Liszt Ferenc Kamarazenekar ingyenes online koncert ma, pénteken 20:15

Ha érdekel valakit, akkor az alábbi lesz a  műsor:

Bach: A-dúr zongoraverseny, BWV 1055
Saint-Saëns: Allegro appassionato, op. 43
Vivaldi: g-moll concerto két csellóra, RV 531
Bach: f-moll zongoraverseny, BWV 1056
Kuszevickij: fisz-moll nagybőgőverseny, op. 3 (2., 3. tétel)

Promo: https://www.youtube.com/watch?v=eddiNvshG3c

A koncert: https://www.youtube.com/watch?v=z0r2Nz81pf0&feature=youtu.be

A műsor alapján Rozsonits Ildikó kezdi a koncertet, ő az a 14 éves zongorista aki megnyerte  tavaly a Virtuózok versenyt.  Napokban volt vele interjú, nagy cikk az Indexen: https://index.hu/kultur/2021/02/23/rozsonits-ildiko/

A decemberi Virtuózok óta már megnyert egy másik nemzetközi versenyt is: abszolút első hely, 97 induló.  Illetve a Bartók Rádió benevezte egy újabb csehországi versenyre is. Ígéretes karrier előtt áll - méltán megérdemelten szvsz! Nagyon szurkolok neki! És várom az esti koncertet! 

Ezt fogja játszani: https://www.youtube.com/watch?v=FRyLYtBLIOE

Hozzászólások

Úgy látom fent maradt az élő közvetítés anyaga és így utólag is megnézhető - a 15. percnél kezdődik! Szép volt amúgy! Első pillanatban, amikor bejött a kép elég fura volt, olyan kripta hangulata volt a látványnak. Nyilván a helyzet groteszksége miatt közönség nélkül, maszkban. Brr.. A zenészeknek is bizarr lehet így játszani. De aztán ahogy elkezdtek játszani megtöltődött élettel minden.  Minden virtuóz nagyon ügyes volt! Nagybőgőversenyt még sosem hallottam, ez külön élmény volt számomra. 

Széttépték testük; vér folyt a kőre; díszvacsorákon ettek belőle  //Kormorán

Köszi, tényleg nagyon szép!
15:00-ra tekertem, és amíg néztem(36:42), arra gondoltam, hogy hozzá nem értőként mennyire érzem a mögöttes munkát. Tehát a maximalizmust, ami tud nagyon sokszor teher lenni, de a végeredmény mindenkit mögéd helyez. Valóban ügyesek, vagy hozzáértők, tehetségesek. Ha fennmarad a közvetítés, akkor végignézem valamikor.

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

:) Örülök, ha tetszik! Ontjuk a tehetségeket - nem én mondom, hanem a szakemberek. És persze rengeteg munka van a produkciók mögött  - amik hát kb bárhol a világon megállnák a helyüket! Hát nem tudom, h van olyan aki becsukott szemmel hallgatva megmondaná, h itt nem felnőttek a szólisták?

Széttépték testük; vér folyt a kőre; díszvacsorákon ettek belőle  //Kormorán

> bárhol a világon megállnák a helyüket!
Biztosan így van, és ez nem elfogultság!

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Szerkesztve: 2021. 02. 27., szo – 20:50

Aki meg akarja tartani, még mielőtt letörlik:

youtube-dl