Sierra Wireless EM7345 4G LTE (Lenovo Thinkpad X240 + Win10 szivas)

Sziasztok,

 

adott egy Lenovo ThinkPad X240 amin egy plafonra peccselt Windows 10 van, a problema az, hogy a benne levo Sierra Wireless EM7345 4G LTE modem nem képes kapcsolódni már egy weblapra sem, csatlakozik kap IP cimet, de ha barmit beirok connection refused, az egeszben csak az az erdekes, hogy pingelni barmit tudok, ugyanakkor mar a telnet sem megy egy sima FTP szerverre, letezik, hogy a Telenor valahogy megszuri az ilyen connection -oket es ezzel is a sajat szappantartojuk fele terel? Nevfeloldas is mukodik termeszetesen, tehat amikor "nincs" NET, akkor az NSLOOKUP gyonyoruen adja vissza a valaszokat a Telenor altal kiosztott DNS -rol.

Csak mert az IP kapcsolat osszeall, kulonben a ping sem menne, de olyan mintha szet lenne filterezve a dolog.

Megkoszonom ha valaki megosztja az ezzel kapcsolatos tapasztalatat.

Koszi

FBK

Hozzászólások

Ez a SIM kártya más készülékben/modemben működik rendesen?

Lehet hülyeség, de a B20 sávot tudja az eszköz? Mobil Arénán visszatérő téma, néhány nem EU-s piacra szánt mobilnál.

Tudja:

https://m2msupport.net/m2msupport/product/sierra-wireless-em7345-lte-m-2-4g-module/

SIM kártyán PIN kérése ki van kapcsolva?

Egy live Linux teszt erejéig?

Az elmélet az, amikor mindent ismerünk, de semmi nem működik. A gyakorlat az, amikor minden működik, de senki nem tudja, miért.

Ugyanez az EM7345 van egy T240-ben nálam. A legújabb firmware van a modem-ben?

Ha nem frissítsd. Lenovo honalpján fenn van. Nekem előtte hasonló problémáim voltak, volt hogy még a SIM-et sem vagy a hálózatot sem látta a modem.

Telenoral mostanság volt olyan gondunk, hogy az eddig automatikusan kapott APN nem adott netet, nem tudtunk rá kapcsolódni Tp-link MR6400-zal. Ott a megoldás az volt, hogy APN-t váltottunk 'online'-ról 'net'-re vagy fordítva.