[KV] Vajon fiú lesz?

Mindig is mondták, hogy túl pozitív vagyok. 😀 

Ha fiú lesz trey tiszteletére worksforme lesz a neve...

Teszt

Valószínű ez már a második. Tavaly ilyenidőtájt feküdtem két napig, fulladtam, lázas voltam és nagyon beteg. Persze akkor nem teszteltek mert az volt a narratíva, hogy a teszt nem gyógyít. Épp mostanában szerettem volna ellenanyag mérést, de már úgy tűnik nem lesz rá szükségem. Mondjuk az is érdekes, hogy pl a háziorvosnak nincs jogoaultsága ilyet kérni.

Különben teljesen tünetmentes vagyok, kedden volt egy kis hőemelkedésem és ennyi. Csak a biztonság kedvéérért kértem tesztet, mert a suliban annyi volt a fertőzött, hogy nem győztük már helyettesítéssel. Szóval nem szerettem volna megfertőzni az idősebb kollégákat. Mondjuk mostmár ez is mindegy, most nézem, hogy átállítottak mindenkit digitálisra. Mondjuk, hogy miért kellett ehhez megvárni amíg mindenki biztosan megfertőzödik azt nem tudom.

A legrosszabb, a gyerekeknek lesz (2.5 és 5.5 évesek), nagyon szeretnek a szabadban játszani és most ki sem léphetünk az ajtón. Marad az erkély. Attól félek meg fogunk bolondulni 10 napig bezárva...

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 03. 04., cs – 13:21

"A digitális oktatás részleteit hamarosan kidolgozzák"

Ízlelgessük ezt a mondatot, hogy elröppent az a megfeszített munkával teli egy év..

Majd a tanárok megoldják, azzal ami van. Eddig sem számíthattak rájuk, most sem fognak.

Hétfőtől meg én is beülök az elsős gyerekem mellé az online iskolapadba és ellesem a tanító nénitől, hogy kell írást oktatni. Meg ott van a szuper okos nővére, aki örömmel gyakorol vele.

Én hálát adok a sorsnak, hogy ilyen szerencsés helyzetben vagyok.

Ne merj olyat mondani, hogy neked is "lofasz meg estifeny" kategoria volt, mert leszedik a fejed.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Min múlik, hogy a tanárok milyen webkonf rendszert használnak? Erre nincs állami direktíva, hanem azt használnak, amit akarnak, és nyilván valami ingyenes dolgot választanak?

Ismertek olyan on-premise telepíthető szabad szoftveres rendszert, ami alkalmas volna egy osztály kiszolgálására, tehát kb 30 egyidejű kliens kezelésére?

Ilyet telepítettem bérelt VPS-re, rendszeresen használjuk privát és munka kommunikációban is, de csak 7-8 userig mentünk el. 7 user körül már 80% körül volt a szerver CPU toppal nézve SSH-n át. Ha erősebb procit bérelnék több maggal, akkor bírna 30-at? Tehát a skálázodása nem robban fel az N résztvevővel N*N-re vagy ilyesmire?

Hogyan csináltátok, a többség eleve kikapcsolta a videó sztreamet? Tud olyat a Jitsi, hogy kikapcsolja a video streameket a nem túl aktív usereknél?

en uzemeltetek BBB-t. a 2.2-es (stable) verzio nem skalazodik valami jol, hiaba rax ala 32 magos szervert a 3-adat se hasznalja es mar nem bir tobb usert. kb 300-400 user a vege, ha nem nagyon van video, csak hang. a video (akar kamera akar desktop megosztas) nagyon megfogja.

sok kritikus komponense nem multithread/multiprocess igy inkabb keves mag es magasabb orajel kell ala. 8x4.5ghz i7 jobb lett neki mint a 32x2.1ghz xeon.  azt javasoljak futtass tobb peldanyt, es vagy kulonbozo neven/ip-n, vagy kell ele egy load balancer (pl. scalelite). ugyanakkor a virtualiaciot sem szereti, vagy fixen kell a cpu-t lefoglalni neki. nalam lxc-ben megy.

az uj 2.3-as verzio  (alpha7-nel tart, messze meg a release) mar sokkal jobb ilyen szempontbol, atdolgoztak skalazhatora.

Szerkesztve: 2021. 03. 05., p – 07:57

Nem akartam új bejegyzést írni. Ismer itt valaki bárkit, aki kellett volna és kapott is SMS-t tegnap a hétvégi oltáskampánnyal kapcsolatban? Esetleg olyat, akinek nem kellett volna kapnia, de azért kapott? :D

Ahogy ősszel is, most is azzal kell számolni, hogy a hivatalosnál 10-20x nagyobb a fertőzöttek aránya. Nálunk ez jött ki a melóban, és minimum, mert nem is teszteltek végig mindenkit, csak a kontaktokat.

Oltás után még kell pár hét mire az immunrendszer "veszi" a lapot. Ez a hullám már úgy söpör keresztül a populáción mint egy tsunami. Azok akik már régebben megkapták a második oltást is jól állnak.

Szerencsére Mo-on elrendelték a lockdown-t, nálunk (RO) még halogatják.