Ott is átadhatod neki. Hármas kérdés: Hotkeyek működnek? Alt+A a kazetta betöltetése, Alt+8 a 8-as lemezegységbe történő behelyezés. Linuxon F10 előhozza a menüt, nem tudom, ez ott működik-e; ha igen, akkor a kurzorgombokkal tudsz navigálni.

A grafikus felületet a KODI biztosítja, nem tudom parancssorból indítani. Olyannyira nem, hogy ha elindítom az emulátort, nincs is saját processze. A kodi.bin futtatja valahogy magán belül. (Én legalábbis nem találtam meg a ps listában.)

Gyanítom én is, hogy ha a billentyűzettel mindent meg tudnék csinálni, akkor talán lenne valami lehetőség, de a billenytűzetben is csak az alapfunkciók működnek. Van input settings benne, ahol be lehet állítani, hogy milyen beviteli eszközt használok. Sőt! Le is lehet tesztelni/be is lehet állítani, hogy melyik gomb mi legyen, de itt is csak pár gombot lehet állítani. Mintha csak a játékvezérlő gombokra vonatkozna.

A lényeg, hogy próbáltam minden gombot, F*-ot is, de egyelőre nem találtam semmilyen betöltési lehetőséget.

Egyetlen beállítási opció van "autostart warp" néven, amit engedélyezni vagy tiltani lehet (default: disabled). De ha engedélyezem, akkor sincs semmi. Gondolom, a megfelelő mappába be kellene másolni a .d64 fájl ... talán. De, hogy melyik mappába, arról sincs sehol semmi ...

Ellenben lehet Datasette funkciókra hotkey-eket állítani (Fast Forward, Rewind, Start, Stop, ...), de mindhez valamilyen RETROK_* érték tartozik, gondolom Retro Keyboard ... jelentsen ez bármit is ... a lényeg, hogy ezt sem tudom használni, de látszik, hogy valahogyan lehetne.

Szerkesztve: 2021. 10. 29., p – 15:28

1 - A billentyűzetet csak félig lehet használni. Az alfabetikus karakterek működnek, de a speciálisabb jelek, mint pont, vessző, csillag, idézőjel, ... nem. Ebből fakad a második probléma is

Nem latom at teljesen, hogy mi is tortenik pontosan, de nem lehet, hogy csak a C64-es billentyu kiosztast hasznalja es ezert nem ott vannak a dolgok, ahol lenniuk kene?

 

Ui: Talan ez segithet, felteve, hogy (meg) igy van.