Telekom internet + IPTV saját rúterrel

Sziasztok!

Jelenleg van 1 Telekom lakossági előfizetés, amihez a T adott 2 db eszközt. Az egyik a rúter+Wifi-t szolgáltatja. Ebbe az eszközbe jön be az optikai kábel. Innen megy tovább 1x UTP a másik T eszközbe, ami pedig a TV-nek adja a képet, illetve ez csinálja a músor felvételt/visszajátszást.

Szeretnék a Telekom rútere helyett sajátot használni, leginkább IPSEC tunnel kiépítése miatt. Azaz a T rúterét lebutítani bridge-only módba. A Wifi-t megtartanám a T eszközén, bár nem egészen látom ez lehetséges-e ilyen topológiában.

Mivel nem vagyok helyben az eszköznél, kérdéseim:

- a Telekom ilyen IPTV-s internetszolgáltatásnál PPPoE-t használ username+password, vagy sima IP kapcsolatot kell állítani a WAN-ra?
- publikus IPv4 címet + a bridge módot hogyan kell kikövetelni az ügyfélszolgálaton keresztül?
- egyéb szopás amibe bele fogok futni?

Hozzászólások

A TV doboz hackelés nélkül csak a saját cuccukból fog menni (külön IPoE vlanként van az eszközükbe bekonfigolva), a publikus ip címet szerintem a nat@telekom.hu-nál, a bridge módot legalábbis a HG8245H eszköznél a felhasználónév/jelszó elrontásával lehet "aktiválni".

Nekem egy doboz van, ott bekapcsoltam a PPPoE Passthrough, a xiaomi routeren meg beloginoltam a telekomos loginnal. Én hagytam mind a kettőt aktívnak (állítólag 3-at lehet). A tv megy a trés eszközről, illetve wifin azon is lehet netezni, a xiaomiról meg megy minden más :)

Szopás nem volt.

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

Két opciód van:
1) PPPoE Passthru - ebben az esetben ba..hatod a gyári wifi-t
2) A saját routeredet beteszed DMZ-be, ebben az esetben simán mehet az IPSec. 

Ps: megfelelő beállításokkal az IPSec is kilát NAT mögül.

En a magam reszerol hagytam a T routert kikapcsoltam rajta a WIFI-t es a lan portra radugtam UnifiAP-LR-t... Van meg egy pihole is a halozaton, igy van rendes Wifi, a pihole megoldja a reklamokat es az IPSEC miatt betelefonaltam Vandanak... Ok nem tudtak de atkapcsoltak egy masik fizetos support oldalra ahol 2 mondatbol tudtak mi a nyugom es mar engedelyeztek is az IPSEC tunelleket. Hogy az miert nincs alapbol nem ertem... Igazabol ha nagyon nem akarok bohockodni akkor nincs szuksegem masik routerra. Nyilvan van olyan scenario ahol kellene, de alapdolgokhoz nem.