Liszt Ferenc Kamarazenekar ingyenes online koncert ma, pénteken 20:15

Ha érdekel valakit, akkor az alábbi lesz a  műsor:

Bach: A-dúr zongoraverseny, BWV 1055
Saint-Saëns: Allegro appassionato, op. 43
Vivaldi: g-moll concerto két csellóra, RV 531
Bach: f-moll zongoraverseny, BWV 1056
Kuszevickij: fisz-moll nagybőgőverseny, op. 3 (2., 3. tétel)

Promo: https://www.youtube.com/watch?v=eddiNvshG3c

A koncert: https://www.youtube.com/watch?v=z0r2Nz81pf0&feature=youtu.be

A műsor alapján Rozsonits Ildikó kezdi a koncertet, ő az a 14 éves zongorista aki megnyerte  tavaly a Virtuózok versenyt.  Napokban volt vele interjú, nagy cikk az Indexen: https://index.hu/kultur/2021/02/23/rozsonits-ildiko/

A decemberi Virtuózok óta már megnyert egy másik nemzetközi versenyt is: abszolút első hely, 97 induló.  Illetve a Bartók Rádió benevezte egy újabb csehországi versenyre is. Ígéretes karrier előtt áll - méltán megérdemelten szvsz! Nagyon szurkolok neki! És várom az esti koncertet! 

Ezt fogja játszani: https://www.youtube.com/watch?v=FRyLYtBLIOE

Hozzászólások

Úgy látom fent maradt az élő közvetítés anyaga és így utólag is megnézhető - a 15. percnél kezdődik! Szép volt amúgy! Első pillanatban, amikor bejött a kép elég fura volt, olyan kripta hangulata volt a látványnak. Nyilván a helyzet groteszksége miatt közönség nélkül, maszkban. Brr.. A zenészeknek is bizarr lehet így játszani. De aztán ahogy elkezdtek játszani megtöltődött élettel minden.  Minden virtuóz nagyon ügyes volt! Nagybőgőversenyt még sosem hallottam, ez külön élmény volt számomra. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Köszi, tényleg nagyon szép!
15:00-ra tekertem, és amíg néztem(36:42), arra gondoltam, hogy hozzá nem értőként mennyire érzem a mögöttes munkát. Tehát a maximalizmust, ami tud nagyon sokszor teher lenni, de a végeredmény mindenkit mögéd helyez. Valóban ügyesek, vagy hozzáértők, tehetségesek. Ha fennmarad a közvetítés, akkor végignézem valamikor.

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

:) Örülök, ha tetszik! Ontjuk a tehetségeket - nem én mondom, hanem a szakemberek. És persze rengeteg munka van a produkciók mögött  - amik hát kb bárhol a világon megállnák a helyüket! Hát nem tudom, h van olyan aki becsukott szemmel hallgatva megmondaná, h itt nem felnőttek a szólisták?

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

> bárhol a világon megállnák a helyüket!
Biztosan így van, és ez nem elfogultság!

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Szerkesztve: 2021. 02. 27., szo – 20:50

Aki meg akarja tartani, még mielőtt letörlik:

youtube-dl