tablet chat alkalmazással, okosóra nagyothallóknak

Fórumok

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem az alábbi témában.

Sajnos nagyapám teljesen megsüketült, egyedül él. A telefont nagyon nehezen kezeli. Felhívni még fel tud, sms-t nem mindig tudja elolvasni (nem tudja, mit kell nyomni), elfelejtette - sajnos szellemileg is kezd leépülni. Szóval telefonon nem tudunk kommunikálni.

Kéne valami olyasmi, hogy egy tablet, amin folyamatosan fut egy cset app full képernyőn (és lehet, hogy olyan is kéne, hogy úgy tudjam bekapcsolni a mikrofont, hogy neki nem kell a hívást elfogadnia).

Van kulcsom a lakásához, de kétszer is jártam úgy, hogy nem tudtam bemenni, mert bennehagyta a zárban belülről, csengőt nem hallja, stb.

Gondoltam, jó lenne egy karóra (vagy bármi), amit meg tudok rajta rezegtetni és kiírni rá távolról, hogy "nyisd ki az ajtót!", vagy "nézd meg a tabletet", stb.

Érdeklődtem a SINOSZ-nál, nagyon kedvesek voltak, de nem tudtak érdemben segíteni.

Van ötletetek esetleg?

Köszi!

Hozzászólások

Tudom h nem ezt kerdezted de hatha hasznos: leteznek vesz funkcios zarbetetek, pont idosek felugyeletehez. 
Ezek akkor is nyithatoak maradnak ha belulrol benne marad a kulcs es szinte mindenhol kaphatoak

Ezzel

Régen a gyerekeknek adtam így játszani a telefont.

A rezgős óra azért macerás, mert vagy BT közelben kell lennie, vagy ha eSIM, akkor meg baromi sűrűn (naponta) kell tölteni, azaz ha feledékeny, azon nem segít. A kettő közti átmenet a wifi képesség, de azok is csak kb 2-3 napot bírnak ha folyamatos a kapcsolat. 

Plusz érdemes felszerelni a lakást "okos" égőkkel, vagy vezérelt hagyományossal, mert ha minden helyiségben van egy pirosan villogó lámpa amikor azt szeretnéd hogy menjen a tablethez, akkor észreveszi