4G modem és melyik szolgáltató

Fórumok

Sziasztok!

2 hétre utazok Magyarországra és szükségem lenne egy 4G-t tudó eszközre, amivel internetet tudok megosztani. Telefon is lehet, de nem ártana, ha jó lenne az antennája. Egy tanyán leszek vályog között, vagy úton intézni a dolgaimat. A tanyán van 4G és amikor nyáron voltunk ott, az O2 elég jó sebességet adott, gondolom a Telekom hálózatát használta.

Milyen eszközt javasoltok erre és melyik lenne a legjobb szolgáltató? Ha jól számolom, kb 150 GB adatforgalmam lesz összesen. A telefonszámot később is megtartanám, mivel tavasszal véglegesen hazaköltözünk.

Hozzászólások

TP-Link TL-MR100 + telekom domino sim (egy hónap korlátlen 9900 huf)

Vodafone-tól vettem legutóbb. Pontosabban Auchan polcáról 500 Ft-ért levettem egy SIM-et. Utána itthon rávásároltam 8000 Ft-ot, Vodafone webjén beraktam az összeget a mobilnet konstrukció zsebbe és ezzel ki is váltottam egy 500 GB/30 nap konstrukciót.
Eszköznek:
   - tetszőleges előző telefon + WiFi hotspot (USB-n tölthető közben)
   - vagy R219Z (Vodafone) belső akku + USB ethernet is ad a WiFi mellett és innen megy a táp is
Tanyán ha kicsi lenne a mobilnet jelszint és lassú lenne, rúd + némi szigetelőszalag hasznos. Kültéren a magasság segít. A WiFi-n meg úgyis leszórja a jelét.

lol:

"Kérjük, hogy adj meg egy értesítési telefonszámot!"

és csak +36-os számot lehet.

MR6400, ha gyenge lenne a jele, akkor lehet rá tenni SMA csatis antennát is.
Telekom Domino maraton vagy miszösz, 9900Ft/30 nao korlátlan.
Ha a hazaköltözés is a tanyára lesz és jó ott a Telenor sebessége, akkor lehet inkább majd azt választanám. Fele annyiba kerül és adnak publikus IP-t.

Sziasztok!

Felmelegítem a témát balatoni nyaralóval, nyári "home office"-hoz. 4G hálózat egyelőre elég, stabil WIFI legyen a végén és elfogadható árú csak mobilnetes kártya.

Kinem nem inge, ne vegye gatyára

Próbáld ki a Yettel internetét fél évig ingyen próba és ha nem tetszik visszaviheted. A két hónap belefér a tesztbe.  ;-)