F.I.R.E. HU edition, hülyeség lenne így?

Fórumok

Sziasztok,

Legkésőbb 45 éves koromban kiszállnék a mókuskerékből (IT üzemeltetés, rendszer- és alkalmazásintegráció projektek), és az IT-ból is. Van megtakarítás, de a FI már nem fog összejönni (kb. 60 lennék addigra), ahhoz túl rossz volt a startvonal.

Heti 2 napnál többet nem akarok dolgozni. Hogy az most 12 óra, vagy hétvége, tök mindegy. Az osztrák határra gondoltam. Fogalmam sincs milyen beugrós részmunkák lehetnek sógoréknál, angolul nem találtam semmit. Igazából egyelőre a gondolatnál tartok, hogy hosszú évek múlva merre. És rákészülni a némettel, ingatlan vásárlással (plusz egy lakás lenne, kiadásra).

A legtöbb embernek nemhogy a FI, de a nyugdíj is álom. Tolom én 65 éves koromig. Heti 2 nap. Végülis nagyon jól keresek, csak éppen a heti 5 nap elfoglaltságot nem tudom elképzelni már sokáig. De még 3-at sem. Full remoteban sem, sehogy sem.

Hozzászólások

Elvben nincs akadálya, de ennyi infó alapján ennél konkrétabbat nehéz lenne mondani. :)

Fogalmam sincs milyen beugrós részmunkák lehetnek sógoréknál, angolul nem találtam semmit.

Osztrákoknál sok helyen kell a némettudás, úgyhogy ezzel óvatosan.

Szóval idő elött egy nagyobb rendszeres költségű helyen? :)

F I resz az attol fugg hol elsz. Nekem jelenleg ha tetszene vietnam akkor mar most mehetnek, mert jobb eletszinvonalon is tudnek elni ott akar.

Am en kicsit megforditottam. Most teszem meg azokat, amik a listan vannak, mert meg birom fizikailag.

60+ evesen lehet mar nem birnam, vagy nem is akarnam...

IT mint olyan meglatasom szerint ha kihagysz 2-5 evet es 40 felett vagy mikor visszaszallnal, akkor az felejtos. Oregek nem divatosak es itban 40-45 evesen oreg vagy. Be kell latni, hogy ugy kezdi a recruiter, hogy 40 feletti az utolso soros a kepesitetlenek elott.

Nyugdijra szamolni meg olyan mint a lotto fonyeremennyel kalkulalni. Lehet, de nem erdemes.

Portugaloknal tervezek venni egy kisebb hektar koruli portat afrikahoz kozeli vegen.

Epulet nem is feltetlen kell legyen rajta, ha megis akarnek, inkabb importolok egy nagyobb lakokocsit operenciabol es lerakom ott statikusra.

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.