Fel varos emailcime es a GDPR

Tisztelt istenverte ostoba haziorvosok,

Hogy a joisten faszaba kepzelitetek hogy be cc-tek mindenkit a kurva emailbe hogy megerkezett a kinai lotty es lehet jelentkezni oltasra. Normalisak vagytok bazd+?

Story - Edesanyam kapott egy emailt a korzeti orvostol, nem nem a sajat haziorvosatol, hanem valami faszom random dokitol hogy lehet jelentkezni a kinai sinopharm vakcina felvetelere.

Es ezt igy hogy?

Miert nem a sajat haziorvosa kuldi el az emailt?

Ki jarult hozza hogy megoszd mas orvossal az email cimet?

Miert kell be cc-zni a fel varost?

 

Mi a faszom folyik ebben a kurva purde orszagban?

 

De jo hogy nem regisztraltam ebbe a rogan reinkarnacios renccerbe, baszodjatok meg mind.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 02. 22., h – 21:12

Nálunk pont ugyanez történt, az e-mail a körzetiorvos asszisztensnője férjének(!) privát gmail.com-os e-mail címéről érkezett, a címzettek listájában 99 darab e-mail cím szerepel.

Hozzáteszem, hogy az (Internetet 10+ éve használó) ismerőseim nagyjából 99,5%-a életében nem hallott még a Bcc: mezőről.

Nem szamoltam meg hog pontosan mennyi, majd hetvegen megnezem hogy mekkora a spam email allomany. :)

Amit mondassz a bcc-rol az valoban igy van, nem ismeri senki. De nem ezt varnam egy haziorvostol, ott azert mar csak kellene ismerni. Egyebkent azt figyeltem meg hogy ezek a hazidokik holt kokik az ilyen dolgokhoz. Mikor hazajottem bejelntkeztem a hazidokihoz, aszisztens behivott leultetett, doki, bogaraszik valamit a gepen es a turelmemet kerte. Moge nezek es a gyogyszeres szekreny uvegajtajara es latom hogy a goooooglt bogarassza, majd meg is jegyzi, hogy elallitodott a billentyuzete es vissza kell allitani magyarra. :) kb 10 perc volt mire sikerult. En pedig olyan gondban voltam, hogy most mondjam meg neki vagy inkabb hallgassak, inkabb hallgattam. Nem kellett volna igy utolag, mert amikor vette fel az adataim, es a munkakor volt a kerdes, mondtam infromatikus, na onnan egy kibaszott bunko stilusra valtott az ember, en pedig valtottam haziorvost. :)

amugy vicc az egesz ami a vakcina korul megy. Kivancsi leszek a tobzodasra majd a varosba, mert most olvastam a kinai vakcinarol, hogy beadas utan 30 percet kell felugyelni az oltottat. Na ezt nem tudom hogy fogjak megoldani :D

Nem kellett volna igy utolag, mert amikor vette fel az adataim, es a munkakor volt a kerdes, mondtam infromatikus, na onnan egy kibaszott bunko stilusra valtott az ember, en pedig valtottam haziorvost. :)

Megértem. Ha valaki igazi tapló módjára tétlenül végignézné, ahogy tíz percet szopok valamivel, miközben neki ez a munkája, és fél mondatába került volna, hogy segítsen, akkor én is elküldeném az anyjába az illetőt.

tudod te igsazi taplo ha egyformak lenenk akkor lehet ugy tettem volna, de mivel teljesen masok vagyok en nem ezt tettem es elmondom miert - mivel az volt az elso talalkozasom a dokival nem ismertem, nem akartam beleszolni mert nem tudtam hogy mikent fogja kezelni a szitut ha egy "taplo" elkezd neki okoskodni hogy mikent kell bealitani. Mert mar voltam hasonlo szituban ahol megkaptam, hgoy faszt okoskodok majd ok megoldjak, es mivel ez egy rossz tapasztalat, ezt hasznaltam fel, hogy nem akartam atelni ezt az arognas kocsog stilust.  Remelm igy mar tisztabb a sztori Te "taplo" Amugy az ember kb felsobbrendubbnek erzni magat mindnekinel es mindne paciensnel (ezt mar utolag tudtam meg) Azert is jo igy sztorizgatni mert rogton kibuknak a rosszindulatu fergek akik rogton a szemelyeskedebe allnak bele van lentebb is egy ugyeletes faszfej.

Tehát a mérleg:

  1. Végignézted, hogy valaki szerencsétlenkedik, pedig 15 másodpercedbe került volna a segítség.
  2. Mindenkinek, aki mögötted állt a sorban, 10-10 percébe került ez a mutatvány + az orvosnak is + neked is.
  3. Az orvos azért bunkó, mert felsőbbrendűnek érzi magát.
  4. Én vagyok a fasz a történetben, mert szóvá tettem az összefüggéseket.

Acknowledged.

Errol az oldalrol is nezhetjuk! Mint mondtam masok vagyunk, es mint ahogy a tobbi ember leszarja a masikat, engem sem kimondottan erdekelt a mogottem levo sor.   Szoval ilyen szempontbol mar kezdek veszteni az empaitambol, es jobban hajlok a pszichopata szemelyiseg fele trey utan. Tanulj mar meg olvasni vagy ertelmezni, nem azt mondtam hogy a doki bunko, hanem hogy atvaltott bunko stilusra, nem ugyanaz! Es azt sem mondtam hogy fasz vagy! Meg egyebkent is akinek az inge magara veszi. Mivel reszemrol nincs mit tovabb boconolgatni az altalad kiragadott szovegkornyezetbol hogy milyen taplo vagyok, igy kivanok neked tovabbi szep napot, es reszemrol a veled folytatott beszelgetest ezene a blogon lockolom. Csa

Én sem tettem volna, mert tapló dolog beleugatni más munkájába. Ha felajánlanám a segítséget és visszautasítja, akkor folyamatos nyomás van rajta, ha meg azért fogadja el, mert fél, hogy beég, akkor ez is közvetett befolyásolás. Aztán még ott van, hogy jobb helyeken illetékteleneket a gép közelébe se engedünk. Ha meg más van ott egy informatikus helyett, akkor is ugyanúgy 10 percbe telik. Na meg nem szivatnám magam Windows desktoppal.

Emailcim, mint wc papir. Minden szarhoz uj. Vagy azt is reciklalod ?

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Én speciel eldobható e-mail címet adtam meg, de mivel kötelező volt telefonszámot is megadni, azzal nem olyan egyszerű a helyzet. (Vegyek egy eldobható prepaid kártyát? Legyen az is 0-24 között egy bekapcsolt készülékben, hogy egyszeri vagy kétszeri alkalommal fel tudjon rajta hívni az orvos?) A telefonszám nem tud teljesen anoním és eldobható lenni, mert ugye a prepaidet is névre szólóan kell aktiváltatni...

Most mindenesetre írtam a sajtónak, hogy csináljanak ebből a gyakorlatból egy cikket. Ha a cikket holnap a fél ország elolvassa, akkor remélhetőleg a házi- és egyéb orvosok is felfedezik a "Bcc:" mezőt.

A NAIH-nak nem akarok írni, mert nem akarok kiszúrni szegény 70+-os háziorvossal, aki csak kényszerből használ számítógépet, és soha senkitől semmilyen képzést nem kapott hozzá.

Az eldobhato mail cim nalam a 10 perc alatt lejaro cimet jelenti. Ugye nem olyat adtal..?

Szor menten:
nem akarok kiszúrni szegény 70+-os háziorvossal”

Nem haat, de azert valami cikk csakjo’ lenne, ahogyan latom.. Altalanos iskolai oktatasnal figyeltem meg, hogy a gyerek tanarai kozul a nyugdij-kozeli korosztaly full komolyan vette a dolgot es (szimpatikus benazasok kozepette) masfel honap alatt egesz vallalhato szintu oktatast es feladatokat rittyentettek ossze. A 30-as FB korosztaly viszont ev vegere is a seggvakaro szinten maradt, bar facebook videok teren szemmel latjatoan fejlodtek. Szoval ha kell, akkor megtanuljak az oregek is, talan hamarabb, mint az utanpotlas.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Irrital a retek tanyasi olahcigany stilusod. A lenyeg erdekes jaja, de ha nem a pocegodor melyerol ordibalnal, perverz bdsm modon, frocsogo langyos-szaros-habos segget nyologatva, talan jobb lenne egy picivel.

^^ epito jellegu kritika. Ha megfogadod, en megkoszonom!

Vortex Rikers NC114-85EKLS

okes koszi az epito jellegu kritikat :) en ilyen vagyok, engem is sokminden ies eleg sokmindneki rrital es megsem kerem senkitol hogy ha lehetne maskepp, elfogdtam oket olyan troger, nagykepu ego kocsogoknek amilyenek, es nemakarom hogy valtozzanak,mert  egyszeruen nem olvasom oket amugy nem hiszem hogy nagyon valtozni tudok, de a kedvedert majd megprobalom, .. teso :D

Trey szolni kellene az udvari bolondjaidnak hogy alljanak le a szemelyeskedessel. Egyebkent tok jol visszakovetheto a sok bolond hozzaszolasa ami nem tesz mast mint hogy kotoszkodnek, viszont ha elfog borulni az agyam az ossze kocsogot birosag el fogom cibalni es a szart kifogom beloluk perelni, es az eletuket fogom hatraltatni a birosagra jarassal. Megis mit kepzeltetk Ti magatokrol? Kapjatok mar a fejetkehez! Ha nem tetszik egy iras akar a hangvetele miatt akarmi mas miatt, kocogj odebb, mi kesztet teged arra hogy a szemelyembe aljj bele?  Ez szerinted Willy normalis dolog???

Múltkor felhívták a figyelmem, hogy a becsületsértés és társai BTK-s. Az ország/állam/állampolgárok elleni összeesküvés szintén BTK-s. A lopás, a többszereplős szervezett/koordinált csalás, károkozás is biztosan BTK-s. Ha jól értem, nagyjából ezek valamelyikével/mindegyikével vádolja a bP csapata a különféle entitásokat.

:)

Megis mit kepzeltetk Ti magatokrol?  Ha nem tetszik egy iras akar a hangvetele miatt akarmi mas miatt, kocogj odebb, mi kesztet teged arra hogy a szemelyembe aljj bele?

Mégis mit képzelsz TE magadról? Ha nem tetszik, hogy egy írás alá kommentelni lehet akármi miatt, kotródj odébb, mi késztet téged arra, hogy a Hupra blogbejegyzést posztolj?

Na latod, te pont ugyanolyan vagy, Te is mi a jo budost faszt kepzelsz magadrol hogy igy beszelj velem hogy takarodj! eszednel vagy te troger? takorodja te ha nem tetszik! Es igen te budos kocsog nem tetszik ha belem allnak, mint ahogy azt most te is tetted minden ok nelkul, gondolkodjal mar es szallj magadba!  Es kruvara semmi kozod hozza hogy hova bloggolok! baszodj meg!

:D

Meghallják a böriben, hogy a hupról jöttél, ütnöd sem kell érte, nincsenek azok ott edződve, mint mi itt a ketrecben! :D

Szerk.:
Annyi hupper lesz sitten, hogy a bentiek azt fogják hinni, hogy visszatért a kilencvenes évek, és a HUP valami szervezett bűnözői csoport, és a pár ezer tagból borult néhány száz! :D

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Es beguritom a szappant az ala a kocsog ala, amelyik nem viselkedik. :P

Meg akit a huprol bannolnak, annak nem faj a segge. Ott aztan visszasirnak trey-t - nemelyik szo szerint. De a szekrekedesuk legalabb elmulik. Es a pride igazi izet is megerezhetik. :)

Akinek nem tetszik, az meg megverekedhet a bananert.

A farmon, ahol azután élt, hogy elhagyta a tanyát és külföldre ment, sosem támadták a személyét. Bár egyszer egy darázs megcsípte. Kezd elborulni az agya a személyét ért támadásoktól, ezért nem mindig látja tisztán, mi történik ebben a purdé országban vele.

Igen, már vasalom az inget.

:)

Ilyeneket egyenesen annak a nyilvantartasi szoftvernek kellene tudnia, amit hasznalnak, es az orvosonak el sem szabadna jutnia oda, hogy gondolkodjon azon, hogy most CC vagy BCC...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

A legjobb orvosi szoftverek is bemondas alapjan tudnak mail cimet, ha tudnak egyaltalan. Nem lenne ertelme: elgepeles, felrehallas, felremondas, kamu cim (lasd fentebb), nincs cim (lasd oregek), nem tudja a cimet (kb ua), a csaladtag cime, a szomszed cime. Ertem a szandekot, csak e pillanatban nem kivizelezheto akar nalunk fejlettebb helyeken sem.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Észteknél minden e-személyihez jár egy - elsősorban hivatalos kommunikációra szolgáló/javasolt - @eesti.ee email. Az e-állampolgároknak is. Elektronikus aláírással, mindennel. A nyárspolgárokat meg megtanítják használni is. Meg arra is, hogy ne ezzel regisztráljanak poreszra.
https://learn.e-resident.gov.ee/hc/en-us/articles/360000624378-Get-star…

Rengeteget lehetne tanulni az észt elektronikus állami adminisztrációból.

Ez nem a háziorvosok hibája.

Az egész rendszer az adatok megadásával együtt baromság. Hány éves? Tényleg? Mint ha nem lehetett volna átvezetni az egész adatosdit a meglévő adatokon.

Nem a háziorvosnak kéne szólni, hogy ott a vakcina. Neki maximum csak kattingatnia kéne, hogy ma jöhet ennyi és ennyi beteg. Egy automata felhívja az ügyfelet, hogy erre a helyre menjen.

Feltételezem, hogy a háziorvos eleve valamilyen központi nyilvántartás alapján kap vakcinát, tehát logikus lenne, ha az érintettek értesítése is ezen rendszeren keresztül történne. Persze ez azt jelentené, hogy a háziorvosnak ebben a rendszerben kellene megadnia, hogy melyik betege mekkora prioritást élvezzen, illetve ki kapta meg a védőoltás első vagy második adagját.

"A NEAK a közölt személyes adatokat a részére megadott szempontrendszer alapján az általa vezetett nyilvántartásokkal összeveti és annak eredményéről az érintett háziorvosát tájékoztatja a koronavírus elleni védőoltás beadhatóságának megállapítása érdekében.

(...) a NEAK a (...) meghatározott feladatai részeként, az önkéntesen igénybe vehető és ingyenesen biztosított koronavírus elleni védőoltás igénybevételének szervezésével kapcsolatos feladatát az egészségügyi szolgáltató, az egészségügyi államigazgatási szerv, az Országos Kórházi Főigazgatóság, valamint a fővárosi és megyei kormányhivatal (a továbbiakban együtt: közreműködő szerv) bevonásával látja el.

A NEAK, illetve a közreműködő szerv a NEAK által meghatározott, védőoltásra regisztráló személyeket a védőoltás igénybevételének rendjéről postai, illetve elektronikus vagy telefonos úton értesíti, mely célból a NEAK a közreműködő szerv részére a védőoltás igénybevételére regisztráló személy által a regisztráció során megadott postai, telefonos vagy más elektronikus elérhetőséget, valamint a védőoltás igénybevételéhez szükséges egészségügyi és személyazonosító adatot továbbítja. (...)"

Semmit nem ír arról, hogy idegen háziorvos és a Google fog neked levet küldeni, mert nem is kéne adatot kezelnie.

Az a hibás akit magad előtt látsz. Ez a szűklátókörűség? Az állam rátukmálta az orvosokra ezt a feladatot. Sem az eszközfeltétele sem a képesítése nem volt meg arra, hogy ezt levezényelje.

Ez a felelősség áthárítása. Talán az a sajtó amit te olvasol nem írja meg, hogy rugdosták ki azokat az orvosokat a pandémia idején akik  törvény szerint jártak el. Egyszerűen nem tudták rájuk hárítani a felelősséget. Mindegy találtak mást .

Igen, ismerem azt a típust, aki szerint mindenért az ÁLLAM a hibás, az egyéni felelősséget pedig nem ismeri. Ez egy kurva kényelmes és egyszerű álláspont. Kb. a lázadó 25 éves életkorig szokott elfogadható lenni valakitől. Utána már elvárt, hogy valaki személyes felelősséget vállaljon a tetteiért.

(Egyetemisták, lázadók, rendszerellenesek, punkok stb. kíméljenek meg a "válasz"adásuktól)

trey @ gépház

Az állami rendszerek gyakran annyira rosszul  működnek, hogy ha minden szabályt betartanak akkor nem kapsz ellátást. Erre van az az ügyeskedő mentalitás ami jellemezte a kommunista időkben rendszert. És ma is. A fidesz szeretne ettől megszabadulni , de régi kommunisták a ami gyurcsányisták olyan mélyen átszőtték a társadalom szövetét, hogy a csorba kikalapálása még pár kétharmadba beletelik. 

trey:

Igen, ismerem azt a típust, aki szerint mindenért az ÁLLAM a hibás, az egyéni felelősséget pedig nem ismeri.

 

Ezt mond el a Kedves Vezetődnek is(OV), hogy a járvány elején azt mondta felelősséget vállal az áldozatokért, de azóta nagy a csönd... :)

Szeptember 18-án konkrétan szóba hozta a felelősség kérdését, amikor arról beszélt, hogy az operatív törzs javaslatai alapján hoz döntéseket. 

„Nézze, szükség szerint, ugye, minden döntést a kormánynak kell meghoznia, következésképpen a felelősséget is a kormánynak kell viselnie, leginkább persze nekem. Ezt én vállalom is természetesen, mégiscsak ez a dolgom, mondhatnám, ezért kapom a fizetésemet.”

Inkabb az a balfasz aki nem tud olvasni, vagy nem tudja ertelmezni. Az email feladoja a haziorvos, mint irtam is valami random punci akit anyam nem ismer, en meg rakrestem. Eleve az email cimek a roganfele renccerbol kerult at a haziorvosknak, a haziorvosok pedig it analfabetakent felhasznaltak. Es ezt sem tudom megerteni, hogy ezek a egybites haziorvosok az egyetemi eveik alatt sem hasznaltak informatikai eszkozoket?

Ez felveti azt a kérdést is , hogy hogyan kerültek a random puncihoz az emailcímek, ha nem hozzá tartoznak. :P 

Amúgy használnak, ugye anélkül nem lenne eRecept sem, dehát Vakcinainfo-val kellett bohóckodni az EESZT-be való integráció helyett. :D Az simán a doki sara, hogy CC-zve küldi ki, de az, hogy eleve ilyen komoly a "megoldás" nem.

Gozom sincs hogy kerultek hozza, de vannak faramuci dolgok, peldalu azis hogy en mikent kerultem ahoz a hazivorvoshoz akihez iranyitottak miutan hazajottem, mert mielott itthagytam az orszagot egy idore,valami nonel voltam aki a mai napig ugyanott rendel bar a nevere mar nem emlekszem mert kb egyszer ha lattam (nem surun jarok dokihoz hala a jo egnek) szoval ez is hogy kerultem a egy pasi haziorvoshoz? Mert hogy en nem valasztok pasit hazidoktornak, csak puncik,

A háziorvosok nagy része 50, vagy inkább 60 év feletti. Ebben a korosztályban egyetemi évek alatt még informatika sem nagyon volt, nem hogy email vagy akár leporelló. Mivel a szakmájuk nem informatika, így a tudatos email-használatot számon kérni rajtuk lehet ugyan, de értelmetlen.

A 76 éves háziorvosom 25 éve aktív internet-használó, a tavalyi záráskor felhívott, hogy nemrég küldtem neki pár képet (Wikipediáról leszedett anatómiai ábrák, amin jelöltem a problémámat), és hogy felhasználhatná-e egy telemedicináról szóló ismertetőhöz, amit éppen az e-maillel rendelkező betegeinek készít arról, hogyan tudnának megfelelően, informatívan kommunikálni vele írásban, „half duplex” módon, .

Nem a kor az akadály, hanem a gondolkodásmód, illetve a törekvés a fejlődésre, vagy éppen annak hiánya.

Vannak ellenpéldák, ezt nem vitatom. És persze a te példádban szereplő orvos 25 éve aktív internet-használó, amiatt mért kifejezetten érdekelte, és emiatt megtanulta. Annak idején apám is megtanult bizonyos nem túl magas szinten BASIC nyelven progamozni, amikor kapott ajándékba a Commodore 64-et. Akkoriban kb. 74 éves volt. Előtte számítógépet nem nagyon látott. Szóval vannak ilyen esetek, de ez inkább a kivétel.

Nem tudom, mióta kell az orvosoknak aktívan internetet használni és levelezni, gyanítom, hogy öt évnél nem igazán régebben. Azt meg még inkább gyanítom, hogy az internet-haszálat úgy kezdődött, hogy letették nekik a gépet, megmutatták, hol kell bekapcsolni, kaptak egy usernevet és jelszót, aztán nesze, használd. Oktatás, főleg, ahol pl. az email mezőit is elmondták, hogy mire való, feltehetően nem nagyon volt, nagyon szerencsés esetben egy gyorstalpaló. Ha van itt orvos, az meg tud erősíteni vagy cáfolni (jó lenne), de tartok tőle, hogy nagyjából ennyi volt az előismeret. Ezt ne keverjük össze azzal, aki érdeklődésből rutinos nethasználó lett már azelőtt, hogy a szakmájában is kellettek volna ezek az ismeretek.

Ki leakelte ki az e-mail címeket? Ha az orvos küldte ki, az orvos felelős.

Ha meg odaadom a nyolcéves fiamnak a Ferrari kulcsát, és beleszáll vele a falba, akkor a gyerek lesz a hibás, ugye?

Tegyük még hozzá, hogy egyáltalán megkaphatta a háziorvos a címeket? Nem a fent sorolt entitásoknak adtam csak kezelési engedélyt a jelentkezéssel?

Oké, ha Józsi gyerekének adom oda a kulcsot?

Egyébként ki a felelőse az orvosnak? Kinek kellett volna meggyőződnie arról hogy az orvos rendelkezik-e a szakértelemmel a munkája elvégzéséhez? Egyáltalán kell-e az orvosnak tudnia tömeges emailt küldeni és ismerni a biztonsági kockázatokat? 

Lehet mondani hogy az orvos a hibás vagy sem, itt sok hibás volt. 

Ha nálad a kocsikulcs, akkor a te felelősséged, kinek engeded át a jármű vezetését. Ha nem a Jószi gyerekének, hanem a részeg Józsinak adod a kezébe, hogy vezessen, akkor máris büntethető vagy(!), hoszen vezetésre nem alkalmas személynek engedted át a jármű vezetését.

Nem!

Neki csak a listán kellet volna, jelölnie kit kellene őszerinte oltani.

Hát, nézzük csak. A megadott TAJ-ok alapján lefuttatnak egy-két query-t az adatbázisokban, majd a végén kapnak egy

név, telefon, e-mail, lakcím

sorba rendezett listát az IT-tól. E lista alapján megy a kiértesítés. Hol látsz te itt orvosi adatokat?

Ha akarják szintén csak egy két query hogy ezen a listán lássa az betegségeid gyógyszereidet, beteszi a kis pipát és megy a kiértesítés.

Természetesen a lekérdezés okos tudja milyen vakcína lesz ott és ha van kizáró ok nem is rak rá arra a listára.

Gondolom, pont annyi háziorvos grasszál a HUP-on, amennyivel még elbírnál. :D

:)

Huhh, ez kemény téma. Először is, igazad van. Másrészről én is rontottam el nagyon junior koromban bcc helyett cc témát. Ritka égő volt, vontak is utána több hónapig a fizetésemből. Ez is egy tanulási folyamat, most már nem rontanám el (nem is tudnám könnyen, scriptelném, hogy véletlenül se legyen ilyen probléma), de az adott cég nem is fizetné ki a mostani órabéremet.

Te elolvastad az adatvédelmi tájékoztatót? Trükkös, mert arra már nem tér ki, hogy a háziorvos hogyan fogja kezelni a személyes adataidat, arról csak ennyit ír:

A NEAK a közölt személyes adatokat a GDPR 6. cikk (1) bekezdés e) pontjára és a 386/2016. (XII. 2.) Korm. rendelet 7. § (1) bekezdés o) és p) pontjaiban foglalt közfeladataira figyelemmel kezeli. A NEAK a közölt személyes adatokat a részére megadott szempontrendszer alapján az általa vezetett nyilvántartásokkal összeveti és annak eredményéről az érintett háziorvosát tájékoztatja a koronavírus elleni védőoltás beadhatóságának megállapítása érdekében. A NEAK adatkezelésének célja továbbá a koronavírus elleni védőoltással kapcsolatos igények minél pontosabb felmérésében és az oltás minél hatékonyabb megszervezésében való közreműködés. A NEAK a közölt személyes adatokat az intézkedések megtételéhez szükséges időtartamban kezeli, ezt követően törli.

Ez alapján nekem úgy tűnik, hogy a háziorvosnak kellett továbbítania az adatokat az ismeretlen orvos felé. Mindettől függetlenül, jelen helyzetben szerinted nem fontosabb a minél hatékonyabb tájékoztatás, mint a GDPR?

"Mindettől függetlenül, jelen helyzetben szerinted nem fontosabb a minél hatékonyabb tájékoztatás, mint a GDPR?"

Ezért kellene egy normális rendszer a hatékony tájékoztatáshoz. Nem össze-vissza gmailekről irogatás.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Szerkesztve: 2021. 02. 23., k – 02:03

De jo hogy nem regisztraltam ebbe a rogan reinkarnacios renccerbe, baszodjatok meg mind.
 

Nem te voltál az, aki a másik topicban magadból teljesen kikelve követelted az oltásos e-mail-t?

Igazából teljesen mindegy, archetípusnak te is elmész...

Leszarom az egészet. #mátyáskivanásva

Szerkesztve: 2021. 02. 23., k – 19:08

OFF: Azon csodálkoztam, hogy mi köze ennek Joe Roganhez. Eltartott egy darabig, míg rájöttem, hogy itt "Rogán"-ról van szó. Hát igen, nem követem a napi politikát. :)

Egy e-mail cím miatt ekkora picsogást még nem láttam...

(Igen, persze, igazad van, de egyelőre beérem azzal is, hogy ha az orvosok az orvosi dolgokkal képben vannak, az adatjogászkodásra van bőven elég más hasznos munkát nem végző jogász...)

Nem egy email cim a problema, hanem az a sok szaz amirol folymatosan kuldik edasanyamnak az emaileket, hogy "koszonik szepen nem kerik" "en mar oreg vagyok hogy rajtam kiserletezzenek a kinaik" stb stb es ezek az emailek napi szinten jonnek, eppen az iment beszeltem edasanyamal telefonon es omlik a keretlen email hogy az emberek nem kerik a kinai vakcinat. Szoval ez a bosszanto.

Hivatalos picsogás e-mail címek miatt még 2012-ből: https://naih.hu/files/koer-e-mail-jogellenes-kikueldese-anonim3.pdf Az akkori tarifa e-mail címenként 1333 Huf/mail cím volt.

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Ugyan már. A háziorvosnak erről fogalma sincs, ezen kár megütközni. Ez van, vannak email címek, amelyek ilyen szempontból már megbuktak (sajnos az én gmail címem is ilyen, ez van). Sokkal szebb dolog volt, amikor továbbítottak hozzám egy emailt valami IT biztonsági problémáról, egy körlevél volt, valami olyasmi, hogy várható DDOS, phishing vagy valami hasonló támadás a profilunkban lévő cégek ellen, készüljünk fel. A címzettek mind benne voltak a CC-ben, gyakorlatilag az üzletág nagyobb cégeinek prominens IT biztonsággal foglalkozó kontaktszemélyei. Amikor jeleztem a saját cégünk biztonsági emberének, hogy ezt így mégse kéne, akkor az volt a válasza, hogy az illetőt már többször figyelmeztették, hogy talán nem így kéne címzést használni. Azt már nem tudom, hogy minisztériumi vagy NISZ alkalmazott-e az ürge, de ha épp biztonsági tevékenységgel foglalkozó területről van szó, akkor ez kissé nagyon ciki.

Mivel hivatalos helyre regisztralt anyum a cimmel ezert megdobbentem hogy mikent kezeleik azt, mivel anyunak sajat domain.je van, ezert ott van neki beallitva digitalisszemet@*********.hu  ami kimondottan  azt a celt szolgalja, hogy ha online vasarol vagy kernek email cimet  amik nem a kormany onkormanyzat stb. Viszont a vakcina regisztracio egy "hivatalaos" hely ergo anyum a napi hasznalatos cimet adta meg. Na es ez bukott el, mert ki gondolta volna hogy ekkora balfaszok dolgoznak mind a kormanyzatnal mind a korzetinel.

Allami szektorban gyakorlatilag nincs GDPR. 

A GDPR nem rendelkezik a karosultak kartalanitasarol, csak egy allami szerverol.

Ami egy haziorvos GDPR sertese eseten annyit jelent, hogy az allam atteszi az egyik zsebebol a penzt a masikba.

Nem értem az ilyen gyengéket...

 

Idejön nagy mellénnyel, elkezd oltani, utána ha beszólnak neki, akkor összetörik a kis lelkük és indul a picsogás. Ide vezetnek a szivárványcsaládok....

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

Szerkesztve: 2021. 02. 26., p – 10:46

.