Chrome-only YouTube? No adblockers in Chrome? (Youtube Frontend 1.9.0)

Sajnos a tecső új "taktikája" miatt ismét kiadni kényszerültem egy új verziót.

Pár hét, talán két-három hónap óta a tecső iszonyatosan belassult, a letöltési sávszél ilyen 70-80 kB/s-okra csökkent le, gyakorlatilag a legtöbb videó a default minőségben nézhetetlenné vált, leszámítva a nagyon régen feltöltötteket. Először azt hittem a frontendemben van a hiba...de a youtube-dl is ugyanezt produkálta. Az MPV-nek közvetlenül átadott streamlinkek lejátszása is. Ekkor még nem gondoltam semmi extrára, csak felírtam a gugli számlájára és konstatáltam, hogy a YT sebességével kapcsolatos véleményem kb. 15 év után ismét aktuálissá vált.

Azonban az előző verzióban megénekelt EDL problémák miatt volt pár menetem az MPV-sekkel a github-jukon. És ott belefutottam több issue-ba is, ahol a felhasználók azt követelték, hogy az MPV cserélje le a default tecsős scriptjét a youtube-dl-ről a yt-dlp-re, vagy valami más forkra, ugyanis ők is iszonyatos lassulásokat tapasztalnak, a youtube-dl projektnek meg hiába jelentik sokadjára a gugli throttlingját, nem csinálnak vele semmit, a yt-dlp-ben pedig legalább egy workaround van, hogy ha baromi lassú a letöltés, akkor újra-és-újraindítja, amíg gyors nem lesz...és ez néha működik. Az MPV-sek végül beadták a derekukat, le lesz cserélve a default a yt-dlp-re. (Én meg igazolva látom a korábbi óvatosságomat, hogy nem drótoztam be semmit a youtube-dl-re, így ha valaki ezzel kísérletezni akar, akkor csak felparaméterezi a frontendet a yt-dlp használatára.)

Na - gondoltam - a tecső bekeményít a youtube-dl és videoplayer usereknek: a tecső reklámok általi rommáverése miatt annyian lettek, hogy tényezővé váltak. Aztán agyalni kezdtem, hogy hogy lehetne esetleg kijátszani, vajon mi alapján csinálhatja a tecső. Az első ötletem a browser-agent volt, amit alapvetően nem nehéz "szimulálni", csak az MPV-t kell rávenni a dologra, akár beállítással - ha van - akár Lua scripttel - ha lehet vele ilyet - akár patch-csel - legrosszabb esetben. Azonban nulladik lépésként rákerestem, hogy mások próbálkoztak-e ilyesmivel. És akkor derült ki, hogy itt nem egyszerűen a YT-letöltők és playerek szívatásáról van szó: számos fórumon panaszkodnak a júzerek, hogy ugyanezt tapasztalják különféle non-Chrome browserekkel (pl. Firefox-szal).

Egyszóval a gugli nekiállt mindenkit is szívatni, aki nem krómot használ. Ha pedig komolyan akarják csinálni, akkor a browser-agent cserélgetős móka lehet kevés lesz. Utánanéztem, kipróbáltam:

--http-header-fields="User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/94.0.4606.71 Safari/537.36"

Hát tényleg nem segített...

Namármost, triviális kompromisszum, hogy az ember kiválaszt egy alacsonyabb felbontású stream-et, aminek a bitrátája alacsonyabb a lecsökkentett sávszélnél és nézi azt. Ezt eddig is tudta a frontend, de ezt minden videónál egyesével keresgetni, hogy most ez a formátum ennyi kb/s, az annyi, a throttle ennyi kB/s, akkor most szor nyolc, adjuk össze a video és audiostream-ek bitrátáját és amelyik alulról a legközelebbi ehhez, azt válasszuk ki...hát ezt kézzel csinálni, az biztos marha jó lesz...úgyhogy automatizáltam.
A prefsben a formátum kiválasztásánál lett egy negyedik opció, aminek kiválasztása esetén a mellette lévő dobozba nem a stringszűrő kulcsszavát lehet beírni, hanem azt az aktuális throttlingot, amivel a tecső épp sújt minket és akkor megkeresi betöltéskor azt a formátumot, amit ezen a sebességen még akadásmentesen lehet streamelni. (Egyébként nálam a tecső 70-80 kB/s-os sebességgel tölt le, viszont ennek ellenére 128 kB/s-os beállítással még mindig olyan streameket választ ki, amik csak nagyritkán akadnak meg egy-két pillanatra.)

Viszont így belefutottam a nálam telepedett MPV egy eddig marginálisnak tekintett és ezért ignorált hiányosságába, nevezetesen, hogy az av1 codec-et ő márpedig nem fogja játszani. Mivel a default az esetek 99%-ában VP9-es videó volt, azt az 1%-ot meg kézzel is lehetett override-olni (néha két kattintás), így nem foglalkoztam vele, viszont most, hogy a sávszél határozza meg a kijelölt formátumot, így hirtelen nagyon sokszor választott ki olyan codec-et, amit az MPV nem akart lejátszani. (Persze az override az azonos felbontású VP9-re még így is két kattintás, de most már sokszor. :P )
Mivel hirtelen erről azt sem tudtam eldönteni, hogy ez most az MPV-nek, vagy az FFMPEG-nek a nyűgje, meg ha még tudnám is, annak is utána kéne menni, hogy miért buildelődött le így defaultból, hogy kellett volna ezt, hogy tudja (tippek jöhetnek kommentben azért :P ) és momentán mindenféle Pythonos rottyanat buildkörnyezetekkel sem volt kedvem mérkőzni, így inkább felvettem egy új mezőt, amiben vesszővel elválasztva kulcsszavakat lehet megadni és a frontend az összes olyan formátumot figyelmen kívül fogja hagyni, amelyek codecneveiben valamelyik kifejezés megtalálható - már ha string vagy sávszél alapján választ az automatika; kézzel természetesen továbbra is ki lehet választani bármit. (Én ide pl. beírtam, hogy "av01" és így már nem választ ki av1-es codec-jű formátumokat.)

Hogy lehet-e bármit érdemben kezdeni a throttlinggal, azt egyelőre nem tudom, de ahogy nézem más sem, csak mindenféle workaroundok vannak lehetőségként, illetve az, hogy az ember krómból nézi a tecsőt. Jelen pillanatban nagyon úgy néz ki, hogy a gugli megpróbálja erőszakosan a króm felé terelni a YT usereket, hogy csak króm alól nézzenek YT-t az emberek. Ez még csak egy dolog lenne, csak épp van más is: nevezetesen az, hogy nagyon úgy néz ki, hogy ezzel párhuzamosan a gugli a krómos adblockereknek is lehúzza a rolót. (#0, #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9) Egyszóval a gugli megpróbálja elérni, hogy sehogy ne lehessen kikerülni a tyúktúbon a reklámokat (nem, a laikusok számára a routerből/hosts fájlból/localhostos network filterből tiltás nem megoldás), vagy 20 évvel ezelőtti sávszélességgel nézzék a júzerek.
Na, most, ha a reklámok elfogadható mennyiségben lennének, akkor ez egy dolog lenne, de a kugli szabályszerűen tönkreveri az egész tecsőt a reklámokkal; nem csak úgy értve, hogy a júzer számára az élményt, hanem tönkreteszi magát a platformot, ellehetetleníti a működését. Nem véletlenül használnak egyre többen adblockert, vagy youtube-dl-t, meg valami playert. Van hozzám közel álló ember, aki amúgy öntudatos kapitalista (saját cége van, stb.) és sokáig direkt nem rakott fel adblockert, mert tiszteletben tartotta, hogy a kugli a reklámokból él. Aztán amikor a YT-n már nem lehetett megnézni egy pár perces funny videót sem, mert több volt benne a reklám, mint a kontent, akkor nála is betelt a pohár. Az eredmény: +1 uBlock Origin user.
Na, persze lehetne mondani, hogy nincs nekik ingyen a sávszél és a tárhely sem, csak épp egy a baj: a kontent viszont ingyen van nekik, hiszen az emberek önként töltik fel, márpedig a néző a kontentért megy oda, ergo a gugli más kontentjével keresi a pénzt. Oké, amikor valaki, aki szó szerint ebből él - valami nézettebb csatorna tulaja - ténylegesen megállapodik a kuglival, hogy ennyi-meg-annyi reklám jelenik majd meg és ő ezért ennyi-meg-annyi sápot kap majd, akkor az tiszta eset, de mi van azokkal - a feltöltések elsöprő többségét kitevő - videókkal, amik után a feltöltő megállapodás - és 1000 subscriber, meg évi 4000 órányi megtekintés - híján egy fityinget sem kap, viszont mégis kint vannak a reklámok és csordogál utána a lé a kuglinak (olyan laza 20 milliárd dollár per év); messze több, mint amennyibe nekik a videó által elfoglalt tárhely, meg a párszáz, esetleg pár ezer megtekintés által generált forgalom fájt? Hogy jön ez ki?
Nos, úgy, hogy a kugli pénzéhsége nemes egyszerűséggel nem ismer határokat. Ennek az egyik legegyértelműbb bizonyítéka az, ahogy náluk a valódi kapitalista alternatíva (azaz, hogy ha nem akarsz reklámot, akkor fizess): a YT premium működik, nevezetesen az, hogy ott is reklámokat kap a néző, holott ott szó szerint fizetett érte, hogy ne kapjon, azaz a kugli simán átverte. Ilyenkor persze mindig jönnek ennek a monstrecorpnak a rajongói olyan bullshitekkel, hogy ez kamu, meg csak pár embert érint, meg, hogy ezt már megfixálták, holott a valóság az, hogy a probléma annyira létezik, annyi embert érint és annyira nincs megfixálva már évek óta (szándékosan), hogy már külön guide-ok vannak, hogy mit lehet ilyen esetben csinálni... (Pl.: https://www.makeuseof.com/fix-seeing-ads-on-youtube-premium/; ebben a csattanó az, hogy végső megoldásnak az van javasolva, hogy ha sem a sütitörlés, sem a relogin, sem semmi más nem működik, akkor tegyél fel egy adblockert... Igen, a YT premiumhoz. Ahol nincsenek reklámok, mert fizettél érte. Ahhoz tegyél fel adblockert. És ha a gugli kinyírja az adblockereket, akkor hogyan tegyed fel?)

Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a hosszútávú hozadéka annak, ha lehet választani az "egy perc kontent, két perc reklám krómban", meg a "három másodperc kontent, harminc másodperc delay, vagy bélyegfelbontás másban" között, de szerintem a platform kinyiffanása. Főleg, hogy egyre több alternatíva érkezik a piacra, (pl. BitChute, Odysee). Először a nézők fognak pattanni szép lassan, aztán, ahogy a közönség elapad, úgy fog a kontent is, mert nem lesz kinek csinálni. De ne legyen igazam; jobb lenne, ha a kugli végre észhez térne és keresne valami ésszerűbb megoldást a reklámjaira.

Letöltések:
- FreeBSD AMD64
- Linux AMD64
- Linux i686
- OpenBSD AMD64
- Solaris AMD64
- Manual
- Online manual
(Az SHA1 ellenőrzőösszegeket a letöltőoldalon kiírja a rendszer.)

Ugyanitt Mac Mini 2009-es kerestetik, hogy buildelhessek OSX verizót is. (Mindegy, hogy early, vagy late, csak legyen benne 2 GB RAM, hogy fusson rajta a 10.11.)

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 10. 21., cs – 03:07

Megy a kugli a picsába az opt-out reklámjai bevezetésével a régebbi videókon, meg egyébként is gusztustalan egy társaság, fujj.

Mac Minit nem tudok felajánlani, de átgondolom, hogy tudok-e segíteni hosszabb távon is buildelni a sajátomon.

Amilyen köcsög kapzsi a kugel úgy látszik nekem is muszáj lesz valami alternatív lejátszási mód után nézni.

szerk: nem olvastam végig a postod mielőtt kommenteltem, szóval most látom hogy a fentiekre már te is kitértél...

Szerinted én nem tudom használni a keresőt? Ebay-en még ennél olcsóbban is van, FYI. A Mac Mini kerestetik az azt jelenti, hogy valaki hozzámvágja vagy grátiszba, vagy valami baromi jutányos áron (max. 5000 Ft).

Nekem az, mert nem tudom kifizetni.

De ez mindegy, mert nem azt mondtam, amit te itt sulykolni próbálsz. És ezt összemosni azzal, amit a tecső csinál, az nem több mint pofátlan hazugság. Ott valaki feltölti a saját munkáját, a kugli pedig beszedi utána a sápot, az alkotó meg nem kap érte lófaszt sem. Én itt egy - nem kevés munkával előállított - programot publikálok és arra apellálok, hogy ha a Mac userek közt van valaki, akinek kellene, akkor az esetleg megtámogatja a fejlesztést egy grátisz, vagy baromi olcsón adott hardware-rel. Én nem szedek be pénzt más munkája után, én a saját munkámat adom be a közösbe és kiraktam mellé az asztalra egy dobozt, hogy "for OSX support". Ezt összemosni azzal, amit a tecső csinál, az masszívan pofátlan hazugság.

Ne hazudj. Többször leírtam, hogy vagy valami jutányos áron, már a legelején is. Hovatovább én adok is érte valamit: ezt a frontendet, meg a többi programomat OSX-re.
Te most ide hazudozni jöttél be? Fáj a segged, hogy valaki felhívja a kugli disznóságaira a figyelmet és hazudozással próbálod ráhúzni ugyanazt? Menj át trey valamelyik Apple-fika topicjába és vinnyogj ott. Vagy tépd ki a maradék hajad, mert valaki leírta, hogy winfos.

teljesen egyetértek a googleval abban, hogy nem mindenkinek adok instant pénzt. valamit mutasson fel, érdekes kontentet stb, és majd aztán lehet beszélni a dologról. ha én most elkezdek feltölteni 10 órás videókat amikben nincs hang és végig egy fekete háttér látható akkor annak 0 értéke van, a google hostolja nekem, viszi az áramot és a sávszélt feleslegesen. (erre mi a faszt kéne fizetnie?) ha rárakják a reklámot legalább van pénzük a fasságomból. az embereknek alapvetően jó, hogy van egy platform ahova nagyon sok edukáló videó is felkerül, ingyen lehet nézni reklámokkal. ha nem tetszik, össze lehet szedni 6 embert, úgy évi 5 ezerre kijön a reklám mentesség mindenhol: telefonon, tableten, tv-n, iphoneon, androidon és a kenyérpiritódon is. nem igazán látom, hol van itt a probléma, én kb alig használom chromeban a youtubeot és semmilyen lassulást nem tapasztalok, tökéletesen gyors.

egyébként miért nem raksz ki az oldaladra egy közleményt a főoldalra, hogy akik szeretnék hogy legyen macen is ilyesmi, esetleg adományozzanak neked párszáz forintot paypalon és összejön a pénz. jól fog látszani, hogy egyáltalán megéri-e csinálni. én kívánom és remélem, hogy érje meg, mert semmi bajom azzal hogy valamit létrehozol, de talán kicsit túlment itt az agymenés és a fika. a világon semmi sincs ingyen. ez van. jobb ha hozzászoksz/szokunk, hiszen sosem volt másként és nem is lesz.

btw, létezik már patreon stb, ha valaki elkezd youtubeozni, de a google még nem finanszirozza nagyon sok lehetőség van pénzt szerezni ebből a munkából. már ha a közösség úgy látja, hogy ez neki megér X mennyiségű pénzt. ha úgy látja hogy megéri akkor hidd el supportálni fogják.

Már megint összemosol dolgokat és méghozzá a valóság teljes mellőzésével. Egyfelől: a google olyan videók után sem fizet semmit a feltöltőnek, amit esetleg baromi sokan néztek meg, ha nincs megállapodása vele. Másfelől: a videókra rakott reklámok pedig a sokszorosát termelik vissza még alacsony nézettségű videók mellett is (link a blogposztban) annak, amibe nekik az kerül, hogy az a videó ott van, ergo a feltöltő máris lerakott valamit az asztalra: egy olyan videót, ami a kuglinak a költségei többszörösét termelte vissza. Úgyhogy de: ha valaki neked profitot termela munkájával, annak illik visszaosztani.
A lassulás meg ad-hoc módon jön elő, nem mindenkinél és nem mindig.

Azért nem rakok ki, mert az oscomp látogatóinak elsöprő többsége csak feljön a keresőkből valamelyik játékra, letölti és távozik. Sokezer látogató van egy nap, de zéró közösségi aktivitás, a vendégkönyvbe kb. 4-5 ember írkált az elmúlt 15 évben. Az rendben van, hogy semmi sincs ingyen, de akkor leírnám még egyszer, csak a te kedvedért: egyfelől nem ragaszkodtam az ingyenhez, az is jó, ha ki tudom fizetni, olyan olcsó, másfelől meg én adok érte valamit.

Patreonhoz, meg az összes crowd-funding cucchoz bankszámla kell, nekem az meg nincs, mert nincs pénzem fenntartani.

Ad 1.: Nem a Patreon keres pénzt a feltöltött anyaggal, hanem a gugli.
Ad 2.: Az, hogy a tecsőre feltöltött videón a kugli keresni tudott a reklámokkal, az nem jelenti, hogy a feltöltőt megszponzorálnák valami CF site-on. Ettől még a munkája pénzt ér, hiszen pénzt termelt vele, csak ő nem kapott belőle.

Ez nem tudom miféle logikai lóugrás folyamán jött ki konklúziónak... Tök mindegy, hogy miért, de ha feltöltötte és a platform pénzt termel vele, akkor abból illene visszaosztani. A kugli pedig irdatlan hasznot: dollártízmilliárdokat "takarít meg" azzal, hogy nem oszt vissza a tartalomgyártóknak, csak annak a kevésnek, akikkel megállapodott, miközben a haszna elsöprő többségét a többi gipszjakab termelte ki, nem az a pár sztár. Itt vagy azt lehetne játszani, hogy csak annyi reklámot pakol ki, amiből a saját a videó kapcsán keletkező költségeit fedezi, vagy azt, hogy a haszonból valamennyit ad annak, aki azt ténylegesen megtermelte. Ezek a szimbiotikus megközelítések. Amit a kugli csinál, az a parazitikus, hogy a kontentet nézhetetlen szintig hígítja reklámokkal, de a kontent előállítójának lófaszt nem ad. Visszaél azzal, hogy a YT a defacto videomegosztó portál és mindenki oda tölt fel mindent.

Csakhogy ez nem állja meg a helyét, mert nem ért el milliókat, maximum párszáz embert, amit nem tud pénzre váltani, míg a kugli viszont ezzel is szépen keresett. Ez eddig egy. Kettő: hacsak nem volt esze, hogy kamuzzon, akkor a kugli most már rendelkezik a feltöltő adataival és természetesen rögtön áruba is bocsájtja azokat, amivel megint csak szépen keres. A platform nem azért hozzáférhető ingyen, hogy mindenki milliókat érhessen el (tudod te, micsoda cenzúra van egyébként a tecsőn?), hanem azért, hogy a reklámok, meg az adatok után a kugli véresre keresse magát.

Sz*rk: mielőtt megpróbálkoznál vele, hogy ha csak párszáz embert ért el, akkor biztos annyit ért a tartalom: egyfelől nem, ez nem csak minőség kérdése, hanem marketingé is, másfelől meg még ha tényleg gyenge is volt a kontent, az is érdektelen, mert pénzt termelt vele.

mert nem ért el milliókat, maximum párszáz embert

Akkor valamit szarul csinált, vagy ennyire keresett az amit csinál.

amit nem tud pénzre váltani

Egyetlen nézőt is pénzte lehet váltani, amennyiben számára annyira fontos az adott tartalom.

tudod te, micsoda cenzúra van egyébként a tecsőn?

Pontosan tudom mi folyik rajta, a fentieket is tapasztalatból írtam.

Akkor valamit szarul csinált, vagy ennyire keresett az amit csinál.

Nem tudom, hogy mikor kezdted írni, de erre még azelőtt válaszoltam, mielőtt elposztoltad: "mielőtt megpróbálkoznál vele, hogy ha csak párszáz embert ért el, akkor biztos annyit ért a tartalom: egyfelől nem, ez nem csak minőség kérdése, hanem marketingé is, másfelől meg még ha tényleg gyenge is volt a kontent, az is érdektelen, mert pénzt termelt vele."

Egyetlen nézőt is pénzte lehet váltani, amennyiben számára annyira fontos az adott tartalom.

Mennyire? Ezer Ft-ra esetleg? Egyébként is fizetőképesség kérdése. És megint kikerülted, hogy ez mind tök mindegy, mert a platform maga keresett az ő munkájával, ingyen.

Pontosan tudom mi folyik rajta, a fentieket is tapasztalatból írtam.

Akkor tudnod kéne, hogy ha a fickó feltesz valami olyat, ami a nagyok üzleti vagy politikai érdekeit sérti, akkor rögtön repül a kontent. Milliókat érhet el vele, aha.

tudnál nekem az oldaladon tárolni 1-2TB videót, valamint mindenki számára elérhetővé tenni ? nem probléma mert gondolom ingyen van, nem? vagy rakj rá reklámot nyugodtan es abból tudod finanszírozni , aztán meglátjuk. ha bejön és nagy love van belőle akkor osztozunk. 

Már megint reality check errorod van. Egyfelől a tecsőn sem tudok ennyit tárolni, mert ha új júzerként ennyit feltöltök, úgy kivágnak, mint macskát szarni. Másfelől, még ha lenne is ekkora tárkapacitásom, nekem nincs olyan rekláminfrastruktúrám, mint a kuglinak, tehát a kirakott videóidat hiába nézi meg ugyanannyi ember, mint a tecsőn, nem fog bevétel befolyni belőle. (A kuglinál meg hiába folyik be, abból egy rozsdás fityinget nem látsz.) Ha befolyna, simán mondanám, hogy jó, kirakom és osztozunk; a hostolási költségeket levonjuk a bevételből, a maradékot - a profitot - meg fifty-fifty elosztjuk. Velem lehet tárgyalni. (Azaz lehetne, ha volna miről.) A kugli viszont nem ezt csinálja, hanem először lenyúlja és eladja az adataidat, aztán pedig tönkreteszi a feltöltött videódat reklámokkal, majd egy büdös vasat nem ad neked. Mekkora biznisz, mi? Ja, neki.

Nem tudom, hogy mikor kezdted írni, de erre még azelőtt válaszoltam, mielőtt elposztoltad

Még milőtt megpróbáltál kibújni alóla.

És megint kikerülted, hogy ez mind tök mindegy, mert a platform maga keresett az ő munkájával, ingyen.

Mert a platformot fenntartani ingyen van. Ekkora user bázist elérni ingyen volt az évek során. stb. stb. stb. Amikor regisztrálsz és feltöltesz valamit, elfogadod a feltételeket. Lehet keresni másik platformot (dunát lehetne velük rekeszteni), és lehet önmarketingelni, hogy az általad választott platformon nézze a nézöközönséged.

Akkor tudnod kéne, hogy ha a fickó feltesz valami olyat, ami a nagyok üzleti vagy politikai érdekeit sérti, akkor rögtön repül a kontent. Milliókat érhet el vele, aha.

Lehet kersni másik platformot -> lásd fentebb

Még milőtt megpróbáltál kibújni alóla.

Mi bajod van? Mi alól akartam én kibújni?

Mert a platformot fenntartani ingyen van. Ekkora user bázist elérni ingyen volt az évek során. stb. stb. stb. Amikor regisztrálsz és feltöltesz valamit, elfogadod a feltételeket. Lehet keresni másik platformot (dunát lehetne velük rekeszteni), és lehet önmarketingelni, hogy az általad választott platformon nézze a nézöközönséged.

Lehet kersni másik platformot -> lásd fentebb

Ez nem válasz és nem mentség, hogy nem kötelező a YT-t használni. A kugli mások (tömegek) szellemi tulajdonával keres kurwa sok pénzt, anélkül, hogy egy fillért is visszaosztana, de ha nem tetszik neki valami, kivágja őket. Ez nettó rablás, parazitizmus.

ehhez képest én azt látom, hogy nagyon sokan jól megélnek belőle, többen itthon is. fokuszcsoport kevesebb mint 1 év alatt 100k feliratkozót gyűjtött pl, arra már fizet a google. 

akinek nem tetszik ez a rendszer annak van lehetőség mást használni, mi a gond ?

 

 

+1: rengeteg igen színvonalas csatorna és műsor van yton, nekem ez évente bőven megér 5 ezer forintot. be is baszna ha nem tudnék rá kifizetni havi 400 forintot, mondjuk akkor nem itt vergődnék, hanem elmennek munkát keresni.  

ehhez képest én azt látom, hogy nagyon sokan jól megélnek belőle, többen itthon is. fokuszcsoport kevesebb mint 1 év alatt 100k feliratkozót gyűjtött pl, arra már fizet a google.

Olvasd el még egyszer, amit írok, Mr. Write Only Man. A kugli pár sztárnak oszt vissza, akikkel megállapodott. #define nagyon sokan Az összes feltöltő 0.001%-a? Ne röhögtess.

akinek nem tetszik ez a rendszer annak van lehetőség mást használni, mi a gond ?

A gond, hogy semmit nem olvasol el, amit írok. Leírtam abban a posztban, amire válaszoltál, hogy ez nem mentség és nem válasz, hogy van más. A kugli élősködik a small-scale uploaderek tömegén. Erre nem válasz, hogy van más. Ennyi erővel soha többé ne merj fideszezni, hiszen van más, nem?

tudnál nekem az oldaladon tárolni 1-2TB videót, valamint mindenki számára elérhetővé tenni ? nem probléma mert gondolom ingyen van, nem? vagy rakj rá reklámot nyugodtan es abból tudod finanszírozni , aztán meglátjuk. ha bejön és nagy love van belőle akkor osztozunk.

Mi van, azt hiszed, hogy ezt aztán annyira odamondtad, hogy nem tudok rá válaszolni, így most becopyzod mindenhova? Buktad, válaszoltam rá már fentebb, csak basztál megvárni.

+1: rengeteg igen színvonalas csatorna és műsor van yton, nekem ez évente bőven megér 5 ezer forintot. be is baszna ha nem tudnék rá kifizetni havi 400 forintot, mondjuk akkor nem itt vergődnék, hanem elmennek munkát keresni.

Ezt most mire írtad? Mire fizetsz 5 ezer Ft-ot? Az meg, hogy munkád van, nem jelenti, hogy pénzed is van.

 bevételszerzési lehetőség 1000 feliratkozótól és 4000 megtekintett óra után van. aki ezt nem tudja teljesíteni az örüljön, hogy valahol ingyen tudja tárolni a hobbi / home videóit. nekem is van fent párszáz nem public videóm, tök fasza hogy valaki ingyen hostolja nekem, ha már te nem akarod ezt megtenni most nekem, mindenféle hülye kifogással.

arra írtam, hogy 400-500 forint havonta a youtube premium előfizetés. ennyibe kerül az hogy ne láss reklámot. jó sok minőségi tartalom van fent ami nekem megér ennyit, a helyett hogy anyázzak és szopjak mindenféle adblokkerekkel. 

update: jól látom, azt mondod hogy 0,001% éri el az 1000 feliratkozót és a 4000 megtekintett órát minimum? tehát a 99%nak ennyit se? hát akkor abból biztos jó sok bevétele lehet a googlenak, tekintve hogy 2 milliárd+ a regisztrált userek száma amennyire tudom :D

Az meg, hogy munkád van, nem jelenti, hogy pénzed is van.

akkor mit jelent? nekem pénzben fizetnek az elvégzett munkámért.. ¯\_(ツ)_/¯

bevételszerzési lehetőség 1000 feliratkozótól és 4000 megtekintett óra után van.

Nem mondod. Megint nem tudtál olvasni, mi? Ezt én is leírtam a blogposztban. Pont ez a baj, hogy a kugli annyira pofátlan, hogy feltételeket szab, hogy te milyen esetben kaphatsz pénzt azért, amit csináltál, hogy ő pénzt kereshessen vele.

aki ezt nem tudja teljesíteni az örüljön, hogy valahol ingyen tudja tárolni a hobbi / home videóit. nekem is van fent párszáz nem public videóm, tök fasza hogy valaki ingyen hostolja nekem,

Az, hogy te leszarod, hogy a kugli közben ezekkel is keres, az a te dolgod. Más meg nem szarja le. Egoista.

ha már te nem akarod ezt megtenni most nekem, mindenféle hülye kifogással.

Mi a hülye kifogás abban, hogy nincs ennyi tárhelyem és nem tudok neked reklámszerződést adni? Ja, semmi, csak trollkodni próbálsz, csak épp kurwa szarul megy, szóval gyakorold, csak ne itt.

arra írtam, hogy 400-500 forint havonta a youtube premium előfizetés. ennyibe kerül az hogy ne láss reklámot. jó sok minőségi tartalom van fent ami nekem megér ennyit, a helyett hogy anyázzak és szopjak mindenféle adblokkerekkel.

És már megint analfabéta voltál. Elolvastad te egyáltalán a blogposztot, vagy eljutottál addig a részig, amíg triggerelődtél a seggfájástól és nekiáltál picsogni, hogy valaki bántani meri a vallásodat? Szó szerint le volt írva, hogy

Nos, úgy, hogy a kugli pénzéhsége nemes egyszerűséggel nem ismer határokat. Ennek az egyik legegyértelműbb bizonyítéka az, ahogy náluk a valódi kapitalista alternatíva (azaz, hogy ha nem akarsz reklámot, akkor fizess): a YT premium működik, nevezetesen az, hogy ott is reklámokat kap a néző, holott ott szó szerint fizetett érte, hogy ne kapjon, azaz a kugli simán átverte. Ilyenkor persze mindig jönnek ennek a monstrecorpnak a rajongói olyan bullshitekkel, hogy ez kamu, meg csak pár embert érint, meg, hogy ezt már megfixálták, holott a valóság az, hogy a probléma annyira létezik, annyi embert érint és annyira nincs megfixálva már évek óta (szándékosan), hogy már külön guide-ok vannak, hogy mit lehet ilyen esetben csinálni... (Pl.: https://www.makeuseof.com/fix-seeing-ads-on-youtube-premium/; ebben a csattanó az, hogy végső megoldásnak az van javasolva, hogy ha sem a sütitörlés, sem a relogin, sem semmi más nem működik, akkor tegyél fel egy adblockert... Igen, a YT premiumhoz. Ahol nincsenek reklámok, mert fizettél érte. Ahhoz tegyél fel adblockert. És ha a gugli kinyírja az adblockereket, akkor hogyan tegyed fel?)

Mi lenne, ha megtanulnál olvasni?

update: jól látom, azt mondod hogy 0,001% éri el az 1000 feliratkozót és a 4000 megtekintett órát minimum? tehát a 99%nak ennyit se? hát akkor abból biztos jó sok bevétele lehet a googlenak, tekintve hogy 2 milliárd+ a regisztrált userek száma amennyire tudom :D

Rosszul látod, mert már megint analfabéta voltál: azt mondtam, hogy 0.001% él meg belőle (egyébként hasraütés volt, de np), meg azt, hogy a kugli pont, hogy a 2 milliárd+ gipszjakabon keresi a lóvéja nagy részét, nem a 0.001% sztáron. Ja és :D Mi lenne, ha megtanulnál végre olvasni?

akkor mit jelent? nekem pénzben fizetnek az elvégzett munkámért.. ¯\_(ツ)_/¯

A kugli meg nem fizet a feltöltőknek az elvégzett munkájukért. De ez persze nem baj, ugye?
Egyébként nem mindegy, hogy mennyit keresel és mennyi kiadásod van, pl. az egészségügyi kiadások simán le tudnak nullázni valakit.

Nem mondod. Megint nem tudtál olvasni, mi? Ezt én is leírtam a blogposztban. Pont ez a baj, hogy a kugli annyira pofátlan, hogy feltételeket szab, hogy te milyen esetben kaphatsz pénzt azért, amit csináltál, hogy ő pénzt kereshessen vele.

szerintem aki 1 év alatt nem tud 1000 feliratkozót csinálni az szarul csinálja, érdektelen a tartalma. örüljön hogy valaki ingyen hostolja a hobbi projektjét. neked úgy látom az a bajod, hogy neked nem jön belőle az ingyen pénz, mondjuk nem is tudom hova jönne ha nincs számlád.. ¯\_(ツ)_/¯

van esetleg statisztikád róla hogy hány embert érint pontosan a probléma? nem hiszem, hogy az mérőszámnak számít, hogy van rá guide hogy hogyan javítsd meg. én senkit nem ismerek akinek nem működik a yt premium rendesen. láttam én is 1-2 esetet, de ennyi.

a google fizet a feltöltött munkadért, amennyiben érdekes annyira a csatornád, hogy 1000 ember feliratkozzon rád. amit mondtam az valós példa, az egyik elektromos autókkal foglalkozó csatorna is az elején patreonból tartotta fent magát, bőven megvolt a havi 300k huf. az a baj, hogy te itt magadból indulsz ki, se munkád, se számlád.

na mind1, elfogadom, hogy szerinted a google egy gonosz nagy cég. bár máshol azt olvasom, hogy a szabadság bajnokai és hirnökei. sok az ellentmondás!

szerintem aki 1 év alatt nem tud 1000 feliratkozót csinálni az szarul csinálja, érdektelen a tartalma.

Csakhogy a kugli profitot termel vele, innentől meg nem érdektelen, hiszen pénzt ér...csak te szeretnéd ezt mindenáron belemagyarázni.

örüljön hogy valaki ingyen hostolja a hobbi projektjét.

Szerinted. Más szerint meg nem.

neked úgy látom az a bajod, hogy neked nem jön belőle az ingyen pénz, mondjuk nem is tudom hova jönne ha nincs számlád.. ¯\_(ツ)_/¯

Tudsz te bármi mást, mint otromba hazugságokkal szennyezni a környezetet? Nekem nincs is YT csatornám. Na, próbálj meg még valamit rámhúzni, mert szemmel láthatólag ez az egyetlen, amit csinálni tudsz.

van esetleg statisztikád róla hogy hány embert érint pontosan a probléma? nem hiszem, hogy az mérőszámnak számít, hogy van rá guide hogy hogyan javítsd meg. én senkit nem ismerek akinek nem működik a yt premium rendesen. láttam én is 1-2 esetet, de ennyi.

STFW. Tele van vele. Még a blogposztban is linkeltem egy ilyen guide-ot. Még azt is leírtam, hogy mindig jönnek a monstrecorp fangirl-jei és megpróbálják elbagatellizálni; QED Mr. Write Only WORKSFORME Man.

a google fizet a feltöltött munkadért, amennyiben érdekes annyira a csatornád, hogy 1000 ember feliratkozzon rád. amit mondtam az valós példa, az egyik elektromos autókkal foglalkozó csatorna is az elején patreonból tartotta fent magát, bőven megvolt a havi 300k huf. az a baj, hogy te itt magadból indulsz ki, se munkád, se számlád.

Nem. Amennyiben valaki valakinek a munkájával profitot termel, akkor annak a valakinek fizetnie kell. Ez így korrekt. Ha a kugli csak annyit szedne be, ami a költségeket fedezi és úgy nem kapna semmit a kontentgyártó, az oké lenne, de nem annyit szed be.

na mind1, elfogadom, hogy szerinted a google egy gonosz nagy cég. bár máshol azt olvasom, hogy a szabadság bajnokai és hirnökei. sok az ellentmondás!

Az ellentmondásokat te próbálod kreálni, csak baromi szarul tolod. Gyakorold még, csak ne itt.

ott gyakorlom ahol akarom. akit zavar a youtube üzletpolitikája az tud menni vimeora, twitchre stb. nem kötelező használni. manapság már pikk pakk össze lehet szedni 1000 feliratkozót. akinek ez nem sikerül, annak nem sokat ér a munkája, ellenben tárolni kell a hobbi projektjeit. ez van sajnos. :)

ott gyakorlom ahol akarom.

Akkor gyakorold egy működés alatt álló vaskohóban. Ja, hogy az nem fog menni? Akkor mégsem ott gyakorlod, ahol akarod, hanem ott, ahol tudod, nemdebár?

akit zavar a youtube üzletpolitikája az tud menni vimeora, twitchre stb. nem kötelező használni. manapság már pikk pakk össze lehet szedni 1000 feliratkozót. akinek ez nem sikerül, annak nem sokat ér a munkája, ellenben tárolni kell a hobbi projektjeit. ez van sajnos. :)

Te valami végtelen ciklusba került droid lehetsz, komolyan. Ezeket eddig már vagy hatszor hoztad fel és hatszor cáfoltam. (Vagy csak tényleg ilyen szinten lennél analfabéta?) Irreleváns, hogy van más, mert a probléma ott van, hogy a kugli anélkül keres pénzt mások videóival, hogy visszaosztana belőle és mivel pénzt keres velük, ezért a munkájuk mégiscsak ér valamit, hiába próbálod megmagyarázni, hogy nem; ha nem ér semmit, hogy lett belőle pénz?

teljesen egyetértek a googleval abban, hogy nem mindenkinek adok instant pénzt.

 

A problema nem ez. A problema az, hogy a google, a chrome-bol csinal egy uj internet explorert. A web (egyelore) standardkoveto. Amint egy implementacio lesz, vagy weboldalt csak egy implementaciohoz igazitanak (amit minden internetezo hasznal), akkor a webes standardoknak lottek.

 

Ez egy nyilvanvalo teny. Standardot nem lehet egy implementaciobol csinalni.

Az osszes tobbi moralizalas lenyegtelen.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nekem is feltűnt, hogy a Clipgrab-ban, ami yt-dl-t használ atom lassan szedi le a videókat. Kb 80-77 KB-al. Ahogy elnézem a blogodban írtakat, akkor nem az app hibája. 

A leszedésre a megoldás:

 * virtuális dobozban futó Chrome - szkriptelve kattintással indított videónézés

 * Benne telepített MITM proxy Cert

 * MITM proxyban megvalósított stream lementés

 

Így úgy tűnik mintha Chrome-mal néznék és akkor működik. Ameddig nem lesz kötelező a chain of trust mindenütt, addig meg lehet csinálni. (Lásd Win11-nek kötelező a TPM csip már, én egy 5-10 évre saccolom, hogy teljes chain-of-trust lesz és teljesen a gyártó fogja eldönteni, hogy milyen programot hogyan futtathatsz.)

Amennyiben a gugli a szívatást valamilyen Chrome-only API-hoz, vagy mechanizmushoz köti, akkor mindegy milyen VM-et, meg proxy-t használsz, mert elég, ha a tecső megindít valamilyen callbacket és nem lesz a túloldalt, aki válaszoljon. Egyébként, ha csak a stream lementése lenne a lényeg, akkor ahhoz valami kuglis extension is jó lenne, ami felviszi a krómot a tecsőre, kiberheli a videó URL-jét a JSON-ból, aztán letölti; ezzel a felállással a kugli nem tud mit kezdeni, mert krómból nézi a júzer. Csakhogy a live viewhez ez nem jó.

en ugy szoktam, hogy elozo este beteszem, hogy masnap mit fogok nezni/hallgatni az androidos newpipe-ba.

(downloads fulon le van toltve)

Nekem mindegy a kb. napi 10-20 video, hogy darabja 100-140kB/s -cel jon vagy egyenkent 3MB/s-al.

 

Ha bongeszobol neznem a youtube-ot, akkor frankon ezzel menne el az eletem. Igy is durva, mert mar ennyi "holtideje" alig van az embernek.

 

Most hallgattam meg pl. MZP egyik hodmezovasarhelyi kozgyuleset, ami 4 ora volt (700MB a legalacsonyabb, azaz 144p minosegben).

 

De ehhez kellett egy jo adag korfureszeles....

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ezt az "azonnali" dolgot kell elengedni. Lehet masnap az aznap belinkelt szuperjo videok felet se akarod megnezni.

El kell fogadni, hogy a youtube-on tobb video van, mint amit egy emberelet alatt vegig lehetne nezni.

 

Az ilyen szenzacios hireknel is ugy szoktam, hogy varok egy fel evet, hogy kideruljon mi lett, nem itelkezek. Valahogy ez a turelem kell hianyzik a nepekbol.

Szor menten, nezd meg egyszer az IT crowd kulonkiadasat (sorozat befejezese utan vagy 2 evvel jott ki).

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nálam newpipe audio letöltése elég gyors, nem tapasztaltam lassulást. Mondjuk amit csak hallgatni akarok, azt nem 144p videóban hanem 48kbps M4A audióként töltöm le, így kb. 35Mb egy másfél órás anyag, ami elég hamar lejönne lassan is. De most direkt kipróbáltam, a netem max sebességével (jelenleg 100Mbps) tölti a youtube videó hangsávját.

Tartok az ellenkezőjétől. A YT mostanra már nézhetetlen a sok reklámtól és a YT Premium sem jelent menekvést - hiába fizetne sok ember a reklámmentességért - ott is reklámok vannak. Persze "hiba". :P Majd javítják. Évek óta folyamatosan javítják... Szóval szerintem nem véletlen a dolog: ha nem is a youtube-dl userek, de a "reklámkerülők" összességében már nagyon is tényezővé váltak.

Hogy jön ez ki? 

Angliaban a benzinkuton meg a levegoert is fizetni kell. Igy szocializalodtak a userek azon a piacon. Hiszen ugyanaz a jofej Shell meg BP kut van ott is plusz sokkal tobb auto van tehat a beveteluk is a tobbszorose mint mashol. Oszt megis :D

Hogy lehet-e bármit érdemben kezdeni a throttlinggal, azt egyelőre nem tudom, de ahogy nézem más sem, csak mindenféle workaroundok vannak lehetőségként, illetve az, hogy az ember krómból nézi a tecsőt.

A Kodi-s Youtube addon dev kiadásában már van javítás, nálam működik. Nem mentem bele mélyebben, de olyasmit olvastam az egyik issue alatt, hogy a Youtube stream URL-ben kapott 'n' paramétert kell megváltoztatni ahhoz, hogy a throttling-ot kikapcsolja.

https://github.com/anxdpanic/plugin.video.youtube/blob/master/resources…

De ne legyen igazam; jobb lenne, ha a kugli végre észhez térne és keresne valami ésszerűbb megoldást a reklámjaira.

Egyszer majd kiírja "A továbblépéshez kapcsolja ki a reklámblokkolót", akkor én is el fogok kezdeni aggódni :)

Manapság reklámblokkoló nélkül nem lehet internetezni. Mivel a melós gépemen a Chrome profilját távolról adminelik és semmi kiegészítőt nem szabad telepíteni csak szörnyülködök, hogyan néznek ki egyes oldalak reklámblokkoló nélkül. Lehet ez is a céges policy része, talán kevesebbet internetezik az alkalmazott, ha minduntalan fos reklámokat kell nézegetni.

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.