Automatikus válasz az összes e-mail-re

Fórumok

Sziasztok!

Van egy levelezésem dovecot-tal, ahol az a kérés, hogy a postafiókba érkező összes e-mail-re menjen válasz üzenet. Nem jó ha naponta egyszer, hanem mindig mindenre. Ha jól néztem a sieve vacation-seconds extension az én barátom. Elég gyér leírásokat találtam róla. Valaki állított már be ilyet? Kell telepítenem külön valamilyen módon ezt az extensiont? Hol tudom aktiválni? Tippem szerint a dovecot 90-sieve.conf fájljába, de nem vagyok biztos. Utána kézzel kell elkészítenem a .dovecot.sieve fájlt, vagy esetleg a Roundcube-ba is be tudja állítani a felhasználó?

Köszi!

Pöfe

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 03. 11., cs – 19:18

Régen csináltam már, ennyi rémlik pongyolán: dovecote-ot fel kell tuningolni valami modul installal, hogy tudja kezelni a sieve-es szabályokat. Utána a konkrét szabályokat roudcube-ból már tudja a felhasználó kattintgatni (forwards, auto replay..stbstb)

UPD: szabály helyet szűrő a magyar terminológia roundcube-ban

Ezt gondold át, nem biztos, hogy ezt akarod tényleg. Alapból minden új feladónak azonnal küld és legközelebb csak 1 nap múlva és ez egészen jónak tűnik szerintem.

Dovecot doksiból kiderül, hogy a sieve modult hogy tudod aktiválni, de az is lehet hogy a csomagkezelőd élből bekapcsolja.