Hamilton terelése

"Megtisztelő" egyes Reddit-huszárok irántam tanúsított figyelme 😉, ezért jelezném, hogy Verstappen ellenében (jobb híján) Hamiltonnal vagyok, de a politikai mitugrászsága helyett koncentráljon inkább a VB-re, nehogy elkenjék a száját. Értem, hogy hatásvadász politikai nyilatkozatokkal igyekszik elterelni a figyelmet a számára rendkívül kellemetlen Verstappen-ügyről ... azt hiszem mindenkinek jobb lesz, ha marad a suszter a kaptafánál ... 🤫

A kérdés akkor ... Ki volt a hibás? Hamilton vagy Verstappen? Szerintem versenybaleset volt ... Felesleges volt Hamiltont büntetni.

Hozzászólások

„Mondjuk ha Varga Judit szerint Hamilton maradjon a versenyzésnél, akkor szerintem elvárható lenne, hogy az igazságügyi miniszter maradjon az igazságnál.”

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Szerintem is versenybaleset, de Hamiltonnak lehetett volna több esze és elkerülhette volna ennyi rutinnal, szóval szerintem jogos a büntetés. Ha nincs a piros zászló akkor ő is benyalta volna merci szerint.

VB szempontból és inkább Max felé húzok, de nem örülnék ha bármelyik elhúzna, dőljön el az utolsó versenyen.

Ez is egy velemeny, viszont az is, hogy huzzon a rakba a hazai kozeletbol, ne velemenyezzen. A szulohazaja ugy lepett az EU intezmenybol, mint akit kergettek.. ervenyes nepszavazas utan, minden kesobbi trukkozes ellenere is. Annyira egyetertettek es azonosultak az intezmenyi keretekkel, hogy inkabb integettek egyet. Jeah. Akkor nem volt arca. Szoval nem kerjuk a velemenyet, soot legkevesbe az o velemenyet kerjuk. Koszonjuk!

^Inkabb errol szol ez a szal szerintem.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Korábban már beszéltünk róla ... Már ezen eset előtt. Hamilton előszeretettel húzza elő az elnyomott kisebbség/"azért, néger vagyok kártyát". Amellett, hogy tényleg tehetséges, pályafutását sokszor segítette kivételezés, részrehajlás. A magánéletében pedig eléggé ellentmondásos, amit tesz nyilvánosan, az nagyrészt színház. Nem csak szerintünk, magyarok szerint, akikbe most beleállt, hanem a mások szerint is:

A végére pedig Hamiltonnak egy kis történelmi összefoglaló: Történelmi lecke Hamiltonnak, aki megmondja nekünk magyaroknak, mit kell tennünk

trey @ gépház

Kutyase’ kérte rá. Remélem.

Majd valamelyik arab országban járjon a pofája szabadedzés előtt, és lássuk el tudja-e hagyni az helyszínt saját lábán, vagy mondjuk lebombázzák a pályával együtt a getzibe. Csak azért, hogy lássa mi van akkor ha valóban nincs demokrácia, és nincs liberálfasizmus. Lássa, ha valóban bátor egy kormány, akarom mondani ha simán lehet bátor. Csak mondom, hogy ott van, ahol a homokosokat ledobják az emeletről.. nos, ott kellene reklamálni, mégpedig jogosan. Itt semmi baj nincs, jogegyenlőségük van, pontosabban jogegyenlőség + pozitív diszkrimináció. 
 

Hirdess egy munkát, aztán ne ne vedd fel a nyíltan homokos jelentkezőt. Mész is a levesbe. Itt ez van, remélem ezt is elmutogatta neki valaki.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

ok, akkor lemegyek kutyaba hogy te is megertsd. amikor szargyarto, dajcs es a tobbi ingyenelo tolvaj geczi a nemeteket es a hollandokat ekezi, akkor vajon miert nem indul be nalad az ami most hamilton kapcsan? miert nem szolsz be nekik is, hogy ne pofazzanak bele mas orszagok dolgaba, plane ha azok ezer millardokat loknek ide, amit a fentiek orommel lopnak el a maguk es csaladjaik szamara?

Hozzám nem kell kutyába menned, azt tartsd meg másnak, akár a rokonaidnak egész nyugodtan, de azért előtte kapjál be valami andaxint, vagy verj egy egy boxzsákot, nehogy rossz vége legyen.

Ha egy retek politikus politikát játszik, az ok. Ha egy idetévedt senkiházi sunyi veri tele a világot bőven fikázva, az nem ok. Főleg ha terelésből teszi.

Ui tényleg kapjál be valami nyugtatót baszod.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nem ertem mit szeretnel. Ha az angol kiralysag _mukodeset_ fogurazod ki akkor ugyanazt csinalod mint amit az angolok is. Nem az angol nepet kritizalod vele, tekintve, hogy ok nem az udvartartas reszei. Az allamforma a kiralysag, attol meg mukodesi elvben a pralamentaris demokracia jegyeit viseli. 

Miért ne lenne igaz? Akit a bíróság eltiltott a közügyek gyakorlásától, az nem élhetett a lehetőséggel, de ennek oka van. A kiskorúak nem szavazópolgárok. Aki gyámság alá van vonva, az szintén nem szavazhat szerintem, mert nem alkalmas rá. Aztán vannak, akik nem éltek a lehetőséggel. Nyilván csak azt vehetjük figyelembe, aki kegyeskedett felemelni a fenekét a fotelből, elballagott a szavazóurnához, s leadta a voksát.

Fogalmam sincs, honnan jön az az ellenzéki becsípődés, hogy akik nem mentek el a parlamenti választásokra, azok mind az ellenzékre szavaztak volna. Nyilván volt kormánypárti is, aki kirándulni ment szavazás helyett, meg javította otthon a mosógépét, meg egyszerűen csak úgy érezte, nem egy szavazaton múlik ez. Bár minden szavazat épp csak egy.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Fogalmam sincs, honnan jön az az ellenzéki becsípődés, hogy akik nem mentek el a parlamenti választásokra, azok mind az ellenzékre szavaztak volna.

Ilyet senki nem mondott, viszont az sem kellene állítania senkinek, hogy azok, akik nem mentek el, a jelenlegi kormányra szavaztak. Sokan azért nem mentek el, mert ez az egész teljesen hidegen hagyja őket ilyen vagy olyan okból, sokan azért maradtak otthon, mert mindegyik oldallal tele van a tökük, és nyilván sokféle oka lehet annak, hogy aki nem ment el szavazni, az miért nem ment el, de az tény, hogy rengetegen nem mentek el. Azokat legyél kedves nem azokhoz számolni, akik a kormányt választották, mert ők nem tettek ilyet, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy a többség nem bízta meg ezt a kormányt semmivel.

 

Nyilván csak azt vehetjük figyelembe, aki kegyeskedett felemelni a fenekét a fotelből, elballagott a szavazóurnához, s leadta a voksát.

Akik elballagtak szavazni, azoknak hány százaléka szavazott legutóbb a jelenlegi kormánypártokra pártlistán?

https://www.valasztas.hu/ogy2018

az orszag ~fele, nem akarta a fideszt. de ha mar ott tartunk hogy ki kit nem akart, akkor az orszag ~80%-a nem akarta jobbikot, az orszag maj' 90%-a nem akarta az mszpt, es tobb mint 90%-a nem akarta az LMP-t vagy a DK-t. :)

tudod, statisztika! amibol ki lehet hozni mindennek az ellentettjet _is_ ;)

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Ez volt az állítás:

a magyar kormány a magyarok többségének megbízásából kormányoz

Az állítás szempontjából irreleváns, hogy hányan nem akartak bárkit is, akár a kormánypártokat, akár más pártokat, egy dolog számít: bizonyíthatóan hányan szavaztak a kormánypártokra, ami alapján nem igaz a fenti kijelentés. A többi csak duma és terelés.

Ne tegyünk úgy, mintha lenne a néhány fős kormányzat, meg lenne a nép, aztán ha beszólnak a kormánynak, akkor csak annak a néhány főnek szólnának be, mert nem a kormány áll szemben a néppel. A kormányzat a választói akarat mentén igyekszik a népet képviselni, de értékkülönbségekből fakadóan ez legjobban azok felé megy, akik megválasztották, hatalomba segítették.

Ugyanakkor, amikor a külügy igyekszik hazahozni az ostoba magyar szurkolót Németországból, nem aszerint hozza haza vagy sem, hogy kire szavazott a szurkolónk 2018-ban. Hasonlóképpen a járványügy intézkedések sem olyanok, hogy fideszeseket oltják, az ellenzékieket meg irtsa a kór, hanem minden magyar állampolgárra egyformán vonatkoznak a szabályok. Bár tudom, divatos a kormányt a nép ellenségének tekinteni, csak ez ostobaság, hiszen épp a nép választotta meg többséggel. Nem mindenki, de a legtöbben. És akik nem rájuk szavaztak, azoknak sem ellensége a kormány, csak értékütközés miatt több a súrlódás. Akinek annyira ellenség, azoknak nyitva vannak a határok, nem jár érte munkatábor.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ne tegyünk úgy, mintha lenne a néhány fős kormányzat, meg lenne a nép

Nem teszünk úgy. Jelenleg ez így van. Soha nem lesz olyan kormány, akivel mindenki elégedett, viszont most szinte csak azok elégedettek, akik megeszik a kormány populista szövegeit.

 

amikor a külügy igyekszik hazahozni az ostoba magyar szurkolót Németországból, nem aszerint hozza haza vagy sem, hogy kire szavazott a szurkolónk 2018-ban

Nem hát. Azért hozza haza az ostobát nagy csinnadratta közepette, mert ez is tetszik a szövegeiket kajálóknak. Még adják is az ostobák alá a lovat.

 

Bár tudom, divatos a kormányt a nép ellenségének tekinteni, csak ez ostobaság, hiszen épp a nép választotta meg többséggel. Nem mindenki, de a legtöbben.

Úgy teszel, mintha nem lennél tisztában a fogalmak jelentésével, mintha nem menne a számtan, pedig még matematikából is komoly dolgokat tanítottak neked.

Egyébként attól még lehet a nép ellensége egy kormány, mert korábban lehazudta a csillagokat is az égről a megválasztásáért. "Pay no attention to what I say to get elected."

 

Akinek annyira ellenség, azoknak nyitva vannak a határok, nem jár érte munkatábor.

Fordítva ülsz a lovon, az emberek négyévente elzavarhatják az "annyira ellenséget", csak ehhez kevesebb birka kellene. Persze az is járható út, amit mondasz, sokan el is mentek már, és nem is kívánkoznak ide vissza.

jo hat amig az ellenzek nem veti le ezt az "fidesz szavazo == balfasz || hulye" axiomat, addig ne is csodalkozzanak hogy nem jutnak elore. sokan vannak akik gyulolik a fideszt, de a tobbieket meginkabb nem kivanjak, igy a kisebbik szarra szavaznak... de igy nehez lesz megnyerni oket, ha balfasznak nezik

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Nem így van. Rögtön itt vagyok én nem kormánytagként, s majd én eldöntöm, hogy azok a beszólások, amelyek szerinted csupán a kormányt gyalázzák, engem is sértenek-e vagy sem. Szerintem ehhez nem veszem igénybe a segítségedet. Egyébként a populizmussal mi is a bajod? A populáris az népszerű. Meglátásom szerint a populizmus önmagában nem rossz, hiszen a mindenkori kormány célja épp az kell legyen, hogy a lehető legtöbb ember éljen a lehető legboldogabban, nem pedig az, hogy kevesen jól, sokan pedig rosszul. Az előbbihez népszerű, populáris intézkedések vezetnek.

Azért hozza haza az ostobát nagy csinnadratta közepette, mert ez is tetszik a szövegeiket kajálóknak.

Tehát hagyta volna ott a magyar külügy a hülye szurkolót, csak nehogy a populizmus árnyéka vetődjön a kormányra. Rohadjon meg német honban a hülyéje, a lényeg, hogy az ellenzék ettől is jobban érezze magát.

Úgy teszel, mintha

Említettem már, hogy nem csak listás, hanem egyéni képviselőkre történő szavazás is van a választásokon? Továbbá fentebb mondtam, hogy nem a Fidesz és az Ellenzék kétpártrendszer van.

az emberek négyévente elzavarhatják az "annyira ellenséget"

Nem látod túl negatívan a világot? Nem elzavarni kell valakit, hanem bizalmat szavazni azoknak, akikről vélelmezzük, hogy az értékrendükhöz közelálló kormányzást fognak megvalósítani.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem így van. Rögtön itt vagyok én nem kormánytagként

Te vagy a többség? :)

Ahogy te eldöntöd, hogy hogyan vélekedsz erről, úgy más is eldönti, viszont te azt is el akarod dönteni, hogy hányan döntenek úgy, mint te. Hülyeséget írtál, be kellene látnod, de nem megy. Nem baj, megszoktuk.

 

Tehát hagyta volna ott a magyar külügy a hülye szurkolót

Legalább büszkének nem kellene lenniük rá, nem kellett volna körülötte a nagy cirkusz, bár neked láthatóan ez is "bejött". Nem tudom, mi ilyenkor a követendő eljárás, de túl nagy dicsőséget nem hozott ránk sem ez a "szurkoló", sem a többi letartóztatott és megvádolt társa.

 

Említettem már, hogy nem csak listás, hanem egyéni képviselőkre történő szavazás is van a választásokon?

Említetted. Akkor sem támasztottál vele alá semmit, és most sem. Szerinted hányan tudják, hogy az az egyéni jelölt, akire szavaznak, valójában milyen ember, mit fog majd tenni (főleg értük), mire lesz majd képes? A döntő többség (ez nem azokat jelenti, akiket szerinted megbántott Hamilton) olyan, hogy eldönti, melyik pártra szavaz, majd megnézi, melyik egyéni jelölt viseli (bevallottan, láthatóan vagy csak köztudottan) ugyanazt a "mezt", és szavaz arra.

 

Nem látod túl negatívan a világot?

Nem. A "mi" világunk ilyen.

 

Nem elzavarni kell valakit, hanem bizalmat szavazni azoknak, akikről vélelmezzük, hogy az értékrendükhöz közelálló kormányzást fognak megvalósítani.

Túl sok választási kampányt láttam már, túl sok szavazáson vettem már részt, így a fenti maszlaggal engem már nem etetsz meg. Ahogy egy régi vicc mondja: "Orbán a javunkat akarja, de mi nem adjuk oda neki'". Orbán helyére írhatsz nagyjából tetszőleges nevet akármelyik oldalról, akkor is igaz lesz, legfeljebb a mértéken lehet vitatkozni, hogy mennyire akarják a "javunkat".

A fideszre a választáson résztvevő magyarok 49,27%-a szavazott.

Tehát nem igaz, hogy a választáson szavazók többsége bízta meg őket.

Még kevésbé igaz, hogy a válasra jogosultak többsége bízta meg őket.

Az meg már tényleg már egy kicsit sem igaz hogy a magyarok többsége bízta meg őket, ahogy fentebb valamilyen misztikus okból elhangzott.

Kis, közép-európai mandela-effektus :) (tényleg rengeteg ember van, aki úgy emlékszik, hogy a Fidesz elvitte a szavazatok többségét, de még az is előfordul, hogy valaki úgy emlékszik, hogy a kétharmadát, így működik az agy :) )

“Any book worth banning is a book worth reading.”

No, de ha van A, B, C, D, E, F alternatíva, és az A-ra szavaznak a legtöbben, akkor ők nyerik a kormányzásra a megbízást. Valamint számomra megmagyarázhatatlan oknál fogva a jelenlegi ellenzék szeret úgy beszélni a választásokról, mintha csak listás lenne egyéni nélkül, továbbá úgy beszéltek, mintha lenne a Fidesz és lenne az Ellenzék, mintha kétpárt-rendszer lenne. De nem. Van a Fidesz, van az LMP, van az MSZP, van a Jobbik, van a Momentum, meg ahány csillag van az égen, s ezek közül még mindig a Fideszre szavaztak a legtöbben.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"... ezek közül még mindig a Fideszre szavaztak a legtöbben."

vs. 

"a magyar kormány a magyarok többségének megbízásából kormányoz"

Ez két teljesen különböző állítás. És a második elég egyértelműen nem igaz.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Valóban pontatlan volt a megfogalmazásom. Mindebből viszont ne vond le azt a szintén és nyilvánvalóan tévees következtetést, hogy aki nem a Fideszre szavazott, az valamelyik ellenzéki pártra adta volna a szavazatát. Arról az apróságról nem is beszélve, hogy vannak pártok, de nincs olyan párt, hogy Ellenzék.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Pártlistán? Az egyéni már nem is számít? Amúgy többen szavaztak a Fideszre, mint bármelyik másik pártra. Ezért lett a Fidesz-KDNP kormányzó pártszövetség, meg azért, mert koalícióra sem kényszerült, önállóan is megvan a parlamenti többsége. Remélem, három és negyed évvel a választások után nem mondok ezzel újat.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

a többség nem bízta meg ezt a kormányt semmivel.

Aki nem megy el szavazni, az szimplán azt mondja, hogy "nekem mindegy". Szavazni elmenni állampolgári KÖTELESSÉG. Aki nem megy el, és utána szidja az aktuális győztest, annak kuss a neve.

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

Te bel, -kül, -aktuálpolitikai kontextusba helyezed, ami igy szunjektiv. En az objektiv ertelmezest eroltettem.

Legyen akkor extrem pelda is:

1. Hamilton beszol a pirez kormanynak a nepirtas miatt. Ezzel vajon a pirezeket szidja?

2. Orban Viktor eliteli Miloševićet amiert hanoruba taszitotta a jugoszlav tagallamokat. Akkor o a szerb nepbe allt bele?

Valahol Apáti Bencének igaza van ebben:

"Köszönjük Hamilton a plusz két százalékot, és jó térdelést kívánunk!"

Nem lennék meglepve, ha füttykoncerttel köszöntenék őt. Tényleg maradjon a versenyzésnél, annak kiváló. Viszont a pályán kívül csak egy hülye gyerek.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Én is, amikor vendégségbe megyek, viszek egy orrcsipeszt, hátha büdös a vendéglától lába. Ha csak kicsit büdös, akkor diszkréten felteszem a csipeszt, ha nagyon, akkor szóvá is teszem. Mert értékrendemnek kell lenni körülöttem mindenhol, sőt!

> Sol omnibus lucet.

Én beültetném mindkettőt egy WRC-be, hogy az erdőben mutassák meg 200-al, hogy ki a fasza gyerek. Ez egy száguldó cirkusz. Jó-jó, de van jobb. 

F1: Nem tartotta be a szavát, lebuktatták Hamiltont

Az elmúlt években Lewis Hamilton előszeretettel áll bele közéleti témákba, jellemzően a sporttal összemosva azokat. Amellett, hogy a színesbőrűek és az LMBTQ-közösség mellett is kiállt a közelmúltban, a környezetvédelem elkötelezett hívének vallja magát a hétszeres világbajnok. Ennek jegyében vegán étrendre állt át, eladta a magánrepülőjét, tavaly ősszel pedig a Reutersnek nyilatkozva elmondta azt is, hogy ezentúl csak környezetbarát, elektromos hajtású autókat hajlandó vezetni.

„Más autókat már nem is használok, csak a Mercedes EQC-met” – tette le a nagy esküt, hozzátéve, hogy egy Smart EQ ForTwo is parkol a garázsban. Mint arról a Motor1.com beszámolt, ehhez képest egy nem túlságosan környezetkímélő autóban videózták le Hamiltont, mégpedig egy 760 lóerős, V12-es motorral szerelt Pagani Zondában, ami már jó ideje gyűjteményét színesíti csakugyan. A Mercedes brit versenyzője a Magyar és a Belga Nagydíj közötti négyhetes szünetet Monacóban tölti jelenleg.

trey @ gépház