UCEPROTECTL3 - pénzlehúzás-e?

Sziasztok,

A kérdésem, hogy a UCEPROTECTL3 SPAM figyelő adatbázis mennyire lehúzás, mert érdekes módon az IP címem csak itt van fent? Ráadásul, úgy hogy nem is volt használva a szerver (IP cím), de észleli, hogy sok levelet küldök, többi listán meg nincs fent.... Természetesen 449 CHF-ért azonnal levennék a listáról. Kicsit inkorrektnek tartom a dolgot, mert vagy SPAM valami vagy nem. Arról nem beszélek, hogy a gmail fiókom meg teli van SPAM-el.... ez másik történet....

 

Kalmi

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 04. 09., p – 12:30

mert nem konkret ip cimeket, hanem tartomanyokat szurnek, listaznak. szerintem egyszeruen ne torodj vele.

Valszin mások a tartományból is fentvannak. Jellemzően nem ördögtől való az ötlet, de a szűrési oldalon egy L3-as lista miatt senkit se kéne rögtön büntetni, esetleg a spamassassinnal lehet felpontoztatni.

A szolgáltatód felé mindenképp érdemes jelezni, hogy problémák vannak.

Legutobb -ami minket erintett- a Hetzner egyik /16 -jat raktak fel. A Hetzner azt valaszolta -nagyon helyesen-, hogy semmilyen formaban nem szeretnek tamogatni sem anyagilag, sem semmilyen modon ezt a brigadot, s megkertek ra minket, hogy ignoraljuk ezt a listat. Mi ezt kovetjuk is :)

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Undorito egy brigad. Nem tudnak szurni ertelmesen, igy inkabb mindenkit felpakolnak (a Hetzner az ominozus leveleben azt irta, hogy az uceprotect 3 ip felett egy egesz tartomanyt blokkol). Ezert a lehuzasert meg plane eszembe sem jutna nekik fizetni.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Köszönöm a visszajelzéseket én is úgy érzem egyszer fizetnék nekik, utánna folyamatosan fentlennék :)

Maga az elv hibás, mert egy spam szűrő listát az őt használóknak kell fenntartani (anyagilag, ha nem jótékonységból/jófejségből üzemelteti valaki saját költségére)), nem pedig azoknak, aki spammelés miatt felkerülnek rá...

Ez úgy hangzik, hogy "tudjuk, hogy spammeltél, de 449 CHF-ért cserébe nem mondjuk el senkinek".

Én el sem gondolkodnék rajta, hogy fizessek azért, hogy az IP címem lekerüljön egy spam listáról. Megteszem azokat a módosításokat, amik szükségesek, és jelzem, hogy korrigáltam, vegyenek le. Vagy épp nincs is levéltel, mert majd automatikusan lekerülök, ha megszűnt ténylegesen a nem kívánatos forgalom tőlem.

Pláne úgy, hogy fentebb írta valaki, hogy 3 cím után egy teljes tartomány felkerül (gondolom minimum egy /24). Tehát 3x449 CHF helyett egy ilyen akcióból beszednének (elvileg) 254x449 CHF-et akár? Na ne vicceljünk már!

Nem szeretném őket védeni, mert nem vagyok a rajongójuk én sem, de 3 cím miatt csak úgy simán nehéz felkerülni. Adott számú "incidens" után kerülsz fel, ami akár 2 IP-ről is jöhet, és jellemzően tényleg valamilyen spamkitörést jelent. Nekünk eddig a soksok év alatt csak masszívan spammelő (egyszerű jelszavas emailfiók, kliensről felnyalt beállítások stb) partner juzere került fel, na ott volt az hogy 2-3-4 esetet jeleztek UCE-ék.

A másik oldal, hogy az L2 vagy L3 lista alapján durr elutasítani (de még az L1 alapján is, vagy bármilyen lista alapján önmagában) emailt elég nagy balgaság, hogy finoman fogalmazzak.

Harmadrészt a fizetős opció akkor él, hogy ha már fixáltad a spammelést: "Optional express delisting WARNING! PROBLEM MUST BE FIXED FIRST TO PREVENT NEW LISTINGS", és ha jól tudom, akkor egy idő után nincs express. Itt említeném meg, hogy valahogy érdekes módon nagyon hasonló IP címek és tartományok kerülnek fel, legalábbis a saját IP címünk alapján releváns L3-as részre, mert publikusan nézegethető és az illetékesek tudnak lépni.

namost, tegyük fel, egy szolgáltató vagy. a legtöbb szolgáltató (mostmár) default tiltja a usertől a világba irányuló tcp/25-t, hacsak nem kéri ennek ellenkezőjét kifejezetten. Nyilván ez a user, a többi user - generálisan a hálózat - védelme érdekében történik. Ha minden ISP így cselekedne, sokkal kevesebb spam lenne.
Nem aze UCE lesz az első lista amire felkerülsz, mint ISP. Sok esetben erről még azelőtt alert-et kapsz, h "komolyra" fordulna a dolog. Amennyiben időben beavatkozol - értsd: lekapcsolod a feltört mailboxot, filterezed az adott user(ek)től jövő tcp/25-t akkor nem kerülsz fel L2/L3 listára.

Amennyiben ezeket az alert-eket figyelmen kívűl hagyod, akkor persze már a te bajod lesz - mintha tátott szájjal szaladnál be a fa..erdőbe...

Az. 
https://grin.hu/uceprotect/

És a legdurvább, hogy a Generali ezt használja :(

"

Tisztelt Generali!
Hivatkozok az Önöktől kapott levélre.

 

Bár teljesen lényegtelen az ügyszám és a feladó (az smtp szerver címe látszott a panaszban), azért ideírom.

Feladó: xx

Címzett: xx@generali.com

A gond az, hogy önök egy olyan közismert zsarlolólistát használnak a feladó elelnőrzésére, amit minden jóérzésű rendszergazda

messzire kerül. Ez nem az első eset és tehetetlen vagyok, öt nap után derül ki, hogy nem vették át a levelem.

(Egyébként édesanyám el tudta küldeni gmailes címről, szóval megoldva)

 

Nem vártam volna egy nemzetközi cégtől, hogy a legutolsó zsarolólistát használja ellenőrzésre !

(Ugyanis egész tartományt vesz fel és ha a tartományból bárki felkerül, önök az egész tartomány tiltják. Mintha a

Kossuth utca 34 alatt lakna egy betörő és az egész Kossuth utcát letartóztatják, mert sose lehet tudni…)

 

Reason for Listing

  • Listed (false)

About UCEPROTECTL3

If you are on the UCEPROTECTL2/L3, you have an IP address from your ISP that falls into a poor reputation range (i.e., the entire range of IP addresses is blocked as a result of the provider hosting spammers).

Ez egy nagyon kellemes  oldal, mert ha ide felkerülünk, akkor le lehet kerülni 250 svájci frankért – amíg űjra vissza nem tesznek valamiért. És önök ezt használják, gratulálok a döntéshez.

 

Nem írtam volna, de ez már nem az első eset. Akkor belenyugodtam, de ez így nagyon nem oké. Vagyis az, keresünk másik biztosítót, akivel normális módon lehet kapcsolatot tartani.

"

http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

Pár éve váltottam, aztán egy havi 900 Ft-os szerverem van, tökéletes levelezésre. Most ennek a tartománya került fel....

(és mint kiderült, mi s is használjuk, bár itt Exchange van, annak a spamszűrőjében állította be valamikor valaki, hoyg az uceprotect l3 alapján visszadobja a levelet :(  )

 

http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.