Hogy találok meg egy programot Windows alatt?

Pár napja volt itt az ingyenes játékok topicban, hogy a Tell Me Why ingyen elérhető. Gondoltam, kipróbálom. A MS Store-ban kiválasztottam, kis küszködés után letöltötte (nem lehet akármilyen sorrendben, de az MS Store rossz sorrendben próbálta és nem sikerült, kézzel kellett kibogozni a sorrendet).

Elkezdtem játszani. A Steam kontrolleremet nem ismerte fel kontrollerként, de azért a sétálást, nézelődést, olvasást lehetett róla irányítani, de pl. olvasáshoz már Q billentyű kellett, meg a választható beszélgetés opciókhoz is egyszerre kellett a kontrollert és a billentyűzetet nyomni, szóval nem volt kényelmes.

Van egy Xbox-360 kontrollerem, azzal kipróbáltam, azt felismerte mint kontroller és ment minden jól (kivéve, hogy a kontroller kábele megtörhetett korábban ezért kontaktos, és folyamatosan jött, hogy nincs meg a kontroller, nyomj Á-t, megvan, nincs meg...).

Azt tudom, hogy Steam-en kívüli játékokat is a Steam-hez lehet adni, így a Steam menüjéből indíthatóak ezek, és úgy emlékszem valaki azt mondta, hogy ilyen esetben bármilyen Steam által kezelt kontroller működik a játékokkal. Szóval ezt akartam kipróbálni, de azzal szembesültem, hogy nem sikerült megtalálnom az app-ot.

A Steam-en belül ad egy listát, amiket felismert, és ezeket hozzá lehetne adni. De ez az app nem volt közötte.

Gondoltam hát bizonyára a Program Files vagy Program Files (x86) esetleg a Program Files (x86)\Microsoft alatt lesz... de nem. Vagy ha ott van, akkor el van dugva valami olyan néven, amit nem találok.

Gondoltam majd trükközök és a start menüből kihúzom az asztalra, ott lesz a path a linkben... de nem. Target type és a Target valami random generált betű szám sorozatot tartalmaz, Target location-hoz meg csak annyit ír, hogy Applications, ami nekem nem mond semmit.

Google keresés közben rátaláltam arra az információra, hogy Steam-ben is ingyenes a játék, szóval hozzáadtam a Steam fiókhoz és letörlöm az MS Store-ból feltett verziót hamarosan, de kíváncsi vagyok, hogy ha Steam-ben nem lenne elérhető (vagy nem ingyen), akkor hogyan is kellene hozzáadnom, hogyan találom meg, hogy hová lett telepítve?

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 06. 09., sze – 18:41

A C:\Program Files\WindowsApps alá kerülnek a store-os cuccok. Nem úgy tervezték, hogy könnyedén kotorássz benne. :D

Az hagyján, én egyszer beállítottam, hogy ne ide telepítsen, mert nem volt elég hely a meghajtón, meg amúgy sem szeretek játékokat a C:-n tárolni. Aztán a D: meghajtón hozta létre a WindowsApps könyvtárat, amivel még nem is lenne gond, de azóta már a játékot töröltem, de ezt a könyvtárat az istenért sem lehet eltávolítani. 

"Ha nem látom nem bánom" alapon elrejtettem, azóta ott szunnyad :)

Nincs ebben semmi. Ez a Windows-életérzés. A MS jobban tudja, mi kell neked, önállósítja magát a rendszer a háttérben, mindent elrak olyan helyre, hogy ne tudd hol van. Plusz hiába állítod be, csak azért se lesz hatása. Ha ki is erőszakol az ember haladást, szívás a vége. Ez annyira tipikus, hogy ha valaki ezt név nélkül említi, akkor is azonnal világos, hogy Winről van szó.

Bár ebben az esetben lehetett benne egy kevés user error is, mert lehet kézzel törölted a játékokat, és nem a Store-ból. De ennek ellenére tőled elvárnám, hogy Linuxosként tudd törölni Linux alól.

“I didn’t start using Linux so I could have friends.” (Luke Smith, 2019) 🐧