LineageOS telefon hangerő túl nagy

Fórumok

Sziasztok,

Van egy historikus problémája a LineageOS-nak ami szerintem már a CyanogenMod-os időkben is jelen volt. Legalábbis úgy emlékszem hogy az őskorban az LG P500-am is produkálta, és egybefüggően minden telefonom LoS-sal a mai napig (Redmi Note 8).

Tehát a jelenség: befut egy hivás, felveszem, és a hangszóró kényelmetlenül magas hangerőn szól. Hiába van a csúszka legalul. Sőt, mivel legalul van, ha lefelé nyomom, semmi nem történik. Ha felfelé nyomom, akkor beáll a csúszkának megfelelő halkabb értékre. A következő hivásnál meg ugyanez lezajlik.

Abban nem vagyok biztos, hogy általam inditott hivásnál is megvan-e ez, esetleg akkor is, ha nem a legkisebb értéken van a csúszka, hanem mondjuk 1-el feljebb. Kicsit olvasgattam a témában, és a vendor specifikus konfig fájlok között lehet a hangerőket maximalizálni, lehet, hogy az lesz a vége, ha nincs jobb ötlet.

Köszi!

Hozzászólások

Én ugyanezzel a jelenséggel találkoztam már stock Android-nál is

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

https://gitlab.com/LineageOS/issues/android/-/issues/1264

https://gitlab.com/LineageOS/issues/android/-/issues/1061

https://www.reddit.com/r/LineageOS/comments/b9u3dt/call_volume_too_loud/

Az az érzésem egyébként hogy a LoS-nál mismatchel a konfig és a SoC driver/firmware. Valószinüleg valami generic config lehet benne ami a csúszka min-max és step értékeit definiálja. Valami ilyesmiről irogattak a fenti linkeken is. Lehet hogy lezúzom a LoS -t, egyébként sem vagyok kibékülve a minőségével, és visszapakolom a gyári szoftvert.

Update: két dolgon változtattam. A settings menüben a call volume -ot 1-el feljebb raktam, illetve irta valaki, hogy a VoLTE kikapcsolása is segithet. Miután ezek megvoltak, pont hivott ma valaki, és megjavult a dolog. Vagyis a hangerő annak megfelelő, ami a csúszkán van, és nem is kellett piszkálni.

Azt már nem nagyon van kedvem kikisérletezni, hogy pontosan melyik használt :)

Őő, telefonálásra. :) De már arra sem.

A megértésem szerint ha van LTE kapcsolat és bekapcsolod a VoLTE -t (azaz voice over LTE) akkor a régi recsegős hang helyett jobb hangod lesz, mert egy adat/IP alapú átvitelre vált át, amiben jobb a hangminőség.

Ugyanaz mint a VoWifi, csak mobil adatkapcsolaton keresztül.

Hogy ennek mi köze a speaker hangerőhöz, lövésem sincs, de segitett ez, vagy a csúszka állitása.

ps.: https://community.fxtec.com/topic/3337-workaround-for-the-too-high-in-c…