Variaciok valasztasi eredmenyekre - 2022

2022 Aprilisaban ismet valasztas. 2018-at tekintve valamennyire pontosak is a kozvelemenykutatasok Magyarorszagon. A median 3 nappal a valasztasok elott egy eppenhogy megszerzett ketharmadot josolt. Az is sikerult.

De most lesz elovalasztas. 40-45% nem 2x 20-25%-ot fog erni, hanem egyben legalabb 35-40%-ot. Bizonyos korzetekben tobbet. Raadasul joval tobb jelolt visszalep. Ennek megfeleloen maskepp josolnak mar a kozvelemenykutatok is.

Ez az ut egy ketpartrendszer fele. Amig erre az ellenzek raebredt, hogy itt ketpartrendszer lesz, a Fidesz nyert minimum ket ciklust, talan egy harmadikat is. Sot, azt is el lehet mondani, hogy a ketpartrendszer hosszu tavu buneit bevallalta a rovid tavon nyerheto kovetkezo nehany valasztasert cserebe. Kerdes, hogy ez meddig tart? Es hogy ennek oroksegekent nyakunkon marad-e ez a karos bipolaris ketpartrendszer?

Viszont mandatumszazalekokat (tovabbiakban m%) tekintve sokminden alakulhat maskepp. Vagy akar maradhat is.

Nezzuk, milyen opciok vannak:

A) Fidesz > 66.7m% (tovabbra is)

Ezesetben "semmi nem valtozik". Illetve az a legnagyobb baj, hogy de. Ennek 8-12 even belul meg egy Feheroroszorszag is lehet a vege. Ezt azert mar nem kene. Hosszu tavon ez mindenkeppen egy egyre kevesbe szabad orszagot eredmenyez.

B) Fidesz < 66.7m%, de Fidesz > 50m%

Itt mar legalabb erkezne egy uzenet a partnak, foleg, ha 60m% ala csuszna. Ugy gondolom, realisztikusan ez a legelerhetobb cel. Olyan teren elegedett lennek, hogy ez azt jelentene, hogy "a korrupciot elnezzuk, de a szabadsagunk megnyirbalasat mar nem". 12 ev "ezek barmit megtehetnek, bent fognak ulni ketharmaddal" utan ez mar legalabb jelentene egy jo helyre beerkezett pofont. Nem ez a leges-legjobb opcio az orszag lehetseges jovokepei kozul, de a realisan elerheto opciok kozul igen. Egy minusz 10-30 mandatum nekik azert mar erosen kijar.

C) Fidesz < 50m%, de > 45 m%, de legalabb 5-5 kepviselovel (2.51m% + 2.51m%) bejutott a MKKP es a Mi Hazank

Nekem ez tetszene a legjobban. De sajnos utopia kategoriaba sorolhato. Valoszinutlen, de nem 0 a valoszinusege. A Fidesznek meg kene egyeznie vagy a kutyakkal, vagy a mi hazankkal, hogy meg legyen az 50%. De az O1G koalicio egyutt a ket masik parttal szinten tudna torvenyt hozni. Ez elinditana talan valamit visszafele iranyba a ketpartrendszer kulturabol, es sok nyulat kiugrasztana a bokorbol, hogy ki mit is akar valojaban, vegre nem csak szajak jarnanak. Az olaszoknal is bevalt egy ilyesmi kombinacio par eve (Salvini + M5S). Sajnos az EU-s valasztas szazalekaibol kiindulva ennek kicsi az eselye.

D) Fidesz < 50m%, de > 47.5m%, Mi hazank bejut (2.51%+), de MKKP nem
E) O1G koalicio < 50m%, de > 47.5m%, MKKP bejut, de a Mi hazank nem

Ez a Mi Hazank vagy a Kutyapart halalat jelento kombinacio lenne. A ketpartrendszer kobe vesese. Ironikus, de a szinte semmilyen kozos erteket kepviselo MKKP es Mi Hazank partoknak szukseguk van a tuleleshez arra, hogy a masikuk is bejusson. Mert itt aki bejut, mint merleg nyelve, azt bedaralja vagy a Fidesz, vagy az O1G koalicio. Ahogy a Fidesz annak idejen "megette" a MIEP-et es az FKGP-t is, raadasul olyan ugyesen, hogy az szavazoik nagy reszet is megszerezte kozben. Az adott 4 ev nem lenne igy katasztrofa, de 2026-tol olyan bipolaris rendszerunk lenne, mint USA-nak.

F) O1G koalicio > 50m%

Ennek szerintem nagyon rossz vege lenne. Mar csak azert is, mert rengeteg fontos pozicioban kozben Fideszesek maradnak (MNB, ugye emlekszunk meg, milyen nehezen birt forditott esetben a Fidesz Simorral? Forditva se lenne jobb). Megoldasok helyett belso harcok szuletnenek es megbelsobb harcok. Egymasra mutogatas, megoldasok helyett felelosok keresese, es alpdolgokrol eveken at meg nem egyezes ovezne a kormanyzast. Velemenyem szerint ez meg az "A" esetnel is rosszabb, de sokan ennek drukkolnak. Az orszag sok szempontbol elindulna a lejton, leginkabb a gazdasaga. Nagyjabol hasonloan leszart lakossagra lehet szamitani, mint 2006 es 2010 kozott. Tetszett az valakinek? Nekem nem. Sajnos pedig joval eselyesebb a C, D es E opcioknal.

Hozzászólások

En is annak orulnek, ha kicsit verekednenek egymassal es ugy hoznanak donteseket. A probelemam az, hogy nem tetszik a hazai politikai paletta. Lehet velem van a baj.

Lesznek, es a tobbseg nem levelben szavaz. Tehat 40% alatti valodi narancsszavazatbol kozel lehetetlen lenne megnyert korzetet csinalni. Ha masban nem is, ebben megegyezhetunk.

Vagy mar Budapesten se voltak 2019-ben onkormanyzati valasztasok?

Szerkesztve: 2021. 03. 23., k – 12:39

Korainak tartom, még. - Valamint sok minden múlik azon, hogy a kormányzat elűzi-e őszre a vírust, (azaz télre is...,) ill., hogy a "Biden-fehérje" mögött mit főznek.

(Ha addigra Ukrajnát nekihajtják az Oroszoknak, akkor nem remélem a tavaszt!)

Na igen: azon, hogy az orosz es a kinai Sinopharm mukodni fognak-e, azon egy >5% narancs fog mulni. Ha igazuk lesz, mint 2015-ben az (akkori) migranshelyzettel, akkor megvan a ketharmad.

Az orosz Sputnik V vakcinarol kiderult, hogy jol mukodik, de nem jon sokkal gyorsabban az EU-snal.

A kinai Sinopharmbol meg jott sok, idore, es kozel senkit sem fog erdekelni, mennyibe kerult, ha mukodni fog. Erdekes emiatt nezni a nalunk korabban hasznalatba allito UAE (Dubai) es szerb jarvanyugyi adatokat: azokban a szamokban egy 5-10%-nyi narancsszavazat joslata van elrejtve, mert ok oltottak at magukat Sinopharmmal.

Bármikor ránk ígérhetnek. 

De szerintem nem fognak, mert a realitás az, hogy még a Sinopharmsem tudna eleget szállítani. Csak annyit érnének el vele, hogy felvernék az árát, amiért meg a "hazi" gyártok lázadnának be.

Szó se róla megérdemelnénk az EU venné 200$-500$ a vakcinát aztán amikor már van elég exportálhatná a Pfizer 14$- ért, Kínába (ők máshogy kezelték a vírust nekik nem sürgős).

Felek, hogy ezert engedelyeztek egy masik tipust Kinabol (amit elottunk csak Pakisztan es Mexiko engedelyezett teszteles utan). Azt a tipust "megkapjuk raigeres nelkul" - raadasul egydozisos.

Ha erkezne eleg sinopharm idore, es elegge idoben lenne az, amikor hatni kezd, nem lett volna arra szukseg. Azt meg vegkepp nem akarom erteni, mi szuksegunk volt az indiai AstraZeneca masolatra.

Meglesz a 2/3 simán, a határon túliakkal összejön ahogy eddig is.

Még annyi sem. Sőt, '18-ban egy sem múlt végül a külhoniakon a D'Hondt győztes felé torzító hatása miatt (500-1000 szavazat ide-oda pont elég lett volna hozzá, hogy legalább egyet eldöntsön): http://www.valasztasirendszer.hu/?p=1943608

Így a nemzetiségi képviselőre adott 26k szavazat többet ért, mint pár százezer külhonié.

Szerintem korai meg josolgatni, nagyon sok mulik az ellenzekiek miniszterelnokjeloltjen. Ha trukkozesekkel Dobrevet inditjak, akkor Orban tud Gyurcsanyekkal kampanyolni, es biztos a 2/3. Fleto meg mindig nepszerutlenebb Orbannal.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Ha nem azt teszed amit mondok, akkor lecsuklak és 3 ork közé teszlek, elég motiváló lenne számodra?

Egyébként megkérdezném te, ha valami nem halad a cégnél csak közép vezetőt váltanád le? (10 év alatt sem tűnne fel hogy nem halad? Hogy hívták 2010 ben a belügyminisztert és most?)

Ha én volnék ez a félnyomorék ellenzék a programom 2 pontból állna:

  1. új választási törvény. 1 forduló, 100 körzet, országos lista, 200 képviselő. Amelyik nyer egy körzetben az kap 1 mandátumot, viszont onnan nem kap az országos listájára szavazatot. Így a másik 100 hely a körzetek veszteseinek szavazói arányában osztódna meg, 0,5 %-os országos eredményért a kerekítés miatt már járna 1 mandátum.
  2. Új választások kiírása az új választási törvény alapján.

Ha így egy párt tarolná az összes körzetet (akármilyen arányban is), nem lenne csak 50 %-a, azaz a többséghez kellene koalíciós partner. Igen így, ha mondjuk minden körzetet megnyerne 60 %-al, akkor aránytalan lenne negatív irányban a szavazatok súlya, de inkább ez, mint bármilyen erőnek, vagy formációnak 2/3-ot adni. Nem szabad azt megengedni.

Másrészt esély sem volna a kétpártrendszer kialakulására, mindig koalíciós kormány lenne, ami már önmagában lehet fék és egensúly a rendszerben.

Nem lesz ilyen, mert ezek a hülyék megint azt hiszik, ők nyerhetnek, lehet 2/3-uk és habzsi dőzsi a szűkös évek után. Ha van is politikai erő, vagy személy ebben az ellenzékben, aki valóban egy tisztességes, ország javát szolgáló kormányzást akar megvalósítani, ilyen társaságban nem fog menni. Sóhaj.

Plusz, ha ezt meglépnék, garantált, hogy az új választás után Fidesz kormány jönne, de nem tudna egyedül kormányt alakítani, lehetne koalíciós partnert keresni. KDNP édes kevés, kac-kac. De jó volna, kit érdekelne milyen koalíciós kormány lenne? Soha többé nem lenne 2/3-a egy erőnek!

Ha az ideális helyzetet nézem, azaz az emberek érdekeit, én is a koalíciós kormány felé tolódást tartanám jó útnak megfelelő választási törvény keretében, de ezt egyelőre senki nem akarja. Az ellenzék ereje körülbelül annyiból áll, hogy mindegy, csak ne ez legyen, mert ennél csak jobb lehet. Az egy dolog, hogy ez nem igaz, de édeskevés, plusz megint mindenről szól, csak az emberekről nem. Az ellenzéki összefogás erősen baloldali dominanciájú, melyből hiányoznak - attól függően ki hogyan ítéli meg a jelenlegi Jobbikot - a jobbközép vagy nemzeti liberális eszmék, azonban ezek a szavazók jó eséllyel nem fogják lerakni a voksukat egy Dobrev vagy Karácsony által fémjelzett koalíció mellett. Ha az ellenzéki összefogásnak tényleg az emberek érdekei lennének a fontosak, akkor a választási törvény módosítására és az említett, nem baloldali politikai erők bevonására fektetné a hangsúlyt.

Azt hittem, ottmaradt a kucsmája 89-ben.
Talán érthető, a palettáról jobbközép esetén kikre gondoltam: Márki-Zay, Pálinkás... Nem biztos, hogy annyira elenyésző azok száma, akik nem szimpatizálnak az Orbán-rendszerrel, de behánynak Dobrev nevétől is.

csak félig volt poén:

 - szerintem egy komoly választó bázis lenne a szóösszetétel valódi értelmében: nemzeti érzelmű kommunisták: pl őket se képviseli senki. van még több ilyen jól behatárolható csoport akiknek konkrétan nincs képviselete és a legkevésbé rossz pártot keresik.

Ott nincs nagyon nemzeti vonal. kb annyi az üzenet, hogy vissza a szovjet időket :). Azt is mondhatnám, hogy nosztalgiapárt. Ráadásul az o1g tömörülésben sincsenek benne (vagy igen, csak nem tűnt fel nekem a logójuk a plakátokon? simán meglehet ennyire nem néztem utánuk)

ha egy nagyobb osszeall egy kicsivel, ott vagy "bekebelezes" vagy egy kitaszitas lesz a forgatokonyv, attol fuggoen hogy barat van ellenfel. ha nem barat akkor kormanyzas helyett az egesz arrol fog szolni hogy lehetne kiturni a kicsit, masik oldalrol meg ennek megakadalyozasa. ha meg 3-4 kisebb csapat all ossze, akkor az olyan lesz mint a microsoft.
nekunk sajat egyik se jo allapot. :(

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Mivel az ellenzék kábé 2006 (!) óta masszívan dolgozik a Fidesz 2/3-áért, így nem hiszem, hogy érdemi változásra volna lehetőség. Az ellenzék kitartóan és szisztematikusan kiszorította a saját soraiból azokat az egyébként se túl nagy számú politikust, akik képesek voltak az O1G doktrínát meghaladni. (A jelenlegi választási szabályok egyébként jobbak, mint a fékek és ellensúlyok idején.)

Simán behúzza a Fidesz a köv választásokat. Ha necces lenne számukra akkor belefér még egy választási törv.mod.  Ha jól tudom akkor már lehet fotót készíteni a szavazólapról. Miért ne? A perverzek nem szavazhatnak? 

A maximum amit elérhet az ellen. az annyi, hogy nem lesz meg a 2/3.
Az lehet mint a Nagymenők c. dokumentum filmben. Nagy pénz van meg hatalom és nem tudják magukat féken tartani. De a történelemben már előfordult többször, hogy a cinkostársak a főnök fejére nőnek. Most is Vityának kellett kiszólni, hogy ne utazgassanak a fiúk.

En egy olyan varosban elek, ahol egy MZP monogrammal rendelkezo uriember a polgarmester. ~0 programmal, pusztan az O1G narrativara epitve gyakorlatilag 3/4 -es tobbseget ert el a varosban, mindezt ugy, hogy a Fidesz egyik volt hidfoallasarol beszelunk. Ha valami baj van, azonnal a Fideszt tudja okolni, emiatt meg inkabb tamogatjak. A narrativa ugyanolyan faek bonyolultsagu, mint a sorosterv, illetve az elmultnyolcev (gondolom, emlekszunk). Magyarul siman megvan a minimum 2/3 az ellenzeknek, ha ez mindenhol igy mukodik.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

A verzió, plusz EU kilépés egy-két cikluson belül, és ehhez a népesség nagy része még tapsolni is fog.

"Everything fails, all the time."

Az EU négy szabadsága: az áruk, a szolgáltatások, a személyek és a tőke szabad áramlása.

Jelenleg ebből a négyből maradéktalanul egyik se valósul meg. Szerinted meddig lehet ezeket korlátozni időben anélkül, hogy az EU belső kohéziója véglegesen megsérüljön? Tisztába vagy-e azzal, hogy abban nagyjából mindenki (politikai oldaltól függetlenül) egyetért, hogy ezek nélkül nem beszélhetünk EU-ról?

Szóval és tettel jelenleg sokkal nagyobb a realitása az EU (ön)megsemmisülésének, mint a HUxitnak. Nagyon nagy változásokra van szükség ahhoz, hogy a ma ismert EU az évtized végén is létezhessen.

Jelenleg ebből a négyből maradéktalanul egyik se valósul meg.

A protekcionista törvényekre gondolsz, pl. magyar földtörvény? Szerintem az a nagyobb baj a 4 szabadságelvvel, hogy nem EU-s állampolgárok ugyanúgy részesülnek benne. Ömlik be a kínai áru, az arab tőke, az ukrán melós meg az amerikai internetes szolgáltatások. Akkor mi értelme, emiatt unióba tömörülni és megkurtítani az államok szuverenitását? Brexit után milyen határ van Írországban? Semmi, röhögnek a markukba a britek.

Ja.

Euroszkeptikus vagyok.

De alapvetoen inkabb azt tudnam konnyen es jol indokolni, hogy "miert volt kar belepni".

A "jo lenne-e, ha kilepnenk, ha mar igy alakult" kerdesre mar nem tudnek ennyire hatarozott valaszt adni, es vegkepp nem tudnek kozepesnel jobb indoklast sem adni a kilepes mellett (egyelore).

De UK szerintem hamarosan jobban fog jarni.

egy szovetségi viszonyban vannak helyzetek amikor az előnyödre válik meg van amikor hátrányos.

Ahogyan ha sikerült volna jól élni a csoport közös érdekérvényesítő erejével akkor halmozottan előnyösebb is lehetett volna. Csak éppenséggel a bürokraták (helyiek és eu-s delegáltak egyaránt) nincsenek hozzászokva, hogy nekik időre teljesíteniük kelljen valamit, mivel általában ők tűzik ki a határidőket :).

A szervezetben lefele a  megvalósító szinteken már más a helyzet, de talán nem kell bemutatni azt a szituációt amikor valaki lead egy megrendelést aminek a szállítási határideje tegnap volt :). szemrebbenés nélkül.

Ez nem igazán válasz.

Kíváncsi lennék miért (valamelyik hivatal megakasztotta nincs meg egy vagy két engedély?)

HÁROM ÚJ HELYEN FOGNAK KORONAVÍRUS-VAKCINÁT GYÁRTANI AZ EU-NAK

A legnagyobb figyelem ezek közül a hollandiai Leiden városában található Halix gyógyszergyárra irányult:

az EMA megadta arra az engedélyt, hogy a leideni gyártóhelyen elkészült vakcinákból az uniós tagállamokba is megkezdődhessen a szállítás.

Kérdés mi volt eddig a gond? Konkurencia a német vakcinának? Most hirtelen sürgős lett? A németeknél is kezd beindulni mind a brit mutáns mind a politikusi bénázás. 

Szvsz a B verzió fog megvalósulni, a Kutyák és a MH nem jut majd be. Előbbi vélhetően listát sem fog tudni állítani, ezzel az 5% alatti eredménnyel viszont nem is múlik ki, ami szerintem nem is várható el tőlük az eddigi munkájuk és hozzáállásuk fényében. Jogos társadalmi igényt elégítenek ki, miközben dolgoznak csendben (a politikai munkát illetően elég bénán (szerintem)).

Hogy az MH-val mi lesz, nem igazán érdekel, de rasszizmusra és kirekesztésre mindig lesz rétegigény szintén, ilyen társadalmi "érettség" és viszonyok mellett, szóval én úgy vélem megmaradnak.

A Fidesz már mindenhol bebetonozta magát, szóval nem jelent majd számára gondot, hogy nem lesz kétharmada, a lopás ettől megy tovább zavartalanul.

Az ellenzék meg kap újabb 4 évet, hogy a szar alakoktól végre tényleg megtisztuljon, és hogy végre ne csak a kommunikációs terepen (re)aktívkodjon, hanem az érdemi, húsbavágó dolgokkal is foglalkozzon. Például találja meg magát végre vidéken, fonja sokkal szorosabbra a különböző pártok közötti viszonyt (munka- és erőforrásmegosztás, stratégiaalkotás stb.). Szvsz akkor lesz igazán esély '26-ban, ha a szocik közül most minél több kihullik, meg az LMP végre kimúlik (kivéve a korrekteket, ergo Komjáthi, Harangozó és társaik remélem átmennek majd valahová, az LMP meg szívódjon fel végleg, felőlem akár "vissza is olvadhatnak" a PM-be, csak tisztuljon a kép).

Szerkesztve: 2021. 03. 23., k – 20:28

Én titokban bízom benne, hogy a vírusellenesek sokkal többen vannak, mint amennyi látszik belőle. Ugye nagyon nem PC manapság annak lenni, pláne kimenni tüntetni. De titkon szerintem sokan azok, és ezek úgy szavaznának a MH-ra, mint a huzat. Mert ezt az irányt semmi más nem képviseli. Persze 22-ig még sokminden történhet.

Az is lehet, hogy állandósul a vírus-fasizmus és nem is lesznek választások többé. Végülis olyan még soha nem volt, hogy senki se beteg, márpedig mostanra az lett az elérendő idea, amikor kidughatjuk majd az orrunkat az utcára.

Nem értek egyet azzal, hogy a Fidesz "kétharmad" miatt veszítenénk el a szabadságunkat. Nyissátok ki a szemeteket, hogy mi van nyugaton - azon a nyugaton, amit a "baloldal" kritika nélkül majmolna! Például most csuknak le egy kanadai férfit azért, mert kapaszkodjatok meg! A lányát a lányának nevezte! WUT? A lánya kitalálta, hogy inkább fiú akarna lenni, és ezért a bíróság megtiltotta az apának, hogy a tinédzser lányát a lányának nevezhesse. Aztán mivel a lányának nevezte, ezért lecsukták. És ez a nyugat papol arról, hogy nálunk sérülne a szabadság. (Ezt gondolom a mainstream nem írta meg, ezért kaptok linket: https://www.breitbart.com/tech/2021/03/18/canadian-man-jailed-after-mis… ez is hasonló topik: https://www.rt.com/news/518726-canadian-trans-gag-order/ )

De arról is rendszeresen vannak hírek, hogy Tweetelés-bűn miatt is rendszeresek a letartóztatások például az UK-ban. Milyen szabadságról beszéltek? Carlcolt, te nem UK-ban élsz, rosszul rémlik? Képes vagy onnan nézve komolyan aggódni Magyarország szabadságáért?

Vagy ott van Assange, akit politikai okokból börtönöztek be. Milyen alapon mondhatjuk, hogy az ő bebörtönzése igazságosabb, mint akiket Putyin börtönöz be? Amire azt mondjuk, hogy az egy rettenetes diktatúra, vagy mi. Annyi a különbség, hogy mások azok a dogmák, amiket nem szabad piszkálni nálunk, mint náluk. De ettől még a vége az, hogy aki ezeket piszkálja, azt könyörtelenül elintézi a rendszer.

Külön pikantériája a szabadság miatt aggódásnak, hogy éjszakai kijárási korlátozás van lassan fél éve (és hónapokig nem ölelhettem meg édesanyámat legálisan), de még mindig a homoszexuális házasságra, a CEU-ra, vagy az újságírók finanszírozására gondolnak egyesek a szabadság kapcsán. A szabadságért aggódalmaskodók pedig ugyanúgy fenntartanák az összes korlátozását a szabadságunknak - legalábbis a "baloldali" összefogásból még nem hallottam, hogy ezeket el kellene törölni, ha valamit változtatnának, az szigorítás lenne.

A Fidesz a rettenetes diktatúrájával pont hogy vérszegényen ugyan, de ellenállt a "progresszió" diktatúrájának. A vírus-őrületig azt mondtam, hogy egészen értelmesen irányítanak, csak nem elég kemények. Sajnos ebbe a vírusozásba nagyon belementek, de a legtöbb embernek ez is tetszik, szóval nem lesznek emiatt bajban.

Az MKKP a "viccpárt" érdekes módon mindig akkor felejti el, hogy nekik valójában mindenen viccelni kellene, amikor a magyarokat lehet aláásni. Régesrégen lehullott a lepel, hogy egyáltalán nem viccpárt ők, hanem pont olyanok mint a "baloldal" többi csoportosulása.

Ha a "baloldal" még egyszer hatalomra jut, akkor pikk-pakk át fogják venni az összes őrületet nyugatról, azt tuti. Elég kicsit figyelni, ilyen irányba nyilatkozgatnak, nem is titkolják. Lesz nálunk is homoszexuális propaganda óvodától kötelezően. Serdülés blokkoló hormonok tiniknek a szülők akarata ellenére. Igen, az is lesz. Az újak ezekben az álbaloldali pártokban (nem is tudom a nevüket és nem is akarom felemlegetni őket) a legszélsőségesebb kultúr-marxisták. Főleg a fiatalok, azok a legrosszabbak. Úgyhogy az katasztrófa volna. Adja a Jóisten, hogy ez ne következzen be!

Egy reszet ertem annak, amit irt: nem feltetlen "megszunnek" a valasztasok, hanem "atalakulnak level/mobilapp alapu szavazassa", mert "virushelyzet", es a "szavazokorzet csunya, rossz, veszelyes, mert fertozhet".

USA-ban ez a szemunk lattara tortent meg, es az ezen buko oldal olyan kreten vadakat allitott fel, hogy azt mediaban felnagyitva hamar hulyenek tunt mindenki, aki aggalyosnak tartja a levelszavazast, igy vegul a lenyeges es fontos kritikakat a tomegek teljesen ignoraltak.

Pedig a levelszavazas nem valami jol skalazhato biztonsagi szempontbol, hamar az a vege, hogy vagy a nevtelen szavazas jogarol mondasz le, vagy lehetnek duplicate-ek, amit a posztmodern mediakaoszban soha senki nem fog tudni, hogy abbol mennyi igaz.

Odaig szerintem nem jutunk el, hogy "nem lesz valasztas". De odaig sok mai demokracia eljut majd, hogy valasztania kell a nevtelen es duplikalt posztmodern szavazasi modok kozott, es tortenelemme valik, hogy nevtelenul szavazhattunk valaha, es skalazhato volt a szavazatokat szamolo human eroforras, mint bizottsagi tagletszam, ezzel emelve a valasztas tisztasaganak eselyet a nevtelenseg megtartasa mellett.

Nem értem miért kell biztosra venni azt, hogy mindig is lesznek választások. Talán öröktől fogva valóan vannak választások? Fizikai törvénybe ütközik, hogy ne legyenek?

Miért olyan nehéz elképzelni, hogy esetleg nem lesznek? Én egyáltalán nem tartom kizártnak. Nem valószínű, hogy egyhamar eljön, de nem is kizárt.

Azzal egyetértek, hogy a levélszavazat "nem túl biztonságos". Ha engem kérdeztek, a személyes jelenléttel papír alapú szavazásnál maradnék, a levélszavazat lehetőségét eltörölném. Az elektronikus szavazást is ellenzem, mert még ha elvileg össze is lehetne rakni egy bizonyítottan megbízható rendszert (de én arra tippelnék, hogy nem lehet), akkor sem fog hinni benne az emberek nagy része, és ez aláássa a bizalmat, ami a demokrácia lényege volna.

"Nem értem miért kell biztosra venni azt, hogy mindig is lesznek választások."

Mert konnyebb egy kormany elete, ha vannak. Sokkal "konnyebb" ugy csinalni, mintha megtartanad, mint vallalni annak a kovetkezmenyeit, hogy megszuntetted.

Ami biztos nem lenne soha:

4 eve voltak szavazofulkes valasztasok, most senmilyen nincs

Aki ert az emberek iranyitasahoz, az tudja, hogy ezt igy nem lehet. Amit lehet:

24 eve fulkes valasztas. 20 eve ket korzetben levelszavazas. 16 eve levelszavazas mindenhol, mert jarvany, es ez az emberek fele szerint indokolt. 12 eve mobilappbol szavazas, mert biztonsagosabb, mint a levelszavazas, es az emberek fele is igy gondolja. 8 eve kirugtak olyanokat, akik a vesztesre szavaztak, mert biztos rasszistak es homofobok. Csak az emberek 20%-a erzi bajnak, hogy nem nevtelen mar a szavazas. 6 eve kiszivargott, hogy hogy "szamoljak meg" az online szavazatokat. 4 eve megis online szavaztak, de mar a tobbseg szerint nem volt semmi ertelme, de azert az ENSZ csak ne szoljon mar be. Talan iden mar lehet elmaradnak a valasztasok. De mar kit erdekel?

Ezt mar meg lehet csinalni. Az emberek kelloen megoszthatoak hozza, es ha a nyilvanos WC elott varatnak 3 orat segglyuk ellenorzessel, akkor se azellen lazadnanak, aki bevezette a segglyuk ellenorzest, meg javasolta, hanem egymas ellen harcolnanak az eltorles reszletein, igy ossze se tudnanak fogni.

Long story short: nemhogy 2022-ben, de 2026-ban is lesznek Magyarorszagon valasztasok tartva. Pont azert, mert ertenek hozza, es kell tartani.

"nem lehet biztosítani, hogy tényleg az szavazott, akinek kellett volna"

En ezt is a duplicate-be soroltam volna, mint reszhalmaz. Ugye a nevtelenseg ara.

Azert latom, atgondoltal par dolgot azota, hogy utoljara errol vitatkoztunk. :)

(A levelszavazas amugy tovabbra is nyilvanvaloan aggalyosabb, elektronikusnal nem tartom teljesen kizarhatonak a matematikai levezeteset egy jo elmeleti megoldasnak, de ketelkedem abban, hogy olyat is implementalnanak)

Nem gondoltam át, természetesen amit akkor írtam, most is ugyanaz, akkor is pont azt írtam, hogy technkailag megoldható, hogy névtelen legyen a szavazás, és ne lehessen egy embernek többször szavazni. Ezt néhány megfelelően ellenőrzött lépéssel meg lehet tenni (annak idején le is írtam, csak annyira elment az egész vita teljesen más irányba, hogy nem volt értelme tovább folytatni). Az egyetlen kritikus pont amit nem old meg, hogy tényleg az szavazzon, aki jogosult, ne az ő nevében szavazzon más. Ezt sajnos a szavazófülkés megoldás esetén sem lehet mindenképpen megoldani (láncszavazás, szavazat lefényképezésének lehetősége, stb).

Az ellenzék programja a mai napig O1G. Erre lehetetlen kormányprogramot építeni.

Vagy

Az ellenzék tudatosan ilyen hülye, ti. a zsé bejön így is. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

De, es eletemben ez az elso olyan kampanyigeret, amit latok teljesulni. Sot, mindenki :D

Viccet felre: azzal, hogy O1G meg eleg keves dolgot tettunk annak erdekeben, hogy az orszagban minden ugy mukodjon, ahogy szeretnenk. Alternativak kozul valasztunk, amibol jelenleg ketto van: "O1G" es "Folytatjuk!". Az utobbit tudod, mit jelent, az elobbirol meg a kitalaloja sem tudja. Ez a nagy bajom a valasztekkal. Nem tudunk felhozni senkit az ellenzeki oldalrol, aki valos, ertelmezheto alternativat nyujtana a felmerulo problemakra - es el is hisszuk, hogy kepes ra, hogy megvalositsa.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Na ha a 2/3 gyanus (A), akkor nalam pont ezert lesz kutyas vagy mihazankos az iksz. Es akkor kopnom sem kell.

Viszont ha az osszefosas gyanuba keveredik, hogy elerheti az 50%-ot (F), meg akar narancsszinnel is foghat a tollam. Na, az lenne az a pont, ahol nem usznam meg kopes nelkul.

Miért olyan nehéz megérteni, hogy ilyen "vérzivataros" időkben fontos egy erős, akár 2/3-os, az országot vezetni képes kormányerő. - Mindenki aki személyes gyűlöletből, vagy unszimpátiából, vagy csak a "infobubis kabátlopás folyamatos hangoztatása" effektusból kifolyólag "elszórja" a szavazatát, az azt kockáztatja, hogy az itt élő magyar és nem magyar nép, 1./ nyakába kapja a globalista multinacionális tőke "szipolyozó kompresszorát", nagyságrenddel hatékonyabb formában, mint ahogyan jelenleg működhet, 2./ nyakába kapja az Európába hívott menekültáradat forintális és közbiztonsági terhét. (Sok más, az itt élő sokakra nem éppen hasznos "terhen" kívül.)

Viszont:

3. Kicsit sem szabadul majd meg a korrupció terhétől, mert más jellegű, - Európában, de akár Amerikában is megfigyelhető korrumpálások jönnek, (Amelyeket hívhatjuk akár soros lobbizásnak, civil "értékrendnek",  de az a teljes "pompájában" a globalista pénz uralmát fogja jelenteni a mindenki által "hőn vágyott" demokrácia és mindannyiunk felett.

Egy szavazat értékes dolog, nem érdemes ideológiát követni a leadásakor, leginkább az a lényeges, hogy segítségével feltételezhetően mekkora népességnek tudsz jobb életet biztosítani a következő 4 évben az országodban. Mert a következményeket Te is szenvedni vagy élvezni fogod.

(Ha 22-ben letarolják a nemzeti kormányokat, lényegtelenné válnak számukra azok is, akiket jelenleg még ellenzékiként használnak a céljaikért és jól megfizetnek. Jönnek majd közvetlenül, a "hasznos idióta" Gyurcsányék kikerülésével, pöckölni fogják őket mint az ingről a poloskákat. (Érdemes ezen elgondolkodni, minden jelenleg ellenzéki szavazatot tervezőknek, vagy csak ellenzéki erőkben gondolkodónak!)

O arrol az esetrol beszelt, ha a 2/3 billeg.

Amiket te meg szeretnel akadalyozni, ahhoz 100/199 mandatum is eleg.

12 ev ketharmaduk volt. Ezen keresztul rengeteg lehetoseguk. Nem banom, ha hatalmon maradnak, de a "negyedjere nem lett mar meg ketharmad" az egy olyan pofon nekik, amivel mar majdnem mindenki jobban jarna.

Miert is lenne fontos ilyenkor egy 2/3-os ero? Csak mert kicsivel gyorsabbak a dontesek,mert rovidebb azok utja? A rossz dontesekre ez a gyors atfutasi ido ugyanugy vonatkozik, es ezt pont itthon lathatjuk eloben. Mar ~20000 magyar halottunk van a rossz dontesek nyoman, es a halalozasi trendeket nezve a kovetkezo hetekben a vilagelsosegert "harcolunk". Ergo a 2/3 es az eros kormanyzas szart sem er,ha dilettansok ulnek ott,ahol, es a te szavaiddal elve, pont azt okozza, hogy kevesebb "népességnek tudsz jobb életet biztosítani a következő 4 évben az országodban". Konkret nepirtas folyik itthon jelenleg.

Mindezek mellett pl. Svajcban, ami nem eppen a gyors dontesek orszaga, majdnem ugyanennyi lakosra fele ennyi halal jut. De sorolhatnam az ennel is jobb peldakat Uj-Zelandtol, Ausztraliatol stb.

Ez a kerdes nem csak a politikai ero nagysagan dol el,hanem pl. az elmult evtizedek teljesitmenyen (nalunk az tobbi evtizedben csak kivontak a penzeket az okosok az egeszsegugybol), azon, hogy a szakembereket hagyjak-e dolgozni, azon, hogy hazudnak-e es elhallgatnak-e a kommunikaciokor minden fontosat (ha az ember azt latja es hallja,hogy minden kiraly,akkor nem fog felni kimenni az utcara,ahelyett,h kicsit az osztoneire hallgatva otthon kerteszkedne inkabb) stb.

Konkret nepirtas folyik itthon jelenleg.

Azert ez egy kicsit eros. De meselj, ki a hibas: a kormany tuti, ez egyebkent akar meg is allhatja a helyet, ugyanez vonatkozik minden orszagra is.Az emberek esetleg?

  • A hazakoltozo homoffisz fodraszok? 
  • A nagymamihoz lepasszolom a gyereket, mert nekem kell az "enido" tipusu emberkek esetleg?
  • A gyurmagyerekek tuctucmentes, lehalkitott un. gym -ekkel?
  • A barmikor elmehetek vasarolni, igy megyek csucsidoben tipusu emberek?
  • A faszomhorgyajamaszkot tipusu tajparasztok?
  • Van olyan is, hogy valaki kamu munkavallalasi igazolast szerez csak azert, hogy marpedig neki a zorban ne mondja meg, hogy nem mehet akarhova bulikazni.

A nepirtas helyett a tarsadalmi felelosseg szoosszetetelt erdemes izlelgetni. Mutogatni konnyebb, en tudom, de a felelosseg, hogy te, mint maganember, mit teszel, a tied.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

UK-ban volt az, hogy karacsonykor engedtek volna 5 napot 3 haztartasnak talalkozni. Egy hettel elotte visszavontak: London es Kent nulla nap, Anglia tobbi resze egy napig talalkozhatott, ott is javasoltak, hogy "csak ha nagyon nem tudjak kihagyni".

Januar kozepen egy no elvesztette az igy latott aposat, az anyosat es a ferjet. A daily mailnek azt birta nyilatkozni, hogy a kormany es Boris Johnson hibaja, hogy ok talalkoztak karacsonykor, es Boris hibaja, hogy elvesztette a hozzatartozoit.

En se ertettem a logikat, de az a helyzet, hogy az emberek idiota faszok, ha felelost kell megnevezni. A legrtikabb esetben fordul meg barki fejeben is az "en hibam" kifejezes.

No, ugyanezt erzem, amikor valaki szerint "Orban hibaja a sok Covid halott". Veletlen sem a felelotlen allampolgaroke, akik februarban meg 50 fos szulinapokat tartottak illegalban, es akik kemenyebb korlatozasok eseten is ugyanezt tennek. Meg veletlen sem azoke a faszoke, akik kohogve es lazasan haromatszallasos tomegkozlekedessel mennek haza.

Legyunk oszintek: minden kormany felelos a sajat viruskezeleseert, de nem tudom elkepzelni, hogy mi vagyunk -szinte- a csehekkel egyutt a legnagyobb balfaszok a vilagon. Lasd meg Bolsonaro es Trump esetet a valosaggal. Naluk megis kevesebb a lakossagaranyos elhunyt. Vagy valami nem stimmel a statisztikakban.

A tarsadalmi felelosseg tovabbra is elsoszamu. En akkor is hordtam maszkot, mikor Orban es mindenki meg azt hangoztatta, hogy nem er semmit.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Meg kellene nézni az elmúlt évek átlagos halálozását és összevetni a Covid19 időszakkal most. A halálozás növekedésének számai pontosabban mutatják országonként a járvány hatásait. Így, hogy egyik országban minden halott Covid áldozat, akinél azonosították a vírust de közben más súlyos betegsége is volt amibe úgyis belehalt volna, más országokban csak azokat számolják Covid áldozatnak akik egyértelműen csak a vírusfertőzés következményeként haltak meg nem ugyanazt mutatják a számok országonként. 

No, ugyanezt erzem, amikor valaki szerint "Orban hibaja a sok Covid halott". 

Teljhatalom, emlékszel még a balhéra? Ha jól emlékeszem megvan a teljhatalom.

1) Respect the privacy of others.
2) Think before you type.
3) With great power comes great responsibility.

Megírnád nekik szerinted mi a hiba a 3 pontban?

 

OV a hatalommegosztást nem ismeri, mondjuk a felsősséget sem, ellenben a bűnbakot mindig talál.

Érdekes kérdés ez. Szerintem az lett volna helyes ha szeptemberben odacsap a kormány az asztalra azzal, hogy teljes körű karantén. Ez alól azok kaphatnak felmentést, akik állandóan maguknál tartják a bekapcsolt és feltöltött mobiljukat hivatalos kontaktkövető appal. Mobilszolgáltatók kötelesek ingyenes mobilnetet biztosítani minden ügyfelüknek legalább 100kbps korláttal. Akit ellenőriznek és ezeket a feltételeket nem teljesíti ugyanúgy büntit kap mintha nem hordana maszkot. Privacy huszárokra a teljes körű karantén vonatkozik. 

Érdekes gondolat. Szerintem ahogyan a triviális dolgokat: hordjál maszkot stb. sem tudják&/akarják az emberek betartani, a nagyobb mértékű szigorítás kontraproduktív lett volna: "csak azért is" alapon méginkább leszarták volna. Cserébe aki eddig is betartott mindent annak még nehezebb lett volna az élete.

Nehéz egyensúly ez.

Ha az általad vázolt ötletet próbálnák megvalósítani abból meg kitört volna a népfelkelés: már most is diktatúrázik meg rendőrállamozik egy csomó ember :).

nem hiszem, hogy a tüntetésre járók és a szabályokat be nem tartók között lenne összefüggés.

A legtöbb ember ingerküszöbét valami nagyon ki kell akassza ahhoz, hogy nagy tömegben az idejét arra szánja, hogy az utcán vonuljon pl:

  • öszödi beszéd után
  • netadós tüntetés

A szabályok be nem tartása meg a mindennapi hétköznapok része :), nem kell hozzá megadott időpontban felkerekedni és órákat rászánni..

Hiszen mindenki a kényelemre és komfortra törekszik. Ami azt gátolja azzal mindenképp ellenérzéseink vannak. Csak van aki ezeken tudatosan felülemelkedik van aki meg leszarja az esetleges indokokat.

Elrettentés mindig működik.

Szerencsére (?) -szerintem- nem a legjobb visszatartó erő... Ideig-óráig működhet, hosszabb távon biztosan nem. Cserébe igazán nagy mennyiségű gyűlöletet lehet vele felduzzasztani. (ez mondjuk valamilyen mértékben így is megvan a helyzetből adódó egyéb frusztrációk és  a jelenlegi korlátozások eredményeképp is. A többi okot meg se említem, más csoportba tartoznak :) )

Viszonylag gyorsan kell lenyomni a vírust. Ha visszaesik, 2-3 hét alatt lehet lazítani. Mivel közben jön az oltás is. 

Gyűlöletet nem tudom, hogy lesz több. De melyik esetben lesz kevesebb halott? 

Valóban nem a legjobb, a legjobb a személyes példamutatás lett volna, de ugye az már múlt idő. 

"Szerintem azt kicsit régebben elkezdték"

2020-ban "fejlett nyugati jogallamokban" is elkezdtek "diktaturat" kiabalni olyanok, akik 2019-ben nem. Az Magyarorszag-specifikus, hogy ez a "diktaturat kialtas" mar 2019-ben is letezett, de 2021-ben globalis jelensegge valt. Ertsd jol, amit mondani akart a kollega. :)

Technikailag talán még egyszerűbb megvalósítani mint a maszkviselés ellenőrzését, mert persze a mobilját mindig viszi a suttyó. Adott cellában 100 méternél nagyobb távolságra mozgó mobilok száma (akkor vélhetően nem épületen belül van) - kontaktkövető appok száma és már megvan hova kell küldeni a rendőrt ellenőrzésre. Persze vannak második harmadik mobilok stb, de ezek idővel statisztikával korrigálható anomáliák. Elég drákói pénzbüntetésekre sok országban van példa. Valami visszatartó ereje azoknak is volt. 

Kínában van olyan, hogy lámpánál szabálytalanul átkelő gyalogosról készült rövid videót kivetítik a közelben levő épület giga képernyőjére amolyan szégyenfalként. Aki túl sok George Orweltt olvasott azt mondja borzalom. Aki segített már mentősnek súlyos személyi sérüléssel járó közlekedési balesetnél azt mondja így helyes. 

A sok szarrágó picsogása szerintem is valószínű lett volna. De így meg lehetett volna fogni a járványt, csökkenteni lehetett volna a Covid19 halottak számát úgy, hogy nem kell teljesen leállítani hozzá a gazdaságot. Az időben felismert Covid19 fertőzés lehetősége nemcsak a járvány terjedését csökkenti, de még a szarrágók életetét is megmentheti az időben megkezdett kezelés.

Aki túl sok George Orweltt olvasott azt mondja borzalom. Aki segített már mentősnek súlyos személyi sérüléssel járó közlekedési balesetnél azt mondja így helyes.

Segítettem már súlyos sérüléssel járó balesetnél ahol volt akit több darabban szedtek össze. Ettől függetlenül remélem, hogy általad vázolt világ megmarad kínában.

Bár a megfigyelési kampányokra csak könnyen népszerűsíthető indokokat kell szolgáltatni:

https://www.bbc.com/news/uk-england-dorset-56538590

én az ilyesmikre a lehető legszűkebb szükséges adatgyűjtést preferálom. pl elfogadom, hogy autópályán haladva balesetmegelőzés céljából készül felvétel. Bár azt pl továbbra sem értem, hogy átlagsebesség számítás miért nincs, a legtöbb idiótát simán ki lehetne vele emelni.

Nem egyszerű kérdés ez. Tény! Covid járvány alatt a kötelező app nálam belefér, mert sok életet menthet meg. 

A szabálytalan gyalogosra mondható, hogy csak saját életét veszélyezteti de ez nem minden esetben igaz. Részt vettem egy Tesla kutatásban, ahol a szimuláció mobilozás után hirtelen átvett emberi autóirányítás következményeit vizsgálta. Bejött egy szabálytalan gyalogos jobbról, reflexből balra rántottam a kormányt és le is tartoltam egy buszmegállónyi embert. Mások is. Előtte nem láttam az utat, mert mobilozni kellett. A videós szégyenfal valóban nem illik bele az európai gondolkodásmódba. De a szabálytalan gyalogos nem megszégyenítő megbüntetése és informatikai eszközökkel megfigyelt közlekedés szerintem igen. 

a szabálytalan gyalogos nem megszégyenítő megbüntetése és informatikai eszközökkel megfigyelt közlekedés szerintem igen.

Ez egy lefolytatandó vita szerintem: feltornásszüke-e a közterületek megfigyelését pl Londonhoz hasonló szintre, majd használjuk-e ezt az infrastruktúrát többek között közlekedési bírságolásra. Ha igen akkor én azt nem szűkíteném be gyalogosokra. Ha lenne ilyen rendszer akkor közlekedési eszköztől függetlenül gyalogost, rollerest, bringást, egyszeri gépjárművezetőt, taxist, buszost ..[stb...] szóval mindenkit büntetnék. A büntetési tételekről meg már kifejtettem a véleményem: rendszeres kihágást fokozódóan kellene büntetni...

Egy kérdésem lenne minek az app, a mobil szolgáltató nem tudja, hol van a telefonom? (fura mert ha hívnak kicsöng) Nyugodtan használhatták volna kontakt kutatásra is meg karantén ellenőrzésre. Meg esetleg arra is, ha Angliából jössz csak nem Bud on szállt le a géped az is kiderüljön.  Az app bonuszokat adhatna.

Háromszögeléssel úgy 100 méter körüli pontossággal állapítható meg a mobil helye, ez most 5G-vel változhat de még nem eléggé elterjedt. Az app elég jól meg tudja határozni mely mobilok vannak 2 méteren belül, bekapcsolt bluetooth mellett. Így kevesebb fals riasztás van appokkal mintha csak szolgáltató cellainfókból vannak adatok. Különböző szolgáltatókhoz kapcsolódó mobiloknál tovább romlik a pontosság az egymás közötti távolság meghatározásánál. 

Ha fut az app a mobilodon, azonnal értesülsz arról, ha valakiről akinek a közelében tartózkodtál bebizonyosodik Covid 19 fertőzött. Így innentől már legalább te nem terjeszted tovább a vírust, illetve időben meg tudják kezdeni a kezelésedet ha elkaptad. Az időben megkezdett kezelés pedig életmentő lehet. 

Szerintem nem működött volna, mert szervezést igényelt volna, egy folyamatosan jól teljesítő rendszert. Ráadásul csak úgy lett volna értelme, ha a fertőzésgyanúsakat "kényszerkezelésre" "viszik", ha maguktól nem jelentkeznek záros határidőn belül. Illetve valakinek ki kellett volna vizsgálni azokat az eseteket is, amikor az appban kapott figyelmeztetés után a polgárok a GPS adatok szerint nem indultak a legrövidebb úton haza/orvoshoz. Nem hiszem, hogy a magyarok kellőképpen felelősségteljesek lettek volna és lennének ehhez, illetve az ellenzék szerint ez lett volna és lenne a valaha volt legsötétebb diktatúra. Szerintem az is problémás, hogy az okostelefonnal nem rendelkezőket kizárták volna a "szabadságból". Nem mindenki tudott volna okostelefont venni, vagy okostelefon híján otthon maradva bevételhez jutni. Az okostelefon és bevétel nélkül lévőknek segétámogatást kellett volna nyújtani. Ami lehetett volna egy okostelefon (nem mindenki tudná kezelni), vagy "otthonmaradási támogatás". A támogatásnak olyan mértékűnek kellett volna lenni, hogy az egy háztartásban élők bevételeit megfelelően kiegészítse. A helyzetet (adminisztrációt) kis mértékben bonyolította volna, ha egy több tagú család esetén valakinek van okostelefonja, valakinek meg nincs. A magyarokat ismerve (?) sokan otthonmaradónak jelentették volna magukat, aztán sunyiban eljártak volna dolgozni. Ennek megoldásához elég komoly effektív rendőri jelenlét kellett volna (lényegében az emberek állandó "vegzálása" (igazoltatás) közterületeken, váratlan ellenőrzések munkahelyeken és otthon, stb.), illetve egymás feljelentgetése. A politikus célja, hogy hatalmon maradjon (az másodlagos és esetleges, hogy az embereknek is jó legyen). A politikus nem feltétlenül érezné biztosnak a székét, ha az embereket ismeretlen időre jelentősen korlátozná a szabadságukban, és folyamatos rendőri ellenőrzéseknek tenné ki őket. A politikus akkor merne ilyet lépni, ha biztos benne, hogy a következő választásig rájönnek a szavazópolgárok, hogy a szoros korlátozás valóban az emberek érdeke, nem pedig a politikusé, és nincs igaza az ellenzéknek, ami szakadatlanul diktatúrát kiabál. Lehet, hogy én látom rosszul, de Magyarországon komoly betartatás nélkül nem lett volna értelme annak, amit írtál.

:)

Nem csodaszer, de most az van, hogy ha találkoztál egy Covidossal mondjuk egy supermarketben, 1 méteren belül volt 5 percig még a sorban álltál a kasszánál mögötted, akkor erről nem fogsz tudni. 
Ha lenne ilyen app és az illető másnap annyira rosszul van, hogy mentő viszi kórházba akkor onnantól regisztrálva lesz, te pedig értesülsz arról, hogy kritikus ideig tartózkodtál már ismert covidos közelében. Szerintem az átlag magyar is leteszteltetné magát ezek után. És minimum nem látogatja meg az idős rokonait amíg ki nem derül elkapta-e. 

App nélkül akkor tudod meg, hogy elkaptad amikor a tüneteket észleled magadon. Ez egy korai figyelmeztető rendszer, ami hasznos szerintem. Az idő életet jelenthet. 

Nem gondolom, hogy van még nem demens ember az országban akinek nem lenne okostelefonja, hacsak nem tudatosan antitech remete. Pénz kell az autóra is, annak hiányában buszra, hogy eljusson az oltópontra. 

Ez alapvetően az emberek biztonságát szolgálná, nyilván lennének szarrágók de a többség talán nem ilyen.

nepirtas

persze..

https://hu.wikipedia.org/wiki/Sort%C5%B1z_a_Parlamentn%C3%A9l_1956-ban

Ausztraliatol stb.

végülis földrajzilag hasonló mennyiségű víz zár el hermetikusan minden potenciális át ill. beutazót (potenciális fertőzés hurcolót). hja elsősorban a politikusokon múlik. vagy várjunk csak?

Bár gondolom abban nincs különbség, hogy a kápolnába egyesek ott is csak szeretkeznidugni jártak.

F) ++++++1111111111111111111111111111

Minden Brainfuck kod, mert ami nem []+-,.<> jel, az komment. Ami rosszul van zarojelezve, az is Brainfuck kod, csak hibas.

Amugy tippre Oregon az f ponttal nagyon egyetertett, azt akarta kifejezni. Csak az nem vilagos, hogy azzal ert-e egyet, hogy az fog megvalosulni, vagy azzal, hogy az katasztrofa lenne. Ismerve az eddigi kommentjeit, az utobbit tartom valoszinubbnek.

Amugy en ennyire nem tartok ettol, az O1G koalicio tippre semmiben nem tudna megegyezni, szoval kb. mint ha nem is lenne kormany. A cseheknel volt par eve olyan, hogy senki nem kapott tobbseget, es nem volt kormanyuk. Akkor nott a gazdasaguk a legjobban, nem tudta a kormanyzat elrontani. Az O1G >50% is hasonlo lenne. De meg kiderul, meg az is lehet, hogy osszedob kozosen az a rengeteg pici part egy programot.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?